Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto

    Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto


    Tijdens haar winterslaap werd Tuly de schildpad aangevallen door een rat.
    Het knaagdier beet een poot af van de arme Tuly, maar daar hebben ze in de 'schilpaddenfarm' van haar baasje nu een spreekwoordelijke mouw aan gepast.

    Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).
    Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).


    De ontbrekende poot van de 45-jarige schildpad werd vervangen door het wiel van een speelgoedtractor. Het chassis werd met behulp van Velcro aan het pantser van het dier bevestigd. "Dat pantser was vervaarlijk aan het afslijten doordat het over de grond sleepte", aldus schildpaddenvriend Philip Chubb uit het Engels Norwich. "Vandaar dit 'plan B' om Tuly een meer comfortabel bestaan te bezorgen".

    In haar nopjes
    En Tuly heeft het uitstekend naar haar zin met haar hulpwieltje. Nu is ze met voorsprong de snelste van al haar soortrgenoten op de schildpaddenfarm van Eleanor, de dochter van Philip Chubb. "Het belangrijkste is, dat Tuly nu haar evenwicht heeft teruggevonden en dat haar schild niet meer afslijt. Ze wordt nu zeker 90 jaar", aldus Eleanor.

    (eb) bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:schildpad, Tuly,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond zoogt verstoten lijgertjes


    Hond zoogt verstoten lijgertjes


    © ap

    In de Chinese dierentuin Xaxiakou Wildlife Zoo zoogt een hond twee
    verstoten tijgertjes. Dat zijn kruisingen tussen een tijger en een leeuw.

    De moeder zoogde de lijgertjes slechts vier dagen.
    De moeder zoogde de lijgertjes slechts vier dagen. © ap

    Eerder deze maand werden vier lijgertjes geboren, maar ze werden na vier dagen verstoten door de moeder, een tijger.

    Twee kleintjes bezweken, en de dierentuin zocht een surrogaatmoeder voor de twee anderen. Het werd uiteindelijk een hond die pas was bevallen.

    Aanvankelijk hadden de lijgertjes het moeilijk om melk van de hond te drinken, maar uiteindelijk geraakten ze het gewoon, zegt Cong Wen van de dierentuin. 


    © ap


    © ap

    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:tijgers, hond,
    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'Brigitte Bardot' moet dolfijnen en walvissen redden



    De 'Brigitte Bardot' moet dolfijnen en walvissen redden

     
    © afp
    • © afp
    Brigitte Bardot mengt zich in het conflict voor de Libische kust. Een zeilschip, dat de naam van de dierenrechtenactiviste en voormalige actrice draagt, zal binnenkort naar de krijgszone in de Libische wateren vertrekken om de illegale vangst van rode tonijn te verhinderen.
     
    De boot zal met een 15-koppige bemanning een ander schip van de milieuorganisatie Sea Shepherd begeleiden. Later zal de boot in Denemarken protesteren tegen het doden van dolfijnen. In Antarctica zal de "Brigitte Bardot" dan weer ingezet worden om walvissen te beschermen.

    (belga/odbs)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Brigitte Bardot , rode tonijn, walvissen, dolfijnen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen




    Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen

     

    Onderzoekers hebben ontdekt dat de grote watersnip bijna 6.500 kilometer aan één stuk kan vliegen, zonder te stoppen voor eten of drinken. Bovendien haalt de vogel snelheden tot 96 kilometer per uur.

    De wetenschappers stelden het uithoudingsvermogen van de watersnip vast door elektronische chips te bevestigen aan grote mannetjesvogels. Ze stelden vast dat de dieren non-stop vluchten maakten van drie dagen.

    Lomp
    Met zijn gedrongen lichaam en proportioneel extreem grote snavel is de watersnip nochtans helemaal niet de meest gestroomlijnde vogel. Maar volgens de studie is het beestje één van de sterkste vliegers in de dierenwereld. Ondanks zijn lompe uitzicht kan de vogel snelheden halen tot 96 kilometer per uur.

