Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    22-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 euro voor wie zwaluwnest aan huis hangt


    50 euro voor wie zwaluwnest aan huis hangt



    Belga

    Inwoners van Tielt-Winge kunnen van de gemeente geld krijgen als er een zwaluwnest aan hun huis hangt. Tot 50 euro per nest, voor maximaal zeven nesten.

    De gemeente Tielt-Winge hoopt zo de boerenzwaluw mee in de stand te houden. Volgens het biodiversiteitsplan van de provincie is de boerenzwaluw een bedreigde soort. Ook de gemeente Bekkevoort geeft geld voor zwaluwnesten.

    bron; deredaktie.be














        

      Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:Zwaluw,
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musje eet frietjes op terras



    Musje eet frietjes op terras





























          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:mus, vogel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook vissen gebruiken gereedschap


    Ook vissen gebruiken gereedschap:
    lipvis kraakt schelp open met steen

     
    De vis werd gefotografeerd in de zee van het Great Barrier Reef.

    In de zee van het Australische Great Barrier Reef is een vis gefotografeerd die gereedschap gebruikt om een schelp open te breken. De foto's zijn de allereerste ooit van een vis die dat doet in het wild, blijkt uit een recent onderzoek waarover het blad Coral Reefs bericht.

    Het gaat om een ondersoort van de lipvis, die een schelp in zijn bek neemt en ermee naar een rots zwemt. Het dier ramt de schelp vervolgens herhaaldelijk tegen de steen tot de schaal barst en hij het weekdier erin kan oppeuzelen.

    Discussie
    De foto werd al genomen in 2006, maar wetenschappers discussieerden er bijna zes jaar lang over of de actie van de vis echt kan beschouwd worden als het gebruik van gereedschap. De vis raapt namelijk geen hulpstuk op om de schelp te kraken, maar de schelp zelf.

    Uiteindelijk kwam men tot het inzicht dat de voorwaarde om een hulpstuk op te rapen te fel vertrekt vanuit het gedrag van primaten. Een vis heeft namelijk geen handen, en bovendien is de weerstand onder water helemaal anders dan op het land. De gefotografeerde vis positioneerde zich zijdelings langs de steen, en gebruikte zijn hele lijf als hefboom om de schelp tegen de steen te rammen.

    Krakend geluid
    Het opmerkelijke tafereel werd op 18 meter diepte gekiekt door professioneel duiker Scott Gardner, die net zonder lucht zat en terug naar de oppervlakte wou zwemmen. Hij hoorde echter een vreemd krakend geluid en ging kijken wat dat was. Vlakbij zag hij de ongeveer 30 cm lange vis zijn maaltijd klaarmaken.

    "Toen Scott me zijn foto's toonde, zei ik 'Wow, dit is echt wonderbaarlijk'," zegt Alison Jones, koraalecologe van de universiteit van Queensland en co-auteur van de studie aan National Geographic. Meer onderzoek moet nu uitwijzen of de dieren telkens dezelfde stenen gebruiken, wat dan zou bevestigen dat vissen beschikken over een cognitieve kaart, en dus onthouden waar ze naartoe moeten. Sinds 2006 is er echter geen vis meer gespot met het gedrag, maar de wetenschappers hopen camera's te installeren om het gedrag vast te leggen, zegt Jones.

    Andere dieren
    Terwijl wetenschappers er ooit van uitgingen dat enkel mensen en apen gereedschap gebruiken, is inmiddels duidelijk dat veel dieren van wanten weten met hulpstukken, waaronder dolfijnen, kraaien, en octopussen. Het gebruik van hulpstukken was al wel opgemerkt bij vissen in gevangenschap.

    Als de lipvissen gereedschap gebruiken, dan is het mogelijk dat ook andere vissen dat kunnen, zegt Jones nog. Dat kan dan veel gevolgen hebben voor de visserij. Als oudere vissen deze gedragspatronen namelijk leren aan jongere vissen, kan het wegnemen van grote schelpen - die aantrekkelijker zijn voor vissers - misschien een impact hebben op de effectiviteit van het foerageergedrag van jongere dieren. "Dat is een van de kritische vragen die dit onderzoek opwerpt," besluit Jones. (sam)

    Bekijk hier de foto's van de schelpenkrakende vis.


