Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    04-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.800 genen doen zebravink zingen



    800 genen doen zebravink zingen


     
     

    De zebravink is na de kip de tweede vogel die onder de genoomscanner mocht
    en 800 genen verantwoordelijk zijn voor het gezang van de vink.


    Een jonge zebravink oefent verschillende deuntjes net zolang hij het liedje van zijn vader kan immiteren. Als hij het deuntje beet heeft, verandert hij nooit meer zijn zangpatroon. De gelijkenis met hoe onze kinderen leren praten is treffend. Daarom is de zebravink een geliefkoosd modeldier om de genen voor spraak te onderzoeken. In Nature deze week bericht een team van internationale wetenschappers dat de hele DNA-volgorde van de vink is ontrafeld. Dat moet het genetisch onderzoek naar spraak- en spraakstoornissen zoals stotteren een stap vooruit helpen.

    De gemeenschappelijke voorouder van de zebravink trippelde ongeveer 100 miljoen jaar geleden op de aarde rond. De DNA-structuur van vink en kip is voor een groot stuk nog gelijk. Maar de genen die betrokken zijn bij het produceren van gezang zijn heel sterk geëvolueerd in de vinkenlijn. Vinken gebruiken het gezang ook intensief voor communicatie, terwijl kippen geen noten maar eenvoudigere kakelgeluiden gebruiken. Zo'n 800 genen zouden betrokken zijn bij het vinkengezang, aldus de onderzoekers.

    Veel van die genen bij de zebravink behoren niet tot die eiwit-coderende soort, waarvan de informatie in een eiwit wordt omgezet. Het grootste deel van de genen is zogenoemd niet-coderend RNA. Die functioneert als een complexe regelaar, die de activiteit van andere genen aan of uitzet. Een paar jaar geleden dachten wetenschappers nog dat die niet-coderende genen, ook wel junk-DNA genoemd, geen belangrijke rol speelden. Maar intussen blijkt junk-DNA bij belangrijke ontwikkelingsprocessen van mens en dier cruciaal te zijn. En zo ook bij de evolutie van zangvogels.

    bron; eosmagazine.eu


    Categorie:Weetjes- Dieren
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopus met 9 armen belandt op bord van Griekse kok

     

    Octopus met 9 armen belandt op bord van Griekse kok




    Een octopus heet octopus omdat hij acht armen heeft. In Florida is evenwel een inktvis opgedoken met negen armen. Tot grote verbazing van kok Emmanuel Psomas van restaurant Hellas.

    Chef Emmanuel wilde de inktvis klaarmaken doen hij zag dat er iets niet pluis mee was. "Drie keer heb ik ze geteld: deze octopus heeft inderdaad negen armen", getuigt hij. "Dit is de eerste keer dat ik dit zie en ik zit nu toch al veertig jaar in het vak".

    Koelkast
    De merkwaardige octopus bewaart hij momenteel in zijn koelkast, maar de kans is groot dat de kok het dier straks serveert met wat azijn, limoensap, olijfolie en kruiden.

    Marinebiologen bestempelen een dergelijke octopus als erg zeldzaam. De extra arm is wellicht toe te schrijven aan genetische mutatie, luidt het. (eb)

    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.resultaat van een bezoekje aan de Panne



    Enkele foto's resultaat van een bezoekje aan de Panne


    Heerlijke rust......om te wandelen, fotograferen,
    lekker eten, een hotelletje, kortom genieten.

















































    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artis krijgt er een olifantje bij

     

    Artis krijgt er een olifantje bij

    Olifantenbul Nikolai heeft zijn taak volbracht in Artis. Hij heeft het vrouwtje Thong Tai bevrucht. Het olifantenjong komt naar verwachting in juni 2011 ter wereld, aangezien de gemiddelde draagtijd van een olifant maar liefst 22 maanden betreft.
     
    De 16-jarige Aziatische mannetjesolifant Nikolai kwam vorig jaar september naar de hoofdstad, nadat hij in de Hannover Zoo meerdere olifantenvrouwen had bezwangerd. De 20-jarige Thong Tai was beoogd doelwit en nu zijn klus erop zit, keert hij weer terug naar de Duitse dierentuin. Nikolai toert in het kader van het Europese fokprogramma langs meerdere dierentuinen in Europa.
    (belga/gb)
     bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Indische Oceaan zijn er olifanten geseind



    In de Indische Oceaan zijn er olifanten geseind
    die op kilometers afstand van de kust aan
    het zwemmen waren.


