Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koraalduivel bedreigt Caraïbische wateren

     

    Koraalduivel bedreigt Caraïbische wateren


    koraalduivel bedreigt caraibische wateren


    Zeventien jaar geleden ontsnapten enkele exemplaren uit een aquarium in Florida. Vandaag bedreigt de koraalduivel, een giftige en vruchtbare roofvis, de visgebieden in de Caraïbische Zee en Golf van Mexico.

    Toen de orkaan Andrew in 1992 over Florida raasde, brak een aquarium van een restaurant en kwamen zes koraalduivels in zee terecht. De koraalduivel (Pterois volitans) komt daar normaal niet in het wild voor. Het gaat om een soort die enkel in de Grote Oceaan, aan de andere kant van het Amerikaanse continent, te vinden is.

    Maar in 2004 werd hij aangetroffen bij de Bahamas, in 2007 bij Cuba en de Turks- en Caicoseilanden, en vorig jaar bij Haïti, de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Belize en het Colombiaanse eiland San Andrés. Dit jaar werd hij al gesignaleerd bij Mexico, Honduras, Costa Rica, Panama, de eilanden Aruba en Bonaire en de noordwestelijke kust van Venezuela.

    Ontsnapt

    De Venezolaanse bioloog Juan Posada acht het zeer waarschijnlijk dat het gaat om afstammelingen van de vissen die achttien jaar geleden uit het restaurant in Florida zijn ontsnapt.

    De koraalduivel kan tot 45 centimeter lang worden, heeft giftige stekels, kan zich gemakkelijk verschuilen en speelt alles binnen wat hij op zijn weg tegenkomt. Doordat hij in de Atlantische Oceaan geen natuurlijke tegenstanders heeft, kan hij zo snel oprukken, zegt een andere Venezolaanse bioloog, Oscar Lasso.

    De koraalduivel is een echte veelvraat. “Hij kan zijn maagomvang tot dertigmaal vergroten”, zegt Lasso. In de maag van een gevangen koraalduivel werden zeventien jonge rode snappers, een baarssoort, aangetroffen. Door de vraatzucht van de koraalduivel worden hele visbestanden bedreigd, zeggen de biologen. Bovendien is koraalduivel bijzonder vruchtbaar.

    Blijven

    “Een succesvolle nieuwkomer uitroeien is bijna onmogelijk, weten we uit ervaring”, zegt Juan Posada. “Hij is gekomen om te blijven. We zullen moeten leren leven met het probleem en het trachten te beheersen.”

    Een van de problemen is het gif in zijn stekels. Het is niet dodelijk voor mensen maar veroorzaakt wel een intense pijn in het geraakte lichaamsdeel en ook dagenlange misselijkheid, braakneigingen, hoofdpijn, benauwdheid en soms hartstoornissen.

    RP (IPS)bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluchen beest voedt weesjes op
     

     
    Pluchen beest voedt weesjes op



    Vijf schattige meerkatjes knuffelen hun pluchen mama. Nadat de echte moeder in het kraambed stierf, worden de kleintjes bij een Engelse eigenaar op een ingenieuze manier door hun jeugd geloodst. Het knuffelbeest vervangt voor de kleintjes hun ware moeder.

    Bevalling
    De vijf baby meerkatjes verloren hun moeder, Anika, kort na de geboorte. Het trauma van de zware bevalling en de combinatie van haar leeftijd werden haar te veel. De Britse eigenaar Steve Rowlands, kon het dierenleed niet aanzien en slaagde erin de kleine wezentjes met een tien centimeter lang knuffelbeest, te doen opgroeien. De pluchen variant biedt een volwaardige vervangster voor de meerkatjes.

    Imiteren
    "De baby's zijn nu een maand oud. We proberen het trauma met dit speelgoed te verlichten en proberen de dingen zo natuurlijk mogelijk, voor te stellen", vertelt Rowlands. "Ze nestelen zich tegen het knuffelbeest alsof het hun eigen moeder is".

    Warmte
    Om de warmte na te bootsen die ook Anika zou gegeven hebben, wordt een klein warm flesje met de juiste temperatuur in de surrogaatmoeder verstopt. De katjes nestelen zich tegen het speelgoed en handelen volkomen normaal. "Natuurlijk moeten we hen elk uur zelf voederen met melk, daarvoor gebruiken we miniatuurflesjes zoals het ook bij de mama zou overkomen. We geven de melk altijd in de buurt van het speelgoedje, zodat het echt lijkt alsof het moederbeest hen voedt".
     
