Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte haaien delen walvismaaltijd

     

    Witte haaien delen walvismaaltijd


    Witte haaien zijn niet altijd bloeddorstige dieren. Ze kunnen hun maaltijd ook met elkaar delen, zo ontdekten wetenschappers.


    Vorige maand waren wetenschappers nabij False Bay in Zuid-Afrika getuige van een indrukwekkend schouwspel. Ze zagen hoe een groep witte haaien zich tegoed deed aan het karkas van een walvis. Tot hun verbazing begonnen de haaien elkaar niet aan te vallen tijdens de wilde maaltijd. Ze vertoonden de nodige discipline terwijl ze het walvisvlees verorberden.

    "Het was opmerkelijk om zoveel witte haaien te zien en zo weinig agressie", zegt Alison Kock, één van de getuigen. "Maar met zo'n enorme maaltijd was er ook geen reden om elkaar als concurrent te zien." Zelfs het grootste roofdier van de oceaan is dus bereid te delen.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe vleermuis lijkt op Yoda

     
    Nieuwe vleermuis lijkt op Yoda


    In Papoea-Nieuw-Guinea is vorig jaar een nieuw soort vleermuis ontdekt. Het gaat om een heel bizar exemplaar dat voor de fans van Star Wars misschien wel een treffende gelijkenis vertoont met Yoda.

    Wetenschappelijke expedities ontdekten in 2009 in Papoea-Nieuw-Guinea ongeveer 200 nieuwe soorten. De vleermuis was al op eerdere tochten gezien, maar de nieuwe soort werd nog nooit geregistreerd en had nog geen naam gekregen. De dieren verspreiden de zaadjes van het fruit dat ze eten. Op die manier zijn de vleermuizen cruciaal voor het ecosysteem van het regenwoud.

    Naast de vleermuis werden in het dierrijke regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea 24 nieuwe kikkers, 2 nieuwe zoogdieren en bijna honderd nieuwe insecten gevonden. Het leefgebied van de dieren is erg afgelegen, enkel bereikbaar per vliegtuig, boot, helikopter of te voet.

    (gb)bron; hln.be 

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe sport Eekhoorns spotten.



                        Nieuwe sport Eekhoorns spotten.

    Je ziet ze deze periode hevig in bomen klauteren en van tak tot tak springen.
    De eekhoorns gaan in de herfst naar hartelust op zoek naar zaden om hun wintervoorraad aan te leggen.
    De diertjes in het oog houden is een prettige bezigheid.

    Nieuwe sport: eekhoorns spotten

    1) Naar wat zijn de eekhoorns nu precies op zoek? In de herfst zoeken ze zaden van bomen, zoals de beuk, hazelaar, tamme kastanje of fijnspar.

    2) Eekhoorns leggen in de herfst een wintervoorraad aan. Ze verstoppen de zaden met een of twee in een ondiep putje in de grond.

    3) De eekhoorn is geen globetrotter. Eens hij zich ergens goed voelt en voldoende te eten heeft, blijft hij in dat gebied. Een tuin moet dus al groot zijn om het diertje lang te houden. Als de eekhoorn wat tuinen combineert waar hij het juiste voedsel vindt, dan kan je lang wel van het diertje genieten.

    4) Om de eekhoorns langer in je tuin te houden, kan je ze natuurlijk wat extra voederen. Maar in het paarseizoen verlaat hij je dan toch om de geschikte partner te zoeken.

    5) Eekhoorns wonen in nestjes met veel bladeren. Soms houden ze zich ook schuil in een boomholte. Nestkastjes zijn dus niet echt nodig.

