Eeklo is met Dirk Van den Eeckhout een nieuwe chef rijker
Goed nieuws voor de lekkerbekken in het Meetjesland: Dirk Van den Eeckhout, die in Eeklo bij Bistro Disolo aan de kookpotten staat, rondde zijn vijfjarige opleiding bij Spermalie af en mag zich nu ook chef-kok noemen. Na een opleidingstraject in het Volwassenen- onderwijs van ruim 800 uur bereikte hij zijn doel en kan hij samen met zijn partner Sophie De Coninck-Ginneberge de Disolo-klanten verder verwennen.
Dirk en Sophie startten begin 2022 in de Koning Albertstraat met Bistro Disolo (van Dirk, Sophie en hun zoontje Louis). De zaak is enkel open op zondag-, maandag- en dinsdagavond en Dirk legt zich voornamelijk toe op de Franse keuken, die hij tot in de puntjes wil verzorgen. “Koken en mensen culinair verwennen, is mijn passie. Ik wilde die doorvoeren op een correcte en professionele manier. Daarom wilde ik mijn diploma van chef-kok behalen”, vertelt Dirk. “Sophie en ik hechten er veel belang aan dat onze klanten hier lekker, ontspannen en betaalbaar kunnen eten. Onlangs zei iemand dat het voelde alsof hij bij een vriend was komen eten. Dat vonden wij een mooi compliment.”
De gerechten in de eerlijke en pure keuken van Disolo komen grotendeels uit het Meetjesland, daar maken Dirk en Sophie een erezaak van: de varkenswangetjes komen van bij Ryckaert in Eeklo, de entrecote en biefstukken van ’t Pauwenhof in Eeklo, de aardappelen van Voltakker in Bentille, de biertjes van Geiren Meug’n in Knesselare, de elixir van Stokerij Borrel uit Eeklo en de groenten gaat Dirk zelf wekelijks halen op de donderdagmarkt.
Wie het lekkers van chef-kok Dirk wil proeven, reserveert best een plaatsje in de Bistro of op het fraaie terras achteraan: Disolo, Koning Albertstraat 87 Eeklo (0475 208 939), open op zondag, maandag en dinsdag van 18 tot 23 uur.
.jpg)
|