    Papa
    Na zes weken, worden de meerkatten weggenomen van hun knuffelmama, net zoals in het echte leven. "Dan kunnen we ze hopelijk terug bij hun vader brengen. Zolang ze niet ouder zijn, bestaat immers de mogelijkheid dat de vader hen doodt". (lvl)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepschildpad kan opgelucht adem halen




    Soepschildpad kan opgelucht adem halen



    Photo; worldexplorer.be


    Op het vakantie-eiland Bali mogen geen zeldzame schildpadden worden gedood bij Hindoe-ceremonies. Het Indonesische ministerie van bosbouw verbiedt de praktijken. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie vrijdag gezegd.

    De gouverneur van Bali, I Made Mangku Pastika, haalde zich de woede op de hals van natuurbeschermers toen hij een quotum instelde van duizend groene zeeschildpadden, of soepschildpadden, die jaarlijks gedood mogen worden. Schildpadvlees is een traditionele lekkernij op Bali, de enige provincie met een Hindoe-meerderheid in het overwegend islamitische Indonesië.

    Tien jaar geleden verbood Indonesië de handel in en consumptie van schildpadden naar aanleiding van internationale zorgen over de afnemende aantallen en onder druk van dierenrechtenactivisten die dreigden met een toeristische boycot van Bali. Het verzoek van Bali voor een uitzonderingspositie op het verbod werd op wetenschappelijk gronden afgewezen.

    Tienduizenden soepschildpadden leggen hun eieren op Indonesische stranden. De aantallen nemen echter af vanwege stroperij. Sinds 1999 zijn Hindoe-ceremonies aangepast en worden schildpadden niet meer geofferd door ze de kop af te hakken, maar worden ze symbolisch geofferd door ze in zee vrij te laten.

    bron; trouw.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels moeten op tijd een veer laten

     

    Vogels moeten op tijd een veer laten

     
    Ruiende kauw. foto Otto Faulhaber ;Omdat deze huismusman zijn keelveren opzet, is het zwart even zichtbaar. Als de lichte toppen van de dekveren zijn afgesleten, valt het slabbetje pas echt op. foto Wilbert Koch

    Ruiende kauw. foto Otto Faulhaber ;Omdat deze huismusman zijn keelveren opzet, is het zwart even zichtbaar. Als de lichte toppen van de dekveren zijn afgesleten, valt het slabbetje pas echt op. foto Wilbert Koch

    Ruiende kauw. foto Otto Faulhaber ;Omdat deze huismusman zijn keelveren opzet, is het zwart even zichtbaar. Als de lichte toppen van de dekveren zijn afgesleten, valt het slabbetje pas echt op. foto Wilbert Koch

    Onze kippen beginnen weer een beetje op te knappen: twee weken geleden zagen ze er niet uit! Overal in de tuin en in de wei liggen veren. Als volwassen vogels veren laten, doen ze dat om afgesleten veren te vervangen of om een speciaal prachtkleed te verkrijgen dat een belangrijke rol moet spelen in de hofmakerij.

    Tijdens de rui is de sterfte onder veel vogelsoorten groot. Het ruiproces vreet energie. Vogels verwisselen hun veren als de energiehuishouding het gunstigst is. Dus niet tijdens het broedseizoen, dan moet er gewerkt worden en zeker niet in de winterperiode als er vaak voedselschaarste is.

    We moeten naar de functies van de veren kijken om te begrijpen hoe en wanneer er geruid wordt. Veren maken vliegen mogelijk en beschermen tegen warmte en kou. Ze beginnen te groeien als de vogel zich nog in het ei bevindt. In veervelden vormen zich veerpapillen, die rijk aan bloedvaten zijn. De papil groeit naar buiten als de veer zich ontwikkelt. De hoornlaag vormt aan de buitenkant een beschermende schede, die langer wordt naarmate de veer in de papilkegel groeit. Na verloop van tijd breekt de veer door de hoornschede. Vogelnesten zien in de periode van het doorbreken van de veren wit van de hoornschilfers. Dekveren, slagpennen en staartpennen, de zogenaamde contourveren, bestaan aan de basis uit de spoel die overgaat in de schacht. Aan beide kanten van de schacht wijzen vertakkingen, zogenaamde baarden, naar buiten; zij vormen de vlag van de veer. Op de baarden staan baardjes, deze vallen met haakjes in elkaar.

