Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudvis kan 40 worden, sterft bij meeste mensen al na half jaar

     

    Goudvis kan 40 worden, sterft bij meeste mensen
     al na half jaar


    Een goudvis kan wel 40 jaar oud worden, maar leeft bij de gemiddelde huisdierbezitter nog niet eens een half jaar. Dat geldt ook voor een konijn, dat zeker 10 jaar kan worden maar als huisdier slechts zo'n drie jaar oud wordt.
     
    Dat stelt het Nederlandse Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) bij de start van de Week van het Huisdier. Thema dit jaar is het houden van huisdieren, omdat op dat gebied volgens het centrum nog veel te verbeteren valt.
     
    Het LICG heeft onder meer 'bijsluiters' gemaakt voor allerlei soorten huisdieren, waarin toekomstige baasjes alles kunnen lezen over kosten, verzorging, huisvesting en gedrag van het gewenste beest.

    (anp/mvl)
    bron; demorgen.be
     

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygiraf in Bellewaerde Park luistert naar de naam Zuberi


    Babygiraf in Bellewaerde Park luistert naar de naam Zuberi



     

     
    De babygiraf in Bellewaerde Park in Ieper heeft een naam gekregen: Zuberi. Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en zochten een naam voor de pasgeboren giraf. Gisteren 13-05-2010 was er een babyborrel en kreeg de babygiraf voor het eerst zijn naam te horen. Zuberi betekent "sterk" in het Swahili. De babyborrel werd bijgewoond door 'meter' Hilde De Baerdemaeker en 'peter' Alain Delaunois, die met zijn 2,30 meter als grootste Belg beschouwd wordt.
     
    Drie namen op shortlist
    Van de 5.000 voorstellen haalden er drie de zogenaamde shortlist: Zaro, Zamu en Zuberi. Tijdens een feestelijke ceremonie, die van dichtbij werd gevolgd door een honderdtal nieuwsgierigen, werd het jonge dier gewijd door pater Boni van de Ieperse paters-kapucijnen en kreeg het zijn naam. Zuberi is een Rothschild Giraf die op 21 april werd geboren in Bellewaerde Park.

    (belga/svm)
    Bron; hln.be
     

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    11-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijzondere dierenfoto's


    bijzondere dierenfoto's


    Een duiker bewondert een school vissen in de Zuid-Chinese

    Vissen springen massaal uit het water in de Illinois River.

    bron; demorgen.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Documentaire "Sea the Truth" volgt Antwerpse onderwaterfotograaf

     

    Documentaire "Sea the Truth" volgt Antwerpse onderwaterfotograaf



    De Antwerpse onderwaterfotograaf Dos Winkel heeft een documentaire gemaakt over de catastrofale achteruitgang van het leven in zeeën en oceanen.

    In de film wordt duidelijk gemaakt dat er geen 'verantwoorde' vis meer bestaat. "Als we in het huidige tempo vis blijven eten, zijn de oceanen en zeeën over 40 jaar leeggevist", zegt Winkel. "Ook de mythe van de visolie moet de wereld uit. Vissen produceren zelf geen omega-3, maar krijgen ze binnen door het eten van algen."

    Ergste ramp voor de mensheid
    "Het is een film over de verschrikkelijke bedreigingen van de onderwaterwereld en een waarschuwing voor wat de ergste ramp voor de mensheid wordt", stelt de fotograaf. "Verzuring zorgt voor het verdwijnen van plankton, waardoor de voedselkringloop op zee stopt, net als zeventig procent van de zuurstofproductie op aarde."

    De film gaat op 19 mei in première in Amsterdam en op 13 juni in de Antwerpse Zoo. Op de wereldoceaandag (www.zooantwerpen.be) wordt Winkels nieuwe boek "De huilende zee" voorgesteld, waarvan per verkocht exemplaar vijf euro naar de "Sea First Foundation" gaat.

    (belga/sps)
    bron; demorgen.be
     

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    07-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer auto's in panne door hitsige steenmarters

     

    Steeds meer auto's in panne door hitsige steenmarters


    Steeds meer automobilisten staan thuis met panne omdat knaagdieren elektrische leidingen hebben stukgebeten. Dat zegt mobiliteitsorganisatie Touring.