    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:vissen, lipvissen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer op het water


    Zomer op het water
















































































         

     Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:vakantie, zomer,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte haai springt in boot van onderzoekers


    Witte haai springt in boot van onderzoekers in Zuid-Afrika


    Zes wetenschapsonderzoekers kwamen dichter bij hun studieobject dan bedoeld, toen een witte haai in Zuid-Afrika pardoes vanuit zee in hun bootje sprong. De opvarenden beleefden de schrik van hun leven, maar bleven ongedeerd. Ook de haai kon, niet zonder moeite, worden gered.

    De onderzoekers waren gegevens aan het verzamelen over haaien in Mossel Bay, zo'n 388 km ten westen van Kaapstad, toen een witte haai van drie meter lang uit het water sprong en op de containers met benzine en lokaas in de boot terechtkwam.

    "Er was geen activiteit meer rond de boot en alles was rustig aan de achtersteven", getuigt projectleider Dorien Schroder. "Plots hoor ik een plons en zie ik een grote witte haai uit het water letterlijk over een medewerker heen de boot opzweven."

    Haai in paniek
    Het team hoopte dat het dier weer zelf in het water zou sukkelen maar de haai van goed 500 kg panikeerde, sloeg wild om zich heen en maakte onder meer de benzinekabels stuk. Er werd hulp opgeroepen over de radio. Om de haai in leven te laten, goot Schroder water over de kieuwen. Er werd een touw rond de staart gebonden om hem weer de oceaan in te trekken. Maar dat mislukte.

    De boot werd dan naar de haven gesleept en er moest een kraan aan te pas komen om de haai weer het water in te hijsen. Het beest geraakte echter de haven niet uit en spoelde aan op het strand. Uiteindelijk kon een ander team de witte haai weer naar de open zee sleuren, waar het dier weer bijkwam en krachtig wegzwom.

    Het voorval is uiterst zeldzaam. Maar soms springen haaien uit het water om enkele meters verder er weer in te belanden als ze een andere haai onder zich voelen. Een andere mogelijkheid is dat de witte haai de boot verkeerdelijk voor een prooi aanzag.

    (jv)bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:haaien,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksloze wandelende takken gaan al een miljoen jaar mee


    Seksloze wandelende takken gaan al een miljoen jaar mee

     

    Een leven zonder seks is misschien niet aan de mens besteed, sommige soorten onder de wandelende takken bestaan al meer dan één miljoen jaar zonder seksuele voortplanting, zo blijkt uit Canadees onderzoek.

    Het is bekend dat sommige soorten wandelende takken van het geslacht Timema zich voortplanten zonder enige vorm van seks. Deze insecten, die leven aan de Amerikaanse Westkust, produceren genetische klonen van zichzelf.
     
    Wetenschappers uit Canada probeerden aan de hand van de mutatiesnelheid van de genen te achterhalen hoe lang deze soorten reeds een seksloos bestaan leiden. Uit dat onderzoek is nu gebleken dat met name de Timema tahoe en de Timema genevieva al minstens één miljoen jaar overleven zonder seks.
     
    "Ons onderzoek levert nieuw bewijs dat aseksualiteit niet noodzakelijk resulteert in het snelle verdwijnen van soorten", zo verklaarde vorser Tanja Schwander van de Simon Fraser University in Canada aan de BBC.
     
    In het verleden ging men ervan uit dat soorten met een aseksuele reproductie geen lang leven was beschoren. Ze planten zich weliswaar sneller voort, maar zouden evolutionair op een dood spoor zitten. Ze kunnen zich immers minder aanpassen aan veranderende leefomstandigheden.
     
    De Timema zijn de oudste insecten waarvan bewijzen bestaan dat ze voor zeer lange periodes seksloos kunnen overleven. Hoe ze dat precies flikken, ondanks die darwinistische onheilstijdingen, moet volgens Schwander verder onderzocht worden.


