Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inviteer eens een kaketoe op je balkon



    Inviteer eens een kaketoe op je balkon

    De grote geelkuifkaketoe komt veel voor in en rond Australië, waar je hem van ver hoort aankomen door zijn luid gekrijs. De dieren zijn dol op suiker, en zonnen graag op je balkon.




    De vogels worden zo'n 50 centimeter lang, en wegen gemiddeld 870 gram. De spanwijdte van de vleugels is meer dan 33 centimeter, en de staart haalt ook zo'n 22 centimeter. Ze kunnen meer dan 110 jaar oud worden, maar halen in het wild vaak niet eens hun twintigste levensjaar.

    Schuw
    Hoewel de vogels veel voorkomen in bevolkte gebieden, zijn ze meestal vrij schuw. Op toeristische plaatsen als Hamilton Island - dat van die kerel met de 'beste job ter wereld' - of de Sydney Botanic Gardens kan je weliswaar vrij dicht bij de dieren komen, maar toch verliezen ze je geen moment uit het oog. De vogels leven in paren of kleine groepen, en het komt voor dat sommige dieren een oogje in het zeil houden terwijl soortgenoten eten zoeken.

    Suikerdieven
    De kaketoes weten ook deksels goed wat lekker is: wanneer je op Hamilton Island op een terrasje geen suiker in je koffie doet, is een kaketoe er gagarandeerd mee weg wanneer je amper enkele stappen hebt gezet. Wij zagen er alleszins een suikergek dier een tafel zo ontstuimig aanvallen dat alle leeggoed op de grond kletterde - aan de zuchtende dienster te zien, was dat niet de eerste keer. Wanneer er geen zakjes suiker in de buurt zijn, verkiezen de dieren vooral zaden. De kaketoe is verder ook te vinden voor fruit, bessen, bloesem, noten, wortels, bloemen en insecten(larven).

    Heel dichtbij
    Op Hamilton Island komen de kaketoes trouwens op je balkon zitten zonnen, waardoor je de grappige vogels van heel dichtbij kan bewonderen. Voor wie niet meteen zo ver wil reizen, is er alleszins ons filmpje, ook in HD.

    (sam)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Geelkuifkaketoe,
    24-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planeet in beeld



    Planeet in beeld

    Een Afrikaans leeuwenwelpje zit in zijn kooi in de dierentuin van Berlijn. Eind augustus mocht de zoo twee nieuwe leeuwtjes verwelkomen: Nathan en Miron.





    Ook leeuwen krijgen het wel eens met mekaar aan de stok en zijn niet altijd de beste maatjes zoals deze krachtige foto bewijst. Fotograaf Daniel Hernanz bleek op het goede moment op de juiste plaats in de zoo van Madrid om het ongewone tafereel gade te slaan en vast te leggen.

    De dierentuin van Zurich heeft vier leeuwenwelpjes voorgesteld. Ze werden geboren op 14 juli.


    Varkens nemen een bad in een boerderij in het Nederlandse Esch. De boerderij kreeg de modderprijs van de organisatie 'Wakker Dier'.


    In de zoo Myrtle Beach Safari in het Amerikaanse South Carolina ontfermt orang-oetan Hanama zich over twee tijgerwelpjes. Het driejarige mannetje is een soort babysitter voor de mannetjes Skukuza and Simh, en doet dat volgens directeur Bhagavan Antle uitstekend."Hij houdt hen in het oog wanneer ze spelen, loopt ermee rond en pakt hen soms in zijn armen om ze te knuffelen. De dertig dagen oude bengaalse tijgerwelpjes blijven nog enkele maanden bij hun rosse vriend, tot ze te groot worden voor zijn knuffels.


    In de zoo van het Israëlische Tel Aviv is voor de eerste keer in tien jaar een orang-oetan geboren.

