Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bijgevoegd :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    -De cover van ‘De Ware Leestenaar’ met de ontwerptekening van de nieuwe school.

     

                                             DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 1970

     

    Drie partijen betwistten de gemeenteraadsverkiezing van 1970 in Leest : St.-Cecilia (lijst nr.1), B.S.P. (lijst nr. 2) en C.V.P. (lijst nr. 3).

    Ditmaal moesten de Blekken het opnemen tegen twee ‘nationale’ partijen.

    Volgens Stan Gobien (‘Leest in Feest’) stond de verkiezingsstrijd van ’70 in het teken van de bouw van de gemeenteschool. De Blekken wilden een school op de plaats waar toen de oude gemeenteschool stond. De tegenpartijen wilden ofwel de school op een andere plaats ofwel een aantal dringende en vrij grote herstellingswerken uitvoeren. Als er dan toch een nieuwe gemeenteschool moest komen, dan kon die ook buiten de dorpskom worden neergezet. Volgens de andere partijen kon er eveneens meer aandacht gegeven worden aan de aanleg en het onderhoud van wegen.

    Het verkiezingsblad van de Blekken, ‘De Ware Leestenaar’, kreeg op de voorpagina een ontwerptekening van de nieuwe school. Uiteindelijk zou het nog zes jaar duren voor ze er kwam. (zie bijlage)

    De laatste verkiezingsstrijd werd nog altijd met volle overtuiging gestreden. In vergelijking met 1952 en 1958 was hij veel beschaafder en werd er meer respect getoond voor de persoonlijke waarden van tegenstanders. Op papier toch ! In de café’s en tijdens de openlijke discussies op straat werd er vooral met modder gegooid wanneer men wist dat de tegenstander zich vlug opwond… (S.G.)

     

    Een gunstige wind bracht me in het bezit van een pak verkiezinggspropaganda, toeval of niet maar in  mindere mate van de B.S.P.

    Hierna volgen de  meest markante en representatieve geschriften uit de verkiezingsstrijd. 

     

     

                                                         C.V.P.-LEEST

     

    DE C.V.P. LEEST KOMT OP

     

    “Op 11 oktober hebben Gemeenteraadsverkiezingen plaats. De Afdeling Leest van de CVP neemt als partij aan deze verkiezingen deel en zal U haar kandidaten voordragen. Dit is klare taal zoals wij steeds klare taal gesproken hebben. Daarom willen wij U eerst inlichten over wat ons, tot deze stap gebracht heeft.

    Vijf jaar geleden, bij de oprichting van de CVP-Leest, hebben wij ons tot allen gericht. Boven de bestaande partijen heen, wilden wij alle mensen van Leest die geloven in een christelijke democratie, samen bundelen.

    Alle verkozenen zowel die van St.Cecilia als die van Gemeentebelangen werden persoonlijk aangesproken en in het bestuur uitgenodigd.

    Aldus maakte ook de huidige burgemeester meerdere jaren deel uit van het CVP-bestuur.

    Van bij het begin hebben wij ons ingespannen om voor Leest iets te verwezenlijken. Wij hebben aldus herhaaldelijk de tussenkomst van Minister De Saeger verkregen. Zo was in maart 1968 de huidige burgemeester blij U in een rondschrijven de verwezenlijkingen te kunnen opsommen die in Leest mogelijk geworden waren dank zij de steun van de CVP.

    Sinds lang immers wordt ons dorp verdeeld en zelfs verscheurd door de dorpspolitiek ; families heeft ze tegen elkaar opgezet en het verenigingsleven heeft ze overal vergiftigd. Hoeveel haat, nijd en wrok heeft de dorpspolitiek niet reeds in Leest veroorzaakt ?

    …” (folder)

     

    C.V.P. LEEST BEKWAAM EN EERLIJK

     

    Beste Leestenaren,

     

    De ‘Ware Leestenaar’ is verschenen ! Eindelijk !!! (Noot : het partijblad van de Blekken, ‘verscheen als ’t nodig was’)

    Zes jaar lang hebben ze aan het bestuur gezeten, zes jaar lang hebben ze het geld van onze belastingen in hun gemeentekas gekregen zonder ook maar één woordje uitleg te geven.

