Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare vogels in Oeganda


    Rare vogels in Oeganda


     

    Toen we dit jaar op familiebezoek in Oeganda waren, lieten we ons verleiden tot een safari. Onze keuze viel op Ecotours Uganda. Deze organisatie bleek niet alleen over gerenommeerde vogelgidsen te beschikken (onze interesse) maar ook de goedkoopste (een verschil van 50 procent kan tellen).

    Met twee gidsen (Robert en Ibrahim) en een jeep trokken we naar een aantal nationale parken. De ervaring was fantastisch. Omwille van de rijke natuur vol gefladder en omwille van de superieure deskundigheid van onze twee gidsen die een perfect programma volledig volgens afspraak afwerkten, van 's morgens 5.30u tot 's avonds 19u.

    Een aanrader voor wie op een intense, betaalbare en sociale manier Uganda wil bezoeken. Want Ecotours Uganda leidt ook jonge mensen op tot gids in Mabira Forest, waar ze eigenhandig een centrum ontwikkelden.

    Mieke Matyn & Anick Vansevenant
    bron; demorgen.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Uganda,Oeganda,vogels,
    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeepaardje kreeg S-vorm door evolutie

     

    "Zeepaardje kreeg S-vorm door evolutie"


    zeepaardje kreeg s vorm door evolutie

    Wetenschappers van de Universiteit van Antwerpen hebben een theorie over hoe het zeepaardje aan zijn ongewone vorm is gekomen.

    Dit mooie doch ongewone visje heeft een paard-achtige kop en het lichaam heeft de vorm van de letter S, en dit in tegenstelling tot de zeenaald, die lang en smal is. De voorouders van het zeepaardje leken nochtans op zeenaalden.

    Hoe kon die evolutie in lichaamsvorm dan ontstaan? Volgens Sam Van Wassenbergh van de Universiteit van Antwerpen heeft het te maken met de manier van jagen. "In tegenstelling tot zeenaalden, die naar hun prooi zwemmen, wachten zeepaardjes namelijk tot hun slachtoffer voorbij komt gezwommen, alvorens toe te slaan", zegt hij.

    Katapult

    "De verschillende manieren van jagen komen overeen met de verschillende lichaamsvormen van de diertjes. Het zeepaardje maakt met zijn kop niet alleen een snelle beweging naar boven, maar ook naar voren, een beweging die dankzij een soort katapultmechanisme in de nek maar een paar duizendsten van een seconde duurt."

    "Mijn theorie is dat zeenaalden de evolutie in lichaamsvorm niet meemaakten omdat ze dankzij hun snellere mond en hun manier van jagen hier niet mee gediend waren", besluit Van Wassenbergh.

    bron; gva.be
     


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:zeepaardje,zeenaalden,
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer op het water van de Oosterschelde




    Zomer ( 2010 ) op het water van de Oosterschelde

















































































    Foto's; Hobbyfotografie J & G E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:foto's,water,boten,natuur,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren in beeld



     

    Dieren in beeld

    •  Een man uit Pakistan die graan probeert te verkopen op een markt, krijgt heel veel affectie van een andere marktganger, een kameel.


    • Deze koningsantilope - de kleinste antilopensoort ter wereld - weigerde sinds zijn geboorte op 20 januari in de Zoo van San Diego te eten en woog nog amper 0,5 kilo.  Nu moet een van de verzorgsters dus ingrijpen met de papfles.


     

    • Een hongerig konijn probeert de laatste restjes uit een kartonnen beker te halen. Hopelijk geraakt het arme beestje er nog uit.

     

    • Op het strand van San Rossore, dicht bij Pisa in Italië, is woensdag een dode walvis aangespoeld. Enkele lokale vissers hadden het dier van 25 meter lang niet ver van het strand opgemerkt. Het dier ademde toen al nauwelijks.

     

    • Vadik, een leeuwen van 18 maanden, mag twee keer per week op wandel door de dierentuin van Dushanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan. Zukhro, een medewerkster van de zoo, houdt een groot stuk vlees vast om ervoor te zorgen dat de leeuw bij haar blijft.

     

    • Lucy wordt beschouwd als de oudste kat ter wereld. Ze komt uit Llanelli (Zuid-Wales) en telt maar liefst 39 lentes.