    Om ter snelst
    In de studie werden de vluchten van drie watersnippen geanalyseerd. Eén van hen vloog in drie dagen van Europa naar Afrika, een afstand van meer dan 6.000 kilometer. De tweede haalde meer dan 7000 kilometer in drie dagen en een halve, terwijl de laatste erin slaagde om 4.620 kilometer af te leggen in amper 48 uur. De snippen haalden op die vluchten snelheden tussen 53 en 96 kilometer per uur.

    Concurrentie
    Andere vogels leggen grotere afstanden af, maar geen enkele doet het zo snel als de watersnip. Zo doet de Noordse stern elk jaar maar liefst 80.470 kilometer, maar over die reis doet de vogel meestal enkele maanden.

    (lbs)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:watersnip,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul breekt poot van paard in Wellen



    Dierenbeul breekt poot van paard in Wellen

    In een wei in Ulbeek bij Wellen heeft een dierenbeul afgelopen maandag de poot van een paard gebroken. Het dier had zware verwondingen, die volgens de dierenarts met een bijl waren toegebracht. Het is al de vierde keer deze week dat de dierenbeul toesloeg in de buurt van Sint-Truiden, Borgloon en Wellen. Daarbij werden kippen, schapen, geiten en een veulen bewerkt met een mes. De politie is een onderzoek gestart.

    bron; deredaktie.be
                                  
                                                 Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be




          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be




                                     Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be



    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:dieren, paard,
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: wit kiwikuiken geboren in Nieuw-Zeeland



    Uniek: wit kiwikuiken geboren in Nieuw-Zeeland






    © epa

    In een wildpark in Nieuw-Zeeland is een uiterst zeldzaam wit kiwikuiken uit het ei gekropen. Dat heeft het Pukaha Mount Bruce National Wildlife Centre vandaag bekendgemaakt. Het is voor zover bekend de eerste witte kiwi die in gevangenschap is geboren.

    Geslaagd broedseizoen
    Het pasgeboren loopvogeltje heeft de naam Manakura gekregen. In de inheemse Maori-taal betekent dat zoveel als: met de status van een stamhoofd. De geboorte is het hoogtepunt van het toch al zeer geslaagd broedseizoen in het park. In totaal kropen de afgelopen tijd veertien jonge kiwi's uit hun ei.

    Zeer zeldzaam
    Kiwi's, de nationale trots van Nieuw-Zeeland, zijn normaal gesproken bruin of grijs van kleur. Geheel witte exemplaren komen maar zeer zelden voor omdat zij geen schutkleur hebben en dus een makkelijke prooi zijn voor roofdieren. Kiwi's kunnen niet vliegen.

    (anp/eb) bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:vogel, kiwi's, Manakura,
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan breekt record loopings met dolfijnen onder water




    Italiaan breekt record loopings met dolfijnen onder water


    © reuters


    © reuters


    © reuters

    De Italiaanse topduiker Simoni Arrigoni heeft zijn eigen zeer opmerkelijk wereldrecord gebroken. Voortgestuwd door twee perfect afgerichte dolfijnen heeft hij in 1.53 dertien 'voltas' (Portugees voor een soort onderwaterloopings) uitgevoerd. In totaal legde Arrigoni liefst 657 meter onder water af.

