xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />  Op zondag 16 maart organiseren de Mirakelstappers uit Nieuwenhove al voor de 15de maal hun wandelklassieker onder de benaming van Internationale Steepletochten. We kunnen deze organisatie met enige verbeelding Waregem Koerse voor wandelaars noemen. In 2005 kwamen niet minder dan 4.632 tevreden wandelaars naar Waregem afgezakt en met wat medewerking van de weergoden kan dit cijfer dit jaar nog wat hoger liggen. Dit keer is de keuze nog groter geworden met een aanbod van zes afstanden van 6 tot 42 km met daartussen ook keuze voor 10, 14, 22 of 32 km.
Wandelend Vlaanderen weet al jaren dat de derde zondag van maart in Waregem hèt wandelevenement van West-Vlaanderen staat geprogrammeerd. De Mirakelstappers weten in samenwerking met Unizo Waregem de duizenden bezoekers ook steeds te verwennen met niet alleen een mooi rustig en gevarieerd parcours, maar ook met een aangenaam kader aan versnaperingen en sfeerbrengers. Ook bij de editie van dit jaar wordt het terug een ideale mix van sport, natuur en toerisme. Dat ook het stadsbestuur deze toeristische organisatie gunstig gezind is, bleek nog bij de persvoorstelling in De Hoop. Burgemeester Kurt Vanryckeghem kwam daar het initiatief ondersteunen met drie schepenen.
De start- en aankomstplaats is zoals voorgaande jaren in zaal Red Path op de Hippodroom.
Voorzitter en parcoursbouwers Dany Malisse zorgde opnieuw voor prachtige routes door unieke stukken natuur en langs privé-wegen, op het gebied van Waregem, Nokere, Wortegem-Petegem en Ooike.
Men kan kiezen uit volgende afstanden:
6 km (Stad Waregem-tocht) 10 km (Volvo Waregem Cars-tocht)
14 km (OVYTA-tocht) 22 km (Chimay trappist-tocht)
32 km (Brandstoffen Vercaemst-tocht) 42 km (Restaurant De Hoop-tocht)
6 km: De korte afstand is bijna volledig afgescheiden van de andere afstanden en doet het oefenterein van sv zulte-waregem en waregem expo en het stads park Casier aan.
10 km: Een wandeling die vooral een deel de buiten kant van waregem aan doet en vanaf deze afstand krijgt men de bekende w.w.w (onze waregemse warme wafel).
14 km: We trekken naar de karmel met het karmel bos, zo langs het golf terrein, op de grens met wortegem-petegem met in de verte nokereberg en zo langs het stads park baron Casier naar de hippodroom. Bezienswaardigheden: villa st-Georges , de karmel.
22 km: trekken naar de karmel met zijn golf terrein om zo naar nokere met het kordaalbos en het moeraskordaal en het stads park baron casier. Het Unizo-team laat hier opnieuw de gratis Chimay vloeien. Bezienwaardigheden: villa st-Georges , kasteel Herlegem
32 km: de voorgaande afstand aangevuld met een lus naar wortegem-petegem en met het kasteel van nokere. Bezienswaardigheden: kasteel van nokere, hoeve Wallem.
42 km: het zelfde als de 22 km met aangevuld een stuk van de 32 km met daar bij nog een lus en dit naar ooike met mooi natuurzichten. Bezienswaardigheden: hoeve Wallem, Boonzachmolen.
Deze wandelingen kunnen vanaf 7.30 uur worden aangevat en we weten dat er reeds voordien heel wat dapperen van buiten de regio zullen staan te dringen om hun lange tocht te beginnen. Voor de twee kortste wandelroutes kan men starten tot 15 uur.
Het inschrijfgeld bedraagt 2. Leden van een wandelfederatie betalen 1,50.
Klanten van VDK-spaarbank kunnen deelnemen voor slechts 1 of als lid van een wandelclub 0,75.
Naar gelang de gekozen afstand gaan de stappers onderweg opnieuw verwend worden
met volgende gratis bevoorradingen: Lotus product; warme wafel, Chimay-trappist , een chocoladen paardje. Daarenboven , wordt iedereen bij aankomst verwelkomd met pakketje OVYTA eieren van Euro-Ei - YSBAERT
In de start- en aankomstzaal is er in de namiddag speciaal als animatie gratis kindergrime.
Na het succes van de afgelopen 2 jaar is er terug de samenwerking met échte Chimay Trappist. Het Chimay promoteam zal uw gratis de Chimay kazen laten proeven in de startzaal en vele gratis gadgets verloten bij onze deelnemers. Ook dit jaar wordt gedacht aan het milieu met het plaatsen van de IMOG afvalcontainers.
Nog enkele wetenswaardigheden:
Er worden méér dan 1200 pijltjes opgehangen om de routes duidelijk aan te geven.
Het uitpijlen is het werk van 6 afzonderlijke teams op vrijdag en zaterdag.
Er zijn dat weekend méér dan 130 medewerkers overal aan het werk.
De dag zelf zijn 3 mensen op pad ter controle van de bepijling.
De wandelaars moeten hoogstens een uur wandelen of telkens zijn ze in demogelijkheid
om op een rustpost wat bij te tanken meestal met gratis bevoorrading (of ander natje en een droogje), en het sanitair te gebruiken.
www.mirakelstappers.be
mail danny.malisse@telenet.be (bijdrage hier oorspronkelijk geplaatst op 27 februari 2008)

|