     

    • De ringstaartmakis van de zoo van het Duitse Hamburg zijn echte filmkenners en geven de aanwezige cameraploeg maar wat graag regietips.  



      Voor ze op de cameras mochten plaatsnemen, moesten ze wel eerst de weegschaal op. Met een lekkere snack in de hand natuurlijk.



    • Deze 8 maanden oude Duitse scheper zal de volgende keer wel twee keer nadenken voordat hij zijn neus nog eens in andermans zaken steekt. 'Rebel' zat een uur vast met zijn kop tussen de muur toen de hulpdiensten er eindelijk konden bevrijden. 
       
      bron; nieuwsblad.be

    Categorie:Foto's
    Tags:dieren,
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apen krijgen wijn, look en ui tegen griepvirus

     

    Apen krijgen wijn, look en ui tegen griepvirus


     
    © reuters
    • © reuters
    De apengemeenschap in de Royev Ruchey Zoo in de Siberische stad Krasnojarsk wordt dezer dagen een bijzonder dieet voorgeschoteld. Om te voorkomen dat de dieren door de bezoekers besmet worden met het griepvirus, krijgen ze uien en look te eten.

    Om het geheel door te spoelen, worden de apen vergast op een fikse slok rode wijn. De meer stevige drinkers zetten meteen de fles aan de lippen. De debutanten op alcoholisch vlak sippen profijtig het geestrijke druivensap af van een theelepeltje. (eb)
    • © reuters
      bron; demorgen.be
       

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:apen,
    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculaire toename van vink, keep en sijs

     
    Spectaculaire toename van vink, keep en sijs


     
    © epa

    Er zitten bijzonder veel vinken, kepen en sijzen (foto) in onze tuinen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van zowat 1.500 tuinen die deelnamen aan de tuinvogeltelling van Natuurpunt en haar Waalse zusterorganisatie Natagora. Volgens Natuurpunt gaat het om een trend die de organisatie deze winter al vaststelde bij haar maandelijkse tellingen.

    "De vinken voeden zich met onkruidzaden, die door de strenge lange winter en sneeuw niet voorhanden zijn, waardoor ze massaal in de tuinen opduiken", klinkt het. Ook enkele zeer zeldzame bosvogels werden dit weekend al in een aantal tuinen gezien, zoals de middelste bonte specht.

    Zuiden
    Een andere vaststelling is het duidelijk ontbreken dit jaar van een aantal soorten vogels die zuidelijk overwinteren. Het gaat dan onder meer om de tjiftjaf, zwartkop, zwarte roodstaart en witte kwikstaart. Volgens Natuurpunt zijn zij ofwel sneller en in grotere getale zuidwaarts getrokken, of zijn de vogels die probeerden hier te overwinteren gestorven door de slechte weersomstandigheden. Bij tellingen vorige week in Nederland werd eveneens geen enkele tjiftjaf waargenomen.
     
    Tuinen
    Vorig jaar kreeg Natuurpunt erg veel respons voor de telling uit de Antwerpse gemeente Brasschaat. Dit jaar blijken er voorlopig zeer veel cijfers uit het West-Vlaamse Roeselare te komen. Telgegevens binnensturen kan nog via de website van Natuurpunt of per brief. Natuurpunt roept de tellers wel op om dit wel zo spoedig mogelijk te doen. De organisatie vraagt ook om de vogels te blijven voederen, opdat trekvogels die nog veel kilometers voor de boeg hebben, een goede vetvoorraad zouden kunnen aanleggen.

    (belga/sam)bron;demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:vink, keep, sijs,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's genomen van op het water



    Varend in september vorig jaar tussen Antwerpen en Heusden.
     De foto's zijn genomen van op onze motorboot.











































































    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:water, reiger,aalscholver,ganzen,zwanen,zeilboot,
    05-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthaasten op een bio-boerderij in Zuid-Tirol


    Onthaasten op een bio-boerderij in Zuid-Tirol


    Unterstein in Niederhof

    In de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol staat respect voor de natuur centraal. Voor wie de boer wil opgaan voor zuivere lucht, gezonde kost en een adembenemend berglandschap zijn de bio-boerderijen de ideale vakantiebestemming! Deze boerderijen zijn zo ingericht of gerenoveerd dat ze aan alle wensen voldoen van de eigentijdse, milieubewuste toerist. Een kennismaking.