    Onder een vergrootglas lijkt elke baard een miniatuurveertje. Om het verenpak in goede staat te houden, moeten vogels elke dag veel tijd besteden aan het toilet maken. De veren worden dan een voor een door de snavel gehaald, waardoor verfrommelde baarden weer worden glad gestreken. Donsveren zijn eenvoudiger van bouw dan de contourveren. Ze hebben geen schacht; de baarden komen rechtstreeks uit de spoel. Omdat ook de haakjes ontbreken, vlechten de losse baardjes zich niet alleen in de baardjes van de eigen donsveer, maar ook in die van de aanliggende veertjes. Daardoor ontstaat er een gesloten, met lucht gevuld, isolatiedek. Normaal gesproken liggen de donsjes onder de dekveren. Kuikens van eenden, kippen en kieviten hebben in hun prille jeugd alleen donsveren. Pas later krijgen zij contourveren. Het eerste echte verenkleed bij jonge vogels is weinig opvallend van kleur. Omdat de jongen nog relatief zwak en onervaren zijn, dragen zij een camouflagepak, dat vaak gelijkenis vertoont met het verenpak van de moedervogel. De geslachtsrijpe mannen hebben opvallende kleuren om mee te pronken. Verschillende soorten zoals futen, reigers en kemphanen dragen zelfs tijdelijk kuiven, pluimen of kammen om extra indruk te kunnen maken.

    De meeste vogels ruien in de nazomer, tussen broedtijd en trektijd. Bij veel soorten is er slechts sprake van een gedeeltelijke rui. Pas in het voorjaar worden de resterende veren vervangen en is er sprake van een zomerkleed. Als er geen rui plaatsvindt, kunnen er toch duidelijke kleurverschillen tussen man en vrouw ontstaan, omdat veeranden afslijten en onderliggende kleuren dan boven komen. We zien dat duidelijk op de grote foto met de jonge huismusman. De donkere keelvlek is in werkelijkheid de hele winter aanwezig, maar wordt pas zichtbaar tegen de voortplantingstijd, omdat de lichte toppen van de veren dan zijn afgesleten. De spreeuwen zijn op dit moment op hun mooist. De uiteinden van de dekveren zijn wit, zodat onze spreeuw in herfst en winter er ook nog eens fraai gespikkeld uitziet. Dat de veren behoorlijk slijten, zien we in de zomer al. De witte puntjes zijn dan verdwenen. In tegenstelling tot andere vogels, die hun jongen juist in een prachtkleed grootbrengen, is het moois er bij spreeuwen dan al af.

    Als er te veel veren gelijktijdig vallen, heeft dat grote consequenties voor het vliegvermogen. Daarom laten veel vogelsoorten de slagpennen vaak in paren; steeds links en rechts de overeenkomstige veer. Ganzen en eenden stoten direct na de broedtijd al hun slagpennen tegelijkertijd af. Ze kunnen dan niet vliegen, waardoor ze een gemakkelijke prooi voor vossen en andere vijanden kunnen worden. Daarom verzamelen ze zich voordat de rui aanvangt, in grote groepen op open water of ze verschuilen zich in rietmoerassen. Roofvogels en uilen zijn voor hun voedselvoorziening het hele jaar door afhankelijk van hun vliegsnelheid. Daarom spreiden zij de rui van hun slagpennen over een lange periode. Alleen tijdens de trek stopt het ruien even!

    bron; gelderlander.nl


    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog volop paddestoelen door zachte herfst



    Nog volop paddestoelen door zachte herfst



     Nog volop paddenstoelen door zachte herfst

    In de natuur staan momenteel uitzonderlijk veel en veel verschillende soorten paddenstoelen. Meestal zijn ze eind oktober allemaal verdwenen, maar door het zachte weer zijn ze er nog volop, liet een woordvoerster van Staatsbosbeheer vrijdag weten. „In de maand november is er nog geen nachtvorst geweest, het was warm voor de tijd van het jaar én vochtig. Ideale omstandigheden voor paddenstoelen".

    bron; refdag.nl


    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste schaap ter wereld bezwijkt aan hittegolf in Australië

     

    Oudste schaap ter wereld bezwijkt aan hittegolf in Australië



    Het - volgens het Guinness Book of Records - oudste schaap ter wereld is overleden. De 23-jarige Lucky bezweek aan de hittegolf die het zuidoosten van Australië al enkele dagen teistert. Dat heeft de eigenaar van het beest vandaag laten weten.
     