    6) Vind je die eekhoorn wel echt schattig? Jammer, want het is verboden om het beestje als huisdier te houden. De eekhoorn is immers een beschermde diersoort. Maar hem al dan niet met een verrekijker in de gaten houden is een ideale activiteit tijdens een heldere herfstdag.

    bron:MF Zita


    Categorie:Weetjes- Dieren
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste stapjes van babygiraf


    Eerste stapjes van babygiraf



    Een fotograaf heeft de eerste stapjes van een babygiraf vastgelegd. De beelden werden gemaakt in de Masai Mara in Kenia. De babygiraf is hier pas geboren en heeft duidelijk moeite om te wennen aan de nieuwe omgeving. Veel toeristen bezoeken het beschermde natuurgebied om wilde dieren te bewonderen, maar de kans om dit tafereel te zien is toch wel klein.




    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica te voet, per fiets en met de auto

     
    Corsica te voet, per fiets en met de auto

    De Golf van Porto met de Calanches, een indrukwekkend schouwspel van 300 meter hoge rode rotsen.

    Corsica is een prima bestemming om te bezoeken als de grote drukte voorbij is en de temperaturen milder worden. Met de auto, per fiets of te voet: telkens anders, telkens indrukwekkend.

     

     
    Het middeleeuwse dorpje Sartène. De lieflijke straatjes waren ooit het toneel van gruwelijke vendetta's.
    Het middeleeuwse dorpje Sartène. De lieflijke straatjes waren
    ooit het toneel van gruwelijke vendetta's.

    Bonifacio
    Bonifacio

    Corte
    Corte

    Nonza
    Nonza
    Met de auto langs de rode kliffen
    Wie graag achter het stuur zit, zal zijn hart verliezen aan het bochtenwerk van het Corsicaanse wegennet. Al kan autorijden in Corsica ook best zenuwslopend zijn. Tegenliggers kruisen is soms een hele uitdaging. En dan spreken we nog niet over de soms linke Corsicaanse chauffeurs.

    Met de wagen kan je in zeven tot tien dagen de grootste blikvangers van het eiland bezoeken. Eén van de mooiste routes loopt tussen Piana en Porto, in het westen, en verder noordelijker naar Calvi. Daar liggen de Calanches, een spektakel van 300 meter hoge rotsen van feloranje tot roestbruin die door de tijd, de wind en het water tot bizarre natuurfenomenen zijn geboetseerd waarin je makkelijk een hondenkop, een schildpad of een vogel kan herkennen. Zeker in de late namiddag als de zon de rozerode granietrotsen in een betoverend licht laat baden, zijn de Calanches op hun mooist. Porto zelf is, zeker buiten het hoogseizoen, een juweel van een vissershaventje rond een keienstrand. Vanuit Porto kan je ook de Calanches met een bootje bezoeken. Je vaart dan ook langs het natuurreservaat La Scandola, Unesco-erfgoed en zo bijzonder dat er niemand aan land mag.

    Verkoeling zoeken
    Rijd door naar Calvi over de D81, 'slechts' 81 km, maar over de kustweg heb je wel drie uur nodig. Verkoeling is geen probleem, want onderweg zijn er strandjes en meertjes voor een korte stop. Vooral het laatste stuk voor Calvi kronkelt de weg zeer dicht langs de ruige kust waardoor je steeds weer een adembenemend uitzicht krijgt op de diepblauwe zee. Calvi zelf is een populaire toeristenplaats met een 6 km lang zandstrand dat in september weer op adem komt na een drukke zomer. Het hippe volkje vind je 's zomers op de terrassen, stranden en in de winkelstraten van Saint-Florent, want wat Sankt-Moritz voor de Alpen is of Marbella voor Spanje, is 'Saint-Flo' voor Corsica.

    Ook niet te missen autoroutes
    De N196 van Ajaccio naar Bonifacio, met het middeleeuwse dorpje Sartène als hoogtepunt. In de nauwe steegjes van de binnenstad hebben zich bloedige vendetta's afgespeeld. Eindig in Bonifacio. Het allermooiste stadje van Corsica is gebouwd op hoge holle kalkrotsen. Het gebergte mondt hier uit in rijke stranden, kreken en eilandjes. Bonifacio is een ideale uitvalsbasis voor het Ospedale-gebergte, met daarboven de Aiguilles de Bavella, de Polischellu-watervallen en het Solenzara-dal.