    • Oberglunigerhof in Tscherms
      Oberglunigerhof in Tscherms

    • Oberglunigerhof in Tscherms
      Oberglunigerhof in Tscherms

    • Frötscherhof in Brixen
      Frötscherhof in Brixen


    De 'Roter Hahn' bio-boerderijen liggen ver van de drukte, verscholen in de zonnige dalen van de Zuid-Tiroolse Alpen. Met hun nuchtere en traditionele leefwijze scheppen de boeren en boerinnen een oase van rust. De mooiste wandelroutes en skipistes liggen hier altijd om de hoek. Maar ook op het erf valt er altijd wel iets te beleven. Zo kan je er op veel boerderijen met de boerin je eigen brood bakken, confituur maken met fruit uit de boomgaarden, het vee verzorgen en de boer helpen de koeien te melken. Kinderen kunnen er knutselen met hooi en andere natuurlijke materialen of hun eigen koekjes maken.
    Respect voor de natuur

    De vakantieboerderijen trekken volop de kaart van het ecotoerisme en leveren het bewijs dat verantwoord omgaan met de natuur prima te combineren is met genieten van luxe. Dat begint al bij het ontbijt met zelfgemaakte producten zoals spek, verse almkaas, honing, confituur en ovenvers brood. De biologische vakantieboerderijen zijn gebouwd en ingericht met enkel natuurlijke materialen: duurzaam hout, leem en kalk op de wanden, wollen of linnen beddengoed en stroomonderbrekers om de ruimte stralingsvrij te houden. Ook beschikt elke accomodatie over alternatieve en duurzame energiebronnen.

    Enkele voorbeelden:

    Het Oberglunigerhof in Tscherms
    In het rustige dorpje Tscherms in de mooie 'Etschtal/Val d'Adige' ligt het Oberglunigerhof verscholen tussen de wijn- en boomgaarden. In 2009 werd deze vakantieboerderij helemaal gerestaureerd met milieuvriendelijke en natuurlijke materialen. En het resultaat mag gezien worden: vier moderne en comfortabele appartementen die volgens de Feng Shui principes werden ingericht. De familie Platter is er al jaren actief in de biologische fruitteelt en wijnbouw. Een aanrader is hier het uitgebreide ontbijtbuffet met producten van de boerderij. De huur van een appartement voor 4 personen kan vanaf 105 euro per nacht.

    Het Frötscherhof in Brixen
    In het rustige en idyllische dorpje Mellaun, omringd door bossen en weiden, ligt het Frötscherhof van de familie Jocher. Deze historische en gezinsvriendelijke boerderij uit de 12de eeuw werd in 2000 gerestaureerd  met milieuvriendelijke materialen. Het Frötscherhof telt 4 appartementen die voorzien zijn van alle comfort. Vanaf de terrasweiden heb je er een prachtig uitzicht op de Bisschopsstad Brixen, de oudste stad van Tirol, die zich op slechts 5 kilometer afstand bevindt. Kinderen krijgen de kans niet om zich te vervelen. Zo kunnen ze er onder andere de koeien, geiten en andere kleine dieren voederen, een rit maken op de pony of zich uitleven op de vele speeltoestellen. De huur van een appartement voor 5 personen kan vanaf 59 euro per nacht.

    Unterstein in Niederhof
    Een pionier in het aanbieden van ecologische vakanties is de boerderij Unterstein in Niederhof, aan de voet van de Dolomieten. De kamers zijn zo ecologisch mogelijk ingericht en werden afgewerkt met onbehandeld hout. Unterstein is dan ook een populaire  vakantiebestemming voor zogenaamde "LoHaS", mensen met een 'Lifestyle of Health and Sustainability'. Je kan er onder andere een kneipp-behandeling (wisselbaden, elektrolysevoetbaden) nemen of workshops volgen om brood te bakken, natuurlijke huidcrèmes en zelfs tandpasta te maken. Een kamer met ontbijt kost er 32 euro per persoon.

