Het lijkt wel een nieuwe rage om een hotelkamer te boeken die zich tussen de takken van de hoogste bomen bevindt. Hier kan je tenslotte nog urenlang naar een mooie sterrenhemel kijken en opstaan met fluitende vogels.

Ook eens proberen? Boek dan nu al een hut voor zomer 2011, want deze dingen zijn snel besproken. Misschien niet slecht als je eerst nog in therapie moet om van je hoogtevrees af te raken.

De mooiste boomhutten:

De Tongabezi Lodge in Zambia heeft vier verschillende hutten die voorzien zijn van een kingsize bed (muskietennet inclusief) en een openluchtbad. Bovendien heb je hier een adembenemend zicht op de Zambezi rivier. Ook de magische Victoria Falls liggen op een steenworp van de logeerplaats.

http://www.tongabezi.com/tongabezi_tree_house.php

In Frankrijk kan je op zes verschillende plaatsen een boomhutcamping vinden van Keykamp. Hier word je door eenvoud overstelpt: in de boomhutten is er geen stromend water, elektriciteit of keuken aanwezig. Groenfans voelen zich hier in hun nopjes, maar wie meer nodig heeft dan de standaard accommodatie kan een huttent met elektriciteit bijhuren.

http://kamperen.keycamp.nl/accommodatie/boomhut.php

In de Ngong house in Kenia verblijf je op vijftien meter hoogte in een luxueuze boomhut met een rustieke toets. Vlakbij ligt het Nairobi National park, maar het is begrijpelijk als je de boomhut niet uit wil komen. Van hier uit heb je namelijk een prachtig zicht op de Ngong Hills.

http://www.ngonghouse.com/accomodation.php

Auteur: vwh bron; nieuwsblad.be