    De D84 tussen Porto en Corte, langs de Gorges de la Spelunca, het bergdorpje Evisa en de Col de Vergio.

    Logeren onderweg
    Hotel Stella Marina in Galeria. Een charmant hotel-restaurant in het jachthaventje. Info:
    www.hotel-stella-marina.com. Prijs dubbele kamer in september met ontbijt 70 euro.

    Hotel de l'Abbaye in Calvi. Ondergebracht in een oud klooster, op wandelafstand van de citadel. Info:
    www.hostellerie-abbaye.com. Prijs dubbele kamer vanaf 129 euro.

    Eten & drinken
    Les Roches Rouges in Piana. Een fascinerend hotel-restaurant in belle époque. Het uitzicht in het restaurant en op het terras is een van de mooiste van Corsica. Niet goedkoop. Info:
    www.lesrochesrouges.com

    La Gaffe in Saint-Florent. Degelijk visrestaurant waar je tot laat buiten kan eten. Tel. 0033/495 37 00 12.

    Per fiets door het maquis
    Corsica per fiets is een uitdaging: het land telt meer dan honderd toppen boven de tweeduizend meter. Toch kunnen fietsers van alle niveaus hun hart ophalen aan de spectaculaire natuur.

    Vrijetijdsfietsers zoeken hun heil langs de kustwegen: die bieden weliswaar zelden vlakke wegen, maar vergen geen grote conditie. Wie wel een fysieke uitdaging wil, zal in het binnenland niet weten wat hem overkomt. 'Collenverzamelaars' kunnen op Corsica 202 cols op hun conto schrijven, waarvan 13 boven de 1.000 meter.

    De fiets is het perfecte vervoermiddel om flink wat van het eiland te zien én echt overrompeld te raken door het vele natuurgeweld. De routes voor fietsers zijn nagenoeg eindeloos. Eens je buiten de grootste steden komt, valt het verkeer best mee. De wegen zijn over het algemeen van voortreffelijke kwaliteit en mountainbikebanden zijn niet noodzakelijk. Bij slecht weer is een fluovestje verplicht.

    Avontuurlijk
    Een aanrader voor avontuurlijke fietsers is de Désert des Agriates bij Saint-Florent, een rotsig maquislandschap van struiken, heesters en bloemen dat geurt naar rozemarijn, mirte, marjolein en tijm. Daarna kan je de Balagne induiken bij Lozari, met een klim naar bergdorpjes Muro en Cateri. De kustweg tussen Calvi en Porto is een must. Als 90 km en 900 hoogtemeters te veel lijken, kun je de route in tweeën breken in Galeria, een prima uitvalsbasis voor een zwempartij of een duik aan de rand van het Scandola-reservaat, een ecologisch mirakel van 2.000 hectare.

    Ook niet te missen fietsroutes
    De Cap Corse, met 's avonds een heerlijke langoest in de haven van Centuri.

    De Bozio, het achterland ten oosten van studentenstad Corte.

    Logeren onderweg
    Chambre d'hôtes bij Victoria Hlusicka in Saint-Florent. Een rustige bed & breakfast met charmante gastvrouw. Tel. 0033/674 30 41 01. Prijs dubbele kamer vanaf 55 euro.

    Duikcentrum L'Incantu in Galeria. Voor uitstappen op zee, niet enkel voor duikers. Kamers te boeken per week. Info:
    www.incantu.com. Prijs appartement voor twee personen vanaf 530 euro.

    Eten & drinken
    U Alivu in Galeria serveert Corsicaanse gerechten op het terras.