    (kve)bron; demorgen.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:italie,zuid tirool,boerderijen,
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muizen moeten terroristen vatten op luchthavens

     

    Muizen moeten terroristen vatten op luchthavens


    Vergeet snuffelhonden en naaktscanners om terroristen en drugssmokkelaars te snel af te zijn op internationale luchthavens. Wat honden kunnen, kunnen muizen immers ook en nog veel beter, beweren Israëlische wetenschappers. De knaagdieren worden volop getraind om explosieven en drugs op te sporen.

    Volgens de wetenschappers kunnen muizen de onpopulaire bodyscanners vervangen.

    Volgens de wetenschappers kunnen muizen de onpopulaire bodyscanners vervangen. © epa

    Israëlische onderzoekers hebben een detector ontworpen die gelijkaardig is aan een 'full body-scanner'. Hun apparaat bevat echter drie verborgen kokers, waarin telkens acht speciaal getrainde muizen zitten. Wanneer de knaagdieren sporen van drugs ruiken of explosieven hebben opgespoord, rennen ze naar een andere koker waar ze een alarm laten afgaan.

    Volgens de Israëli's is het werk van de muizen, die vier uur per dag aan de slag gaan, veel nauwkeuriger dan wat honden of machines presteren.  De diertjes werken in shiften van vier uren waarna ze gedurende acht uren mogen spelen en uitrusten.

    De muizendetector werd vorig jaar bij duizend bezoekers van een winkelcentrum in Tel Aviv uitgetest. De dieren ontdekten toen bij 22 mensen kleine explosieven. Het revolutionaire apparaat, dat veel goedkoper is dan de naaktscanner, kan binnen enkele maanden op de markt komen.

    (kve) bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:muizen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissentragedie in Nieuw-Zeeland

     
    Walvissentragedie in Nieuw-Zeeland


    Archieffoto. © afp

    Op het strand van Golden Bay, in het noorden van South Island (Nieuw-Zeeland), zijn 82 walvissen aangespoeld. Tien ervan zijn al overleden.
     
    De overheid liet weten pas zaterdag weer een poging te ondernemen de dieren opnieuw in zee te krijgen. De volgende vloed is immers net voor middernacht, en een reddingspoging in het duister wordt als te gevaarlijk ingeschaald. Intussen doen reddingswerkers hun best om de walvissen in de verzengende zon koel te houden.
     
    (dpa/afp) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:walvissen,
    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live vanuit Antarctica: Bij de koningspinguïns

     

    Live vanuit Antarctica: Bij de koningspinguïns

     
    © Foto's David De Vleeschauwer.

    De legendarische keizerspinguïns zien zit er tijdens deze trip niet in. Daarvoor moet je veel meer zuidelijker, heb je veel meer tijd nodig en moet je ook wel meer centen neertellen.

    De koningspinguïns, half zo groot maar daarom niet minder mooi, krijgen we wel te zien. South-Georgia is een van de beste plaatsen rond Antarctica om enorme kolonies te spotten. Een kakofonie van geluiden -geen gekwetter maar eerder getoeter- stijgt op wanneer de diertjes sierlijk hun zwarte-oranje bek in de lucht steken. Pluimpjes vliegen in het rond want de kleintjes veranderen van veren.

    Het beste wat je kan doen, is gewoon gaan zitten. Geen beweging, geen geluid. De diertjes zijn nieuwsgierig en komen soms erg dichtbij. Met hun bijna tachtig centimeter zijn ze dan, zelfs met mensen in de buurt, nog steeds de koning van hun kolonie. Ondanks het feit dat er miljoenen rond Antarctica leven, las ik dat ze beschermd zijn. Uren kan ik ernaar kijken. Hun menselijke gestes, de sociale interactie onder elkaar, de felle reacties wanneer een indringer iets te dicht komt,...

    Wie de koningspinguïns wil zien maar niet echt te vinden is voor de oversteek naar Antarctica, kan ook gewoon naar de South-Georgia-eilanden afreizen. Meestal vlieg je dan op de Falklandeilanden van waar je met een kleinschalig expeditieschip naar South-Georgia gaat.