    Dolfijnen converseren
    Hij gebruikte daarbij een speciale ademtechniek waarbij hij zijn adem moet inhouden. De dolfijnen Paco en Marco forceerden met hun baasje het huzarenstukje in het aquacenter in het Italiaanse Tovainanica, ten zuiden van Rome. De erg complexe beproeving vereist een perfect synchronisatie tussen de duiker en de dolfijnen. Bovendien moesten de dolfijnen twee keer boven water komen om te ademen, terwijl de duiker in een vaste positie onder water bleef. "De dolfijnen converseren met elkaar om eventuele correcties uit te voeren tijdens de voltas", liet Arrrigoni weten voor zijn opmerkelijk record dat prachtige plaatjes opleverde. (kh)



    © reuters


    © reuters



    bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:dolfijnen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftig wilde paarden Roemenië bestemd voor salami



    Vijftig wilde paarden Roemenië bestemd voor salami

    Dierenbeschermers in Roemenië zijn woedend over het besluit van de regering om vijftig wilde paarden uit een beschermd natuurgebied weg te halen en te slachten. Kranten in het land meldden vrijdag dat het vlees van de paarden in Italiaanse salami zal worden gestopt.

    De paarden vernielen het bos van de Donaudelta, in het oosten van Roemenië, zeggen de autoriteiten. In het gebied leven tweeduizend paarden en het ecosysteem kan dat aantal niet aan. Volgens Grigore Baboianu, woordvoerder van de regering in de delta, eten de paarden zeldzame orchideeën en andere planten.

    Vijftig paarden worden naar het noordwesten van het land gestuurd, waar ze zullen worden geslacht. Dierenrechtengroep Vier Pfoten heeft protest aangetekend.


    bron; nieuws.nl

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:paarden,
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massa haaien sterft in San Francisco door hevige regen


    Massa haaien sterft in San Francisco door hevige regen


     

    Een massasterfte van luipaardhaaien in San Francisco Bay zou veroorzaakt kunnen zijn door hevige neerslag de voorbije winter. De regen heeft het zoute water plaatselijk te fel verdund voor de haaien om te overleven.


    Biologen onderzoeken de dood van een aantal luipaardhaaien in de voorbije maand voor de kust van San Francisco. Ze vermoeden dat de haaien uit balans raakten nadat vers water via stromingen in de lagunes voor de kust terechtkwam. Haaien verkiezen die plekken om te bevallen en om voedsel te zoeken.


    "Als er meer vers water binnenstroomt en het zoutgehalte afneemt, krijgen deze dieren het bijzonder lastig", legt de Californische biologe Carrie Wilson uit. Sinds half april zijn al meer dan honderd volwassen en jonge luipaardhaaien dood aangetroffen. Normaal kunnen de haaien veertig jaar oud en bijna twee meter lang worden. Ze komen vaak voor langs de westkust van Oregon tot Mexico.

    (gb)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:haaien,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoets komen weer tot leven



    Mammoets komen weer tot leven


    Mammoets komen weer tot leven
     © PiLensPhoto - Fotolia.com

    Lopen er hier binnenkort weer reusachtige voorhistorische beesten rond ? Wel als het van Akiri Iritani, een professor aan de unief in het Japanse Kyoto, afhangt. Die beweert namelijk binnen een viertal jaar de wolharige mammoet te kunnen klonen. Dat kan volgens Iritani door een techniek die zijn collega Teruhiko Wakayama ontwikkelde. Die slaagde er in 2008 in een muis te klonen die al zestien jaar dood was

    Iritani vertelde begin dit jaar in de Britse krant The Daily Telegraph dat er een specifieke kloontechniek is waarbij een celkern wordt gewonnen uit bevroren huid- of spiercellen. De vorser zegt dat de eicel kan ingebracht worden bij een Afrikaanse olifant, draagmoeder van dienst dus.


    bron; skynet.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Mamoet, olifant,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen vallen luchthaven van Manila aan



    Bijen vallen luchthaven van Manila aan

     
    Op mysterieuze wijze zijn vandaag in meerdere gateways van de internationale luchthaven van Manila zwermen bijen verschenen. De luchthavenautoriteiten hebben tijdelijk het boarden van de passagiers moeten onderbreken. Dat heeft de woordvoerder van de luchthaven Consuela Bungbag gezegd.
     
    De bijen zwermden rond bedieningspanelen van zes mobiele loopbruggen die de vliegtuigen met de terminal verbinden. Daardoor konden de luchthavenbedienden de bruggen niet meer manoeuvreren, meldde de persvoorlichter.
     
