|
» EEN FEESTMAAL VOOR JE LICHAAM
Een van de hoogtepunten van de feestdagen? De heerlijke, overvloedige maaltijden die je deelt met vrienden en familie. Toch is een foodcoma of een portie te veel nooit ver weg. Purasana bewijst dat een kerstdiner even heerlijk kan zijn zonder het overdadige gevoel achteraf. Het merk toont hoe je met wat creativiteit en een handvol natuurlijke ingrediënten gerechten op tafel zet die je smaakpapillen én je lichaam gelukkig maken.
Een sprankelende start
Dé manier om de avond in te zetten: een alcoholvrije gember-kombucha-mocktail met tijm. Fris, kruidig en een bruisend begin van je feestje. De Kombucha, een licht-bruisende, natuurlijk gefermenteerde drank op basis van groene thee, zorgt voor een natuurlijke frizz, terwijl gember een frisse kick geeft en tijm een verfijnde toets toevoegt. Dit drankje is een ideale aperitief om de avond mee te starten en is dankzij de kombucha ook een wonder voor je darmgezondheid. Reken op een natuurlijke boost, zonder alcohol en zonder kunstmatige toevoegingen, maar mét een onmiskenbare feestfactor.
Kleur op tafel
Een lekkere dip brengt het feest (en je spijsvertering) op gang. Deze rodebietenhummus met collageen combineert de zachte smaak van biet met de romigheid van hummus. Het resultaat is zowel een eyecatcher als een hapje dat smaakt naar meer. Maak extra veel indruk door het te serveren met een stuk zelfgemaakte bietenfocaccia.
Het bietenpoeder zorgt voor een bom aan mineralen en vezels, en dat al bij je eerste gerecht. Het ondersteunt je energiepeil, je zenuwstelsel en kan zelfs je uithoudingsvermogen versterken: drie dingen die goed van pas komen tijdens een eindejaarsfeestje. Dankzij het collageen geef je bovendien al feestend een steuntje aan je haar en huid. Een kerstdiner was nog nooit zo goed voor je lichaam.
Zoet met een gezonde twist
Geen kerst zonder koekjes, maar Purasana zorgt voor een upgrade. Met matchakoekjes breng je een beetje Japan naar de feesttafel. Het groenetheepoeder zorgt niet alleen voor die prachtige kleur, maar ook voor een vleugje energie en antioxidanten. Een slimme en vooral lekkere manier om de after-dinnerdip te omzeilen.
Een voorbereid feest is er twee waard
Geen zin om de oven nog aan te zetten, of wil je zoveel mogelijk op voorhand klaarmaken? Dan heeft Purasana nog drie dessertideeën voor jou die indruk maken, want ook zonder te bakken kun je imponeren. Zo is de açai-cheesecake een echte showstopper: luchtig, fruitig en perfect voor wie wil feesten zonder uren in de keuken te staan. Zin in iets met wat bite? Probeer dan de açai-yoghurtbark, een frisse, crunchy traktatie van bevroren yoghurt. Of ga voor bountyrepen met açai, een exotische chocolade-kokosverrassing om je vingers bij af te likken.
In deze desserts zitten heel wat voedingsstoffen verstopt in de vorm van açaipoeder. Vitamine A, antioxidanten, calcium en ijzer vinden zo op een heerlijke manier hun weg naar je lichaam. Ook de kracht van de andere ingrediënten valt niet te onderschatten: cacao bevordert je energieniveau en spijsvertering, terwijl chiazaad een krachtige superfood blijft. Lekker, feestelijk en lief voor je lichaam dus.
Extra recepten:
Beetroot Focaccia
Ingrediënten: 600 g bloem - 2 tl instantgist - 2 tl suiker - 1 tl zout - 250 ml warm water - 4 el olijfolie - 2 el Purasana Beetroot Powder
Toppings : 2 el olijfolie - 2 el water - ½ tl zout
Afwerking : 1 tl zout - Verse rozemarijn
Hoe?
1. Doe de bloem, het zout en de gist in een grote kom. - 2. Voeg het water en de olijfolie toe aan het mengsel en roer met een spatel tot een kleverig deeg ontstaat. - 3. Dek de kom af met plasticfolie en zet minstens 8 uur in de koelkast. Haal het deeg vervolgens uit de koelkast en laat het 2 uur rusten op kamertemperatuur. - 4. Vouw het deeg enkele keren over zichzelf tot het elastisch en soepel aanvoelt. - 5. Vet een kom in met olijfolie en leg de deegbal in het midden. Dek opnieuw af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rusten op kamertemperatuur. - 6. Verwarm de oven voor op 220°C. - 7. Vet een bakvorm royaal in met olijfolie en leg de deegbal in het midden. Besprenkel met olijfolie en maak met je vingers kuiltjes in het deeg. - 8. Strooi het zout erover en verdeel de takjes rozemarijn. Besprenkel tot slot nog een beetje olijfolie over het geheel. - 9. Bak de focaccia in het midden van de oven gedurende 25 à 35 minuten, tot ze goudbruin is.
Yoghurtbark
Ingrediënten : 500 g Griekse yoghurt - 120 g frambozen - 1 el honing - 75 g amandelboter - 2 tl açaipoeder - 1 tl vanille-extract
Afwerking : 100 g gesmolten chocolade – Frambozen - Pistachenoten
Hoe?
1. Voeg de yoghurt, frambozen, vanille-extract, açai, amandelboter en honing toe aan de foodprocessor en mix tot een gladde massa. - 2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het yoghurtmengsel erin. Strijk glad met een spatel. - 3. Verdeel de gesmolten chocolade over het mengsel. - 4. Werk af met pistachenoten en frambozen en plaats minstens 4 uur in de diepvries. - 5. Haal het mengsel uit de diepvries, breek in stukken en serveer meteen.
Bountybars
Ingrediënten : 300 g kokosrasp - 3 el açaipoeder - Een snufje zout - 110 g gesmolten kokosolie - 200 g vloeibare honing - 1 tl vanille-extract - 200 g gesmolten donkere chocolade
Hoe?
1. Voeg de kokosrasp, açai, zout, kokosolie, honing en vanille-extract toe aan een kom en meng goed. Kneed indien nodig met je handen tot een kleverige massa. - 2. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en stort het kokosmengsel erin. Druk goed aan en plaats 1 uur in de diepvries. - 3. Snijd in repen, doop iedere reep in de gesmolten chocolade en leg op bakpapier. - 4. Plaats de repen 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven. Haal ze eruit om te serveren.



|