Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse Ommetoertjes

        
                                   Brugse Ommetoertjes

         Brugse Ommeland

    Vanaf eind maart presenteert het
    Brugse Ommeland originele ontdekkingstochten op iedere derde zondag van de maand.

    Tijdens deze Ommetoertjes vertellen streekkenners hun gasten over bijzondere plekken. De fiets- of wandelroutes ontsluiten verborgen pareltjes. Ook een smakelijke proeverij maakt deel uit van de Ommetoertjes.

    Een andere nieuwigheid is een erfgoedroute in Torhout die deze zomer ingewandeld wordt. Voor de fietsers komt er de zomerse fietstocht Zie Ginter... Romeinen, die de sporen van de Romeinen in de streek rond Brugge, Gistel, Ichtegem, Kortemark, Middelkerke, Oostkamp, Oudenburg, Torhout en Zedelgem volgt.

    Meer tips, verhalen en voordeelbonnen vindt u in Genieten in het Brugse Ommeland, het gratis streekmagazine van de regio. U kunt het magazine verkrijgen via de toerismediensten en via de site van het
    Brugse Ommeland.

    Maaike Schwering
    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Tags:Brugse Ommeland, brugge,
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda's vrolijken Japanners op


    Panda's vrolijken Japanners op

     
    © epa

    • © afp


    • © epa
    Na de aardbeving, tsunami en nucleaire ramp in Japan hadden de inwoners van hoofdstad Tokio vandaag eindelijk weer eens iets om zich op te verheugen. Vandaag maakten twee panda's voor het eerst hun opwachting in de dierentuin van Tokio.

    Duizenden mensen namen meteen een kijkje bij het verblijf van mannetje Ri Ri en vrouwtje Shin Shin, die in februari al in Japan waren aangekomen. Onder de toeschouwers waren ook driehonderd mensen die door de tsunami hun woning zijn kwijtgeraakt. Bezoekers doneerden geld voor de slachtoffers van de rampen.

    "De stemming in Japan is zo bedrukt nu. Ik hoop dat meer mensen naar de panda's komen kijken en door hen opgevrolijkt worden", aldus bezoeker Misaki Kamezaki. De dierentuin van Tokio had sinds 2008 geen panda's meer. Toen stierf panda Ling Ling.
     
    (anp/adb)Bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:panda's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haai van 170 kilo springt in vissersbootje


    Haai van 170 kilo springt in vissersbootje


    © ap

    Een Amerikaanse visser deed maandag een wel heel opmerkelijke vangst. Terwijl hij zoals gewoonlijk in de Golf van Mexico aan het vissen was samen met twee andere collega's, sprong er plotseling een haai achterin de boot. Dat meldt The Huffington Post.

    Jason Kresse, een 29-jarige visser uit Freeport was ingewanden van vissen in het water aan het gooien toen hij twee grote spatten hoorde in de verte. "Plotseling raakte er iets de boot", meldde hij dinsdag aan de Associated Press. "De haai viel uiteindelijk achterin de boot."

    Boot beschadigd
    Het beest ging wild tekeer, waardoor de vissers onmogelijk dichterbij konden komen. De boot werd bovendien ook nog eens beschadigd.

    Pas na meer dan vier uur stierf de haai. Jason, die al sinds zijn kindertijd vist, had dit nog nooit eerder meegemaakt. Enkel en alleen al het zware dier uitladen was een moeilijke opdracht. "We moesten een heftruck gebruiken om het uit de boot te krijgen toen we in de haven aankwamen", aldus Jason.

    Vergunning
    De vissers hadden geen vergunning om haaien te vangen, dus contacteerde Jason enkele officials om er een te krijgen. Mike Cox, een woordvoeder van de 'Texas Parks and Wildlifes' departement, zei dat er geen schending is van de wetgeving omdat het een ongeval is.

    De haai is is nu te zien bij een vishandelaar in Freeport. "Ik ga het dier opzetten", lacht Jason. "Een vis van 170 kilo die in jouw boot springt, dat is ongelooflijk!"

    (tvl) Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:haai,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinste vis ter wereld wordt maar 7,9 millimeter. Het is daarmee ook het kleinste gewervelde dier.



    De kleinste vis ter wereld wordt maar 7,9 millimeter.
    Het is daarmee ook het kleinste gewervelde dier.



    Le plus petit poisson du monde est seulement 7,9 millimètres.
     Il est donc le plus petit vertébré.



    The smallest fish in the world is only 7.9 millimeters.
     It is thus the smallest vertebrate.