    La Jetée in Centuri Port op Cap Corse. Het restaurant van dit gezellige hotel wordt gerund door een Italiaanse en staat bekend voor zijn heerlijke langoesten. Info:
    www.la-jetee.net

    Te voet over de GR 20
    Corsica mag dan wel ruim 1.500 km aan uitgetekende wandelpaden hebben, de meest legendarische is zonder meer de GR 20. Deze Grande Randonnée loopt over 180 km, tussen Conca in het zuidoosten en Calenzana in het noordwesten. Vijftien etappes voor evenveel dagen, al wagen gehaaste trekkers zich al eens aan een dubbele trip in één dag. Jaarlijks volgen meer dan tienduizend stappers de roodwitte bewijzering door het hart van het Corsicaanse gebergte. Wie noordzuid loopt, heeft 10.675 meter gestegen en 10.146 meter gedaald. De officiële gids voor de GR loopt van noord naar zuid, maar eigenlijk is de omgekeerde route te verkiezen, omdat die zachter start én omdat je de zon niet voortdurend in je gezicht hebt. De beste periode voor de GR20 is tussen juni en oktober. Je neemt best een heel lichte tent mee, die je bij een gîte d'étappe opslaat.

    Ook niet te missen wandelroutes
    Dagtocht le Sentier des Douaniers, een grillig pad vlakbij bij de kustlijn van de Cap Corse tussen Centuri en Macinaggio. Het hele pad is goed voor acht uur stappen, maar je kunt er ook een tweedaagse van maken, met een halte in Barcaggio.

    Dagtocht langs het strand van Saleccia, 15 km ten noordwesten van Saint-Florent, waar de film 'The Longest Day' uit 1960 opgenomen werd. Het pad is offroad en leidt door le Désert des Agriates.

    Logeren onderweg
    Hotel l'Aïtone in Evisa. Vlak bij het dennenbos van Aïtone. Evisa is het startpunt voor tal van wandelingen en ligt op de noordelijke Mare a Mare-route. Info: www.hotel-aitone.com. Prijs dubbele kamer vanaf 40 euro.

    Monte d'Oro in Vizzavona, waar de oude vloeren kraken onder de zachtste kousenvoeten. Info:
    www.monte-oro.com. Prijs dubbele kamer vanaf 74 euro.

    Eten & drinken
    Chez Félix in Ota met mooi terras en uitzicht op de bergen.

    A Pignata in Porto-Vecchio, lekkere Corsicaanse keuken, reserveren noodzakelijk, tel. 0033/495 78 41 90.

    BESTE PERIODE: september (± 25 graden en rustiger).
    INFO:
    www.visit-corsica.com - www.be-nl.franceguide.com


    DE MOOISTE DORPEN
    Bonifacio Weergaloze ligging op een landtong boven zee. Mengeling van Italiaans en Corsicaans.
    Corte Beklim de citadel, bezoek het museum, wandel door de verweerde oude stad en drink met de Corsicanen.
    Nonza Klevend aan de rotsen boven de zee. Slenter door de steegjes en ga zitten onder de platanen tot 's avonds.

     Tim Vanderjeugd  bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superschattige pandatweeling

     
    Superschattige pandatweeling zorgt voor
    primeur in zoo Madrid


    De eerste 'ivf-pandatweeling' buiten China stelt het goed. De superschattige panda-baby's liggen al een maand in een couveuse in de zoo van Madrid. Hun geslacht is nog altijd onbekend. Het prille leven van de kleine panda's.

    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poema van 1,5 meter op vrije voeten

     
    Poema van 1,5 meter op vrije voeten
    nabij kuuroord in Kent



    In het kuuroord Royal Tunbridge Wells in het Engelse Kent blijkt een poema van ongeveer 1,5 meter op rooftocht te zijn. Het beest werd door twee vrouwen gespot, rondwarend in de buurt van vuilbakken. Het personeel van het ontspanningscomplex, dat nabij bossen gelegen is, bevestigt angstaanjagend gegrom te hebben gehoord.

