Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1984 – 28 februari – Gazet van Mechelen :

     

                                                Leest krijgt eigen Sportcentrum

    “Met een aantal fiere tremolo’s in de stem kondigde Gust Emmeregs gisteren tijdens een persconferentie de bouw van een sportcentrum te Leest aan.

    De realisatie ervan moet in een bliksemsnel tempo gebeuren want de eerstvolgende Leestse Volksfeesten, aangekondigd met start op 31 mei, moeten als eerste activiteit in het nieuwe complex kunnen doorgaan.

    Het “Sportcentrum Leest” beslaat 15 are bebouwde oppervlakte met een grote zaal van 42 x 23 m, waar buiten sport ook andere manifestaties kunnen plaatsgrijpen.

    Gedacht wordt hierbij aan (handels)beurzen, tentoonstellingen, muziekwedstrijden en diverse feestelijke bijeenkomsten.

    Een compartimentele vloerverwarming laat het opsplitsen van de zaal in kleinere ruimtes toe.

    Vanzelfsprekend is er voorzien in dienstlokalen, berging, sanitair en kleedkamers ;

    er is echter ook een ruime keuken voorzien die een capaciteit van de ganse feestzaal aankan, (500 zitplaatsen) naast een restaurant en een cafetaria.

    Het complex is toegankelijk voor minder-validen.

    De sportzaal met haar bijna 1.000 m2 oppervlakte wordt voorzien voor zaalvoetbal, minivoetbal, handbal, korfbal, tennis, volley, basketbal.

    Het gebouw zelf wordt opgetrokken uit een staalconstructie met asbestcementpanelen.

    De eerste spadestreek is nog voor deze week gepland.

    Met de aankoop van de inplantingsgronden aan de Dorpstraat te Leest, voor de terreinen van VV, en de bouw van het complex is een investering van 15 miljoen gemoeid.

    “Uiterst goedkoop”, meent Gust Emmeregs, die het ook nog had over de stroomversnelling waarin de bouwplannen terechtkwamen na de tentenramp van vorig jaar.

    Om de plannen te kunnen realiseren leent een opgerichte “NV Sportcentrum Leest” (opgericht 9/2/1984 bij notaris Schotte te Mechelen) een bedrag van 9 miljoen dat over 15 jaar dient te worden terugbetaald.

    De “NV Sportcentrum Leest” heeft haar maatschappelijke zetel aan de Tisseltbaan 34 te Leest.

    De vennootschap heeft tot doel het ten dienste stellen en de commercialisatie van het gebouwencomplex ter beoefening van sporten en vrijetijdsbestedingen in de ruimste zin aan personen, verenigingen en handelsmaatschappijen.

    Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 4,5 miljoen frank,(verdeeld over 4.500 aandelen van elk 1.000 frank) volgestort door 18 aandeelhouders.

    De raad van beheer is samengesteld uit Gust Emmeregs, Guillaume Seeldrayers, Louis Vloebergh, Jos Roosemont,(architect van het complex) Frans Tuyaerts (ex-voetballer van KV Mechelen) en Emiel Spruyt.

    Commissaris is Camiel De Loose.

    Gust Emmeregs is tot afgevaardigde-beheerder aangesteld.

    Door de initiatiefnemers werd een kosten-baten analyse uitgewerkt die voorziet in het financieel zichzelf bedruipen van het nieuwe sportcentrum, cafétaria, restaurant en het verhuren van de sportaccommodaties moeten hier hun niet te versmaden rol spelen.

    Voor het meer dagelijks en bestendig werk zal van bij de start één full-time en één parttime persoon in dienst genomen worden. (FOJ)”

     

    In ‘De Band’ van maart 1984 verscheen een vraaggesprek met Gust Emmeregs :

    -“Gust gaat er nu een sporthal komen ?”

    -“Ja natuurlijk, wat dacht je wel, als we iets beginnen moet het er ook komen.”

    -“Hoe ben je op het gedacht gekomen zelf een sporthal te bouwen ?”

    -“De Leestse Volksfeesten is mijn levenswerk. Door de stormramp van verleden jaar konden ikzelf noch mijn vrienden het risico lopen van nogmaals een tent te nemen.  Gezien hier in Leest geen geschikte zaal is, moesten wij er iets op vinden om de feesten in de toekomst te laten doorgaan. Dan maar zelf een sporthal bouwen. Maar er is ook een tweede reden : ondanks het feit dat er in Mechelen stad goed uitgeruste sportaccomodaties zijn, zullen de jeugd en de sportliefhebbers van Leest en omliggende zich weer thuis voelen in een sporthal in eigen midden en georganiseerd door eigen mensen.”

    -“Goed en wel, iets willen en iets realiseren zijn twee verschillende zaken. Zo iets neerzetten betekent toch een investering van enkele tientallen miljoenen.”

    -“Tientallen miljoenen : dat kan waar zijn voor sportpaleizen gezet door openbare besturen met geld van de belastingbetaler. Dat is hier niet het geval. Sinds oktober van vorig jaar heb ik mij zeer intens geïnformeerd naar de kost- en uitbatingsprijs van een sporthal die aan de behoefte voldoet maar die ook betaalbaar en leefbaar is. De laatste maanden heb ik 15 sporthallen over gans Vlaanderen bezocht, ik heb er gekeken en met de verantwoordelijke personen gesproken. Daaruit is b.v. het besluit genomen geen globale aanbesteding –sleutel op de deur- te doen maar post per post aan te besteden.”