       

    Verschillende aanbieders van reizen specifiek naar deze unieke eilandengroep zijn onder andere Thika Travel, Ander Licht Reizen en Beluga Travel. Het zijn Nederlandstalige reisorganisaties die zich op expeditiereizen toespitsen en hun vakgebied goed kennen.

    Debbie Pappyn
    bron;demorgen.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Antarctica,koningspinguïns,
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend in VS: decadent verjaardagsfeest voor hond

     
    Trend in VS: decadent verjaardagsfeest voor hond


    Steeds meer Amerikaanse baasjes verwennen hun favoriete viervoeter met een chique verjaardagsfeestje. Daarop mogen taarten, verjaardagshoeden en zelfs limousines niet ontbreken, de prijs kan oplopen tot meer bijna 400 euro.

    Ballonnen, verjaardagshoedjes, hondvriendelijke taart, toepasselijke hotdogs en wijn, dekentjes als ceadeau zo ziet een verjaardagsfeestje voor honden er in Manhattan tegenwoordig uit. De bedoeling van zo'n hondenverjaardagsfeestje is wel dat ook de baasjes meekomen. In Brooklyn bestaat er zelfs een hondenbakkerij 'Pawtisserie', die gespecialiseerd is in natuurlijke snoepjes voor honden. De eigenaars merkten een scherpe stijging in het aantal mensen dat verjaardagsfeestjes voor hun hond geven. "Ik opende deze bakkerij omdat ik mijn kieskeurige hond Butterkop gezonde verwennerijen wilde voorschotelen", aldus bakker Wong. "Maar de laatste jaren steeg het aantal bestellingen van verjaardagstaarten voor honden snel en dat blijft duren."

    Limousines en prinsessen

    In 2005 richtte de Amerikaanse Dorothy Moore in Edmonds (Washington) het hondenrestaurant 'The Dining Dog Café' voor viervoeters en hun baasjes op. Verwacht je aan zachte muziek, witte tafellakens en kandelaars. Verjaardagsfeestjes voor honden zijn er populair. Ze organiseert ook feestjes voor viervoeters, ze hield er 100 vorig jaar. Haar prijzen variëren van 72 euro tot 360 euro, maar ze gaf ook al feestjes waarbij baasjes limousines afhuurden voor hun huisdieren en gasten. Het prinsessenthema blijkt ook populair te zijn, met tiara's en roze versieringen.

    Actrice Robin Brenner: "Dankzij mijn hond, ontmoette ik zoveel fantastische mensen in de buurt, daarom wilde ik de verjaardag van mijn favoriete huisdier vieren." Maar niet alle hondeneigenaars zijn klaar om thuis een feestje voor hun hond te houden. De New Yorkse Jessica Winston organiseerde twee verjaardagsfeesten voor haar driejarige hond, maar ze doet dit buitenshuis.

    Voordelen

    "Het onderhouden van sociale contacten tijdens deze feestjes is zowel goed voor de dieren en hun baasjes. Niet alleen de honden houden van de aandacht, ook de mensen varen er wel bij. De meeste mensen lijken eerst verlegen, maar door de vreugde van het feestje komen ze sneller uit hun schulp", aldus Dorothy Moore. Professor en directeur van een gedragskliniek voor honden Nicholas Dodman denkt dat hondenfeestjes voordelen bieden. "De kans voor dieren om met elkaar om te gaan, geeft hen voldoening."
     
    (ep) bron; hln.be



    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:honden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schele buidelrat moet op dieet
     

     Schele buidelrat moet op dieet


    © ap

    Heidi, de schele buidelrat uit de zoo van Leipzig, moet op dieet.
    Dierenartsen zijn van oordeel dat het diertje zo van haar
    visuele handicap verlost kan worden.



    © afp


    © ap
    Sinds Heidi in mei van vorig jaar ontvangen werd in de Duitse dierentuin, krijgt ze nog enkel sla, wortels en af en toe een stukje magere kip te eten. Het dier moet zo vet verliezen, waardoor haar ogen niet meer gaan loensen. Het is precies dat overtollige vet dat zich onder meer rond de ogen van de 2,5 jaar oude buidelrat heeft vastgezet.