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Juan Carlos verdedigt stierengevechten



    Koning Juan Carlos verdedigt stierengevechten


    In het debat rond de voor- en tegenstanders van de stierengevechten in Spanje heeft koning Juan Carlos gepleit voor het behoud van het omstreden spektakel.

    "Deze oeroude traditie heeft een vruchtbare kunst- en cultuurwereld voortgebracht", zei de Spaanse vorst  tijdens festiviteiten in de stierenarena van Sevilla.

    Koningshuis steunt traditie
    Op de vraag of het koningshuis de door dierenrechtenactivisten gehekelde traditie steunt, antwoordde de 72-jarige vorst: "Natuurlijk!"
     
    Erfgoed?
    In de koninklijke familie gelden vooral Juan Carlos en zijn oudste dochter als fervente liefhebbers van stierengevechten. Beiden zijn het vaakst bij belangrijke 'corrida's' te zien. Het debat over de stierengevechten in Spanje is de voorbije weken bitsiger geworden. Terwijl het parlement in de regio Catalonië over een verbod discussieert, willen andere regio's als Madrid, Valencia of Murcia het spektakel als waardevol erfgoed uitroepen.


                    

    In Sevilla had de koning gisteren torero's gelauwerd die het voorbije seizoen in de stierenarena van de Andalusische grootstad  succesvol zijn geweest.

    (belga/lb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijn 90 km korter dan gedacht

     

    Rijn 90 km korter dan gedacht


    De Rijn in Keulen.

    De Rijn is 90 kilometer korter dan de laatste decennia algemeen aangenomen. Dat zegt een wetenschapper in de krant Süddeutsche Zeitung.
     
    Bioloog Bruno Kremer stootte bij toeval op de fout. In de wetenschappelijke literatuur van de laatste vijftig jaar staat dat de Rijn 1.320 kilometer lang is, in de literatuur van voor die tijd is sprake van 1.230 kilometer. Wellicht zijn de cijfers 2 en 3 vijftig jaar geleden omgedraaid en is de fout een eigen leven gaan leiden in leerboeken en encyclopedieën.
     
    De wetenschapper ging zelf de lengte van de rivier controleren en kwam op 1.233 kilometer uit. De man schreef overheden en uitgevers aan. Die geven nu schoorvoetend toe dat er wellicht een correctie zal moeten gebeuren.

    (dpa/sps)
     bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heraut van de lente

     

    Heraut van de lente


    groseiller

    De Ribes sanguineum of siertrosbes lijkt een ingebouwde klok te bezitten. Zijn eerste rode bloesems toont deze heester altijd in de dagen rond 21 maart. Alsof hij zeggen wil: wees gerust, nu wordt het echt lente. Ook slaagt hij erin zijn bloesemtrosjes te openen net vóór zijn blaadjes, zodat we extra van de kleurenpracht kunnen genieten. Door niet al zijn bloesems tegelijk te openen, kan hij de bloei rekken tot begin mei. Op die manier duurt het kleurenfeest ruim zes weken, dus meer dan dubbel zo lang als een magnolia of een Japanse kers. Dat maakt van hem daarom een belangrijke bron van voeding voor de eerste hommels en bijen.

    Ribes sanguineum is een bekende sierheester die in om het even welke grond gedijt. In tuincentra en boomkwekerijen worden meestal vier variëteiten aangeboden. De Pulborough Scarlet tooit zich met grote, dieprode trossen die naar beneden neigen en een wit hartje. De Artorubens Select heeft iets kleinere, dieproze bloesems maar bloeit rijker. Bij de King Edward VII zijn de bloemtrossen groot en helderrood. De White Icicle heeft dan weer witte trossen. Dat onze heester familie is van de kruis- en aalbessen, bewijst hij in de zomer met kleine, blauw-zwarte (maar oneetbare) vruchtjes.

    Ook als haag

    • Deze sierbes kunt u als solitair planten op de meeste ondankbare plekken. Hij heeft zelfs geen probleem met schaduw, vocht of tocht.
    • Zelfs als haag is hij te gebruiken, maar dan wel als hoge haag (hij wordt makkelijk 2, 5 meter hoog). Voor een lage haag zou u te veel potentiële bloei moeten wegsnoeien. Houd er wel rekening mee dat hij 's winters zijn blad verliest. Gebruik als binnenhaag is dus beter.
    • Eén nadeel: echt lekker ruiken doet hij niet. Takken in bloei haalt u dus beter niet naar binnen.
    • Om de bloei krachtig te houden, geeft u de heester eind februari-begin maart een bemesting met organische mestkorrels.
    • Bijsnoeien mag pas als de struik helemaal is uitgebloeid (dat geldt ook voor hagen).
    • Is de struik in uw tuin al vele jaren oud, dan is een verjongingskuur nodig: snoei hem zonder pardon terug tot op 30 cm van de grond. Kies daarvoor een vorstvrije dag in de winter uit.
    • De bloesems van de Ribes sanguineum zorgen gedurende ruim zes weken voor een kleurfestijn.

