Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De vierende KVLV-dames.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

     

     

    1982 – Zaterdag 21 augustus : : KVLV LEEST VIERDE 60-JARIG BESTAAN

                Het diamanten jubelfeest van de KVLV werd ingezet met een mis opgedragen

                door de proost van de vereniging pastoor Lornoy en met een homilie door de

                provinciale proost Eggers.

                Hierna was er een receptie voor de genodigden in de parochiezaal.

                Voorzitster Roza De Smet-Plaskie verwelkomde iedereen en gaf een kort en

                bondig overzicht van stichting en groei van KVLV.

                De eigenlijke viering had echter de volgende dag plaats : 108 leden namen

                dan plaats aan de feesttafel.

                Op het menu : zeevruchtencoctail, andalousische soep, gebraad, rostbief met

                groentenkrans, roomijs, gebak en koffie.

                Er werden verschillende personen in de bloemen gezet, er werd gezongen en

                gedanst, sketchen opgevoerd, gedichten voorgebracht...

                Elke deelneemster kreeg na het feest nog een aandenken met bloemen. 

     

    De dag nadien was het eigenlijk de grote dag :

     

    Verslag uit ‘DB’ van september/oktober 1982

    “Niet minder dan 108 leden mocht onze voorzitster verwelkomen aan de feesttafel.

    De proost zette de viering in met een dank aan de Heer voor het 60 jarig samenzijn.

    Tussen het voorgerecht en de soep werd de groepsfoto genomen.

    De bloemenhulde met kinderen onder leiding van juffrouw Paula ging onze mensen en zeker de gevierden diep in het hart. Met een eenvoudig kinderlijk gebaar werden verschillende personen in de bloemekes gezet –waaronder de ere-voorzitster, de secretaresse, E.H. Proost, Clothilde de afgevaardigde van Leuven, een attentie voor de zieken, alle bestuursleden, moeder met het jongste kindje, enz..

    Juffrouw Clothilde De Schutter, verantwoordelijke uit het Antwerpse, sprak ons op een serene manier bemoedigende woorden toe, namens het hoofdbestuur van Leuven. Zij belichtte ook het nieuwe jaarthema ‘LANDELIJK – NATUURLIJK,’ feliciteerde onze gilde en wenste ons alle heil toe voor de toekomst, dankte al diegenen die hadden meegewerkt om deze viering een echt feest te maken. Na de hoofdschotel kregen we een stukje geschiedenis in beeld van 60 jaar KVLV, gebracht door eigen leden.

    Het werd een afwisseling van zang – dans – ritmische oefeningen en sketchen allerhande, tot slot het gedicht ‘De Ballade van de Stille Werkers’.

    Daar we in de lente met een zonnebloemactie gestart waren, werden zij die de grootste zonnebloem hadden gekweekt, beloond. Het waren mevrouw De Nijn Alice met een doormeter van 56 cm, volgden op enkele centimeters mevrouw Lauwers Josephine, De Wit Virginie, Maes Josephine en Lamberts Stephanie.

    Met nog een korte toelichting over de week van de landbouw van 18 tot 26 september en een welgemeend slot en dankwoord van onze proost, liep deze viering naar het einde toe.

    Elk kreeg een aandenken, nog een korfje met bloemen. Ook de zieken werden bedacht met bloemen, als aandenken aan deze jubelviering.

    Van harte dank aan onze Proost die alles in het werk heeft gesteld om deze viering te doen lukken. Ook dank aan aalmoezenier Herregods die met onze Pastoor gezorgd had voor boekjes waarin heel de jubelviering was samengebundeld met inbegrip de geschiedenis vanaf 1922 tot 1982, dit als aandenken aan deze heuglijke dag.

    Voldaan gingen we allen huiswaarts en zegden tot de volgende keer !

        Alice De Prins-Verbeek.” 

     

    Gazet van Mechelen van 25 augustus :

     

    “Zondag vierde de Leestse KVLV, de vroegere boerinnenbond, haar 60-jarig bestaan. Deze vrouwenvereniging telt nu niet minder dan 230 leden die allen aanwezig waren op de jubileumviering.