    De inspanningen om het schaap te beschermen tegen de hoge temperaturen in de staat Victoria, konden het 23 jaar, 6 maanden en 28 dagen oude schaap niet redden, aldus eigenares Delrae Westgarth.
     
    De gemiddelde levensverwachting voor een schaap is tien tot twaalf jaar. Lucky was de bekendste inwoner van Lake-Bolac, een dorp van 250 zielen ten westen van Melbourne.

    (belga/adv)
    bron; demorgen.be
     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwgans gespot in Damvallei in Heusden

    Sneeuwgans gespot in Damvallei in Heusden













    foto;ivn-nieuwkoop-noorden.nl


    In de Damvallei in Heusden is een sneeuwgans gezien. Dat is heel uitzonderlijk omdat het dier thuishoort in het noorden van Canada. Blijkbaar is dit exemplaar verdwaald en nu op doortocht in de provincie. Dit weekend werd de zeldzame vogel ook al gezien in Sint-Laureins.

    bron; deredaktie.be

    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het krioelt van het leven op de bodem van de oceaan



    Het krioelt van het leven op de bodem van de oceaan


    Diep in de oceaan tussen 200 en 5.000 meter, waar het zonlicht niet meer te zien is, krioelt het van het leven. Een internationaal team wetenschappers ging op onderzoek in die duistere diepten en trof er veel meer leven aan dan verwacht. Op tien jaar tijd vonden ze er 17.650 soorten zeedieren, variërend van krabben tot garnalen en wormen.


    Een doorzichtige zeekomkommer
    Een doorzichtige zeekomkommer


    Vanaf 200 meter diepte is het donker in de oceaan. De zonnestralen hebben er geen invloed meer. Niet meteen de ideale plek voor leven, denk je dan. En toch heeft het leven ook daar een weg gevonden. Sommige dieren voeden zich met de uitwerpselen van dieren die liever boven de grens van 200 meter diepte leven. Andere soorten hebben zich aangepast en eten bacterieën, gezonken beenderen van dode walvissen, of ander beschikbaar voedsel.

    Niet verlaten
    Zoals verwacht daalde het aantal diersoorten wel snel naarmate de onderzoekers met hun camera's en sonarapparatuur dieper zakten. Toch telden ze nog 5.722 diersoorten op een diepte van meer dan duizend meter. Zo vonden ze levende wezens op plaatsen waarvan vroeger gedacht werd dat ze verlaten waren.

    Bizarre beesten
    Uiteraard moeten diersoorten heel sterk zijn om in die barre omstandigheden te kunnen overleven. Het zijn dan ook soms vreemde wezens. Op een diepte van 2.000 tot 2.500 meter vonden wetenschappers een bizar, lang oranje dier dat de naam Neocyema kreeg. Er werden nog maar vijf exemplaren van gevonden.

    Nog dieper (tot 3.000 meter) vonden ze een soort octopus met vinnen. Het dier wordt ook wel 'Dumbo' genoemd omdat het fladdert met z'n vinnen om te zwemmen, net zoals het beroemde olifantje uit de tekenfilms kon vliegen met z'n flaporen.

    In oktober 2010 moet het project afgerond zijn. Dan zullen er meer dan 210 expedities achter de rug zijn. Er werkten meer dan 2.000 wetenschappers uit 80 landen aan mee. (gb)

    Een zeeveer

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote poezen poseren voor fotoshoot

    Grote poezen poseren voor fotoshoot

     

    Voor één keer moesten de celebs en modellen de plaats ruimen voor de dierenwereld. Leeuwen, tijgers en luipaarden toonden zich van hun beste kant voor een fotoshoot in een speciaal ontworpen studio. En warempel leverde het prachtige beelden op.

    De Britse fotograaf Barry Bland vond het een unieke ervaring, maar geeft toe dat hij niet helemaal op zijn gemak was. De foto's werden op een jaar tijd genomen in het Amerikaanse South Carolina. De dieren waren wel niet echt wild, want ze werden sinds hun geboorte begeleid door het team van de fotograaf.