    -“Ja, maar hoeveel gaat het nu kosten ?”

    -“Ik zou eerst willen zeggen dat het hier niet enkel om een sporthal gaat maar om een zaal die geschikt is voor vele doeleinden, waar dus naast sport ook vergaderingen, manifestaties als feesten in kunnen georganiseerd worden. Hiermede rekening houdend heeft architect Roosemont een plan opgesteld dat volledig overeenstemd met dit polyvalent gebruik.”

    -“Wat gaat er dan allemaal komen ?”

    -“Op het gelijkvloers is er vooreerst de sporthal zelf met 42 m op 23 m geschikt voor : zaalvoetbal, handbal, volleybal, basketbal, tennis en korfbal. In de inkomhal is er een sanitair voor gehandicapten, er is een trap en een lift, ook een restaurant-frituur, een keuken en nog twee sanitaire installaties. Op de verdieping is er dan een groot chalet van 15 x 6 m. met een glaswand en met rechtstreeks zicht op het sportgebeuren in de zaal, verder zijn er 5 kleed- en 5 douchekamers. Aan de voorzijde is er de conciërgewoning en bureel en lokaal EHBO.”

    -“Dat is fantastisch ! Wanneer begint de bouw en wanneer moet hij klaar zijn ? Dat kan toch niet meer tegen de komende Leestse Volksfeesten ?”

    -“Het blijkt misschien wel onmogelijk, maar het is nog gebeurd dat in Leest zaken kunnen die vooraf ondoenbaar geacht werden. De aanbesteding heeft al plaats gehad, de grondwerken zullen beginnen eind februari – begin maart. Met elke aannemer werd de timing afgesproken. Tegen 25 mei moet alles kant en klaar zijn. Het gebouw bestaat uit metalen gebinten en prefabmaterialen zodat alles vlug kan gaan.”

    -“En wat gaat dat nu kosten Gust ?”

    -“Op basis van de toegewezen werken die de volledige afwerking inhouden en rekening houdend met de waarde van de grond zal het geheel rond de 15 miljoen kosten. Ter vergelijking met de andere sporthallen is dit minder dan de helft. Ik ben er fier op dit te kunnen realiseren zonder dat dit de Mechelse belastingsbetaler ook maar 1 fr. zal kosten.”

    -“15 miljoen is nog veel geld, van waar gaat dat komen ?”

    -“Dit is inderdaad een grote investering die een gezonde en brede financiële basis moet hebben. Daarom werd er een naamloze vennootschap gesticht ‘N.V. Sportcentrum Leest’ op 9 februari 1984 bij notaris Schotte te Mechelen. Het kapitaal van deze vennootschap bedraagt 4,5 miljoen en voor de realisatie van het gehele complex werd verder een lening aangegaan. Ik wil hier alle aandeelhouders danken voor hun financiële inbreng, het zijn er niet minder dan 18 die hun vertrouwen stellen in de zaak.”

    -“Maar gaat de uitbating al die kosten kunnen drukken ?”

    -“Zoals gezegd ben ik veel sportcentra gaan bezoeken. Ik heb een kosten-baten analyse opgemaakt. Op basis van te verwachten zaalbezetting en verteer is rendement verzekerd.

    Alle Leestse sportverenigingen zullen wij bij voorrang ten dienste staan zodat zij niet meer moeten uitwijken. Anderzijds zullen wij voldoende initiatieven aan de dag leggen om het geheel te laten renderen : alle grote sportmanifestaties maar ook familiefeesten zoals bij communie, huwelijk, jubileum, maar ook bals en dansavonden, bijeenkomsten voor bedrijven, gepensioneerden, onthaal bij eendagsreizen kunnen wij piekfijn verzorgen met eten, drank en amusement. Vanzelfsprekend zullen ook de Leestse Volksfeesten, de handelsbeurs en hopelijk ook de andere grote Leestse manifestaties zoals de Ceciliafeesten en de Vevoc-cross welgekomen gasten zijn. Verenigingen die bepaalde grote manifestaties plannen zullen wij graag ontvangen en onze diensten aanbieden.”

    -“Dat zal toch veel volk vragen, wie gaat dat allemaal doen ?”

    -“Kijk maar naar het verleden : wat hebben wij allemaal al gerealiseerd dank zij het enthousiaste medewerken van zovele mensen. Op hen blijven wij natuurlijk verder rekenen want de sporthal zal ook een stukje van hen zijn.. Voor het meer dagelijks en bestendig werk zal wel iemand in vaste dienst genomen worden, dat helpt dan de tewerkstelling.”

    -“Gust, dank je voor de uitleg. Wij wensen u oprecht veel succes toe.”

    -“Dank U ! Ik ben er van overtuigd dat U en alle Leestenaren en mensen uit de omgeving blij zullen zijn met dit gedurft privé-initiatief.”

    -“Gust, de wereld is aan de durvers !”    

     

    (Meer over ‘Sportcentrum Leest’ : 3/8/1984 in deze Kronieken.)

     

    Foto’s :

    -Op deze plaats, de parking van V.V. Leest, werd de sporthal gebouwd.

    -De beheerraad van Sportcentrum Leest.

    -Zo moet het Sportcentrum Leest er gaan uitzien.









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!