    Ashish Patel, manager van het restaurant Frankie and Benny's, verklaarde dat hij aan het afsluiten was toen hij plots een allemachtig geluid hoorde vanachter het restaurant. "Ik deed de deur open en besefte dat het vanuit het bos kwam. Het leek wel of twee wilde dieren naar elkaar aan het snauwen waren. Het was schrikwekkend in het donker. Het deed me denken aan een leeuw."

    Expert Neil Arnold zegt dat hij inderdaad verscheidene meldingen van een grote kat uit de buurt binnenkreeg, onder meer van de twee vrouwen. "Het dier zou op een kleine 200 meter van hen gestaan hebben. Het had een lange staart en was zo'n anderhalve meter lang. Ik ben er honder procent zeker van dat het om een poema gaat. Iedereen praat over de staart van bijna één meter en gekruld in een S-vorm." Volgens Arnold voedt het beest zich met konijnen en fazanten.

    (jv)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    10-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in Wallonie deel 1


    Enkele dagen wandelen in Wallonie deel 1



































































































    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in Wallonie deel 2


    Enkele dagen wandelen in Wallonie deel 2



      

























































































    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in Wallonie deel 3


    Wandelen in Wallonie deel 3




































    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit liefdesverhaal schokte de wereld



    Dit liefdesverhaal schokte de wereld


     
    © - -

    Gewond

    Op deze foto zie je een wijfjeszwaluw gewond op de weg
    nadat ze werd aangereden door een auto…

    © - -

    Verzorging

    Het mannetje is duidelijk bezorgd om zijn vrouwtje en
    brengt haar voedsel om haar te verzorgen…

    © - -

    Te laat

    Het mannetje vliegt over een weer met voedsel, maar bij deze
    terugkomst is het te laat. Het vrouwtje heeft de geest gegeven.
    Het mannetje probeert haar nog te wekken, maar tevergeefs…

    © - -

    Besef

    Het mannetje beseft dat hij niets meer kan doen en dat hij zijn
    vrouwtje verloren heeft. Hij schreeuwt het uit…


    © - -

    Door merg en been

    Het mannetje lijkt radeloos en slaakt een kreet
    dat door merg en been gaat…



    © - -

    Treuren

    Er rest het mannetje niets anders dan zijn lot te aanvaarden
    en te treuren om zijn tragische verlies…


    bron; skynet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde in de dierenwereld



    Liefde in de dierenwereld















     Ook dieren tonen liefde en genegenheid voor elkaar, eigenschappen die vaak als menselijk worden geïnterpreteerd.

    bron; demorgen.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdier begrijpt me beter dan partner


    1 op 7: "Huisdier begrijpt me beter dan partner"


    Mensen zijn gehecht aan hun huisdieren. 76 procent praat ertegen, voor 60 procent zijn minstens even belangrijk als een familielid en 40 procent kan meer zichzelf zijn bij een huisdier dan bij mensen. 1 op 7 gaat zelfs zover dat ze vinden dat hun huisdier hen beter begrijpt dan hun eigen partner.

    94 procent van de Nederlanders met een huisdier heeft een emotionele band met zijn kat, 90 procent met zijn hond. In het algemeen heeft 83 procent van huisdiereigenaars een emotionele band met zijn of haar huisdier.

    Dat blijkt uit een onderzoek bij 300 Nederlanders met huisdieren in opdracht van Psychologie Magazine, zo schrijft nu.nl.

    (edp)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiphop voor varkens antwoord op voedselcrisis in Rwanda?



    Hiphop voor varkens antwoord op
    voedselcrisis in Rwanda?

    Vettere varkens en meer biggen zouden de honger en armoede
    in Rwanda kunnen helpen onderdrukken.
    Gerard Sina heeft daar misschien iets op gevonden.
    Hij laat zijn varkens naar hiphop luisteren, een
    techniek die hij zes jaar geleden in ons land ontdekte.