     Camera-shy: Chant and Sloka, six-week-old leopard cubs, cuddle together for the shoot



    barry bland

    bron; hln.be & dailymail.co.uk


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschapper vindt nieuwe kameleonsoort in slang

     

    Wetenschapper vindt nieuwe kameleonsoort in slang



    Een Britse wetenschapper heeft op een wel heel speciale manier een nieuwe diersoort ontdekt. Toen hij in de Afrikaanse jungle een slang tegenkwam, schrok het beestje en spuwde ze haar lunch uit: een nog onbekende kameleon. Andrew Marshall was in een bedreigd woud in Tanzania apen aan het observeren toen hij de toevallige ontdekking deed. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

    Stomverbaasd
    "Ik was wetenschappelijk onderzoek aan het doen toen ik deze slang tegenkwam. Het beestje zag me en vluchtte. Tijdens het vluchten, spuwde het een kameleon uit", vertelde de stomverbaasde wetenschapper. De kameleon, klein genoeg om in de palm van een hand te passen, werd geclassificeerd als een Kinyongia Magombera.

    Levendig
    Niet lang daarna vond een van Marshalls collega's enkele kilometers verder een tweede Kinyongia. In tegenstelling tot het diertje dat Marshall vond, was dit exemplaar zeer levendig. "Het is wonderbaarlijk om nieuwe diersoorten als deze te ontdekken", vertelde Marshall, wetenschapper aan de universiteit van York.

    Camouflage
    "Ik werk al elf jaar in Tanzania en ik heb al enkele nieuwe boomsoorten ontdekt. Maar een nieuwe diersoort ontdekken, dat is toch een heel ander gevoel", vertelde Marshall. "Kameleons zijn zeer goed gecamoufleerd. Als je door het bos wandelt, zie je ze meestal niet." Gemiddeld worden er elke jaar twee nieuwe kameleonsoorten ontdekt.

    (adb) bron; hln.be 

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke foto's: eekhoornmama valt hond aan voor kleintje

     

    Unieke foto's: eekhoornmama valt hond aan voor kleintje




    Dat eekhoorntjes nijdig uit de hoek kunnen komen, is geen nieuws. Deze hond kreeg waarschijnlijk wel meer weerstand dan dat hij verwacht had, nadat hij speelde met een eekhoornkleintje dat uit een boom gevallen was.

    Deze foto's tonen hoe de eekhoornmama vanuit een boom op de verraste hond vliegt. Met haar scherpe tandjes en klauwen haakte ze zich vast in de zichtbaar lijdende hond. Ze leidde hem als het ware af zodat haar kleintje de tijd had om te ontsnappen. Zowel de twee eekhoorns als de hond brachten het er goed vanaf.

    Deze foto's verschenen op een website die opgezet was om Weebly, een programma dat websites maakt, te promoten. (adb)





    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man overleeft aanval beer van 7 minuten: schokkende foto's



    Man overleeft aanval beer van 7 minuten: schokkende foto's



    Er zijn gruwelijke foto's opgedoken van de beeraanval in de zoo van Bern afgelopen weekend. Een mentaal gehandicapte jongeman (25) was in de kooi van de beer gesukkeld en meteen zette het wilde dier de aanval in. Op de foto's is te zien hoe de beer zich op zijn prooi stort en meermaals bijt. Het gevecht duurde zeven eindeloze minuten en dan pas kon een gealarmeerde agent de beer neerschieten. Het slachtoffer overleefde de aanval miraculeus en is slechts zwaargewond. De beer Finn is wel in levensgevaar.

    Verdoving niet mogelijk
    De zoobezoekers die het drama meemaakten, waren ook in shock. Bernd Schildger, de directeur van de zoo, legt uit dat een verdovende pijl in dit geval ontoereikend zou geweest zijn. "Dat zou pas na enkee minuten gewerkt hebben. Het is een tragische dag voor de gewonde, voor de beer en voor de zoobezoekers. Wat zich in het berenpark heeft afgespeeld, waren angstwekkende taferelen die ons diep geschokt hebben."