    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:vissen,
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart koraal van 2.000 jaar ontdekt nabij site olieramp BP


    Zwart koraal van 2.000 jaar ontdekt nabij site olieramp BP


    Wetenschappers hebben een koraal, die in de omgeving van de site van de BP-olieramp in de Golf van Mexico leeft, kunnen dateren. Het zwarte koraal is zo'n 2.000 jaar oud. Het is pas de eerste keer dat dat lukt voor koralen in de Golf.

    Vorsers bestuderen de oude traaggroeiende koralen in de Golf al van vóór de dramatische olieramp op 20 april vorig jaar. De zwarte koralen werden gevonden op zo'n 34 km ten noordoosten van de BP-bron, op meer dan 300 meter diepte.

    Er wordt nu verder onderzocht of de milieuvervuiling door BP de koralen schade heeft toegebracht. "Zwarte koralen voeden zich met organisch materiaal dat naar de zeebodem zinkt", zegt wetenschapster Nancy Prouty. "Het kan tientallen jaren duren, of zelfs eeuwen, om een van een 'storing in het ecosysteem' te herstellen."

    De olievervuiling verspreidt zich onder water in zuidwestelijke richting, dus weg van de zwarte koralen. Ten zuidwesten van de oliebron van BP werden wel al dode koralen aangetroffen. Prouty benadrukt echter dat er wel oliesmurrie op het wateroppervlakte boven de zwarte koraalkolonie werd gespot tijdens het lek dat na een explosie op het Deepwater Horizon-platform, meer dan 750 miljoen liter olie in de zee deed vloeien. Daarbij kwamen ook elf arbeiders om het leven.

    Zwarte koralen vind je over de hele wereld. Het lijken wel diepzeebosjes of -bomen. Zij zijn een belangrijke habitat voor vissen en ander zeeleven. Ze groeien erg langzaam. Ter vergelijking: een menselijke vingernagel groeit 200 keer sneller dan een zwart koraal. (jv)


    Bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:zwarte koraal,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dassen verspreiden zich over Vlaanderen


    Dassen verspreiden zich over Vlaanderen

     

    Dassen zijn Vlaanderen druppelsgewijs aan het veroveren en begeven zich buiten de twee gekende populaties in Haspengouw en de Voerstreek. Dat besluit het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) na dertien jaar onderzoek op dertig dieren die buiten Limburg om het leven kwamen in het verkeer.

    De das wordt omschreven als "Vlaamse panda", een symboolsoort voor natuurherstel. "Er werd van uitgegaan dat de das enkel in Zuid-Limburg voorkomt, maar dat komt omdat enkel daar permanent bewoonde burchten teruggevonden worden", zegt INB0-zoogdierspecialist Koen Van Den Berge. "Net die burchten, ondergrondse gangenstelsels die generaties lang gebruikt worden door dassenclans, zijn een eenvoudig criterium om hun echte voorkomen vast te stellen." De burchten worden meestal in bermen of boshellingen gebouwd.
     
    Verkeersslachtoffers
    Op basis van autopsieresultaten bij dertig verkeersslachtoffers in de andere Vlaamse provincies dan Limburg, blijkt dat de das ook op andere plaatsen kan voorkomen. Daar zijn twee interpretaties voor. "Enerzijds kan het gaan om zwervende jonge vrouwtjes of uitgerangeerde oude mannetjes. Anderzijds ontdekten we dat sommige dieren in contact waren met soortgenoten of zich voortplantten, wat wel spectaculair is voor die provincies buiten Limburg." Voorbeelden daarvan zijn Adinkerke (West-Vlaanderen) en Westmalle en Zandhoven (Antwerpen).
     
    Verstoring
    Er vindt dus een druppelsgewijs herkolonisatie plaats, maar Van Den Berge waarschuwt voor de gevolgen van verstoring. "Een gevestigde burcht kan tegen een stootje, maar voor een burcht in opbouw heeft verstoring nefaste gevolgen. In tegenstelling tot vossen, die enkel werpen in hun burcht, blijft een das overdag altijd ondergronds."
    Dassen zijn de zwaarste marterachtigen en wegen tot vijftien kilo. (belga/tma)

    Bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:das,dassen,vlaamse panda,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in Lotharingen


    Lente in Lotharingen



     
    © Cham, Wikicommons

    Vanaf maart gaan honderd tuinen in de Franse Lotharingen weer open voor het publiek.

    Lotharingen, of Lorraine, staat bekend om zijn gevarieerde tuinkunst, van poëtisch zoals de tuinen in Berchigranges en Saulcy-sur-Meurthe, tot hedendaags zoals die in Bitche.

    Toerisme Lorraine heeft daarom een arrangement samengesteld. U overnacht twee nachten in een gerenoveerde boerderij uit 1870 en u bezoekt twee tuinen die behoren tot het grensoverschrijdende netwerk Jardins sans limites en het kasteel van Malbrouck.