      Auteur: Ludo Hugaerts
      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren down under: witte ibis



    Dieren down under: witte ibis

    De ibis is een grote vogel die met zijn lange poten door het water waadt. Met zijn lange kromme bek zoekt hij in water en slijk naar voedsel, voornamelijk kreeftachtigen. De meeste soorten bouwen nesten in bomen.





    In Australië vind je de witte ibis in zowat heel het land, vooral in drassige gebieden maar ook in steden. De vogel heeft witte pluimen, zwarte poten en een kaal, zwart hoofd. Hij is 65 tot 75 centimeter lang, en de bek kan bij mannetjes meer dan 17 cm lang worden. De spanwijdte van de vleugels varieert van 110 tot 125 cm.

    Steden
    De soort vestigde zich sinds periodes van droogte eind jaren '70 meer en meer in stedelijke gebieden, en komt vandaag veel voor in Sydney, Wollongong, de Gold Coast en Townsville. De dieren zijn zelfs verdwenen uit oorspronkelijke broedgebieden zoals de Macquarie Marshes in het noordwesten van New South Wales.

    Kwetsbaar?
    De Australiërs zijn er nog niet uit of de vogel nu beschouwd moet worden als een kwetsbare diersoort of een plaag. In verschillende delen van Sydney zijn zelfs al dieren verwijderd omwille van hun geur en hun soms opdringerig gedrag. De vogel is ook vaak te vinden op storten, en rommelt wel eens door vuilnis.

    Andere soorten
    In Australië vind je naast de witte ibis nog de zwarte ibis en de 'straw-necked ibis'.

    (sam)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan in de ban van bloesems



    Japan in de ban van bloesems





    Japan heeft de opening van het kersenbloesemseizoen offcieel aangekondigd. En dat brengt altijd een vlaag van opgewonden Japanners met zich mee. Zij willen het jaarlijkse kijkspel voor geen geld missen. Het Japanse meteorologische instituut heeft gezegd dat de hoofdstad offcieel in bloei staat.  

    In Tokio stromen mensen massaal samen in parken, en proberen er om de beste plaatsjes te bemachtigen. Ze bewonderen de bloesem en houden uitgebreide eet- en drinksessies. Het ritueel van het kijken naar de kersenbloesem gaat honderden jaren terug in de geschiedenis. (ddh) 





    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gaf 56.000 euro uit aan chemotherapie voor papegaai



    Vrouw gaf 56.000 euro uit aan
    chemotherapie voor papegaai



    De Amerikaanse Anne Lowery zag haar papegaai 'Areba' graag, zelfs doodgraag. De vrouw had er dan ook alles voor over het diertje te redden toen bleek dat hij kanker had. Mevrouw Lowery gaf 76.000 dollar (56.000 euro) uit aan chemotherapie voor haar lieveling. Het mocht helaas niet baten want Areba sneuvelde toch na een strijd van achttien maanden tegen de ziekte.

    Tijdens de eerste diagnose voorspelden veeartsen in Tampa (Florida) dat de 42-jarige Areba slechts twee maanden meer te leven had. De chemosessies hebben het leven van van de papegaai met 16 maanden kunnen rekken maar volstonden niet om hem te redden. Het baasje treurt nu nog volop om het verlies van haar huisdier maar betreurt daarentegen de kostelijke uitgaven niet.
    (hlnsydney/kve)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Henegouwen eregast op Gentse Floraliën

      Henegouwen eregast op Gentse Floraliën

    Belga

     De organisatie van de Gentse Floraliën nodigt de provincie Henegouwen uit als eregast op de 34e Floraliën.

    De provincie krijgt een oppervlakte van 1.400 m² in hal 4 van Flanders Expo. Daarop zullen tuinders en bloemisten een bloemenmozaïek maken waarop ze dieren zullen afbeelden.

    In 2008 trokken Henegouwen en de Gentse Floraliën al samen naar de Internationale Floraliën in Boedapest.

    De Gentse plantententoonstelling vindt dit jaar plaats in Flanders Expo van 17 tot 25 april.

    bron; deredaktie.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van Labrador Enka



    Foto's van Labrador Enka


    Geboren 4-10-2005 een zeer lieve hond van mijn zoon en schoondochter .