    Zaterdag werden de feesten gestart met een eucharistieviering. Na deze viering werden de feestelijkheden verdergezet met een receptie.

    Tijdens het feest werd er een bloemenhulde gebracht door kinderen aan de zieke leden, stichters en bestuursleden.

    Ter gelegenheid van dit jubileumfeest werd enkele maanden geleden onder de leden zonnebloemenzaad verdeeld voor de zonnebloemprijskamp.

    De persoon die het vlugst, de grootste en mooiste zonnebloem kan opkweken werd als eerste betiteld. Bestuurslid Alice De Nijn werd winnares en de tweede plaats ging naar Josephine Lauwens.

     

    Geschiedenis

    De boerinnengilde werd in het lokaal “Het Brughuis” gestart in het jaar 1922 onder impuls van pastoor Beuckelaars, bijgestaan door juffrouw Hellemans, Leonie Huys kreeg de taak van schrijfster toebedeeld.

    De deelnemende dames waren destijds Julie De Laet–Muyldermans, Bertha Polspoel–Patteet en Alida Hellemans–Scheers.

    Onderpastoor Cleeren nam als eerste de taak als proost aan bij deze jonge gilde.
    De boerinnenbond hield van dit moment af haar driemaandelijkse vergaderingen in de zaal bij Jef Apers en op het programma stonden een godsdienstig woord, een voordracht en als ontspanning kluchtliederen gezongen door één van de leden.

    Enige jaren na deze stichting werd in Leuven de BJB (boerenjeugdbond) opgericht, wat later veranderde in KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd).

    Leest, dat dit initiatief steunde, richtte ook in het dorp een BJB-afdeling op.

    Na het uitbreiden van de gilde werd de zaal Apers te klein en werd er verhuisd naar zaal Teughels en later nog was men verplicht omwille van de oorlogsomstandigheden te vergaderen in klaslokalen en ook al eens bij Frans Huybrechts.

    In 1937 werd ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan een kapelleke opgericht aan de Juniorslaan. Aan deze kapel werd gedurende de oorlog regelmatig de paternoster gebeden en de mensen kwamen er massaal naartoe.

    In 1946 kwam pastoor Coosemans naar Leest. Die zorgde dadelijk voor een ruimere vergaderzaal, de thans bestaande parochiezaal.

    Het was ook deze periode dat juffrouw Rheinhardt tegelijk en de taak van voorzitster en van schrijfster op zich nam.

    Bij de viering 35-Jarig bestaan op 5 juli 1959 telde de gilde reeds 200 leden.

    In 1961 nam de gilde deel aan de nationale jubelviering te Leuven.

    Bij de viering 25 jaar priesterschap van proost  pastoor Coosemans, schonk de gilde een kazuifel.

    In 1966 werd door het bisdom Frans Lornoy aangesteld als pastoor in Leest en werd dus ook proost van de gilde.

    Mevrouw Alida Hellemans–Scheers werd voorzitster en mevrouw Maria Polfliet–De Prins nam de taak van schrijfster op zich.

    Op 5 juni 1969 werd het 45-jarig bestaan gevierd in bijzijn van E.H. Eggers en Juffr. Staels.

    Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan organiseerde de vrouwengilde een luchtdoop naar Rome, die doorging op zondag 25 juni en waaraan 49 personen deelnamen.

    Omstreeks deze tijd was men te Leuven tot de algemene benaming gekomen. De parochiale vrouwengilde werd KVLV, wat staat voor Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen.

    In de loop van de laatste geschiedenisjaren werd Alida Hellemans–Scheers tot ere-voorzitster aangesteld en mevrouw Rosa De Smet–Plaskie werd nieuwe en huidige voorzitster, bijgestaan door penningmeesteres Alice De Prins –Verbeeck.

    Hilda Vloebergh-Silverans  werd verantwoordelijke voor de speciale actie voor de jonge gezinnen.