    "Het probleem is al langer bekend," stelt Touring, "maar het aantal oproepen stijgt zienderogen. Het gaat vooral om de steenmarter, een beschermde diersoort, die voor heel wat dure schade zorgt."
     
    Ingeburgerd
    Vijftien jaar geleden kwam de steenmarter nauwelijks voor in onze streken, maar sinds het laatste decennium zit het dier zo goed als overal in ons land. De marter heeft zich nagenoeg volledig aangepast aan drukke stadsomgevingen en leeft graag in de nabijheid van mensen. De diertjes lijken op een kleine kat met korte poten.
     
    Hoogtepunt vlak voor paartijd
    De overlast en de pannes die ze veroorzaken, zullen binnenkort, vlak voor de paartijd, een hoogtepunt kennen. De mannetjes bakenen dan hun territorium af en reageren agressief op elkaars reuksporen. Het stukbijten van elektrische onderdelen maakt deel uit van de territoriumverdediging. De jonge dieren nestelen zich immers vaak in een motorruimte. Ze houden van antivries, dat ook in de kabels verwerkt zit.
     
    De schade kan worden voorkomen met apparaatjes die een zwakke stroom of ultrasoon geluid produceren. Andere oplossingen zijn antimarter spray of het afschermen van de kabels met harde kunststof. Het motorcompartiment zelf kan worden afgeschermd met kippengaas.

    (belga/eb)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur,vlakke velden,een wandelpad......



    Natuur, vlakke velden, water, een wandelpad......


    Wandelen gewoon ergens door de weiden
    genieten van zon en windvlaag om je hoofd
    met rust en kalmte die je jezelf hebt beloofd

    ’t is een genot daar door ’t veld te wandelen
    het bestuderen van de wolken in de lucht
    vrij als vogels die je waarneemt in hun vlucht
    helaas, de natuur moet wijken met een zucht.







































    Roodborstje in de tuin




    Duiven in het park van Benidorm




    Een rode roos




    vogelhuisje in de tuin




    Een voor het fototoestel poserende vlieg


    Hieronder foto's uit het natuur gebied Het Molsbroek te Lokeren najaar 2009




















































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees gebruiken hulpstukken bij seks


    Chimpansees gebruiken hulpstukken bij seks


    Chimpansees gebruiken al eens hulpstukken bij het liefdesspel. Mannelijke apen proberen op die manier vrouwtjes te verleiden, zo meldt een Britse wetenschapper.

    Chimpansees in Tanzania maken vaak lawaai met droge bladeren om vrouwtjes duidelijk te maken dat ze zin hebben in seks. Dat ontdekte professor William McGrew van de universiteit van Cambridge. Als de chimpansees een erectie hebben wrijven ze de bladeren langs elkaar voor hun stijve geslachtsdeel.

    De vrouwtjesapen reageren op het knisperende geluid van de bladeren. Als een van de vrouwtjes op dat ogenblik zin heeft, duurt het meestal niet lang voor de vrijpartij begint. "Als het vrouwtje geïnteresseerd is, biedt ze haar achterwerk aan en zullen ze paren", zegt McGrew in de New York Times. Opvallend is dat het fenomeen met de bladeren buiten Tanzania nog nooit is waargenomen. (gb)

    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpadden slachtoffer van gehaaste vissers na olielek?



    Schildpadden slachtoffer van gehaaste vissers
    na olielek?


    Alsof een olievlek nog niet genoeg is, komen nu mogelijk ook zeeschildpadden om het leven door gehaaste garnaalvissers. De vissersboten moesten de voorbije week massaal uitrukken om nog iets te vangen voor de olie van het gezonken boorplatform in de Golf van Mexico de kust bereikt.


    Al dagen spoelen dode dieren aan op de Amerikaanse stranden in de Golf van Mexico. Veel dieren vertonen op het eerste gezicht geen tekenen van olie. Het zou dus best kunnen dat schildpadden en andere vissen het slachtoffer zijn van gehaaste vissers.