    De DJ draait zijn plaatjes vanuit zijn kamer.
    De DJ draait zijn plaatjes vanuit zijn kamer.
     Als we willen dat ze zich voortplanten, spelen we stevige muziek opdat de mannetjes sterk en vruchtbaar zijn  


    Edmund Ndizeye mag zich de varken-DJ van Rwanda noemen. Hij komt platen draaien voor de varkens in een boerderij in het noorden van het land. De draden voeren vanuit zijn kamer naar de stal, waar de varkens een mix van hiphop, reggae, R&B en zelfs romantische liedjes te horen krijgen. Eigenaar Gerard Sina gelooft dat zijn varkens gestimuleerd worden door de deuntjes.

    Belgische techniek
    "Als mensen van muziek houden, waarom dieren dan niet?", vroeg Sina zich af. Hij leerde de techniek zes jaar geleden in België kennen. En het schijnt te werken, want Sina merkt duidelijk dat zijn varkens beter presteren. "Ik heb een groep naar muziek laten luisteren en een andere groep zonder muziek gelaten. De muzikale groep bracht meer jongen voort en de kwaliteit en het gewicht van hun vlees verbeterde", legt hij uit aan Reuters terwijl Shania Twain door de luidsprekers galmt.

    Sina is trots op zijn boerderij, omdat niets verloren gaat. Voedsel krijgen de varkens op basis van restjes uit zijn restaurant en fruitsapfabriek. De muzikale varkens zijn ook een oplossing voor armoede in de regio, want iedere maand geeft Sina 150 biggetjes weg aan families in de buurt. De eerstgeborene van die varkens moet nadien terugkeren naar Sina, de rest mogen de families zelf houden.

    10 miljoen in hongersnood
    De voedselcrisis is in Rwanda nog steeds een ernstig probleem. Ongeveer 10 miljoen inwoners leven in hongersnood. Volgens het Wereldvoedselprogramma heeft de snelle bevolkingsgroei tot ontbossing en bodemerosie geleid. De landbouw kan niet langer voldoende voedsel produceren.

    Het initiatief van Sina is dus een bizar, maar zeldzaam succesverhaal in Rwanda. Om de vertering te stimuleren krijgen de varkens Celine Dion of Bob Marley te horen. Nadien is het tijd voor zwaarder materiaal, zoals Amerikaanse rapmuziek. "Als we willen dat ze zich voortplanten, spelen we stevige muziek opdat de mannetjes sterk en vruchtbaar zijn", zegt Sina. Het is dus altijd feest als de DJ in de boerderij nieuw plaatje oplegt. (gb)


     

    Gerard Sina  bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel waarschuwing voor tiener die op rug van walvis surfte

     
    Enkel waarschuwing voor tiener die
    op rug van walvis surfte



    Een Australische tiener die voor de kick op de rug van een walvis klom en zich liet meevoeren, komt er met een waarschuwing van af. Dat heeft het ministerie van Milieu en Natuurbeheer in de staat West-Australië bekendgemaakt. De jongen had een boete van 10.000 Australische dollar (ongeveer 7000 euro) kunnen krijgen voor het lastigvallen van een beschermde diersoort.

    De jongen zag vorige maand een zuidkaper zwemmen bij Albany, een stad in het zuidwesten van Australië. Het dier zwom ongeveer twintig meter uit de kust. De tiener kon de aandrang niet weerstaan, zwom naar de walvis toe en klom op de rug van het dier om zo te kunnen 'surfen'.

    Een getuige zag het gebeuren en maakte foto's. Die kwamen terecht bij de autoriteiten in de staat West-Australië. Familieleden van de jongen herkenden hem en gaven hem aan.

    (anp/sps) Bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    07-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde dieren in Oegandese parken


    Massaal meer wilde dieren in Oegandese parken

    Het aantal wilde dieren in de nationale parken van Oeganda is de voorbije tien jaar fel toegenomen. Bij sommige soorten is de populatie sinds 1999 zelfs verdubbeld.