    "Kijk, Simba. Alles wat het licht beroert, is ons koninkrijk. Op een dag zal de zon hier voor mij ondergaan, en opgaan voor jou, als nieuwe koning." Het beeld van een trotse leeuw die samen met zijn welp de Serengeti in Tanzania overschouwt van op een rots, doet wel héél erg denken aan de beroemde beelden uit 'The Lion King', waar leeuwenkoning Mufasa zijn zoon Simba toespreekt. Het echte duo staat zelfs op de rots die de makers van de Disneyfilm als inspiratie gebruikten voor Mufasa's koninkrijk.

    bron; hln.be







    Categorie:Weetjes- Dieren
    23-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stewie is langste kat ter wereld


    Stewie is langste kat ter wereld


     

    Robin Hendrickson en Erik Brandsness uit het Amerikaanse Reno zijn de trotse eigenaars van een nieuwe recordhouder. Hun kat Stewie haalde het Guinness World Records als langste kat ter wereld.

    Stewie, een vijf jaar oude Maine Coon, meet 1m23. Het vorige record stond op naam van de kat - ook een Maine Coon - van Frieda Ireland uit Chicago.

    Main Coon-katten behoren tot de oudste natuurlijke kattensoorten. Ze staan bekend om hun kalme en vriendelijke karakter.

    Auteur: ivb Bron: washington post en niuwsblad.be 

     


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katten dromen ook, net als veel andere dieren



    "Katten dromen ook, net als veel andere dieren.
    Een kattendroom duurt ongeveer 6 minuten!"



    "Les chats rêvent aussi, comme beaucoup d'autres animaux.
     Un rêve de chat dure environ 6 minutes!"
     



    "Cats also dream, like many other animals.
     A cat dream takes about 6 minutes!"


    bron; seniorennet.be



    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's genomen deze zomer tijdens een vaartocht over water.



    Foto's genomen deze zomer tijdens een vaartocht over water in juli.
















































































    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke chimpansee is helemaal kaal

     
    Zieke chimpansee is helemaal kaal

    Veel mannen maken zich zorgen om haaruitval, maar voor Guru de chimpansee is dat niet zo'n probleem. Dankzij zijn kale kop is Guru dé publiekslieveling in de Mysore zoo, in het zuiden van India. Op het lijf van de 20-jarige aap is nergens een haartje te bespeuren. Het dier, dat aan alopecia (de meest frequente vorm van haaruitval) lijdt, lijkt zo nog meer op een mens dan al zijn soortgenoten.

    Guru heeft echter een aparte manier om zijn vele bezoekers te begroeten. Hij gedraagt zich geregeld als een echte rebel en werpt stenen naar hen. "Iedereen wil zijn biceps en triceps zien", aldus de dierenarts van de zoo. "Hij klopt zich geregeld op de borst en, zeker met kinderen in de nabijheid, klapt in de handen."

    Stress
    Guru maakte ooit deel uit van een circus, maar de chimpansee kon daar gered worden. De veearts sluit niet uit dat de ziekte die de haaruitval veroorzaakt te wijten is aan de stress die hij leed tijdens zijn circusjaren. Zijn verzorgers stopten Guru al heel wat medicijnen toe, maar hij blijft gewoon kaal.

    Wijfje Manila
    Om niet te vereenzamen, kreeg hij ook het gezelschap van een vrouwelijke chimpansee, Manila. Daar speelt hij graag mee, al blijft het daar ook bij. Tot verbazing van de dierenarts. "Op vroege leeftijd is hij gescheiden van zijn ouders. Waarschijnlijk is dat de reden waarom hij niet geleerd heeft hoe te paren."

    (odbs)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen vasthouden orka in Dolfinarium Harderwijk


    Protest tegen vasthouden orka in Dolfinarium Harderwijk


     
    Orka Morgan

    Het is aan de wetenschap om uit te zoeken waar orka Morgan in de toekomst moet leven. Dat heeft de woordvoerder van het Dolfinarium in het Nederlandse Harderwijk gezegd. Actiegroepen verenigd in de Orka Coalitie willen donderdag protesteren bij het Dolfinarium om de orka vrij te krijgen.

    Het zeezoogdierenpark ving in juni de ernstig verzwakte orka Morgan op. Volgens de Orka Coalitie zijn de wetenschappers die zich nu buigen over de toekomst van het dier, niet onafhankelijk. Het Dolfinarium heeft hulp van buitenaf gevraagd omdat het niet gespecialiseerd is in de opvang van orka's. De woordvoerder ontkent niet dat de wetenschappers bekenden zijn. In november maken de onderzoekers hun rapport bekend.