    Voor de garnaalvissers kwam de olieramp extra ongelegen. Het seizoen is eigenlijk amper begonnen en veel garnalen zijn nog niet volgroeid. Met de olievlek op komst moesten vissersboten snel uitrukken. Er bestaat een systeem om schildpadden uit de grote netten te houden, maar als dat niet goed gebruikt wordt, kunnen de schildpadden nog steeds verstrikt raken.

    Sinds het drama zijn al 35 zeeschildpadden aangespoeld, maar de oorzaak van hun overlijden is nog niet bekend.

    (gb)bron; demorgen.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotte haai is delicatesse in IJslands restaurant



    Rotte haai is delicatesse in IJslands restaurant

    In IJsland is rot haaienvlees een delicatesse.
    De stoere IJslanders eten hun haai het liefst
    pas nadat het vlees maandenlang heeft kunnen ontbinden.

    Voor dierenliefhebbers is de IJslandse keuken alvast geen aanrader.


    In IJsland is rot haaienvlees een delicatesse.

    Eythor Halldorsson - neen, geen nieuwe IJslandse vulkaan die op uitbarsten staat - weet alles over de 'haaiendelicatesse'. Hij heeft een restaurant waar 'hakarl', zoals het gerecht heet, in een afgesloten pot geserveerd wordt. Dat doet hij om te vermijden dat het aroma zou ontsnappen. Dat aroma heeft iets weg van een mix tussen ammonia en blauwe kaas.

    De ingrediënten van de IJslandse keuken zijn niet meteen vergelijkbaar met wat we in België gewend zijn: walvis, rendier, de teelballen van een ram, een schapenkop, enz. "Het is belangrijk om bij je roots te blijven", zegt Halldorsson, kok van de 'Icelandic Bar' in Reykjavik. Al beseft hij wel dat de IJslandse cultuur stilaan plaats moet maken voor fastfood en andere populaire gerechten.

    Buiten de hoofdstad is het zelfs moeilijk om iets anders te vinden dan hamburgers en pizza's. Halldorsson vindt het daarom zijn roeping om zijn volk opnieuw te leren eten. Al hebben wij snel gekozen tussen pizza of rot haaienvlees.



     

     

    (gb)bron; demorgen.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode vissen veroorzaken paniek in Golf van Mexico



    Dode vissen veroorzaken paniek in Golf van Mexico


    Langs de kusten van de Golf van Mexico leeft de bevolking in angst door de gigantische olievlek. Dode vissen spoelen aan op het strand en mensen zeggen de olie al te ruiken terwijl die nog niet in zicht is. Paranoia of een duister beeld van wat nog komen gaat?

    De dode dieren op de stranden zijn niet noodzakelijk gestorven door de olieramp. De haai op de bovenstaande foto spoelde gisteren aan, maar het dier vertoont helemaal geen tekenen van olie. Onderzoekers moeten de doodsoorzaak nog nagaan, maar de kustbewoners zijn zeker dat de olievlek er voor iets tussen zit.

    Al weken leven ze in onzekerheid. Een explosie op een boorplatform in de Golf van Mexico veroorzaakte een olielek dat een zelden geziene natuurramp dreigt te veroorzaken. De olie is ook op weg naar de kusten van Louisiana en dus vrezen de bewoners dat het vuile goedje hun stranden en leven zal komen verwoesten.

    Dieren bedreigd
    Meer dan 600 diersoorten, waaronder de bruine pelikaan en een zeldzame zeeschildpad, worden bedreigd door de olie, zo hebben experts gezegd. Biologen vrezen voor het risico dat de bruine pelikaan in deze legperiode vis eet die door olie vervuild is, maar zijn ook bezorgd over de plevier, de koningsstern en de strandloper, zei bioloog Robert Lover.
     
    In totaal worden 134 vogelsoorten bedreigd, evenals 445 vissoorten, 45 zoogdieren en 32 reptielen en kikvorsachtigen, zoals alligators, kikkers en zeeslangen, aldus het overheidsdepartement van Louisiana dat bevoegd is voor natuur en visserij.