    In enkele Afrikaanse landen wordt de omgekeerde evolutie waargenomen, maar in Oeganda hebben wilde dieren weer een toekomst. Oorzaak voor de toename is het verbeterde toezicht en de uitdrijving van rebellen uit het land, stellen de Oegandese autoriteiten. Vooral het aantal buffels, giraffen en olifanten is aanzienlijk gestegen tijdens het afgelopen decennium. Maar het succesverhaal is dat van de Impala, een soort antilope. Terwijl er in 1999 nog maar 1.600 exemplaren leefden, is hun aantal intussen gestegen tot liefst 35.000.

    Ook nijlpaarden en zebra's doen het behoorlijk in Oeganda. Volgens woordvoerster Lillian Nsubuga is het aantal stropers verminderd door het toezicht in het park. De overheid stimuleert de lokale gemeenschappen ook om het wilde leven in hun omgeving te beschermen. "Ik kan helaas niet zeggen dat er geen stropers meer zijn, maar we hebben het probleem aanzienlijk kunnen reduceren", zegt ze.

    (gb)bron; hln.be
     

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een volgroeide witte haai eet gemiddeld 11 ton vlees per jaar



    "Een volgroeide witte haai eet gemiddeld 11 ton vlees per jaar;
    de lever van een volwassen witte haai weegt ongeveer 150 kilogram."




    "Un requin blanc matures mangent en moyenne 11 tonnes par an;
     le foie d'un requin blanc adulte pèse environ 150 kg"



    "A mature white shark eat an average of 11 tonnes per year;
     the liver of an adult white shark weighs about 150 kilograms"


    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varen



     Van op de boot gefotograveerd varend tussen Tholen nl. en Antwerpen.



































































































         
     Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be



    Categorie:Foto's
    01-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaf nieuwe Aarde al twee jaar geleden teken van leven?


    Gaf nieuwe Aarde al twee jaar geleden teken van leven?

     

    De ontdekking van een mogelijke nieuwe Aarde fascineert wetenschappers over de hele wereld. Een astronoom van de universiteit van West-Sydney ontving twee jaar geleden al een signaal uit de buurt van de planeet. De recente onthullingen doen het vermoeden groeien dat we misschien toch niet alleen in het heelal zijn.

    Dr. Ragbir Bhathal heeft de ontwikkelingen van de voorbije dagen met veel aandacht gevolgd. Al twee jaar geleden merkte hij een lichtstraal op die uit de buurt van deze zogenaamde nieuwe Aarde - die rond de ster Gliese 581 draait - afkomstig was. Op dat ogenblik wisten astronomen nog niet dat Gliese 581 mogelijk omringd werd door bewoonbare planeten.

    Bhathal is lid van een organisatie die op zoek gaat naar signalen en communicatie op andere planeten. Dat het vreemde signaal in december 2008 afkomstig was van de locatie van Gliese 581g is wel een heel opvallend toeval. Enkele maanden na zijn ontdekking maakten wetenschappers bekend dat ze een gelijkaardige, maar minder bewoonbare planeet gevonden hadden: Gliese 581e.

    Planeet zoals Aarde
    Deze week raakte bekend dat er zich nog een planeet in de buurt van de ster bevindt: Gliese 581g. Nooit eerder hebben ze een planeet ontdekt die zo sterk op de Aarde lijkt. Bhathal was twee jaar geleden al zeer opgewonden over zijn ontdekking. "Op een heldere nacht ga ik naar het observatorium en onderzoek ik de sterren. Toen ik naar één van die sterren keek, merkte ik plots een signaal op", zegt hij.

    "Ik wilde het signaal meteen onderzoeken. We beschikken over speciale software, want we ontvangen ook veel lawaai. Maar dit was een heel scherp signaal. En dat is precies waar we naar op zoek zijn."

    Uiteraard ging Bhathal in de volgende maanden op zoek naar een tweede signaal, maar hij vond niets meer. De ontdekking dat er rond de ster bewoonbare planeten konden bestaan, maakte het verhaal plots populair bij het bredere publiek. In Oekraïne werd zelfs een signaal met 500 boodschappen van de bevolking uitgezonden in de richting van Gliese 581.