    (belga/jv)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Timema, insecten, wandelende takken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwen vallen het liefst aan na volle maan


    Leeuwen vallen het liefst aan na volle maan

     

    Leeuwen en andere roofdieren vallen het liefst aan als het net volle maan is geweest. Dat blijkt uit een Afrikaans onderzoek dat de Britse krant The Guardian kon inkijken. Volgens de onderzoekers moet hier mogelijk de oorzaak worden gezocht van de vele mythes die rond volle maan hangen.

    Afrikaanse wetenschappers bestudeerden vijfhonderd aanvallen van leeuwen op mensen tussen 1988 en 2009. De overgrote meerderheid daarvan vond plaats tussen zonsondergang en 22 uur de dag na een volle maan.
     
    Een mogelijke verklaring voor de bijzondere activiteit van de dieren is dat leeuwen het best jagen in het donker. Bij volle maan is de kans groot dat ze niets vangen en dus steken ze een tandje bij in de dagen daarna, als de maan pas laat op de avond verschijnt.
     
    Volgens de Afrikaanse wetenschappers kunnen de bevindingen een nieuw licht werpen op de folklore rond volle maan. "Er heeft dus altijd een risico rond volle maan gehangen", concluderen de onderzoekers. "Ze vormt op zich geen risico, maar waarschuwt wel dat er een gevaarlijke periode aanbreekt."


    (belga/edp) bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Leeuwen, roofdieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visser vangt uiterst giftige Amerikaanse ratelslang


    Visser vangt uiterst giftige Amerikaanse ratelslang
    in Minderhout

    In het Antwerpse Minderhout heeft een sportvisser gisteren een slang gevangen op een zandwinningsgebied langs de E19. De man verwittigde de politie, die er al snel achterkwam dat het om een erg giftige dwergratelslang ging. Het dier komt in het wild voor in de Verenigde Staten en is dus vermoedelijk ontsnapt uit een privécollectie. Het Blankenbergs Serpentarium ving het dier op, zo meldt de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA).

    De visser kon de dwergratelslang zelf vangen, maar besefte allicht niet welk gevaar hij daarbij liep. Het gif van de slang veroorzaakt zwellingen en hevige pijnen met mogelijk ook weefselafsterving tot gevolg. Voor kinderen, ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kan een beet dodelijk zijn.
     
    In België beschikt voor zover bekend enkel het Serpentarium in Blankenberge over de nodige serumbehandeling. Het is om die reden dat het diertje nu daar wordt opgevangen en sinds woensdag ook te bewonderen valt door het publiek.
     
    De dwergratelslang behoort tot de familie van de groefkopadders. Het zijn bijzonder agressieve dieren die in het wild voorkomen in de prairies van het zuidwesten van de VS. In België mag de slang niet gehouden worden zonder vergunning. Volgens de KMDA worden dergelijke vergunningen slechts zelden verstrekt.

    (belga/ypu) bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:dwergratelslang, groefkopadders, slang,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangen zijn doof.


    Slangen zijn doof.


    Les serpents sont sourds.


    Snakes are deaf.


    bron; seniorennet.be




    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:slangen,
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over het water varend van Dordrecht naar Heusden.



    Over het water varend van Dordrecht naar Heusden.
























































































         
     
    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be



    Categorie:Foto's
    Tags:varen, vakantie,
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador krijgt pacemaker


    Labrador krijgt pacemaker


     

    In Hongkong heeft een labrador geschiedenis geschreven. De zesjarige Oscar kreeg namelijk een pacemaker ingeplant. Het gaat om de eerste operatie van dit type in Hongkong.
     
    De hond leed aan een mogelijk dodelijke hartstoornis waardoor het tot tien keer per dag bewusteloos viel, zo luidt het in de South China Morning Post. Chirurgen bevestigden na de negentig minuten durende operatie dat Oscar nog zes jaar kan leven als de pacemaker zijn werk doet.
     