    (belga/gb)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Trotse condor is kansloos in Andes


     Trotse condor is kansloos in Andes


    Minder dan een eeuw geleden telde Ecuador nog duizenden condors. Vandaag blijven er wellicht niet meer dan vijftig over, waarschuwen experts. Oorzaken zijn de jacht en het veranderende milieu.


     


     

    De Andescondor, die zich met open vleugels 3,30 meter breed kan maken, is de grootste vogel van Amerika. Zijn belangrijkste habitat is het Andesgebergte. Hij komt dan ook voor in de wapenschilden van Ecuador, Bolivia, Chili en Colombia en is ook een belangrijk symbool in Argentinië en Peru.

    Maar bij een telling in 2009 kon de Stichting Simbioe van bioloog Paúl Tufiño slechts 27 condors fotograferen in Ecuador. "Het ergste is dat er nauwelijks vier jonge exemplaren gevonden zijn, wat betekent dat de volwassen populatie niet vervangen zal worden", zegt Tufiño.

    Voortplanting
    De Zoölogische Stichting van Ecuador (FZE) is betrokken bij verscheidene projecten waarbij men condors vangt en hoopt dat die zich voortplanten en men de jongen vervolgens kan vrijlaten. "De resultaten zullen we pas over acht tot tien jaar zien", zegt directeur Mario García. "We werken gecoördineerd, het komt er nu op aan de inspanning aan te houden."

    Maar het is een bijna onmogelijke opdracht. De belangrijkste bedreigingen zijn het gebrek aan voedsel op de hoogvlaktes, de jacht en de verandering van het milieu als gevolg van menselijke ingrepen. De Andescondor broedt op toppen tussen 3.000 en 5.000 meter hoog, in zones die vroeger niet toegankelijk waren maar vandaag doorkruist worden paden.

    Bij aanvang van een van de projecten waarbij het FZE betrokken is, werden negentien gevangen condors uitgebreid onderzocht. Daarbij vond men hagelkorrels in hun lichaam. "Een condor had er meer dan veertig, een andere had drie kogels van het kaliber .22", zegt Mario García. "Maar ze overleven."

    (ips/gb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevers bouwen reuzendam die zichtbaar is vanuit de ruimte

     

    Bevers bouwen reuzendam die zichtbaar is vanuit de ruimte



    Canadese bevers zouden de langste dam ter wereld gebouwd hebben. Het huzarenstukje is te zien vanuit de ruimte. De dam zou 850 meter lang zijn. Ter vergelijking: de Hooverdam tussen de Amerikaanse staten Arizona en Nevada heeft een lengte van 379 meter.

    De harige bevers gebruiken bomen, modder en stenen om een soort gracht te maken, waar ze dankzij hun zwemkwaliteiten een confrontatie met hun vijanden kunnen vermijden.

    De dam, gelegen aan de zuidelijke rand van het Wood Buffalo National Park in het noorden van Alberta in centraal Canada, werd gespot door deskundigen, die de omvang en de verspreiding van dammen gebouwd door bevers in Noord-Amerika onderzochten.

    Roofdieren te slim af zijn
    Biologe Sharon Brown zei dat bevers dammen bouwen om een goede habitat te creëren. Zij creëren een omgeving met veel water als een gracht rond hun hol, zodat ze kunnen zwemmen en drijven, en roofdieren zoals coyotes en beren te slim af kunnen zijn."

    Vermoed wordt dat een aantal bevergezinnen hun krachten gebundeld hebben om de enorme dam met duizenden bomen te bouwen. Een werkje dat vele maanden in beslag nam.

    (jv)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komododraken kijken in Indonesië

     

    Komododraken kijken in Indonesië




    Het Indonesische eiland Komodo is beroemd vanwege zijn bewoners: de drie meter lange - enkel in dit deel van de wereld voorkomende - Komododraken. Het eiland, dat slechts dertig kilometer breed is, huisvest maar liefst 1.600 van deze prehistorisch aandoende varanen. De meeste toeristen gaan naar Komodo, maar ondanks het grote aantal varanen is het niet simpel om ze te zien te krijgen, tenzij je samen met groepen andere toeristen postvat bij een waterplaats.