    Sinds de reddingsactie heeft het zeedierenpark al enkele honderden mailtjes ontvangen van dierenwelzijnsorganisaties met het verzoek Morgan vrij te laten. Het Dolfinarium heeft na het redden van de orka uit de Waddenzee gepoogd het beest weer gezond te krijgen. Het gaat goed met Morgan, aldus de woordvoerder. "Ze is goed op gewicht gekomen en ook haar bloedwaarden zijn goed."

    De Orka Coalitie, waaronder 'Een Dier Een Vriend' en de Belgische dierenrechtenorganisatie ''Bite Back', gaat donderdag protesteren bij het Dolfinarium. Er worden circa vijftig betogers verwacht. De coalitie onderzoekt nog of ze juridische stappen kan en wil nemen tegen het zeedierenpark. Het is uiteindelijk aan het Dolfinarium om te beslissen wat er met Morgan moet gebeuren.

    (belga/kve)bron; de morgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sider Goats Crazy animals


    Sider Goats
    Crazy animals

    Op het eerste gezicht lijken het rotsen die op de bijna vijftig meter hoge Cingino-dam in de Italiaanse Alpen liggen. Maar de rotsen bewegen en in werkelijkheid blijkt het een kudde berggeiten die over dam trekt.

    We krijgen al hoogtevrees als we dit zien, maar geen dier klimt beter dan een berggeit. Deze kudde had geen zin om een andere weg langs de Cingino-dam te zoeken en trok er dan maar over. Op hun duizendste gemakje banen de dieren zich een weg over de steile dam.

    De dieren leven immers altijd op enorme hoogten tot 4.600 meter. Uit beelden blijkt dat de geiten zelfs aan het grazen zijn op de dam door het zout op de stenen weg te likken. In dat geval worden ze misschien een nieuwe attractie als ze de smaak te pakken hebben.


                      



    Close-up ... death-defying goats on dam wall 

    bron;beestjes.org

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ornitholoog doet unieke ontdekking op Corvo


    Belgische ornitholoog doet unieke ontdekking op Corvo

     Een Belg uit een internationaal team ornithologen ontdekte de voorbije dagen een Lincoln Sparrow. Dat is een Amerikaanse mussensoort die voorheen nog nooit gezien werd in Europa, Noord-Afrika of het Midden-Oosten. Bovendien werd daar voor de tweede keer in Europa een Gouden Grondspecht opgemerkt.
    Het kleinste Azoreneiland Corvo ligt tussen het Amerikaanse en Europese continent. Een twintigtal ornithologen bestudeert er deze maand vogels die door stormen afdwalen en op de eilanden terechtkomen.
     
    Lincoln Sparrow
    Het was Hugues Dufourny die op 12 oktober 's avonds de Amerikaanse mussensoort spotte. "We dachten eerst dat het ging om een andere soort. Pas toen we de foto's bestudeerden, vermoedden we dat het een Lincoln Sparrow was. Het waren uiteindelijk Amerikaanse collega's die bevestigden", zegt ornitholoog Vincent Legrand.
     
    Gouden Grondspecht
    Daarnaast ontdekte de Belg David Monticelli op 15 oktober een mannelijke Gouden Grondspecht, en sindsdien zagen al 18 ornithologen het dier in verschillende bossen. "Drie dagen voor de eerste waarneming hoorden we al zijn gezang in de krater." Van die Amerikaanse spechtensoort is slechts één andere waarneming bekend, van een vrouwelijk exemplaar op een boot in een Deense haven in 1972.
     
    Storm
    Volgens Legrand raakten verschillende vogels uit koers door de tropische storm Otto, veroorzaakt door het klimaatfenomeen 'La Nina'. Volgens de Association of European Records and Rarities Commitees zijn al 958 vogelsoorten waargenomenin Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Er worden niet elk jaar nieuwe soorten ontdekt en zeker niet door Belgen.