    Een andere tip is het Narcissenfestival van Gérardmer op 16 en 17 april. Op zaterdag 16 april kunt u tijdens de Nuit du Piquage meehelpen met het versieren van de praalwagens die de dag erna in een stoet door het stadje trekken. In de optocht doen een dertigtal met duizenden bloemen versierde wagens mee.

    Maaike Schwering
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Frankrijk,Loraine,Lotharingen,tuinen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven op oliedrab in het Ecuadoraanse regenwoud


    Leven op oliedrab in het Ecuadoraanse regenwoud

     

    Als de bomen meeveren bij elke stap die je zet, weet je dat je in een moeras bent. Dat is nochtans ook wat gebeurt als je loopt over de ogenschijnlijk stevige, met vegetatie bedekte grond van het Ecuadoraanse Amazonewoud. Wie vermoedt dat onder de vegetatie afvalkuilen vol oliedrab zitten?




     
     





    Tussen 1964 en 1990 vervuilde het Amerikaanse oliebedrijf Texaco het noordoosten van Ecuador. Het bedrijf beweert 326 afvalpoelen te hebben aangelegd voor de olieboringen in de regio. Uit onderzoek van de rechtbank is gebleken dat het om minstens 956 poelen moet gaan.

    Voetbalvelden vol olie
    Deze poelen of kuilen, sommige zo groot als een voetbalveld, werden gebruikt om slik en ander afval van olieboringen te dumpen. Ook menselijke ontlasting en vuilnis werden er gestort, bij gebrek aan beerputten en zuiveringsinstallaties.

    Toen ze gegraven werden, werd er geen beschermend materiaal aangebracht, waardoor het afval diep kon doordringen in de bodem en uiteindelijk in rivieren en stroompjes terecht kwam. Maar ook beter afgewerkte poelen, bleken schadelijke stoffen in het milieu te lekken. Een van de grote paradoxen in dit tropische regenwoud waar water in overvloed aanwezig is, is dus dat veel dorpen en gemeenschappen geen water hebben om te drinken, koken en baden, omdat de rivieren in de omgeving compleet vervuild zijn.

    De omvang van de olievervuiling en de impact op het milieu en de menselijke gezondheid in het noordoosten van Ecuador is dus groot.

    9,5 miljard schadevergoeding
    Op 14 februari bepaalde een rechter dat het Amerikaanse bedrijf Chevron 9,5 miljard dollar moet betalen ter compensatie van de schade. Chevron heeft Texaco opgekocht. De eisers, inheemse bewoners en boeren, zijn in beroep gegaan tegen de uitspraak, omdat ze het bedrag te laag vinden in verhouding tot de aangerichte schade. Chevron noemt de zaak op zijn beurt "frauduleus", en wil ook een revisie.

    In een overeenkomst die Texaco in 1995 sloot met de Ecuadoraanse overheid, nam Texaco verantwoordelijkheid voor de sanering van een derde van de milieuvervuiling als gevolg van de oliewinning in het regenwoud. De regering zou verantwoordelijk zijn voor de rest. Tijdens de rechtszaak stelde Chevron dat de saneringen wat Texaco betreft volgens afspraak zijn verlopen.

    Banden en tanks
    In het gebied zelf is echter te zien dat de gesaneerde oliepoelen gewoon gevuld zijn met banden, tanks, stokken en struiken, en vervolgens bedekt werden met aarde. In de vijftien jaar daarna groeide de vegetatie op de putten uitbundig, dankzij het vruchtbare klimaat in het regenwoud. Dat geldt ook voor de bomen die meeveren bij elke stap die je zet. Maar je hoeft maar een of twee meter diep te graven, en je stuit op de oliedrab.

    Twee leden van de Coalitie ter Bescherming van de Amazone, de groep organisaties en gemeenschappen die de zaak tegen Chevron steunen, boorden op verschillende plaatsen gaten en stuitten daar op de olie. Dat deden ze ook bij de voormalige afvalpoel van de bron Sacha 53, die volgens Chevron succesvol gesaneerd zou zijn.

    (ips/adb)
    Bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:Ecuador, regenwoud,Amazonewoud.,
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Killer orka' Tilly treedt vanaf vandaag terug op in SeaWorld


    'Killer orka' Tilly treedt vanaf vandaag
    terug op in SeaWorld


     

    Orka Tilikum is naar verluidt zo gevaarlijk dat de trainers van SeaWorld nooit rechtstreeks in contact mogen komen met hem. Toch zal de 'killer whale', die een jaar geleden trainer Dawn Brancheau doodbeet en verantwoordelijk wordt geacht voor nog twee andere doden, opnieuw de show stelen in Orlando. Vandaag treedt hij om 11u30 plaatselijke tijd op in de 'Believe' show, zo meldt de krant Orlando Sentinel. Alsof er niets gebeurd is, 'the show must go on'.