    Wij hebben een betere tip: ga niet naar Komodo (dat op zeven uur varen, heen en terug, van het vasteland ligt) maar naar het kleinere en niet zo verre eiland Rinca. Hier leven maar 750 varanen, maar je ziet ze veel makkelijker in hun natuurlijke omgeving, zonder een massa andere toeristen om je heen. Wij kunnen het weten want wij bezochten beide eilanden, die samen een nationaal park vormen.

    Het toegangsbewijs voor Komodo is dan ook geldig vanuit Rinca. Rinca ligt op slechts vier uur varen, heen en terug vanuit de haven van Labuhanbajo op Flores.

    Luc en José De Vries
    bron; demorgen.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfend schaap trotseert de golven


     

    Surfend schaap trotseert de golven



    Surfend schaap trotseert de golven


    Al ooit een surfend schaap gezien? Waarschijnlijk niet.
    Dit schaap, Mildred, blijkt een uitstekende surfer te zijn. 

    Bron hln.be



    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kleine bloemetje kan duizenden levens redden


    Dit kleine bloemetje kan duizenden levens redden


    Opzienbarende ontdekking in strijd tegen kanker:
    medicatie tot miljoen keer doeltreffender






    Een klein bloemetje zou jaarlijks het leven van duizenden leukemiepatiënten kunnen redden. Wetenschappers ontdekten dat pluimgipskruid geneesmiddelen tegen kanker tot één miljoen keer kan versterken.

    Uit testen blijkt dat de moleculen van pluimgipskruid het membraan van dodelijke kankercellen afbreekt. Daardoor is het voor geneesmiddelen gemakkelijker om de kanker zelf aan te vallen. Specialisten van 'Leukaemia Busters' uit Southampton deden de ontdekking. Dr. David Flavell nam het initiatief toen zijn zoontje aan kanker stierf.

    "Dit kan een revolutie betekenen voor de doeltreffendheid van geneesmiddelen en duizenden levens redden", zegt Flavell in The Sun. Hij gelooft dat het bloemetje ook kan werken bij andere kankers dan leukemie. De wetenschappers gaan hun ontdekking nu over een periode van drie tot vijf jaar uittesten, maar volgens experts ziet het er veelbelovend uit.

     
    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer groene fietsroutes in Frankrijk



    Steeds meer groene fietsroutes in Frankrijk



    Frankrijk mag dankzij de Tour de France dan wel het wielerland bij uitstek zijn, voor de gewone fietsliefhebber waren de voorzieningen tot dusver niet veel soeps. Maar daar komt nu snel verandering in, dankzij de Voies Vertes of groene routes die door het hele land worden getrokken.

    De groene route langs de Franse Maas is nu zelfs uitgeroepen tot de fietsroute van het jaar 2010. De Voie Verte Trans-Ardennes is een fietstraject over het voormalige jaagpad langs de Maas in het Franse departement Ardennes. Ze is heel mooi als je van de Ardennen houdt, maar niet wil klimmen. De 85 km lange route begint in Givet, niet ver van de Belgische grens, en eindigt nu nog in Charleville-Mezières, maar uitbreiding is gepland. De groene route loopt autovrij langs de stille kant van de Maas. De vele bochten bieden iedere keer weer een ander uitzicht. Soms gaat de route even van de Maas af door een slaperig dorpje.

    Het wegdek is breed genoeg om fietsers vanuit beide richtingen de ruimte te geven. Bovendien is de bewegwijzering goed herkenbaar en er zijn voldoende bankjes om van het uitzicht te genieten.

    Eerst in Bourgogne
    De Voies Vertes ontstonden in de Bourgogne in 1997. Daar werden toen paden langs kanalen, over oude spoorlijnen en door wijngaarden voor het eerst ingericht als autovrije fietsroutes. Nog steeds is de Bourgogne de vaandeldrager met vijf groene routes. Nergens vind je er meer dan hier.