    400 gram
    Heidi is intussen 400 gram kwijt. Ook haar staart is vermagerd, zodat ze makkelijker kan bewegen en klimmen. Specialisten zijn van mening dat Heidi's scheelheid te wijten is aan een slecht dieet toe ze jong was.

    Heisa
    Hoe ook, de witte buidelrat is een echte sensatie geworden sinds haar foto in de krant Bild verscheen. Heid heeft inmiddels ruim 285.000 fans op Facebook. Er is ook al een pluchen versie van de opossum op de markt gegooid. Ze is zelfs gevraagd om op te treden in een Amerikaans tv-programma. In de zoo van Leipzig willen ze niet op deze uitnodiging ingaan. Daar vindt men dat de hele heisa rond Heidi maar beter wat gaat liggen. (eb)

     

    bron; hln.be © epa


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:buidelrat,
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredesduiven vliegen terug kamer van paus binnen



    Vredesduiven vliegen terug kamer van paus binnen


    © afp


    © reuters


    Gênante taferelen, gisteren tijdens het zondagse angelus op het Sint-Pietersplein in Rome. Paus Benedictus XVI wilde daar enkele vredesduiven op de wereld loslaten, maar de olijkerds vlogen prompt de kamer van de kerkleider weer binnen.

    Met rode wangen konden assistenten van de paus amper een duifje bij de lurven vatten en alsnog uit het raam kieperen.

    Tijdzens de ceremonie was Benedictus XVI vergezeld van twee kinderen. Zij zijn lid van een katholieke beweging uit Rome en vierden met de in de mist gelopen plechtigheid het einde van hun vredesmaand. De twee kinderen probeerden, tot hun groot jolijt, mee de duiven te pakken. (eb)


    De duif zocht haar plaasteren maatje op in de private vertrekken van de paus.

    © reuters
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:duiven,Vredesduiven,
    28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograaf kiekt spook in regenboog
     

    Fotograaf kiekt spook in regenboog


    Fotograaf Mikhail Baevsky heeft de beelden ...


    Fotograaf Mikhail Baevsky heeft de beelden van zijn leven geschoten. Tijdens een trip in de Krim, een schiereileind in het zuiden van Oekraïne, kiekte de man een regenboog en kreeg er voor hetzelfde geld het beeld van een 'spook' bij. (eb)


    Fotograaf Mikhail Baevsky heeft de beelden ...



    Fotograaf Mikhail Baevsky heeft de beelden ...

    bron;demorgen.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:spook,regenboog,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiven vinden de weg dankzij hun rechterneusgat


    Duiven vinden de weg dankzij hun rechterneusgat


     

    Postduiven gebruiken hun rechterneusgat om de weg naar huis te vinden. Dat schrijven Italiaanse onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Experimental Biology.


    Uit eerder onderzoek bleek dat postduiven aan de hand van geuren een soort landkaart in hun hoofd maken. Die geurkaart gebruiken de vogels om hun route uit te stippelen of om te bepalen waar ze zijn. De Italiaanse onderzoekers denken nu dat het rechterneusgat van de duif noodzakelijk is voor het maken van die 'mentale landkaart'.

    Neusgat afgesloten
    Voor het onderzoek werden duiven op een afstand van veertig kilometer van hun nest vrijgelaten. De duiven die geen gebruik konden maken van hun linker neusgat kwamen vlot thuis. Maar de dieren met een afgesloten rechter neusgat hadden het een stuk moeilijker: zij stopten vaker, namen omslachtigere routes en deden veel langer over hun reis.

    Steeds beter
    Postduiven stammen af van rotsduiven, die ook goed zijn in het vinden van de weg terug naar huis. De postduif wordt zo gefokt dat de vogels steeds beter worden in hun speurwerk. Door de jaren heen zijn de vogels niet alleen gebruikt om boodschappen over te brengen, maar bijvoorbeeld ook om drugs te smokkelen.
     
    (anp/eb)bron;demorgen.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:duiven,
    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografie Heusden

    .
































          
    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be



    Categorie:Foto's
    Tags:natuur,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havik nestelt zich in bibliotheek van Amerikaans Congres
     

    Havik nestelt zich in bibliotheek van Amerikaans Congres


    © ap

    De bibliotheek van het Amerikaanse Congres heeft al enkele dagen een opmerkelijke bewoner. Een havik heeft zich in de hoofdkamer van het gebouw genesteld.