    • Dawn Brancheau met Tilly in betere tijden.

      Dawn Brancheau met Tilly in betere tijden. © ap  

    • Kelly Flaherty-Clark, hoofd van de trainers

    • © ap

    •  
      © ap

    •  De orka van zes ton heeft sinds het tragische ongeval in februari vorig jaar niet meer opgetreden. Toen werd Dawn Brancheau onder het oog van honderden toeristen op brutale wijze aangevallen door Tilly. De Canadese trainer werd onder water gesleurd door het enorme dier en had geen schijn van kans. Bij de aanval werd haar hoofdhuid afgerukt en haar arm en oor afgebeten. SeaWorld heeft ondertussen een zware boete gekregen van de Amerikaanse overheid wegens nalatigheid bij het dodelijke incident. Omdat de veiligheidsmaatregelen niet in orde waren, zou het attractiepark een boete van 75.000 dollar (zo'n 60.000 euro) moeten ophoesten maar SeaWorld betwist dat.

      'Tilly' was in het verleden al betrokken bij twee dodelijke ongevallen. In 1991 verdronk de orka een trainer in het Canadese park 'Sealand of the Pacific'. Na dat drama werd het dier doorverkocht aan SeaWorld Orlando. In 1999 werd in Tilly's bassin het lichaam van een naakte man gevonden. Autoriteiten verklaarden dat het slachtoffer na sluitingstijd in het aquarium gekropen was, Tilly had de man doodgebeten.

      Verrijking
      Maar nu is de beruchte orka terug van weggeweest. "Deelnemen aan shows is een fysieke, sociale en mentale verrijking voor Tilly", verklaart Kelly Flaherty-Clark als hoofd van de trainers. Er wordt wel uiterst voorzichtig omgesprongen met het dier. Zo mogen de begeleiders sinds het ongeval niet meer in het water met de orka. Bovendien zal het park in de aquaria valse bodems installeren, die in geval van nood trainers en orka's binnen de minuut uit het water kunnen liften.

      Niet iedereen is echter overtuigd dat deze maatregelen zullen voldoen. Het leven van de trainers wordt op het spel gezet door met Tilly te blijven werken. "SeaWorld geeft enkel om de show, men zal het nooit leren," luidt de harde kritiek. (kve)
    • Orka Katina met een pasgeboren kalfje. Tilikum is de vader. © ap



    • © photo news
                     Bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:orka,Tilly,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parahawking: vliegen met roofvogels


    Parahawking: vliegen met roofvogels






     
    Bij parahawking wijst een roofvogel jou de weg. Het is een unieke combinatie van paragliden en valkerij, de kunst van het africhten van valken. Samen met een begeleider laat je je meevoeren met de wind terwijl getrainde valken jou voortdurend gezelschap houden.

    Zowel in Spanje (Alicante) als in Nepal (Pokhara) kan je deze bijzondere activiteit beoefenen. Een standaard tandemvlucht met piloot kost 100 euro. Je kan de vlucht laten vastleggen door middel van een videocamera die bevestigd is aan de valk (140 euro). Je kan eveneens les krijgen in het trainen van de valken en zelf leren parahawken zodat je solo kan vliegen. (kve)



    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:roofvogels,Spanje,Nepal,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Argentinië beschermt 1,6 miljoen hectare kust


    Argentinië beschermt 1,6 miljoen hectare kust



    In Argentinië slaan overheid, ecologisten en ondernemers de handen in elkaar om 1,6 miljoen hectare waardevol kustgebied te beschermen. Het gaat om 43 zones, die samen een van de meest productieve en best beschermde ecosystemen ter wereld vormen.

    De 1,6 miljoen hectare, die voor de helft uit zee en voor de helft uit land bestaat, strekt zich uit over een afstand van bijna 5.000 kilometer langs de Atlantische kust, van Punta Rasa in de oostelijke provincie Buenos Aires tot het zuidelijke Beaglekanaal. Sommige zones herbergen unieke diersoorten. Zo verblijft de helft van alle Magelhaenpinguïns (Spheniscus magellanicus) ter wereld er, en is dit de enige plaats waar de zuidelijke reuzenstormvogel (Macronectes giganteus) zich voortplant.