    Afleiding hielp niet
    De mentaal gehandicapte jongeman is wel degelijk zelf op de omheining geklauterd. Dan is hij plots gevallen. Ooggetuigen probeerden meteen de beer af te leiden door voorwerpen naar het dier te gooien. Dat bleek nutteloos, want de beer wilde instinctief zijn territorium afschermen en viel aan. Wellicht worden de veiligheidsmaatregelen aan het berenpark na het drama verhoogd. (kh)

    Bekijk hier en hier meer foto's




    bron; hln.be

    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorn geboren in Beekse Bergen

     

    Neushoorn geboren in Beekse Bergen




    In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen is vanmorgen een neushoorn geboren. Moeder Dounia schonk na een zwangerschap van anderhalf jaar en na dagenlange signalen van een aanstaande bevalling het leven aan een dochter, meldde een woordvoerder.
     
    Het is voor het eerst dat een neushoorn die zelf in het Brabantse safaripark is geboren zelf voor nageslacht zorgt. Moeder en dochter maken het goed.
     
    Verzorgers verwachten dat de baby over enkele dagen een naam krijgt en naar buiten kan om zich aan de bezoekers te tonen. (belga/edp)

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleenstaande ganzen daten in Nederland

     

    Alleenstaande ganzen daten in Nederland



    Ganzen kunnen sinds kort daten bij Stichting Akka's Ganzenparadijs in het Nederlandse Erica, in Drenthe. De stichting koppelt alleenstaande ganzen en bij succes gaat de gelukkige gans met een nieuwe levensgezel terug naar huis. Dit zei Trizin Hof, als woordvoerder van deze stichting, vandaag.
     
    Volgens Hof zijn ganzen monogame dieren. De stichting zet zich in om ganzenproblematiek binnen gemeenten, stadsdelen en waterschappen op een diervriendelijke wijze op te lossen. Sinds kort kunnen ganzen uit heel Nederland bij de stichting op zoek naar een nieuwe partner. "De ganzen mogen zelf uitzoeken. Ze bepalen zelf met wie ze een klik hebben", aldus Hof.
     
    Ganzen kunnen 50 jaar oud worden. "Sommige oudjes hoeven niet meer zo nodig een nieuwe partner. Zij sluiten zich aan bij een koppeltje bejaarde ganzen. Dit laten wij dan ook zo", vult Hof aan. (anp/adv)

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroe wil hond verdrinken



    Kangoeroe wil hond verdrinken



    Een kangoeroe heeft in de buurt van Melbourne een hond proberen te verdrinken. Het baasje van de hond probeerde zijn viervoeter te redden en werd daarbij zelf door de kangoeroe verwond.

    De 49-jarige Cris Rickard was met zijn hond Rocky in de buurt van zijn huis aan het wandelen, toen ze het pad kruisten van een kangoeroe die bij een meer in het gras lag te slapen. De hond en de 1,5 meter grote kangoeroe raakten begonnen meteen met elkaar te vechten en belandden in het water. De kangoeroe hield Rocky met zijn voorpoten zowat 20 seconden onder water.

    Rickard wist uiteindelijk zijn hond uit zijn benarde situatie te bevrijden, maar raakte daarbij zelf gewond. Hij werd met verwondingen aan zijn gezicht en op zijn borst in het ziekenhuis opgenomen. (bdr) 

    bron; demorgen.be

    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga in therapie bij een paard



    Ga in therapie bij een paard


    ga in therapie bij een paard

    Tijdens de equitherapie wordt er een soort van driehoeksverhouding gecreëerd tussen het paard, de patiënt en de therapeut. De paarden zijn speciaal opgeleid waardoor ze extra gevoelig, meewerkend en sociaal zijn. Meestal is de keuze van het paard al typerend voor het soort patiënt. Het zegt een boel over de wensen en gevoelens die hij of zij koestert.

    Daarna volgt er een borstelsessie en een lichte loopsessie. Als summum moet de patiënt zelf in het zadel kruipen. Het paard zal vervolgens wandelen op basis van wat hij van je voelt. Ben je gespannen? Dan zal het paard nooit in een rechte lijn wandelen. Begin je te dagdromen, dan zal het paard stilstaan totdat jij je gedachten op een rij hebt gezet.

    De therapeut kijkt ondertussen toe vanaf de zijlijn en schrijft alle handelingen van het paard op. Hierna kan hij of zij een diepgaande analyse van je persoonlijkheid maken. Een soort van psychologische onderzoek dus, zonder dat je er maanden consultaties voor moet ondergaan.

    Meer informatie over equitherpaie vind je op de
    officiële website. Waag je zelf de stap naar paardentherapie? Zorg er dan steeds voor dat de therapeut keurmerken bezit, en dat hij of zij bewijzen van regelmatige bijscholing kan voorleggen.


