Het laatste restje uit de fles zonnemelk knijpen, dansen tussen de regendruppels, met een plaid om je schouders de frisse zomernacht wegkletsen. Het Belgische najaar is onvoorspelbaar en laveert tussen schitterend en spetternat. Exterioo springt je bij met terrasmeubelen die even snel zijn uitgestald als opgeborgen. Zo draai je de volumeknop van die indian summer helemaal open.
Zalige nazomer
Comfort, uitstraling en gebruiksgemak gaan hand in hand bij de nieuwe generatie tuin- en balkonsets van Exterioo. Uitvoeringen in warme teak nodigen je uit je gezellig tegen elkaar te nestelen. Handige materialen (zoals aluminium) houden dan weer gelijke tred aan tussen het praktische aspect en het knappe design. Dankzij een compacte maar comfortabele vormgeving kan jij dit najaar ontspannen onderuit zakken.
Wie slim is poeft
Met steeds kleinere woon- en leefruimtes winnen veelzijdige en slimme (tuin)meubelen terrein. Zo vervangt een knap ontworpen balkonzetel met poef moeiteloos het klassieke ligbed. Voor een rustig middagje relaxen, schuif je de poef onder je voeten. Wordt het ’s avonds, rond l’heure de l’apéro, wat drukker, dan heb je in een oogwenk een extra zitplaats voor je visite. Balkonset Donato verleidt met z’n eigentijdse en ronde design, terwijl Cesano voor een iets traditionelere look gaat. Beide komen in onderhoudsvriendelijk aluminium. Bij Donato is dit in combinatie met weersbestendige Sunbrella® kussens, terwijl Cesano het aluminium onderstel aanvult met een zitting in innovatief textilene.
(Re)pas de deux
Elk terras – van bistro-size tot XXL – is gebaat bij veelzijdig vernuft en modulair design. Zo vind je bij Exterioo de inklapbare tafel Piemonte, die snel inzetbaar is wanneer onverwachts nog enkele zonnestralen tevoorschijn komen. Of voor de low loungers onder ons zijn er modellen die makkelijk verstelbaar zijn in de hoogte, zoals de Pop-up tafeltjes. Wie eerder horizontaal wat meer bewegingsvrijheid wil en snel wil kunnen switchen tussen tête-à-tête en last-minute barbecue voor de voltallige vriendengroep, gaat voor een uitschuifbare tafel zoals het Finato-model. Stapelbare stoelen bij zoveel slimheid, zijn dan de kers op de taart.
» Profi-bakken, AutoBraad, Regenereren Krokant, SlowCooking en Smeltfunctie
Een Michelin-ster verdien je niet zomaar. Het vergt passie voor kwaliteit, hoogwaardige gerechten en deskundigheid. En als ook excellentie op het menu staat, dan deelt V-ZUG de sterren uit. Al meer dan 100 jaar is het de missie van het Zwitserse merk om state-of-the-art apparatuur te ontwerpen met de nadruk op precisie, design, materiaalgebruik en duurzaamheid. Zo tovert iedereen – van onervaren kok in huis tot geroutineerd masterchef – met het hoogst mogelijke gebruiksgemak sterrenwaardige gerechten op tafel. V-ZUG maakt van jouw thuisrestaurant een culinaire tempel en zet je skills op scherp met vernufte functies en verfijnde recepten.
Voorgerecht en side dish met verse crunch
Brood bakken, het is een kunst op zich. Te droog, niet luchtig genoeg, snel taai... Al is het wel een meerwaarde om als kok ook huisgemaakt en versgebakken brood bij je gerechten te serveren. Jouw broodje is gebakken met V-ZUG’s functies Profi-bakken en AutoBraad, waarmee de Combi- en CombairSteamer V6000 standaard zijn uitgerust. Bij Profi-bakken stel je handmatig in hoe je wilt dat het uit de oven komt en de hete lucht en stoom zorgen ervoor dat het brood niet uitdroogt en een crunchy korstje krijgt. Het programma is ook ideaal voor bladerdeeggerechten. Een bladerdeeghapje dat zowel vanonder als vanboven knapperig is én een glanzend korstje heeft? Revolutionair!
De minder geoefende koks die zich (nog) niet aan manuele instellingen, zoals bereidingswijzen en gaartijden, willen wagen, gebruiken de AutoBraad-functie. Zodra je het gewenste product (verse aperosnacks, gratin, brood, vlechtbrood...) hebt geselecteerd, stelt de oven volledig zelf de juiste bereidingswijze en tijd in.