    (belga/sam)bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroe sterft na te zijn dronken gevoerd op dansvloer


    Kangoeroe sterft na te zijn dronken gevoerd op dansvloer


     


    In het Clarion Hotel in Liffey Valley (Dublin, Ierland) is een kangoeroe gestorven nadat feestvierders het arme dier vol alcohol hadden gegoten en zelfs xtc-tabletten hadden gevoerd op een verjaardagsfeest voor een 30-jarige. Ongeveer 150 gasten waren aanwezig op de fuif, vijf van hen waren zo gedegouteerd dat ze achteraf de dierenbescherming inlichtten.

    Blijkbaar was de kangoeroe gehuurd om te figureren in wat voor een geweldige grap moest doorgaan: op het deuntje van de tv-show Skippy the Bush Kangaroo werd het dier uit een grote doos gehaald in het midden van de dansvloer. Het zou daarop alcohol zijn toegediend.

    De "grap" werd gefilmd en zou een tijdje op het web hebben gestaan, maar toen de politie haar onderzoek begon was het daar al van afgehaald. Het hotelmanagement heeft wel beelden van beveiligheidscamera's aan de politie bezorgd. De Ierse zender RTE kon wel de hand leggen op een kort fragment dat werd gefilmd tijdens het feest. Daarop is te zien hoe een man over de dansvloer host met het arme dier in een seksueel suggestieve pose.

    (mvl)bron; demorgen.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    20-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visbestand in Vlaamse rivieren blijft stabiel

     

    Visbestand in Vlaamse rivieren blijft stabiel

     

    De vissamenstelling van de Vlaamse rivieren is weinig veranderd ten opzichte van de vorige bevissingen in 2004-2006. In het kader van het "Meetnet Zoetwatervis" werden vorig jaar 159 locaties verspreid over tien bekkens in Vlaanderen bevist. Dat meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). 

    Dijle

    In het Dijlebekken werd de IJse onder de loep genomen. Belangrijkste vaststelling was de verdere toename van het aantal bermpjes door de herkolonisatie vanuit de Dijle. Daarnaast was er sprake van een afname van het stekelbaars-, riviergrondel- en blankvoornbestand.
     
    Demer
    De vangstresultaten op de Demer zijn vergelijkbaar met die van de andere campagnes de voorbije jaren. Soorten zoals blankvoorn, riviergrondel en blauwbandgrondel blijven goed vertegenwoordigd. Goed nieuws is de vangst van vijftien grote modderkruipers. De laatste keer dat deze beschermde en zeldzame soort werd aantroffen op de Demer, was in 1999.
     
    Nete
    Uit het rapport blijkt eveneens dat de rivierdonderpad migreert vanuit de Kleine Nete verder stroomopwaarts op de Grote Nete. Voor het eerst in dit reguliere meetnet werd bot aangetroffen op drie locaties op de Grote Nete. Deze diadrome soort (vis die tussen zoet en zout water migreert) trekt vanuit de Schelde naar de zijrivieren. Hun aanwezigheid in de Grote Nete duidt op een verbetering van de connectiviteit, zo luidt het in het persbericht.
     
    Op de Zwinnevaart in de Brugse polder werden tien soorten gevangen, ten opzichte van vroegere campagnes is hier een verbetering merkbaar. In 1996 was er namelijk geen visleven, en in 2005 werden slechts twee soorten gevangen.

    (belga/kve)bron; demorgen.be 

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege komst zwanen kondigt strenge winter aan

     
    Vroege komst zwanen kondigt strenge winter aan


     

    De eerste kleine zwanen zijn aangekomen in Groot-Brittannië, wat wel eens zou kunnen wijzen op de start van een strenge winter. De volgende dagen duiken de temperaturen over het Kanaal immers al onder het vriespunt.

    De volkswijsheid leert dat de vroege komst van zwanen een voorteken is van een ijskoud winterseizoen. Gisteren zijn al 8 watervolgels geland in Gloucestershire, het vroegste tijdstip sinds 2003. De Britten maken zich alvast op voor een tweede strenge winter op rij.

    Ongeveer 300 kleine zwanen maken jaarlijks de 2.500 km lange tocht van Siberië naar het Slimbridge Wetland reservaat in Groot- Brittannië.
     