    Versnipperd
    Nu zijn de beschermde delen te versnipperd. In oktober is Argentinië een programma gestart om er een aaneengesloten zone van te maken. Dat moet een betere bescherming en een efficiënter beheer garanderen.

    Gedurende vier jaar zullen de betrokken gouverneurs, burgemeesters en de nationale ministeries van Milieu, Visserij, Toerisme en Buitenlandse Zaken hierover met elkaar overleggen. De leiding is niet in handen van de regering maar van een niet-gouvernementele organisatie, de Stichting Patagonia Natural, met financiering van het Wereldmilieufonds (GEF) en het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP).
    Pan American Energy

    Toerisme
    Grote bedreigingen voor het gebied zijn de oliewinning, de visserij, het toerisme (met onder meer cruiseschepen) en de vervuiling door huishoudelijk en industrieel afval, zegt Guillermo Caille, technisch coördinator van het project. De overheid heeft de laatste twintig jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt, maar in de privésector is nog heel wat werk aan de winkel, zegt Caille. In het project wil men daarom nadrukkelijk samenwerken met de bedrijven. "Wie voordeel haalt uit de diensten van een ecosysteem, moet ook bijdragen tot het behoud ervan", zegt Caille.

    (ips/adb)
    Bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:kust,ecosysteem,Argentinië,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeschildpadden spoelen massaal aan in Mississippi


    Zeeschildpadden spoelen massaal aan in Mississippi

     

    De laatste weken kent Mississippi een ongekend hoog aantal aangespoelde zeeschildpadden, meldt The Huffington Post. NMFS ('The National Marine Fisheries Service') onderzoekt de dieren.

    De oorzaak van de aanspoelingen is nog niet geheel duidelijk. Het kan liggen aan een besmettelijke ziekte, plotse veranderingen van de watertemperatuur, maar ook de impact van de BP-olieramp zou een oorzaak kunnen zijn. NMFS sluit niets uit.

    De lente is altijd de tijd van het jaar geweest, waarbij de meeste zeedieren in Mississippi aanspoelen. De vorige drie jaar spoelden er echter voor april geen zeeschildpadden aan, terwijl dit jaar al tientallen van deze dieren gevonden zijn.

    Ook in Texas spoelden dit jaar meer zeeschildpadden aan. Sinds het begin van dit jaar staat het aantal daar al op 48. Dat is het dubbele van het aantal dat in 2009 geteld is voor de BP olieramp. Dat jaar spoelden maar liefst 248 zeeschildpadden aan, bijna vijf keer meer dan het jaar voordien.

    Niet alleen zeeschildpadden, maar ook onder andere dieren zoals dolfijnen spoelen in steeds grotere aantallen aan.

    (tvl) Bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:zeeschidpadden,
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil baadt in zwembad

    Krokodil baadt in zwembad van Australische man


    Een duikje nemen, zat er vandaag niet in voor de Australische jongeman Matt Lynch. Er lag immers een levensechte krokodil te baden in zijn zwembad.

    Hoe de krokodil in het zwembad verzeild is geraakt, is nog een raadsel. De tuin is namelijk volledig omheind. Op een of andere manier moet de krokodil dus onder de omheining gekropen zijn.

    Toen Matt de krokodil aantrof, dacht hij eerst dat iemand voor de grap een nepkrokodil in het zwembad had gegooid. Gelukkig was hij zo wijs om vanop afstand met een stok tegen het beest te prikken. Toen merkte hij dat er daar een echte krokodil lag.

    Matt ziet het nu wel zitten om de krokodil als huisdier te houden en gaf het dier de naam Sammy.

    (tvl)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:krokodil,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgerhandelaar krijgt drie jaar cel in Vietnam

    Tijgerhandelaar krijgt drie jaar cel in Vietnam

     
    © photo news


    De eigenaar van een privédierentuin in het zuiden van Vietnam is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar wegens het smokkelen van tijgers die hij geacht werd te beschermen. Dat meldt een lokale dierenrechtenorganisatie.

    De feiten vonden plaats in de provincie Binh Duong, nabij Ho Chi Minh-stad. Eigenaar Huynh Van Hai kreeg drie jaar cel. Zijn veertien medeplichtigen kregen celstraffen gaande van 18 maanden met uitstel tot 30 maanden effectief. "De autoriteiten van Binh Duong hebben een eerste belangrijke stap gezet om een einde te maken aan de illegale handel van tijgers in Vietnam", aldus Vu Thi Quyen van dierenrechtenorganisatie ENV.
     
    In Vietnam leven amper nog tijgers in het wild. Volgens ENV zou nog een honderdtal dieren op privéboerderijen verblijven. De intensieve jacht en het verdwijnen van hun natuurlijke habitat liggen aan de basis van hun verdwijning.