    KVLV, die nu reeds 60 jaren achter de rug heeft, behoort met haar 230 leden waaronder 21 bestuursleden, nog steeds tot de belangrijkste verenigingen van Leest.

        DDS”

     

    In het augustusnummer van ‘De Band’  schetste Alice De Prins-Verbeeck op haar beurt de geschiedenis van de Gilde :

                              60-JARIG BESTAAN VAN DE BOERINNENGILDE

     

    Een woord geschiedenis

    “In 1922 werd in het lokaal ‘Het Brughuis’ de boerinnengilde gesticht onder impuls van Pastoor Beuckelaers, bijgestaan door Juffrouw Hellemans. Leonie Huys kreeg de taak van schrijfster toebedeeld. Dames waren Julie De Laet-Muyldermans, Bertha Polspoel-Pateet en Alida Hellemans-Scheers. E.H. onderpastoor Cleeren werd de eerste proost van deze jonge gilde. De driemaandelijkse vergaderingen gingen door in de zaal bij Jef Apers en op het programma stonden een godsdienstig woord, een voordracht en als ontspanning werden kluchtliederen gezongen door een van de leden.

    Enige jaren later werd in Leuven de B.L.B. gesticht en Leest was een van de eerste dorpen waar een B.J.B. tot stand kwam. Van toen af werd de ontspanning op de algemene vergadering door hen verzorgd. Zij gelasten zich ook met het opdienen van koffie en koeken.

    De gilde groeide, de zaal Apers werd te klein en men moest verhuizen naar Teughels en later nog was men verplicht omwille van de oorlogsomstandigheden te vergaderen in klaslokalen en ook al eens bij Frans Huybrechts.

    Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan werd de kapel in de Juniorslaan opgericht.

    In 1946 kwam Pastoor Coosemans naar Leest, die spoedig zorgde voor een ruimere vergaderzaal, de thans bestaande parochiezaal. Het was toen dat juffrouw Rheinhardt tegelijk en de taak van voorzitster en van schrijfster op zich nam. In die jaren kwamen uit Leuven richtlijnen om de werking uit te breiden tot alle vrouwen. De boeren- en tuindersvrouwen die zouden langs technische lessen meer inzicht krijgen in hun stand- en beroepsbelangen. Toen verwisselse onze organisatie van naam, in plaats van boerinnengilde werd het parochiale vrouwengilde. In die jaren kende de gilde een geweldige bloei.

    Bij de viering van 35 jaar op 5 juli 1959 telden we 200 leden.

    In 1961 namen we deel aan de Nationale jubelviering te Leuven.

    Bij de viering 25 jaar priesterschap van Pastoor Coosemans schonk onze gilde hem een groen Kazuivel.

    In 1966 werd door het Bisdom Frans Lornoy aangesteld als pastoor in onze parochie. Hij werd meteen ook onze nieuwe proost. Mevrouw Alida Hellemans-Scheers werd voorzitster en Marie Polfliet-De Prins schrijfster.

    Op 5 juni 1969 vierden we het 45-jarig bestaan in bijzijn van E.H. Eggers en Juffr. Staels.
    Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan organiseerden we een luchtdoop naar Rome, die doorging op zondag 25 juni en waar we met 49 aan deelnamen.

    De jubelviering 50 jaar bestaan ging door op 24 september in 1972 met een tentoonstelling van oud alaam, tijdschriften en allerhande feesten.

    Rond die tijd was men te Leuven tot de algemene benaming gekomen van K.V.L.V., hetgeen staat voor Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen.

    Op 22 september 1974 werd het kind KVLV officieel gedoopt in onze gilde en dat in folklorestijl.

    Op 15 en 16 september1974 tweedaagse reis naar Lourdes met het vliegtuig.

    Op 30 september 1979 hadden we een viering van oude bestuursleden. Mevrouw Alida Hellemans-Scheers werd Ere-Voorzitster en mevrouw Rosa De Smet-Plaskie werd onze huidige voorzitster.”



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!