    (kve)o; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemiddeld vijf soorten paddestoelen per tuin

     
    Gemiddeld vijf soorten paddestoelen per tuin


     

    De meest bekende paddenstoel, de vliegenzwam, komt niet op de eerste maar op de zesde plaats. (foto: Wikipedia)

    Bij de eerste paddenstoelentelling, georganiseerd door Natuurpunt tijdens het weekend van 16 en 17 oktober, zijn ondanks de niet optimale weersomstandigheden gemiddeld vijf soorten per tuin gezien. Dat blijkt uit de eerste, voorlopige resultaten van de natuurvereniging.
     
    De meest waargenomen soorten zijn achtereenvolgens de gewone krulzoom, de gewone zwavelkop en het gewoon elfenbankje.
     
    Vliegenzwam
    De meest bekende paddenstoel, de vliegenzwam, komt niet op de eerste maar op de zesde plaats. Hij beperkt zich voornamelijk tot berk en den, op voedselarme bodems. Een opvallende verschijning volgens Natuurpunt is de inktviszwam die oorspronkelijk afkomstig is uit Australië en wellicht tijdens de Eerste Wereldoorlog met Australische troepen naar hier kwam.
     
    De soortenrijkste tuin ligt in West-Vlaanderen, met 36 soorten. Oost-Vlaanderen komt op de tweede plaats met 22 soorten en Limburg en Antwerpen op de derde plaats met 16 soorten. In twee tuinen werden de felkleurige wasplaten gezien. De zeldzame spechtinktzwam, die vooral uit het Zoniënwoud bekend is, werd in een tuin in Oost-Vlaanderen waargenomen.
     
    De resultaten zijn gebaseerd op die van honderd deelnemers, veel mensen moeten hun telformulier nog invullen op www.waarnemingen.be. Dat kan nog tot het einde van de week. De volledige resultaten kunnen binnenkort geraadpleegd worden op www.natuurpunt.be/paddenstoelen.

    (belga/sps)bron; demorgen.be 

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ijsberinnen bijten en verstoten Knut in zoo Berlijn

     

    Nieuwe ijsberinnen bijten en verstoten Knut in zoo Berlijn

     

    De wereldberoemde ijsbeer Knut krijgt het zwaar te verduren in de zoo van Berlijn. Tosca, Nancy en Katjuscha, de drie vrouwtjes waar hij sinds zijn verhuis naar het grote ijsberenverblijf mee samenwoont, zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. De ijsberinnen bijten en bedreigen de vierjarige Knut, die er maar ongelukkig bijloopt.

     


    • Knut zoekt dan maar steun bij de 'ijsteddybeer' van een jonge bezoekster.

      Knut zoekt dan maar steun bij de 'ijsteddybeer' van een jonge bezoekster.
    Duitse kranten hebben het over 'relatiestress' bij de ijsbeer en melden dat Knut absoluut geen womanizer is. Sinds het vertrek van Knuts vader Lars naar Wuppertal, is alle hoop gevestigd op Knut om voor nieuwe ijsbeertjes te zorgen. Volgend voorjaar zal hij in actie moeten schieten, maar zo heeft het trio Tosca, Nancy en Katjuscha het niet begrepen. De Berlijnse dierentuin is dan ook op zoek naar een berin die bij Knut past en hopen haar binnenkort naar Berlijn te kunnen overbrengen.

    Niet in groep
    Knut werd meteen na zijn geboorte in december 2006 verstoten door zijn moeder en grootgebracht door dierenverzorger Thomas Dörflein. Biologen voorspelden toen al dat de ijsbeer gestoord en asociaal gedrag zou ontwikkelen omdat hij niet was opgegroeid in de groep ijsberen. Er was zelfs een rel omdat dierenactivisten het dier liever wilden laten inslapen. Maar het snoezige beertje wist heel Duitsland te vertederen en dus was inslapen geen optie meer.