    Hoe dikwijls horen wij niet zeggen : ‘van de gemeente, daar mogen wij niets over weten.’

    Maar nu zijn ze daar !

    Daarom verschijnt ‘De Ware Leestenaar’ als het nodig is.

    Bij het doornemen van de verwezenlijkingen en toekomstplannen stellen wij vast, dat het accent hier bijna uitsluitend ligt op Openbare Werken.

    Eens temeer wordt duidelijk dat in een gemeente, de dorpspolitiekers zonder steun van Nationale Partijen, praktisch niets kunnen verwezenlijken.

    De laatste 3 bestuurstermijnen zijn hiervan een sprekend voorbeeld.

    Voor de bestuursperiode 52-58 deed het gemeentebestuur beroep op de toenmalige Liberale Partij (thans PVV), voor de periode 58-64 zochten ze hun heil bij de BSP (volmacht d.d. 8 mei 1964 aan de heer Lauwers Louis, om in hun naam op te treden).

    De verwezenlijkingen van de laatste 6 jaar zijn er enkel gekomen door tussenkomst van de CVP, waarbij het plaatselijk CVP-bestuur een belangrijke rol heeft gespeeld.

    …

    Beste Leestenaren, op 11 oktober kiest U !!! Ofwel voor de starre, conservatieve dorpspolitiek van Cecilia, ofwel voor de progressieve nieuwe richting die van Leest een gemeente maakt waarover zal gesproken worden. Kiest voor dit laatste, dan kiest u zeker voor de CVP-kandidaten odner Nr. 3.” (folder) 

     

    C.V.P. LEEST – BEKWAAM EN EERLIJK

     

    “Beste Leestenaren,

     

    Bij vroegere publicaties hebben wij reeds meermaals de nadruk gelegd op het feit dat er met het verschijnen van de CVP op het politiek toneel, voor onze gemeente een nieuw tijdperk is aangebroken.

    Het valt niet te loochelen dat er onder haar impuls reeds een veel grotere activiteit is waar te nemen.

    Bij het begin van de kiescampagne wensen wij hier nogmaals op terug te komen, deze keer om erop te wijzen dat wij ook met de vroegere haat- en lastercampagnes gedaan willen maken. Daarom verbinden wij ons ertoe, als nieuwe partij, in onze kiescampagne steeds er over te waken geen enkele van onze tegenkandidaten hetzij openlijk of bedekt in zijn privaat leven aan te vallen.

    Wij beoordelen enkel de mandataris naar de uitvoering van zijn opdracht die hij van de bevolking gekregen heeft. Wij geloven dat wij hiermede reeds een grote dienst aan onze gemeenschap bewijzen. Wij hopen dat onze tegenstrevers eenzelfde verklaring zullen willen afleggen en er zich ook aan houden.

    In elk geval zullen wij indien één onzer kandidaten in zijn persoon wordt aangevallen, ons van iedere kommentaar of antwoord onthouden. Wij vragen de kiezers hiervan akte te willen nemen en een onbeantwoord laten van dergelijke aanval niet als een teken van zwakte te beschouwen.

    U zult ons, waarde kiezer, beoordelen op de waarde van ons programma, zoals U dat trouwens ook met de anderen zult doen. Een programma dat wij voor U zullen uitvoeren in de eerstvolgende jaren, omdat wij als deel van een grote partij over de middelen zullen kunnen beschikken. Tevens omdat wij onze jeugdige beslistheid mogen koppelen aan de zo noodzakelijke bekwaamheid.

    Dat zult U best merken aan onze lijstbezetting.
    Een nieuw geluid nog, dat hopelijk door alle Leestenaren zal gewaardeerd worden is dat wij ook respect hebben voor al wie onze ideën niet deelt. Wij bekijken Piet, Jaak, Jef of onze gebuur niet scheef omdat hij eventueel geen CVP-er is.
    Wij treden sportief in de arena, zonder te vergeten dat wij na 11 oktober nog samen moeten leven.
    De C.V.P. wenst alle kandidaten veel succes.

