Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse charme in Zuid-Afrika



    Antwerpse charme in Zuid-Afrika



    Deze winter trokken we met ons gezin richting Krügerpark. Na een lange nachtvlucht viel ons als eerste de metamorfose op die de luchthaven onderging. Waar voetbal al niet goed voor is! Omdat safari gelijkstaat met vroeg opstaan, laadden we eerst onze batterijen op zo'n 400 kilometer ten noorden van Johannesburg, in het lieflijke Tzaneen waar we dé ontdekking van onze vakantie deden: Kings Walden.

    Hier richtte een tof koppel uit Antwerpen een klein paradijsje in op een uitzonderlijke plek. Schitterende kamers, prachtig zwembad, culinair hoogstandje en topbediening, dit allemaal tegen een erg democratische prijs. De dag na aankomst deden we een 'canopy'-toer met de drie kinderen, pure fun! We zoefden tussen de toppen van de bomen boven watervallen en valleien van de vlakbij gelegen Magoebaskloof, waar je trouwens ook kunt raften.

    Ook de tweede avond genoten we weer van de mediterrane keuken, lekkere wijnen en een wonderschone zonsondergang van op het panoramaterras, waar een sublieme boom de blikvanger is. Logisch dat je deze terugvindt in het logo van dit pareltje! De volgende morgen waren we helemaal klaar voor onze safaritocht, Krüger ligt op minder dan twee uur rijden. Een openbaring!

    (Philippe De Cleene)
    www.kingswalden.co.za

    bron; demorgen.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste plaatsen ter wereld om walvissen te zien
     


    De beste plaatsen ter wereld om walvissen te zien




    Hoe fantastisch is het niet om een walvis van dichtbij te zien rondzwemmen in de zee? Het ontroert en maakt indruk op al diegenen die het al eens hebben mogen beleven. Heel wat mensen beginnen eindelijk te beseffen dat een levende walvis heel wat meer waard kan zijn dan een dood exemplaar. Een hele whale watching business is ontstaan die toeristen op een duurzame manier laat kennismaken met deze prachtige en intelligente dieren. En wat meer is, de winsten die voortvloeien uit walvissensafari's worden op een vrij gelijkmatige manier over de plaatselijke bevolking verdeeld waardoor zowel mens als dier er beter van worden. Wij sommen alvast de beste plaatsen op waar je de zeereuzen prima kan bewonderen.





























    1. NEW ENGLAND (Verenigde Staten)

    Zowat de hele regio New England is één van de beste plaatsen in de wereld om verschillende soorten walvissen te zien. Voor de kust van Cape Cod (Massachusetts) tot in Bar Harbour (Maine) zwemmen de enorme zoogdieren tussen april en oktober. De kans dat je majestueuze reuzen zoals bultruggen en vinvissen van dichtbij kan bekijken, is hier praktisch 100%

    Voor meer informatie: Visit New England

    2. KAIKOURA (Nieuw-Zeeland)
    Op de oostkust van het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland ligt het stadje Kaikoura, zeg maar de walvishoofdstad van Oceanië. Het is een voorbeeld op het vlak van ecotoerisme. Met een boot van de organisatie Whale Watch Kaikoura vaar je de zee op en dan zal je zeker een aantal walvissen zoals potvissen het hele jaar door kunnen bewonderen. Let wel, soms worden de boottochten afgelast wegens te hevige wind. Bouw dus wat marge in en voorzie een aantal dagen in de omgeving.

    Voor meer informatie: whale watch Kaikoura

    3. AZOREN (Portugal)
    Deze vulkanische archipel van Portugal is een uitstekende plaats om walvissen te zien. Het seizoen loopt van mei tot oktober en is niet afhankelijk van migratie. Van de negen eilanden is Pico het meest idyllisch maar eigenlijk langs de hele kustlijn tussen
    Faial, Pico en São Jorge kan je walvissen spotten.

    Voor meer informatie: whale watch Azores

    4. VANCOUVER ISLAND (Canada)
    Vancouver Island is zowat de beste locatie om orca's te bezichtigen. Soms zwemmen ze in groepen van meer dan dertig dieren voorbij. Dat is heel erg indrukwekkend om eens mee te maken. Je kan zelfs kajakken tussen de orca's wat als adrenalineboost natuurlijk kan tellen. Tussen juli en september zal je de meeste dieren zien omdat dan de zee vol zalm zit.

    Voor meer informatie: whale watch British Columbia

    5. HERMANUS (Zuid-Afrika)
    Van augustus tot november kan je hier de giganten van de zee zien. Bovendien is Hermanus uniek in de wereld omdat je niet met een bootje de zee op moet. Nee, vanaf de kust heb je een prima uitzicht op de vele walvissen die met hun kalfjes voorbij trekken. Een kustpad met verschillende publieke verrekijkers volgt de route van de dieren. In september verwelkomen de inwoners de komst van de walvissen met een heus festival.

    Voor meer informatie: Hermanus whales

    6. KONA & MAUI (Hawaï, Verenigde Staten)
    Bultruggen met kalfjes worden hier vaak gespot tussen januari en april. Wat meer is, door het klare water dat de eilanden omringt, kan je tot dertig meter diep zien. Vooral de omgeving van de eilanden Kona en Maui zijn geschikt om de dieren goed waar te nemen.

    Voor meer informatie: Kona whale watch

    7. HERVEY BAY (Australië)
    In Hervey Bay in het Australische Queensland heb je van eind juli tot begin november de kans om vele indrukwekkende bultruggen te zien in het helderblauwe water. De dieren komen vanwege hun nieuwsgierigheid soms ontzettend dicht tot bij de bootjes waardoor je ze bijna kan aanraken. Soms vraag je je zelfs af wie naar wie aan het kijken is.

    Voor meer informatie:
    Hervey Bay whale watch

    8. LOS CABOS (Mexico)
    Los Cabos is niet alleen een strandparadijs, het is ook een uitstekende plaats om een walvissensafari te maken. De dieren die vaak water omhoog spuiten, zijn fantastisch om te zien. Ze migreren van de koelere wateren van Alaska naar de warme baai van Californië.

    Voor meer informatie: Los Cabos guide


    (hlnsydney/kve) bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tonkoorevaar
    blog.seniorennet.be/tonkoor

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!