    Wennen
    Maar berenverzorger Klös laat tegenover Trouw.nl weten dat deze berichten gerelativeerd moeten worden. "Alle aandacht gaat uit naar Knut, omdat hij nu eenmaal de publiekslieveling is. Als het regent en hij in een hoekje zit, betekent het niet meteen dat hij zielig is. Natuurlijk is het wennen voor de ijsberen. Knut zit nog maar zes weken bij de dames-ijsberen in het grote verblijf. Net zoals in elke familie is er af en toe strijd. Dus dan krijgt Knut het ervan langs. Het komt echt wel goed met hem en hij loopt echt geen gevaar."

    (kh)bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Indian Summertocht in de Hoge Kempen



    Op Indian Summertocht in de Hoge Kempen


    © KB72,Wikicommons

    Vanaf begin oktober tot midden november mag je op zondag gratis mee op pad met een ranger in het Nationaal Park Hoge Kempen.
    Het Nationaal Park Hoge Kempen is met zijn 5 700 ha de grootste brok puur natuur in Vlaanderen is. Tot midden november mag je op zondag gratis mee op pad met een ranger. Deze ervaren natuurgids neemt het hele gezin mee voor een twee uur durende Indian Summerwandeling door het Nationaal Park Hoge Kempen.

    Kinderen krijgen een rugzakje waarin ze allerlei dingen uit de natuur verzamelen. Achteraf kun je je opwarmen met een tas koffie of chocomelk en een stukje taart.

    Van 17 oktober tot en met 14 november staat telkens een andere toegangspoort in de schijnwerpers, met thematische rangerwandelingen en tal van extra doe-activiteiten. In Kattevennen (Genk) bijvoorbeeld leer je een raket bouwen en afschieten. In Pietersheim (Lanaken) ga je op zoek naar ridders.

    Toegang kost 3 euro (vanaf 12 jaar). Maar als je in één van de deelnemende logies logeert, mag je gratis meewandelen. Elk deelnemend kind krijgt een speciaal rugzakje cadeau.

    Informatie
    Toerisme Limburg
    Nationaal park

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodborstje komt eten


                                 Roodborstje komt eten

    Het roodborstje begint 's ochtends te zingen als het nog donker is.
    Een bijzonderheid van de roodborst is dat ook de vrouwtjes zingen,

    vooral in de herfst.
    Er zijn inderdaad roodborstjes die zodanig tam zijn dat ze uit de hand komen eten. Dit zijn dan de exemplaren die gewoon zijn om tussen de mensen te leven.
    Sommige hebben zelfs het lef om, als men aan het spitten is, op de rand van de spade plaats te nemen om als eerste aan tafel te zitten als er een lekkere, dikke worm naar boven komt!





    Foto's; Hobbyfotografie J & G E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gele kwikstaart


     Gele kwikstaart


    Twee uitzonderlijke vogeltjes aan het waterloopje in de tuin, die zijn
    hier nog niet komen drinken of baden.

    Van de gelegenheid heb ik direkt gebruik gemaakt om enkele foto’s
    van deze mooie vogeltjes vast teleggen.

     

    De gele kwikstaart lijkt op de grote gele kwikstaart, maar de onderzijde is feller geel van kleur, terwijl de rug van de grote gele kwikstaart lichtgrijs in plaats van olijfgroen is.

    Het mannetje is van het vrouwtje te onderscheiden door de gele onderzijde die bij het vrouwtje minder helder is.

    Door de lichte wenkbrauwstreep is de gele kwikstaart te onderscheiden van enkele sterk gelijkende kwikstaarten.

    Op de grond wipt de vogel vrijwel voortdurend met de lange staart. De vlucht van de gele kwikstaart is golvend.













    Foto's; Hobbyfotografie J & G E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be



    Categorie:Foto's
    18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogverblindende ijsbergen in Argentinië


    Oogverblindende ijsbergen in Argentinië


    Oogverblindende ijsbergen in Argentinië

                                                                                               
    In het Argentijnse Patagonië torent de Upsala-gletsjer boven een meer uit.
    De vreemde vormen van de ijsbergen hebben haast een hypnotiserend effect.
    De enorme ijsbergen drijven weg van de gletsjer, volgens fotograaf
    Marc Shandro waren de omstandigheden en belichting uniek om
    deze beelden te schieten.