    De eigenares van de hond zal niet volledig moeten opdraaien voor de kosten van de operatie, geschat op zo'n 1.800 euro. De hond en de ook de pacemaker zullen worden opgevolgd om het dier een zo lang mogelijk leven te bieden.


    (belga/adv)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:hond, labrador,
    14-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circusolifanten zoeken andere oorden op


    Circusolifanten zoeken andere oorden op



    VRT

    In Schilde zijn dinsdag twee olifanten van het Oostenrijkse circus Belly Wien even buiten het domein geraakt waar het circus zijn tenten had opgeslagen. Na de feiten heeft het gemeentebestuur controleurs gestuurd.

    Het circus Belly Wien heeft begin deze week zijn tenten opgeslagen op een privéterrein aan de Turnhoutsebaan. Het gezelschap staat bekend om zijn voorstellingen met exotische dieren zoals olifanten, tijgers en zebra's.

    Dinsdag merkte een voorbijgangster op hoe twee olifanten uit het circusdomein waren geraakt, ze zouden in een maïsveld gelopen hebben, in de richting van een woonwijk. Burgemeester Yolande Avontroodt (Open VLD) bevestigt dat de dieren buiten het domein waren geraakt en zegt dat de gemeente controleurs ter plekke heeft gestuurd.

    "De politie en de inspectie dierenwelzijn zijn ter plekke geweest en hebben gisteren uitvoerig onderzoek verricht. Ze hebben kunnen vaststellen dat de olifanten en alle andere dieren nu wel degelijk goed beschermd zijn en goed afgesloten zitten, zodat dit zich niet meer kan herhalen", benadrukt de burgemeester.

    Gisteravond heeft de dierenrechtenorganisatie Bite Back nog actiegevoerd tegen het circus Belly Wien. Bite Back wil het gebruik van dieren in het circus verbieden omdat het wreed en gevaarlijk is.


    bron; deredaktie.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:olifanten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meeste olifanten wegen minder


    De meeste olifanten wegen minder dan de tong van een blauwe vinvis.



    La plupart des éléphants pèsent moins que la langue d'une baleine bleue



                   Most elephants weigh less than the tongue of a blue whale


    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:olifanten, vinvis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis bedankt bevrijders met schitterende show


    Walvis bedankt bevrijders met schitterende show



    Toen walvisactivist en mede-oprichter van de Great Whale Conservancy, Michael Fishbach, op valentijnsdag dit jaar een boottochtje maakte met zijn familie en vrienden in de Golf van California, botste hij (figuurlijk) op een jonge bultrug in nood. Het dier was verstrikt in vissersnetten, waardoor het niet kon rondzwemmen of naar boven komen om te ademen.

    Terwijl zijn echtgenote alles filmde, probeerden Fishbach en zijn vrienden de walvis te bevrijden. Toen dat uiteindelijk lukte, trakteerde de bultrug hen op een schitterend spektakel. Het filmpje geraakte nu pas online. Kijk zelf en geniet.


    (adb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:walvis,
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprinkhanen maken Afrikaanse gezinnen rijk


    Sprinkhanen maken Afrikaanse gezinnen rijk


    De vangst van sprinkhanen is een lucratieve bezigheid in Oeganda, waar de insecten beschouwd worden als een delicatesse. Dat meldt CNN. Voedsel op basis van krekels en sprinkhanen kan een wapen zijn in de strijd tegen voedselschaarste en klimaatverandering.
    Tegen 2050 zal vlees immer een echt luxeproduct geworden zijn.

    In Oeganda worden de dieren gevangen met een constructie die de insecten met lampen lokt, waarna ze tegen metalen platen vliegen en in een opvangbak belanden. Tijdens het hoogseizoen staan de stoepen vol met veelal vrouwelijke verkopers die de insecten aan de man proberen te brengen.

    Gefrituurd of gebakken
    Het gaat dan om sprinkhanen in hun geheel of ontdaan van poten, vleugels en voelsprieten. De beestjes worden gefrituurd of gebakken met ajuin en chili, en de verkopers verdienen er 1.000 Oegandese shilling (0,27 euro) mee voor een hoeveelheid van ongeveer vier theelepels.