    (afp/lpb)
     bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Tijgers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ommetje door sprookjesland het Land van Herve


    Ommetje door sprookjesland  het Land van Herve

    In het Land van Herve is het niet alleen eigenlijk te steil om te fietsen, maar er valt ook zoveel te genieten dat je wel móet wandelen. Op de fiets ga je te snel en zou je véél te veel missen!

                              Je waant je in een sprookje... 
                                                                                                         Foto: De Telegraaf

    Zo krijg ik regelmatig de vraag: ’Heb je al eens in de Himalaya gewandeld? Of in de Andes?’ Ik antwoord dan: ’Nee, maar ben jij al eens in De Kampina geweest, in Westerwolde of het Land van Herve?’

    J. Duijs is namelijk een BW’er, bourgondische wandelaar. Zo iemand die ook graag een terrasje pakt, een mooie maaltijd voorgeschoteld wil krijgen, een lekker, schoon bed om in te slapen. Ik gruwel van de verhalen over buikloop, stinkende matrassen, ratten en kakkerlakken die de stoere wereldreizigers me vertellen.

    Zuid-Limburg

    Neem Zuid-Limburg met het heerlijke Maastricht. Waar je kunt winkelen, cultuur snuiven, flaneren langs de terrassen of genieten van de prachtige, heuvelachtige omgeving. Met het buitenland, Duitsland en België, om de hoek.

    Op een half uurtje rijden van de Limburgse hoofdstad ligt het Land van Herve. Een naam die doet vermoeden dat je een sprookjespark binnenloopt. En dat doe je ook, met dit verschil dat sprookjes hier ècht werkelijkheid worden.

    Het prachtige landschap ligt er helemaal klaar voor, want er zijn hier talloze eeuwenoude paadjes die de boerderijen van toen met elkaar verbonden. Maar wel wandelen dus, want hier gaan fietsen is als taart eten met een opscheplepel.

    Wallonië, het Franstalige deel van België dus, met golvende heuvels en valleien, frisgroene weiden en boomgaarden met oude hoogstammige fruitbomen die worden begrensd door hoge hagen.

    Pittig stijgingspercentage

    Val-Dieu heet de abdij waar we starten. Staat er al sinds 1739. Nog altijd een slaap- en retaïtreplaats voor pelgrims op weg naar Compostella en mensen die even uit de hectiek van alledag willen stappen. Met een fraai park, brouwerij, restaurant en winkel, waar je religieuze attributen kunt kopen maar ook heerlijke streekproducten.

    De abdij ligt aan het riviertje de Berwinne dat we oversteken om gelijk via het eerste draaihek een flinke klim te pakken. De heuvels zijn hier niet zo hoog, maar wel kort op elkaar en met een pittig stijgingspercentage. We steken een paar weilanden over en lopen door een adembenemend decor dat we kennen van de televisiebeelden uit de Waalse wielerklassiekers die de komende weken weer worden verreden.

    Kilometers ver kun je hier wegkijken. Naar dorpen als Julémont bijvoorbeeld dat ongeveer tweehonderd inwoners telt. Het dorp zou zijn vernoemd naar Julius Ceasar, die zijn legerkamp had opgeslagen op de plaats waar nu de kerk staat. Na het passeren van een Mariakapelletje hebben we een prachtig vergezicht over het Maasdal. Op deze hoogte fluit de wind zachtjes door de bomen en doet de hekken van de nu nog lege vakantiewoningen piepen en kraken.

    Wandelschoenen

    Verderop ben ik blij dat ik goede, hoge wandelschoenen heb aangetrokken. Drijfnat is het hier op de holle wegen, maar móói! En wat maakt het ook uit, de modder op de Lowa’s wassen we gewoon af in het beekje dat we verderop passeren. Op en neer gaan de paden en rechts zien we al het Croix de Charneux. Een vijftien meter hoog kruisbeeld, waarboven een tweetal roofvogels op de thermiek rondzweven. Het kruis is in 1913 geplaatst op de 269 meter hoge heuvel waar in de vroege middeleeuwen toernooien werden georganiseerd voor ridders uit deze regio, Luik en zelfs Luxemburg.

    Dan komen we de Berwinne weer tegen, die uitmondt in de Maas bij Moelingen. Het riviertje ontspringt niet ver hier vandaan in het gehucht ’De Birven’, tegenover de Amerikaanse militaire begraafplaats Henri-Chapelle. Daar liggen 7989 militairen van het 1e Amerikaanse Leger begraven, waarvan de meesten zijn gesneuveld tijdens het Ardennenoffensief in december 1944.