    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje wandelen in de natuur



    Een dagje wandelen in een prachtig gebied tussen natuur,
    dieren, woningen, water, en ander moois.
























































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwen doden witte tijger in dierentuin



    Leeuwen doden witte tijger in dierentuin


    FOTO EPA


    In een dierentuin in Tsjechië hebben twee leeuwen een uiterst zeldzame witte tijger gedood nadat ze erin slaagden in de kooi van het beest te komen.

    Het incident gebeurde in Liberec Zoo, de enige dierentuin in Tsjechië met witte tijgers.

    Verzorgers van de dieren sloegen alarm nadat ze hartverscheurend geschreeuw van de tijger hoorden. Ze konden niet verhinderen dat de leeuwen de witte tijger doodden.

    De leeuwen Sultan (14) en Elsa (11) glipten in de kooi van het 17-jarige tijgervrouwtje Isabella door een klapdeur voor verzorgers. De deur is al 12 jaar in gebruik. Nooit eerder deed zich een incident voor.

    Witte tijgers zijn het product van een genetische afwijking. In de vrije natuur hebben ze het moeilijk om te overleven omdat ze met hun witte kleur opvallen in hun omgeving en daardoor moeilijk prooien kunnen vangen.

    Na de dood van de tijger leven nog drie witte tijgers in de dierentuin. Onder hen de dochter van Isabella.

    bron; ad.nl

    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giraffen hebben superhart

     

    Giraffen hebben superhart


    giraffen hebben superhart


    De buitengewone vorm van een giraf heeft wetenschappers al veel vragen bezorgd. Hoe slagen de dieren er in om bloed in hun hoofd te krijgen, dat twee meter van het hart verwijderd is?

    Het hart moet de druk van de hoeveelheid bloed in de lange nek aankunnen en bovendien de neerwaartse druk die de zwaartekracht uitoefent, overkomen.

    "Het hart is feitelijk best klein. Kleiner dan je zou verwachten in dieren van die omvang. De wanden van het hart zijn echter zeer dik", zegt professor Graham Mitchell van het Centre of Wildlife Studies in het Zuid-Afrikaanse Onderstepoort. "Dat kleine hart is echter zeer krachtig en zorgt voor een hoge bloeddruk."

    De wanden van de aderen worden bovendien dikker naarmate de giraf ouder wordt en de nek groeit. Dit voorkomt het scheuren van de aderen wanneer de druk toeneemt.

    Voordelen

    De reden voor de lange nek heeft wellicht te maken met de resem voordelen die er aan verbonden zijn, zoals grazen van vegetatie waar andere dieren niet aan kunnen, het regelen van de lichaamstemperatuur en een grotere waakzaamheid.

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rog met uitsterven bedreigd door naamsverwarring



    Rog met uitsterven bedreigd door naamsverwarring



    Zoetwater Rog<br>

    Zoetwater Rog foto; world.mongabay.com


    Een Europese roggensoort is met uitsterven bedreigd omdat het dier tientallen jaren met een andere soort is verward. Hierdoor wordt de rog al jarenlang overbevist. Dat blijkt uit een Frans onderzoek waarvan de resultaten woensdag zijn gepubliceerd.
     

    Twee verschillende roggensoorten zijn met elkaar verward en kregen beide de naam Dipturus batis, zo meldt het Franse Muséum national d'histoire naturelle. Een team wetenschappers van het zeebiologisch onderzoekscentrum in het Franse Concarneau ontdekte de vergissing.

    Moleculaire en anatomische analyses en onderzoek naar de levenswijze van de dieren toonde aan dat achter de noemer Dipturus batis twee roggensoorten schuilgaan. Ze zijn voorlopig aangeduid als Dipturus flossada en Dipturus intermedia.

    Dipturus intermedia is zeer kwetsbaar voor overbevissing, want het dier is pas op een leeftijd van ca. 20 jaar geslachtsrijp en kan 2,5 meter groot worden. De kans dat het dier wordt gevangen voordat het zich heeft kunnen voortplanten, is dan ook zeer groot.

    Als niet snel maatregelen worden genomen om de rog te beschermen, zal de vis zeer binnenkort uitsterven, benadrukt het museum.

     avb (afp)
    bron; nieuwsblad.be





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    taranta2008
    blog.seniorennet.be/taranta

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!