    De havik kreeg de naam 'Cooper' en is door een open raam naar binnen gevolgen. Een medewerker van de bibliotheek merkte de havik verbaasd als eerste op toen hij de vogel aan het 48 meter hoge plafond zag rondvliegen.

    Intussen is al heel wat geprobeerd om Cooper naar beneden te lokken. Zo werd zelfs een iPhone-applicatie ingezet die het geluid van de vogel nabootst. De havik trapte er echter niet in. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service zal daarom naar het Congres afzakken in de hoop Cooper veilig opnieuw in de buitenlucht te krijgen.

    (gb)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:havik,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters keren terug naar Golf
     

    Oesters keren terug naar Golf


    © afp

    De heropbouw van de Golf van Mexico is begonnen. Voor het eerst valt er ook aan de kust activiteit te bespeuren. Vrijwilligers uit het hele land zijn er samengekomen om de oesterbedden te herstellen. Die zijn negen maanden geleden vernield door de olieramp met een platform van BP.

    De oesterbedden stonden voor de ramp al onder zware druk door de ontwikkelingen aan de Amerikaanse kust. De wateren bezitten veel van de laatste natuurlijke oesterbedden in de wereld. Vrijwilligers brachten ongeveer 23.000 zakken met oesterschelpen naar Mobile Bay. Ze willen op die manier 160 kilometer nieuwe oesterriffen aanleggen.

    Volgens een onderzoek van bioloog Rob Brumbaugh zou al 85 procent van de natuurlijke oesterbedden verloren zijn. Maar toch blijft de Golf van Mexico een belangrijk gebied, zelfs na de olieramp. "De olieramp was zeker een waarschuwing en het zal hard zijn om hiervan te herstellen", zegt Brumbaugh. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service draagt ongeveer 70.000 dollar bij aan het project.

    Het herstel zal minstens vijf jaar duren en meer dan 100 miljoen dollar kosten. Oesters zijn echter heel belangrijk, bijvoorbeeld om waterlopen proper te houden. Veel oesters zijn de voorbije zomer gestorven nadat beslist werd vers water in de riffen te laten stromen. Op die manier werd de olie op afstand gehouden, maar tegelijk werd de balans in het water verstoord.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:oesters,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jaarlijks 73 miljoen haaien gedood
     

    Bescherming faalt: jaarlijks 73 miljoen haaien gedood


    In Azië worden miljoenen haaien gedood voor vinnensoep.

    Het plan voor de wereldwijde bescherming van haaien, dat tien jaar geleden met veel bombarie werd gelanceerd, is uitgedraaid op een mislukking. Jaarlijks worden 73 miljoen van deze roofdieren het slachtoffer van overbevissing. Ze worden gedood vanwege hun vinnen, die het belangrijkste ingrediënt vormen in haaienvinnensoep, die vooral populair is in Oost-Azië.


    Dat staat in een rapport vanTraffic, een organisatie die toezicht houdt op de internationale handel in wilde dieren, en het onderzoeksbureau Pew Environment Group. Zij wijzen erop dat slechts dertien van de twintig landen die de meeste haaien vangen, zich aan de afspraken hebben gehouden en nationale plannen hebben opgesteld om deze dieren te beschermen. Deze twintig landen zijn samen goed voor 80 procent van alle haaienvangsten.

    In 2001 nam de VN-organisatie voor landbouw en voedsel FAO een plan aan, dat moest leiden tot een betere bescherming van de haai. Volgende week komt de Visserijcommissie van de FAO in Rome bijeen voor een evaluatie van het tien jaar oude plan.

    Volgens het donderdag gepubliceerde rapport is Indonesië de grootste boosdoener wat betreft het vangen van haaien. Indonesische vissers zijn verantwoordelijk voor de dood van 13 procent van alle gevangen haaien. India is tweede met 9 procent, gevolgd door Spanje (7,3 procent) en Taiwan (5,8 procent).

    Op dit moment hebben drie op de tien haaiensoorten een bedreigde status. 


     

    (anp/vsv)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:haaien,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    liesje
    blog.seniorennet.be/liesje

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!