    Door hun opofferingen mogen wij nu nog steeds in alle vrijheid genieten van de volgende mooie weide, een bijzonder stukje donker bos en het mooie terras van Aux Berger de la Bel, dat straks, zo gauw het zonnetje weer schijnt, wordt geopend.

    Vragen of tips: jduijs@telegraaf.nl

    Wandelsite

    Onze aandacht op het Land van Herve werd gevestigd door Jos Wlazlo. Hij verdiende drieëndertig jaar zijn geld als muzikant, maar sinds vorig jaar is de 53-jarige zoon van een Poolse vader die hier in de mijnen kwam werken alleen nog maar bezig met wandelen.

    Honderden routes heeft Jos inmiddels gewandeld, die hij allemaal heeft verzameld op zijn overzichtelijke website www.wandelgidszuidlimburg.com.

    De wandelroutes incl. routekaartje zijn gratis te downloaden. Ook zijn van elke route foto’s en plattegronden te bekijken.

    Wlazlo bedenkt de routebeschrijvingen niet alleen, maar controleert ook voortdurend of de aanwijzingen nog kloppen. Ook heeft hij inmiddels een interactieve overnachtingspagina gemaakt met hotels, campings en vakantiewoningen.

    Zelfs een restaurantpagina met alle openingstijden ontbreekt niet op de site waarvan vorig jaar meer dan een miljoen keer routes zijn gedownload.

    Wandelwijzer

    13 km. 80% onverhard. Horeca in Val-Dieu en Auberge Aux Berges de la Bel, plm. 2 km voor het eind- en startpunt.

    Informatie: www.wandelgidszuidlimburg.com.

    JOOP DUIJS
    bron; telegraaf.nl


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Tags:land van Herve, Wallonie,Belgie,
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel meer klachten over dierenmishandeling in 2010



    Veel meer klachten over dierenmishandeling in 2010



    In vijf jaar tijd is het aantal klachten over inbreuken op dierenwelzijn in ons land verdrievoudigd. Het aantal verwaarloosde dieren dat de federale overheidsdienst Dierenwelzijn in beslag moest nemen lag in 2010 zelfs zeventien keer hoger dan in 2005. Vooral de crisis speelt een cruciale rol. Dat melden de Concentrakranten.
     
    Het aantal klachten steeg de afgelopen vijf jaar enorm: van 612 in 2005 naar 1.518 in 2010, een verdrievoudiging. "We spreken hier over inbreuken op dierenwelzijn, niet per se dierenmishandeling", verduidelijkt Eric Van Tilburgh, celhoofd Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid. "Bij dierenmishandeling is er moedwilligheid in het spel."
     
    Het aantal in beslag genomen dieren steeg in diezelfde periode nog forser: van 143 in 2005 naar 2.495 in 2010.
     
    Van Tilburgh ziet twee mogelijke oorzaken van de stijging: enerzijds de betere naambekendheid van de federale overheidsdienst Dierenwelzijn, waardoor mensen sneller zaken signaleren. Anderzijds de crisis: "Bij de inbeslagname van landbouwdieren, merken wij vaak dat financiële en sociale problemen van de boer mee aan de basis liggen".

    (belga/jv)
    bron; demorgen.be 



    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:dierenmishandeling, dieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Provence met de fiets & '˜La Route des Ocres'



    De Provence met de fiets & ‘La Route des Ocres’



    De Provence met de fiets & ‘La Route des Ocres’

    Laat de Mont Ventoux voor de echte sportievelingen, de Vaucluse heeft een netwerk met bewegwijzerde tochten (die al dan niet nog aangelegd worden) doorheen dit prachtige departement. Ontdek ze met de fiets en waag je buiten de platgetreden paden. Alles samen gaat het om meer dan 1000 km fietspaden, voor elk niveau, 31 tochten en 2 voies vertes voor wie houdt van authentieke ontdekkingen en de wilde natuur opzoekt. 220 professionals (verhuurders en herstellers van fietsen, gidsen, maar ook hotels, chambres d’hôtes, campings, restaurants en wijnkelders) dragen het label 'Accueil vélo'. Je vindt ze in de brochure of op de website www.provence-a-velo.fr.