    Stofzuigers
    "We moesten stofzuigers halen om de panelen vrij te maken. Om dat proces te versnellen hebben we ook manueel moeten tussenkomen", zei ze. De luchthaven contacteerde de gezondheidsautoriteiten om na te gaan waar de bijen vandaan kunnen komen.
     
    (afp/eb) bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:bijen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bijenlarve krijgt dagelijks 300 keer te eten.

      

    "Een bijenlarve krijgt dagelijks 300 keer te eten."




    "Une larve d'abeille mangent 300 fois par jour."



    "A bee larva will eat 300 times daily. "



    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:bijen, bijenlarve,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militair afval bedreigt het oceaanleven


    Militair afval bedreigt het oceaanleven


    Militair afval bedreigt het oceaanleven 
     © photonews

    Militair afval dat in de oceaan is gedumpt, vormt een gevaar voor koraalriffen, vissen en andere dieren. Vooral in de Baltische Zee, de Middellandse Zee, de Grote Oceaan en het noorden van de Atlantische Oceaan werden heel wat wapens gedumt, zo blijkt uit een conferentie die de Verenigde Naties hierover hebben georganiseerd op Hawaï. Niet alleen het zeeleven kan de schadelijke gevolgen van het afval ervaren. Door aardbevingen en tsunami's kan het afval weer aan land komen, met alle gevolgen van dien. 


    bron; skynet.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:afval, oceaan, zeeleven,
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodborstje verslingerd aan spiegel


    Roodborstje verslingerd aan spiegel


    De Britse fotograaf Mike Walker legde een ...

    De Britse fotograaf Mike Walker legde een spiegel in zijn tuin om te zien hoe de vogels zouden reageren. Er kwam een roodborstje op af dat heel erg geïnteresseerd was in zijn spiegelbeeld.


    De Britse fotograaf Mike Walker legde een ...





    De Britse fotograaf Mike Walker legde een ...

    bron; demorgen.be


    Categorie:Foto's
    Tags:roodborstje, vogel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolf en Maria, twee ooievaars, zorgen voor hun vier jongen



    Rolf en Maria, twee ooievaars, zorgen voor hun vier jongen


    Rolf en Maria, twee ooievaars, zorgen voor ...

    Rolf en Maria, twee ooievaars, zorgen voor hun vier jongen in een nest op een boerderij in Curslack nabij Hamburg.

    © afp bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:ooievaars,
    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenpiranha duikt op in Russisch meer



    Reuzenpiranha duikt op in Russisch meer


    Een Russische visser heeft een piranha van 2,4 kilogram gevangen. De vis was waarschijnlijk afkomstig uit het aquarium van een plaatselijke visliefhebber, want doorgaans wegen piranha's maximaal één kilogram. Dat meldt het persagentschap Interfax.

    Volgens het Russische persagentschap Novosti Life heeft Stanislav Tsjoekoenov, een sportvisser en inwoner van de zuidelijk gelegen stad Bataisk, de vis gevangen. Hij deed dat in het meer van Solenoje, in de Russische regio Koeban.
     
    Tsjoekoenov bracht de piranha naar lokale wetenschappers voor onderzoek. Volgens zeebioloog Joeri Rekov leefde de gevangen piranha twee tot drie jaar in een aquarium voor hij werd vrijgelaten.
     
    Populair bij baders
    Het bestuur van Batajsk bestudeert de mogelijke sluiting van Solenoe More, als er nog meer piranha's in het meer gevonden worden. Solenoe More ('more' is het Russische woord voor 'meer') is immers populair bij lokale baders. Dat schrijft het stadsbestuur op zijn website.
     
    Exotische huisdieren zijn populair in de afgelegen Russische provincies, vooral dieren die gevaarlijk geacht worden zoals giftige slangen.