                   C.V.P. LEEST (folder)

     

    In een andere folder brak de partij een lans voor de oprichting van een ‘Schoolcomité’ :

    “Dit Oudercomité zal direct reeds heel wat werk hebben : -een oplossing te zoeken voor het ineten ’s middags van de kinderen. Er dient een geschikt lokaal gevonden te worden, zodat onze kinderen niet meer op hun klasbanken moeten schoven. Er moeten warme dranken komen. Een ganse dag zijn onze kinderen van huis. Vooral in de winter moeten ze een warme tas koffie of melk kunnen krijgen. In de meisjesschool gebeurt dit reeds lang.

    -de schande van de modderkoer moet direct verdwijnen. Hoeveel kleren en schoenen kwamen reeds niet aan hun einde op deze koer.

    -inrichting van klasvergaderingen met de ouders om hen in te lichten wat hun jongen, de komende maanden moeten leren, welke onderwijsmethode gevolgd wordt, hoe de kinderen best studeren.

    …

    Een grote inspanning zullen wij leveren om de schoolboeken  en het onderwijsmateriaal te moderniseren.

    Wij kunnen niet aanvaarden dat het huidig Gemeentebestuur in 1969 voor kantoorbehoeften van het gemeentehuis 98.228 fr. uitgegeven heeft en slechts 25.918 fr. over had voor de schoolbehoeften van de ganse school.” 

     

    1970 – Het bal van de burgemeester en wij…

     “Bij het opstellen van ons programma voor het besturen van onze gemeente gedurende de zes volgende jaren, hadden wij na rijp beraad besloten, over het acuut probleem der gehandicapten geen uitgebreide publicatie te laten verschijnen. Wij waren van mening dat de gehandicaptenzorg buiten het politieke strijdtoneel moest gehouden worden, omdat wij het moreel onverantwoord vonden met diepmenselijk leed aan politiek opbod te doen. Wij waren van plan ons te beperken tot de directe contactname met het onlangs gestichte KVG afdeling Leest, teneinde met deze mensen hun moeilijkheden te bespreken en er samen met hen een oplossing voor te vinden. De omstandigheden verplichten ons echter de aandacht van de kiezers te vestigen op enkele gewichtige bedenkingen.

    Wanneer wij beweren, dat ook op dit gebied ons gemeentebestuur ernstig in gebreke is gebleven, dan weet u dat zulks noch min noch meer de spijtige waarheid is.

    …

    Daarom vinden wij het, samen met elke rechtgeaarde burger, zo spijtig, dat onze politieke tegenstanders van St. Cecilia de gehandicapten misbruiken om volk bij elkaar te krijgen voor het houden van een verkiezingsbal. Alleen reeds het leed dat de gehandicapten dagelijks aanvoelen had hen moeten weerhouden van dergelijke organisatie.  Elk weldenkend mens zal zich afvragen of ons gemeentebestuur ten koste van gelijk wat of van gelijk wie aan het bewind wil blijven !

    Dat U en wij, beste kiezer, met deze ergernis over zulke zaken niet alleen staan wordt treffend geïllustreerd door een artikel verschenen in het maandblad van de Katholieke Werkliedenbond KWB ‘RAAK’ septembernummer 1970, waarin wij op blz. 17 letterlijk het volgende lezen : wij citeren ‘Het zeer prangende probleem van de fysisch en mentaal gehandicapten moet vanaf 12 oktober tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen, en steeds opnieuw, en met steeds betere, nieuwere en modernere middelen worden aangepakt. HOE VAAK MISBRUIKT MEN DEZE MENSEN ? EEN BAL VAN DE BURGEMEESTER IN DE PERIODE VLAK VOOR DE VERKIEZINGEN IS GEMENE VERKIEZINGSPROPAGANDA INDIEN EEN BESTENDIGE AANDACHT ONTBREEKT ‘ einde van het citaat.

    …” (folder)

     

    1970 – 9 oktober : Verkiezingen – KWB distancieert zich.

     

    “Leest, 9 october 1970      Beste KWB-ers en sympathisanten,

    Betreft “De Volksmacht” van 10 october 1970.