    Al deze tochten brengen je natuurlijk langs de meest adembenemende landschappen naar de mooiste charmedorpjes, het erfgoed, de bezoekjes, de vele activiteiten en natuurlijk nog heel wat andere mogelijkheden die de evenementenkalender het hele jaar door sieren. De routes zijn ingedeeld per zone (rond Châteauneuf-du-Pape; Mont Ventoux, Comtat Venaissin en Pays de Sault; de Provence des Papes; monts de Vaucluse en Pays des Sorgues; Luberon), per thema (verscholen dorpjes, Au pied des Dentelles, tocht langs de middeleeuwse dorpen, Paysages des Côtes-du-Rhône…) en per moeilijkheidsgraad (gemakkelijk, ontdekking-doorsnee- en sportief). De tochten variëren ook in lengte en zijn een ideale en natuurvriendelijke manier om de Provence op een andere manier te ontdekken. Wij zijn de Luberon aan de voet van de Ventoux en de Haut-Vaucluse ingedoken. Drie sterk aan te raden tochten, zowel voor de mooie omgeving, de ontmoetingen als de vaak unieke bezoeken, de charmante tussenstops en de degelijke diensten onderweg.

    'LA ROUTE DES OCRES' Er zijn heel wat mogelijkheden om de Luberon te ontdekken, maar de Route des Ocres is ongetwijfeld een van de mooiste. De tocht is 15 tot 51 km lang, naargelang het parcours dat je kiest. Je volgt schilderachtige paadjes waar bijna niemand komt, je komt langs schilderachtige landschappen en door pittoreske dorpjes in het Parc Naturel Régional. Je snuift de geschiedenis op van een van de belangrijkste economische motors van de streek: de oker. Oker is al bekend sinds de oudheid en werd al door de Romeinen gewonnen. Pas aan het einde van de 18de eeuw ging een inwoner van Roussillon de steen ook industrieel gebruiken, waarmee hij zekerheid gaf aan de streek ten tijde van de crisis in de jaren 1930 en vooral in concurrentie met de synthetische pigmenten. Vandaag is er nog slechts één bedrijf dat oker maakt en ter plaatse verkoopt.

    Sportievelingen kunnen deze tocht, haltes inbegrepen, in één dag afleggen. Als je voldoende tijd wilt hebben om van de omgeving te genieten, trek je best twee of drie dagen uit. Op de websites www.provence-a-velo.fr en www.veloloisirluberon.com vind je alle informatie over de huurfietsen, het vervoer van je bagage, een gids (niet verplicht maar wel handig), overnachtingsmogelijkheden en lekkere adresjes…

    Lees de volledige reportage op www.reiswereldmagazine.ve

    bron; skynet.be




    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Tags:Frankrijk,Provence,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juiste eten maakt wespen sexy

    Juiste eten maakt wespen sexy



    Wespenwijfjes maken hun zoons aantrekkelijk voor partners. De vrouwtjes leggen hun eitjes het liefst op planten met veel linolzuur, zoals zonnebloemen.

    Dat onverzadigde vetzuur maakt de zoons gezond en potent, aldus Duitse wetenschappers in de nieuwste editie van het Britse wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the Royal Society B.

    De biologen deden onderzoek naar de Nasonia vitripennis, een sluipwesp van enkele millimeters groot. Mannetjeswespen lokken de vrouwtjes door een geur te verspreiden. Ze kunnen meer lokmiddel uitscheiden als ze zijn opgegroeid met linolzuur. Zo krijgen ze meer paringsrijpe wijfjes en produceren ze meer sperma dan minder geurige mannetjes.

    "Goed doorvoede mannetjes kunnen zich veroorloven meer geur te verspillen", stelden de onderzoekers van de Universiteit van Regensburg woensdag.

    (anp/mvdb) bron; hln.be

     

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Wespen,
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord voor natuurreservaat in vijf Centraal-Europese landen

    Akkoord voor natuurreservaat in vijf
    Centraal-Europese landen

    Vijf landen uit Centraal-Europa hebben een akkoord ondertekend om een gemeenschappelijk natuurreservaat op te richten van het zuiden van Oostenrijk tot in Servië. De ondertekening vond plaats in Boedapest, in de marge van een informele EU-bijeenkomst van de ministers van Leefmilieu.

    Het reservaat van zowat 800.000 hectare strekt zich uit langs de boorden van de Donau, de Drau en de Mura in Oostenrijk, Slovenië, Hongarije, Kroatië en Servië. De betrokken ministers omschreven de ruimte als "de Amazone van Europa", vanwege de biodiversiteit.

    De vijf landen gaan een coördinatieteam van vijftien personen opzetten, die de nodige stappen moeten ondernemen om het statuut van natuurreservaat te bekomen.

    (belga/kve)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:natuurreservaat,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-Oetan Helen bewusteloos geslagen voor palmolie

    Orang-Oetan Helen bewusteloos geslagen voor palmolie



    Deze tweejarige Orang-oetang is door ...





    Deze tweejarige Orang-oetang is door ...

    © photo news 
    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Orang-Oetan, Helen,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    met_hart_en_ziel
    blog.seniorennet.be/met_har

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!