    Jongetjes lopen met plastic emmers door de straten en in de bars, waar de sprinkhanen worden gegeten van een bananenblad met een frisse pint erbij.

    Geld
    Lawrence Mawanda (53), die tien jaar geleden begon met de vangst, verdient er ongeveer twee miljoen Oegandese shilling (543 euro) mee per seizoen, ongeveer het dubbele van het bbp per capita. Met het geld doet hij nu ook andere zaken, en kan hij al zijn kinderen naar school sturen.

    De praktijken hebben wel een aanzienlijke impact op het gammele elektriciteitsnet, doordat de vangers vaak illegaal elektriciteit aftappen. Een harde aanpak is echter moeilijk, omdat zoveel mensen afhangen van de vangst.

    Ook op ons bord?
    In ontwikkelingslanden vormen wilde insecten vaak al een belangrijk onderdeel van het dieet. Uit een recente studie van de non-profitorganisatie Public Library of Science blijkt dat de grootschalige kweek van insecten veel minder schadelijk zou zijn voor het milieu dan de veeteelt.

    Voor hetzelfde gewicht stoten insecten in vergelijking met vee tachtig maal minder methaan uit. Een rproduceert acht tot twaalf keer zoveel ammoniak per kilogram groei als krekels en tot wel vijftig keer zoveel als sprinkhanen.

     sam.  bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:springkhanen, insecten, krekels,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stier neemt naakte man te grazen in Pamplona


    Stier neemt naakte man te grazen in Pamplona

    Stier neemt naakte man te grazen in Pamplona

    In Pamplona zijn ze van geen kleintje vervaard tijdens het San Fermin Festival maar een naakte man die op de hoorns genomen wordt door een stier, is ook daar bijzonder ongewoon.

    © epa


    © epa
    De streaker dook op in de arena tussen duizenden andere stierenlopers. Toch moet de naakte man ook een jonge stier niet ontgaan zijn. Het dier pikte de streaker uit de massa en nam hem op zijn hoorns.

    Naar verluidt hield de onverlaat er enkel wat verwondingen aan zijn gezicht aan over. Zijn spectaculaire optreden was echter van korte duur want na het incident werd hij opgepakt door politieagenten om af te koelen in de cel.

    (kve) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:stier, stieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische attractie op IJsland: meevaren met walvisjager


    Toeristische attractie op IJsland: meevaren met walvisjager


    Sinds kort heeft IJsland er een nieuwe toeristische attractie bij. Vorige week werd 'Whale Watching With Whalers' (walvissen spotten met walvisjagers) boven de doopvont gehouden. De organisatie organiseert trips van vier uur waarop toeristen niet alleen mogen kijken hoe dwergvinvissen geharpoeneerd worden, maar achteraf ook een stukje mogen proeven.

    'Whale Watching With Whalers' belooft dat de toeristen op de trip:
    • aan boord zullen zijn van een walvisjager
    • een harpoenschot zullen zien en horen
    • mogen proeven van gegrild én rauw walvisvlees
    • dwergvinvissen en andere walvissen zullen spotten
    • de showroom mogen bezoeken die hen door de geschiedenis van het walvisjagen zal loodsen
    • organen van een dwergvinvis mogen zien

    De Whale and Dolphin Conservation Society beweert dat het meeste walvisvlees op IJsland - 35 tot 40 procent - verorberd wordt door toeristen. Het vlees wordt bovendien in meer en meer restaurants geserveerd. Momenteel hebben al meer dan honderd IJslandse restaurants het op de menukaart staan.

    Dwergvinvissen zijn de kleinste baleinwalvissen en de enigen die kunnen opspringen uit het water als een dolfijn. Er zijn er nog 149.000 in de Atlantische oceaan.