    U zult zeker opgemerkt hebben dat op bladzijde 17 onder LEEST twee rubrieken verschenen : één onder KWB en een ander onder ACW.

    Hierover is in ons dorp enige deining ontstaan betreffende de tekst van het artikel verschenen onder het ACW en er werd zelfs vermoed dat ze van één en dezelfde steller zouden uitgaan.

    Ten einde alle misverstanden uit de weg te ruimen verzekeren wij U, dat beide artikels los van elkaar staan en dat de eerste rubriek werd ingestuurd door onze sympathieke voorzitter van de KWB Fille De Prins. Het ander artikel werd ingestuurd door een ander persoon van wie de naam ons door de uitgever van “De Volksmacht”, bij navraag, niet werd genoemd.

    Het bestuur van de KWB-Leest onder de leiding van de genoemde voorzitter laat iedereen vrij van te stemmen voor wie ze wil en hoopt hartelijk in de toekomst haar huidige leden, zonder politiek onderscheid, met dezelfde sympathie te mogen ontvangen zoals dit tot nog toe gebeurde.

            Het bestuur van de KWB-Leest.”  (brief)

     

    Antwoord van de CVP :

     

    “Een gedeelte van het kWB-bestuur heeft gemeend te moeten protesteren teen een publicatie in ‘De Volksmacht’. Hier is toch niets abnormaals gebeurd. Het is het arronsiddementeel CVP-bestuur dat deze teksten doorgeeft. Het is toch normaal dat het ACW dat opneemt. Er is natuurlijk nooit een probleem geweest zolang er maar een bestuurslid van de KWB kandidaat-raadslid was. Het is voldoende dat de man die de KWB gedurende meer dan 20 jaar recht heeft gehouden zich kandidaat stelt op de lijst van de CVP, opdat er een paar anderen aan ’t steigeren gaan.

    In elke geval bedanken wij de sympathieke voorzitter van de KWB omdat hij iedereen vrij laat in het uitbrengen van zijn  stem.”

     

    De C.V.P.-kandidaten :

     

    1.      DUYSBURGH Karel, 38 jaar, rechtskundig adviseur, Juniorslaan 56.

    2.      DE PRINS Frans, 47 jaar, landbouwer, Kleine Heide 9.

    3.      VERBRUGGEN Alfons, 39 jaar, Controleur-keurder, Tisseltbaan 8.

    4.      EMMEREGS August, 30 jaar, bediende, Tisseltbaan 18.

    5.      SLACHMUYLDERS Willy, 22 jaar, tuinier, Kapellebaan 7.

    6.      LEUKEMANS Denise, 28 jaar, bediende, Vinkstraat 6.

    7.      PEETERS Emiel, 71 jaar, gepensioneerd landbouwer, Winkelstraat 11.

    8.      BOONEN Marie-Louise, 22 jaar, bediende, Kouter 56.

    9.      SOLIE Louis, 45 jaar, bankwerker, Kouter 138.

     

    “Dit is onze lijst. Alle standen en alle generaties vinden er hun vertegenwoordigers. Het zijn bekwame kandidaten die in het verleden reeds bewezen hebben iets te kunnen en iets te willen doen voor hun medeburgers. Hun prestaties in de vele verenigingen van ons dorp zijn hiervoor de beste waarborg. Onze lijst vertegenwoordigt niet één enkele vereniging, maar gans Leest.

    Nooit werd er in Leest een betere lijst voorgedragen. NOOIT WAS ER IN LEEST MEER HOOP OP EEN TOTALE VERNIEUWING.”

     

    De CVP richtte zich ook op specifieke groepen, op de jongeren, op de vrouwelijke kiezers, de gepensioneerden, de landbouwers en ook op de verenigingen :

     

    “Waarde Voorzitter, Waarde Secretaris,

     

    Buiten het vele werk en de weinige tijd die U reeds hebt, zet U zich nog actief in voor de groei en bloei van Uw vereniging. Hierbij spaart U moeite noch inspanning. De taak is zwaar, soms ondankbaar ook, maar steeds is ze schoon. Wat zou een dorp zijn zonder mensen zoals u !...”

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!