Vers en krokant, zelfs dagen later
Wil je je zelfgebakken brood of andere hapjes (bladerdeeg, pizza, loempia’s...) na enkele dagen even krokant en vers serveren? Plaats het gerecht nog eens in de Combi- of CombairSteamer en gebruik de functie ‘Regenereren Krokant’. Met dat programma merk je niet dat het gerecht al een paar dagen oud is en smaakt het opnieuw alsof het voor de eerste keer uit de oven komt.
Vleesgerechten, douze (à) points!
Ook met je vleesgerechten ga je culinaire sterren scoren, mede dankzij V-ZUG’s SlowCooking-functie in haar stoomovens. SlowCooking is het programma bij uitstek voor wie houdt van een lekker stukje vlees, maar het niet de hele tijd in de gaten wil houden. In combinatie met de driepuntskernthermometer gaart het vlees met één druk op de knop gelijkmatig tot de juiste kerntemperatuur. De thermometer in het vlees monitort voortdurend de kern van het braadstuk, waardoor de Combi- of CombairSteamer geleidelijk aan en binnen de gewenste tijd het vlees kan garen, of dat nu anderhalf of vier uur is. Een fijngekookte ossenhaas of entrecote – beide harde noten om te kraken in een gewone keuken – kan je op hoogstaand niveau je gasten voorschotelen. Met als kers op de taart: ondertussen bij je gezelschap kunnen gaan zitten.
Crème de la crème
Cliché of niet, de ideale afsluiter van een culinair driegangenmenu is een dessert. Dankzij V-ZUG wordt iedereen liefhebber van zoet, omdat complexe bereidingen eenvoudig worden. Vergeet geknoei met au bain-marie want V-ZUG voorziet zo goed als al haar kookplaten van een specifieke Smeltfunctie. Die zorgt ervoor dat je pan een constante temperatuur van ongeveer 42°C behoudt, waardoor bijvoorbeeld chocolade mooi lopend is en blijft wanneer je het wilt opdienen. De Smeltfunctie is ook ideaal voor boter, gelatine en sausjes.
Vulling: 500 g rundergehakt, braadboter om aan te braden, 1 ui, gehakt, 125 g champignons, grof gehakt, 1 knoflookteen, geperst, 1 el worcestershiresaus, 1 tl zout, kleine hoeveelheid peper, 1 tl mild paprikapoeder, 1 snufje cayennepeper, 1½ el bloem, 250 g runderbouillon
Taartjes: 2 rechthoekig uitgerold bladerdeeg, zonnebloemolie voor het invetten
De braadboter in een brede braadpan verhitten. Het vlees scherp aanbraden. De overige ingrediënten tot en met de bloem toevoegen en op middelhoog vuur onder af en toe roeren gedurende 10 minuten braden. De runderbouillon toevoegen en alles aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en op middelhoog vuur gedurende 1 uur zachtjes laten koken. Laten afkoelen.
Taartjes: De muffinvormpjes invetten. Uit het bladerdeeg 12 rondjes van ca. ø12 cm uitsteken en de muffinvormpjes hiermee bekleden. Met een vork meermaals in de deegbodem prikken. De vulling over de vormpjes verdelen. Uit het resterende deeg 12 rondjes van ca. ø7 cm uitsteken. De vulling hiermee bedekken. De randen goed vastdrukken. Met een vork meermaals in het bladerdeegdeksel prikken.
Bakken : De muffinvormpjes op een bakplaat op het middelste niveau met Profi-bakken klassiek op 200 °C gedurende 40 minuten bakken. Vóór het serveren kort laten afkoelen.
Dit najaar gaat schoenenketen vanHaren al dansend door het leven. Met hun Making Moves campagne zet het merk de leukste sneakers voor jong en oud in de kijker en inspireert het tot verandering. Tijd om in beweging te schieten!
Dit seizoen inspireert vanHaren met de Making Moves sneakercampagne. Heb je een droom? Trek dan je leukste sneakers aan en ga die droom achterna, make your move! Met een mix van funky, on-trend sneakers van zowel A-merken als eigen brands, heeft vanHaren voor zowel groot als klein en jong als oud dé perfecte sneaker om elke look dat tikkeltje extra te geven.
vanHaren - FW22
Het van oorsprong Nederlandse vanHaren is, sinds het in 2017 haar eerste Belgische winkel opende, niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met on-trend schoenen aan een uitzonderlijke prijs-kwaliteitsverhouding, biedt de keten schoenen aan voor het hele gezin.