
Restaurant ‘Laan 7’ heeft eigen exclusieve Eeklose gin
Wie komt tafelen in restaurant ‘Laan 7’ van Kim Rutsaert en Elien Bottelberghe kan voortaan proeven van een exclusieve Laan 7-gin, een op en top Eekloos product van Stokerij Snoeck. “Gin-tonic is een veelgevraagd aperitief in ons restaurant”, zeggen Kim en Elien, “Daarom wilden we een gin aanbieden met een eigen touch die toegankelijk is voor iedereen.”
Het gaat restaurant ‘Laan 7’ voor de wind. Voor het tweede opeenvolgende jaar werd het opgenomen in de culinaire gids Gault&Millau. ‘Laan 7’ opende eind 2021 de deuren en groeide in geen tijd uit tot the place to be voor liefhebbers van een lekkere, verrassende maar correct geprijsde kaart. Kim en Elien waren met ‘Laan 7’ niet aan hun proefstuk toe, voordien maakten ze bijna vijf jaar culinaire furore met ‘Boelare 14’, eveneens in Eeklo. Bovendien hebben Kim en Elien een aardig horecaverleden: ze volgden allebei les in hotelschool Spermalie en werkten een paar jaar samen in de Sint-Maurushoeve in Waarschoot. Kim ging nadien aan de slag bij Bernards in Lembeke en Zoetendale in Maldegem, Elien gooide hoge ogen met Brazza op het Ledeganckplein in Eeklo. Maar uiteindelijk besloten ze om samen te starten met een eigen horecazaak, eerst in de Boelare en ruim drie jaar geleden dus in de Leopoldlaan. Daar werd een bestaande woning smaakvol omgebouwd tot een fraai, gastvrij restaurant waar chef Kim, gastvrouw Elien en hun team medewerkers dagelijks de klanten verwennen.
Kim Rutsaert en Elien Bottelberghe zijn voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen op de kaart met een wisselend, seizoensgebonden aanbod en een correcte wijnkaart. Ook de keuze aan aperitieven wijzigt regelmatig en daar is nu een eigen topper bijgekomen: de Laan 7-gin. “Ik liep al een tijdje rond met dit idee”, vertelt Kim, “maar nu hebben we het juiste smaakpalet gevonden bij Stokerij Snoeck uit Eeklo. Er zijn twee soorten gin: één met een florale, fruitige citrustoets zonder bittere, kruidige nasmaak en een flavoured gin met framboos, maar niet zoet.” Elien is blij met de keuze, die er na enkele proefsessies is gekomen: “We wilden echt een gin naar onze smaak, maar toegankelijk voor iedereen.”
De gin van ‘Laan 7’ is enkel en alleen in het restaurant zelf te proeven. Kim en Elien maakten er een volledig Eekloos product van: Stokerij Snoeck van de gepassioneerde Diedrik Snoeck heeft een bijzondere aandacht voor lokale ingrediënten en is gevestigd in Kunstdal, het etiket werd ontworpen door Steven De Dapper van de Zetterij en het werd gedrukt op de persen van Contilabel-Label Pauwels van Inge en Bernard Pauwels. Net als bij de bereiding van de gerechten in ‘Laan 7’ werd ook hier niet gespaard op de kwaliteit. De details zijn heel belangrijk en dat proef je ook!
Zin om kennis te maken met de exclusieve gin (en het mooie aanbod) van ‘Laan 7’ uit de Gault&Millau? Een tafeltje reserveren in het restaurant aan de Leopoldlaan 7 te Eeklo kan telefonisch (09 233 75 05) of via de website www.laan7.be . Het restaurant is zowel ’s middags als ’s avonds open van dinsdag tot en met zaterdag, gesloten op zondag en maandag.
|