    Oogverblindende ijsbergen in Argentinië



    Oogverblindende ijsbergen in Argentinië


            Credit: Barcroft Media/Getty Images
    bron; demorgen.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame albinozeehond gevonden in Nederland


    Zeldzame albinozeehond gevonden in Nederland



    Bij de zeehondencrèche in het Nederlandse Pieterburen is dit weekend een zeldzame albinozeehond binnengebracht. Het beestje is ongeveer vier maanden oud en heeft een flinke longworminfectie.

    Witte vocht
    Albinozeehonden hebben geen pigment en krijgen daardoor een witte vacht en rode ogen. In veertig jaar tijd is het nog maar vijf keer eerder gebeurd dat de zeehondencrèche een albinozeehond heeft opgevangen. De laatste keer was in 2000.

    De zeehond is door eilandbewoners en vrijwilligers gered op het strand van Vlieland. De nog naamloze zeehond verblijft in Pieterburen voorlopig in quarantaine. De crèche hoopt de albinozeehond binnen een paar maanden weer gezond vrij te laten.
     
    (belga/ep)bron; demorgen.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    17-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen met een otter


    Zwemmen met een otter


     

    Een presentator van BBC heeft het zeldzame privilege gehad om te zwemmen met een otter. Het is immers niet eenvoudig om onder water te zwemmen met deze gracieuze dieren. Otters waren vorige eeuw in Europa zelfs zo goed als uitgestorven.



    • Zwemmen met otters is de meest opmerkelijke ervaring die ik ooit gehad heb. Misschien omdat ik een glimp heb mogen opvangen van de geheime wereld van een wezen dat erg goed is in het bewaren van zijn geheimen  


    Voor BBC-presentator Charlie Hamilton James was het een obsessie om eens naast een otter te kunnen zwemmen. James wou de otter in zee filmen, waar de dieren jagen op vis en schaaldieren. In de twintigste eeuw is het aantal otters in Europa drastisch gedaald. Nochtans kwamen de otters op ons continent ooit heel verspreid voor. Ook in Groot-Brittannië kreeg de populatie tussen de jaren 50 en 70 zware klappen te verwerken.

    Herstel
    Het gaat ondertussen weer wat beter met de otters, maar de dieren proberen in afzondering te leven. Jagen doen ze liefst bij schemer en 's nachts. Het was dus geen gemakkelijke opdracht voor James, die vastberaden was om zelfs de jongen van wilde otters te filmen. Tijdens de zomer ging hij gedurende vijf weken op zoek naar otters, maar hij vond geen enkel exemplaar. Vorige week trok hij er nogmaals op uit.

    Nabij Shetland trof James met zijn camerateam een grote otter aan, maar het dier had helaas geen jongen. Kort daarop zagen ze echter nog een otter in de buurt van een ferry terminal. De otter had vis bij zich en dook ergens een gat in. Dat was het signaal voor de cameraploeg om hetzelfde te doen, want deze otter was mogelijk op weg naar een hongerige familie. Dit keer hadden ze meer geluk, ze filmden een moederotter samen met haar twee jongen.

    Zeldzame ervaring
    Enkele dagen later slaagde James ook in zijn andere opdracht. Na een zeldzame ontmoeting met een groep otters trok James zijn duikerspak aan en ging hij het water in. De otters hadden James opgemerkt maar ze waren niet bang. Na een tijdje doken de otters het water in en hadden ze geen aandacht meer voor de onverwachte menselijke bezoeker. James kreeg zelfs de kans om deze opmerkelijke dieren van dichtbij te filmen.

    Toen de otters de collega's van James opmerkten sloegen ze op de vlucht. "Ik heb de hele wereld rondgereisd om ongelooflijke dieren te filmen", zei James aan BBC. "Maar zwemmen met otters is de meest opmerkelijke ervaring die ik ooit gehad heb. Misschien omdat ik een glimp heb mogen opvangen van de geheime wereld van een wezen dat erg goed is in het bewaren van zijn geheimen."

    BEKIJK HIER DE BEELDEN VAN BBC

    (gb)bron; Charlie Hamilton James
    destandaard.be


    Categorie:Weetjes- Dieren



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    claartje
    blog.seniorennet.be/claartj

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!