    (dpa/eb)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:piranha,
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opkomende zon


    Opkomende zon
     









    Categorie:Foto's
    Tags:zon,
    12-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Meer dan 200 honden afgemaakt in Roemeens asiel"


    "Meer dan 200 honden afgemaakt in Roemeens asiel"

    In een asiel in het Roemeense Botosani zijn 220 honden afgemaakt zonder verdoving, melden dierenactivisten aan Roemeense media.

    De slachtpartij zou zijn bevolen door de burgemeester omdat er een besmettelijke ziekte zou vastgesteld zijn bij enkele dieren. Volgens de dierenbeschermers is dat echter slechts een uitvlucht om de honden te liquideren.

    De honden zouden 's nachts zijn afgemaakt, en 's morgens gevonden door de vrijwilligers die de dieren elke dag voederen. Op beelden is te zien hoe werknemers dieren in plastic zakken in een vrachtwagen laden.

    De vrijwilligers zouden nog enkele puppy's hebben kunnen redden, en werden naar verluidt aangevallen en beledigd door de werknemers. Die zouden met stenen hebben gegooid en gespoten hebben met een tuinslang.
     
    (sam)bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:honden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegale berenhandel gaat ongehinderd door in Azië


    Illegale berenhandel gaat ongehinderd door in Azië

    Een 'berenboerderij', waar gal van beren wordt gewonnen.

    De illegale handel in beren neemt een grote vlucht in Azië. De beren zijn erg gewild omdat hun gal gebruikt wordt in traditionele medicijnen. Uit een rapport van TRAFFIC, een organisatie die de handel van bedreigde planten en dieren probeert tegen te gaan, blijkt dat de lokale overheden niet of nauwelijks optreden tegen de handel.

    • Pillen op basis van berengal 
      Pillen op basis van berengal

    "De illegale handel in beren wordt grotendeels gedreven door de grote vraag naar gal", aldus Kaitlyn-Elizabeth Foley, de hoofdauteur van het rapport. Dat sap wordt op grote schaal gebruik in de traditionele geneesmiddelen. In bepaalde winkels werden er zelfs hele galblazen gevonden. Om het berengal te verzamelen, worden de beren opgesloten in kleine kooien waar ze een dieronwaardig bestaan leiden. Deze faciliteiten worden vaak 'berenboerderijen' genoemd, maar meestal wordt er met de beren niet gekweekt. Zo wordt er enkel gewerkt met beren die in het wild werden gevangen.

    Verkoop
    Geneesmiddelen op basis van berengal werden gevonden in maar liefst twaalf van de dertien onderzochte landen. Enkel in Macao, een stadstaat in China, werden de geneesmiddelen niet aangetroffen. De andere onderzochte landen zijn Cambodja, China, Hongkong, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Thailand en Vietnam.

    Illegaal
    Volgens het onderzoek blijkt er een complex systeem achter de handel schuil te gaan. China zou de grootste leverancier zijn voor de ganse Aziatische regio. De binnenlandse handel in China is legaal onder strikte voorwaarden, maar internationale handel is sowieso strikt verboden. De Aziatische Zwarte Beer en de Maleise Beer, de twee soorten die vooral verhandeld worden, staan namelijk op de lijst van bedreigde diersoorten. Volgens Foley "moet de illegale handel aangepakt worden om het voortbestaan van de diersoorten te verzekeren". (sg)


    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:beren, Maleise Beer, Aziatische Zwarte Beer,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholeksters gefotografeerd op het Waddeneiland Texel


    Scholeksters gefotografeerd op het Waddeneiland Texel

    De Scholeksters komen algemeen voor langs de kust waar schelpdieren
    zijn die hun voedsel vormen.
    Ze breken de schelpen met hun krachtige snavel.
    Ook trekken ze zeepieren uit de modder.



















    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:scholekster, texel,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    farfalla
    blog.seniorennet.be/farfall

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!