    Leven mogelijk
    Gisteren liet hoofdonderzoeker Dr. Steven Vogt al weten dat hij "100 procent zeker is" dat er leven is op de ontdekte planeet. De planeet ligt in een zone in de ruimte waar het noch te warm, noch te koud is voor water om oceanen, meren en rivieren te vormen. De planeet beschikt bovendien over een atmosfeer en zwaartekracht. De wetenschappers vermoeden dat er nog bewoonbare planeten rond de ster draaien. "Anders hadden we deze planeet nooit zo snel ontdekt", stellen ze.
     
    (gb)bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koralen van Bonaire overleven dankzij visverbod


    Koralen van Bonaire overleven dankzij visverbod


    Wetenschappers onderzoeken de koraalriffen op de Nederlandse Antillen, die beter bestand lijken tegen de vernieling die al 85 procent van de koraalriffen in de Caraïben getroffen heeft.

    In de afgelopen dertig jaar hebben nieuwe ziekten en invasies van algen flink huisgehouden onder de Caraïbische koraalriffen, die zich uitstrekken van Florida in de Verenigde Staten tot Bonaire op de Nederlandse Antillen. De toekomst voorspelt nog meer problemen omdat de klimaatverandering het water doet opwarmen en voor verzuring zorgt. Koralen hebben last van warmer water en de verzuring maakt het moeilijker om een skelet van kalk te vormen.

    "Dat betekent dat miljoenen mensen een rijke bron van goedkope, voedzame vis dreigen te verliezen", zegt Andrew Bruckner, hoofdwetenschapper aan de Khaled bin Sultan Living Oceans Foundation in Washington. Maar dat is niet alles: koralen leveren ook bouwmateriaal, trekken toeristen aan en verdedigen de kust tegen golven en stormen.

    Bonaire
    Ook bij Bonaire zijn de koralen een belangrijke trekpleister voor toeristen dankzij het uitzonderlijk heldere water. Maar ook hier valt het koraalrif ten prooi aan de ziektes die de hele Caraïben teisteren. Het elandgeweikoraal en hertshoornkoraal die voorkwamen in de meest ondiepe stukken voor de kust en een belangrijke habitat vormden voor vissen en schaaldieren, zijn zo goed als verdwenen.

    In vergelijking met de rest van de Caraïben is het koraal er de laatste vijf jaar echter veel minder op achteruitgegaan. "De koralen hebben sterk te lijden onder ziektes en verbleking, maar we zien ook nieuwe koralen die laten zien dat het rif zich snel kan herstellen", zegt Bruckner, een lokale koraalwetenschapper die een team van een tiental onderzoekers leidt.

    Dat is mogelijk omdat er voldoende algenetende vissen over zijn om het oppervlak het dode koraal schoon te houden. De overheid heeft jaren geleden de visserij aan banden gelegd om de koralen en vissen een optimale bescherming te bieden.

    Het helpt in Bonaire ook dat het zelden regent en dat er zelden orkanen voorkomen. In de rest van de Caraïben worden dode koralen snel bedekt door algen waardoor larven van nieuwe koralen nergens terechtkunnen. Na een orkaan kan dan erg weinig teruggroeien.

    Hoop
    Bruckner is dan ook optimistischer dan veel van zijn collega's in de rest van de wereld. "De historische gegevens tonen aan dat koralen zich goed kunnen aanpassen", zegt hij. "Als we de visserij en vervuiling aan banden leggen en meer zeereservaten afbakenen, denk ik dat we een deel van de Caraïbische koralen kunnen redden.

    En zelfs als we dat niet doen, denk ik dat in erg afgelegen gebieden de meer kwetsbare koralen vervangen zullen worden door meer resistente soorten. Ik verwacht niet dat de riffen volledig zullen verdwijnen."

    (ips/gb)bron; demorgen.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kruidjeroermeniet
    blog.seniorennet.be/kruidje

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!