Het kleine olifantje stond gisteren weer even in alle belangstelling. De Zoo vierde de eerste verjaardag van de olifantenbaby samen met minister-president Kris Peeters en ex-minister Patricia Ceysens, de peter en meter van Kai-Mook.

Het olifantje en haar familie kregen een grote taart gevuld met stro en versierd met allerlei groenten. Voor de mensen was er chocoladetaart.
Na een jaar kijkt de Antwerpse Zoo ook in de spaarpot van Kai-Mook. Want een deel van de opbrengst van alle Kai-Mook gadgets ging naar het K-groeiplan. Daarmee wil de Zoo niet alleen een nieuw olifantenverblijf voor Kai-Mook en haar kudde in Planckendael financieren, ze steunt ook een project in het zuiden van India om natuurlijke corridors voor wilde olifanten te behouden.

In dat K-groeiplan zat gisteren 173.675 euro. ‘Maar we zullen de geplande 200.000 euro halen’, zegt Anja Stas, commercieel directeur van de Zoo. ‘Volgende week hebben we immers nog een grote veiling met kleine olifantjes die door BV’s werden beschilderd.’