    (adb)
    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Dwergvinvissen, walvissen, dolfijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dekens en soep voor onderkoelde orang-oetangs


    Dekens en soep voor onderkoelde orang-oetangs

    © afp


    © afp

    In de zoo van Rio de Janeiro zijn de twee orang-oetangs momenteel de absolute sterren. Warm ingeduffeld in dekens en soep drinkend trotseren ze de koudegolf die de Braziliaanse stad momenteel treft.

    Brrr, koud
    De voorbije week werden in Rio de koudste temperaturen van het jaar opgemeten. Zo was het zaterdagochtend maar 9 graden, terwijl de orang-oetangs gewend zijn aan meer tropische temperaturen. Gisteren was het weer iets warmer, maar de dieren verkozen zich in dekens te blijven hullen, tot groot jolijt van de bezoekers. (belga/jv)


    © afp



    © afp
     
     
    © afp


    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:orang-oetangs,
    10-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna gedaan met tonijn


    Bijna gedaan met tonijn


    © photo news

    Vijf van de acht soorten tonijn in onze oceanen staan op het punt uit te sterven. Als er geen onmiddellijk wereldwijd vangverbod komt, is hun lot nu al bezegeld. De drie andere soorten doen het niet veel beter. Dat blijkt uit een nieuw onthutsend rapport van de IUCN, die gepubliceerd wordt in het gereputeerde blad Science. De kans dat u in in 2020 nog tonijn kan kopen in uw supermarkt is, als er niks snel verandert, onbestaande.

    De IUCN (International Union for the Conservation of Nature, internationale unie voor natuurbescherming) is een internationaal samenwerkingsverband dat zich bezig houdt met natuurbehoud en het verantwoord gebruik van natuurlijke middelen. Er zijn 84 landen bij aangesloten en ongeveer 900 NGO's op het gebied van natuur- en milieubescherming en duurzaam beheer van ecosystemen. Daarnaast werken meer dan 11.000 wetenschappers binnen de IUCN-commissies.

    300.000 euro voor één vis
    De visserij van de drie soorten blauwvintonijn - de koning onder de tonijn - staat volgens het rapport op instorten. En de kans op herstel is minimaal, want blauwvintonijnen leven lang en planten zich pas op latere leeftijd voort. Blauwvintonijn is nu al een peperdure delicatesse die voornamelijk door Japanners wordt opgekocht en gegeten. Onlangs werd nog 300.000 euro neergeteld op een visveiling voor één zo'n blauwvintonijn.

    Tegen 2020 helemaal gedaan
    Met grootoogtonijn, geelvintonijn en albacore, de soorten die in de blikjes zitten die in onze winkelkarretjes en tussen onze slaatjes en sandwiches belanden, gaat het niet veel beter. Als er niet onmiddellijk een moratorium komt op de vangst ervan, dan is het tegen 2020 finaal gedaan ermee.


    (mvl) bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Tonijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automobilist rijdt maandelijks 133 miljard insecten dood


    Automobilist rijdt maandelijks 133 miljard insecten dood


     

    Tijdens een autorit komen elke 10 kilometer twee insecten om het leven op een kentekenplaat. Dat blijkt na analyse van de gegeven die binnenkwamen op de site splashteller.nl. Na anderhalve maand gaven automobilisten in totaal 17.000 gedode insecten op kentekenplaten door, meldt www.natuurbericht.nl.

    Ruim 250 Nederlanders gaven 385 ritten door. Autoritten die in Zeeland, Groningen en Friesland begonnen of eindigen, hadden het grootste aantal gesplashte insecten. Het laagste aantal insecten werd per kilometer aangereden in Gelderland. 's Avonds zijn de meeste insecten in de lucht.

    133 miljard per maand
    Met de eerste resultaten van de Splashteller is berekend dat door alle automobilisten per maand 133 miljard insecten worden aangereden. Het gaat dan om beestjes die om het leven zijn gekomen niet alleen op de nummerplaat maar op de gehele auto, vooral aan de voorkant.

    Onderzoek
    Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van medewerkers van Wageningen University. Het tellen gaat de komende tijd door.

    (sam) bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:insecten,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maria1951_gerard
    blog.seniorennet.be/maria19

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!