    Ook elders in Frankrijk zijn de Voies Vertes volop in opmars. Dankzij een handige kaart op de website krijg je een mooi overzicht van het hele fietsnetwerk in Frankrijk.

    Meer info:
    http://www.voiesvertes.com

    bron; hln.be

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Afrikaanse olifant



    De Afrikaanse olifant drinkt tot 200 liter water per dag.


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorn schudt man de hand



    Eekhoorn schudt man de hand




    Een wilde eekhoorn heeft een hazelnoot uit de hand van een natuurliefhebber geplukt.

    Steve England, een 35-jarige 'bushcraft expert', doet zijn verhaal aan The Telegraph.  "Ik was erg verbaasd dat de eekhoorn zo dichtbij kwam", opende England. "Normaal zijn wilde eekhoorns erg terughoudende beestjes. Ik had nog nooit zoiets geprobeerd, maar toen ik foto's aan het nemen was van enkele zwammen, kwam een eekhoorn erg dichtbij. Ik haalde een hazelnoot uit mijn zak en na 15 minuutjes kwam het beestje die ook effectief uit mijn hand plukken."

    (ypu)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sekshongerige olifant doodde al zeker 10 wijfjes in India


    Sekshongerige olifant doodde al zeker 10 wijfjes in India



    In het zuiden van India wordt verwoed jacht gemaakt op een olifant die, belust op seks, al zeker tien olifantenwijfjes heeft gedood. Experten vermoeden dat er iets loos is met de testosteronspiegel van de bronstige stier. Dat meldt de BBC.

    Vorige jaar doodde de olifant acht wijfjes, vorige maand werden nog eens twee karkassen aangetroffen. Volgens specialisten telkens het werk van dezelfde olifant.

    Avances afgewezen
    Het dier wil absoluut paren met de wijfjes, maar die wijzen zijn avances af. De stier wordt daarom agressief en doodt de wijfjes met zijn slagtanden. Omdat een van die tanden afgebroken is, verdandert die in een scherp en dodelijk wapen.

    Slagtanden verwijderen
    Een task force van vijftien man maakt nu jacht op de geile olifant in moeilijk toegankelijk gebied. Bedoeling is het dier te verdoven en zijn slagtanden te verwijderen.

    Aan de beterhand
    Het is evenwel niet allemaal kommer en kwel. "Vermits de olifant dit jaar 'nog maar' twee wijfjes gedood heeft, denken we dat zijn testosteronhuishouding stilaan weer op z'n plooi geraakt", luidt het.

    (eb) bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je varen door het prachtige Duitse Spreewald

     
    Laat je varen door het prachtige Duitse Spreewald



    Ongeveer 100 Kilometer ten zuidoosten van Berlijn in de deelstaat Brandenburg ligt het Spreewald, een in Europa uniek natuurlandschap. Met ongeveer 65 kilometer lengte en op sommige plaatsen 15 kilometer breedte, vormt het een langgerekte laagvlakte met ontelbare waterwegen.


     

    De vele kleine eilandboerderijen zijn in het 'Duitse Venetië' via kleine en grote waterwegen met elkaar verbonden. In deze 200 jaar oude huizen worden tradities en ambachten uit een ver verleden in ere gehouden. Het onmetelijke en tegelijkertijd idyllsiche waterlabyrint lokt dan ook talrijke enthousiaste bezoekers.

    Uitzonderlijke fauna en flora
    Het Spreewald is een door de UNESCO beschermd gebied. Er komen grote concentraties van vogels voor, die zelden elders te zien zijn: zeeadelaars, kraanvogels, zwarte ooievaars om maar enkele te noemen. Ook het plantenbestand is uitzonderlijk.

    Toeristische bootjes
    Wie dit bosrijke groene labyrint via het water wil ontdekken, kan een kano of roeiboot huren of zich laten varen door de vele toeristische boten waarmee je op een rustig tempo de mooiste plekjes leert kennen. Er lopen ook talrijke wandel- en fietsroutes door het natuurpark en goede overnachtingsmogelijkheden zijn legio.

    Meer info:
    website





     

    (hlnsydney/kve)
    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lancia1
    blog.seniorennet.be/lancia1

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!