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberen worden niet extra beschermd



    IJsberen worden niet extra beschermd



     


    De bescherming van ijsberen wordt niet uitgebreid. De lidstaten van CITES, de Conventie van Washington inzake de regelgeving over de handel in dieren en planten, weigerden tijdens een conferentie in Qatar de internationale handel in ijsberen, dierenhuiden en andere jachttrofeeën, te verbieden. Het waren vooral de Euopeanen die tegen het Amerikaanse voorstel waren.

    De EU-landen stemden in blok tegen het voorstel. Ze zijn van mening dat de ijsbeer al voldoende beschermd wordt omdat de handel aan beperkingen is onderworpen. "Het leefgebied van de grote beren krimpt weliswaar, maar het ijs smelt echter niet zo snel dat het de ijsberenpopulatie in gevaar zou brengen", luidt het in de EU-delegatie.

    Schaamte
    De dierenbeschermers die zich voor het voorstel hadden uitgesproken, zien dat helemaal anders. Ze spraken van een "zwarte dag voor de ijsberen". De internationale dierenbeschermingsorganisatie IFAW verklaarde: "De lidstaten kregen de kans iets te doen om komend decennium meer dan 3.000 ijsberen van de commerciële handel te vrijwaren, maar ze hebben de dieren de rug toegekeerd. De volgende jaren zal men met schaamte aan deze dag terugdenken".

    Wereldwijd zijn er ongeveer 25.000 ijsberen. In de Verenigde Staten is de jacht op de poolberen verboden. In Groenland en Canada is de ijsberenjacht in enkele regio's toegelaten.

    Blauwvintonijn
    Op de CITES-conferentie in Qatar zal de komende dagen ook gestemd worden of de vangst in de blauwvintonijn moet verboden worden, iets wat vooral sushi-land Japan wil voorkomen.

    (belga/adb)
    bron; demorgen.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame nachtvlinder duikt na 15 jaar terug op in België

     

    Zeldzame nachtvlinder duikt na 15 jaar terug op in België


    Tijdens een nachtvlinderonderzoek nabij Lichtaart heeft Natuurpunt gisteravond een exemplaar van de uiterst zeldzame 'houtkleurige vlinder' aangetroffen. Het is van 1995 geleden dat de nachtvlinder nog in België werd opgemerkt, laat onderzoeker en vinder Wim Veraghtert van Natuurpunt weten.

    'Houtkleurige vlinders' behoren tot de familie van de 'uilen' en hebben een houtkleurig uiterlijk en een stompe bruingele kop. Het dier werd gelokt met een mengsel van wijn en suiker, dat op de stam van een boom gesmeerd werd. "De vlinders zien het mengsel als een voedselbron, op het moment dat er weinig voedsel in de natuur zit", zegt Wim Veraghtert.

    Natte heide
    "De rupsen van de vlinder leven op 'wilde gagel', een heel specifieke struiksoort die op natte heide groeit. Dat de vlinder gevonden werd op een plaats waar ook wilde gagel groeit, zou kunnen betekenen dat er nog een populatie op de Kempische heuvelrug voorkomt. De vondst is bijzonder uniek, want ook in Nederland werd de soort sinds 2005 niet meer waargenomen."

    Wenduine
    In België werd de nachtvlinder 15 jaar geleden voor het laatst opgemerkt in Wenduine. De waarneming daarvoor dateert van 1972 in Schilde. "Over de 2.359 nachtvlindersoorten die in België voorkomen, is er bijzonder weinige gekend wat betreft verspreiding en levenswijze".

    (belga/kh)
    bron;demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenhof op z'n Russisch



    Keukenhof op z'n Russisch

     

    Vanaf vandaag 18 maart staat het bloemenpark Keukenhof in het Nederlandse Lisse weer in volle bloei.


    De Russische presidentsvrouw Svetlana Medvedeva opent samen met Prinses Máxima de 61e editie van Keukenhof. Dit jaar is het thema van Keukenhof 'From Russia with love'.
    Kasteel Keukenhof

    Ieder jaar organiseert Keukenhof thematische evenementen. Dit jaar is dat 'From Russia with love'. Russische landschappen, Russische inspiratietuinen, specifieke Russische dieren in de kinderweide en natuurlijk de datsja en matroesjka komen aan bod. Een enorme mozaïek in de vorm van de Sint-Basiliuskathedraal in Moskou vormt het hoogtepunt.

    Dit jaar kunt u Keukenhof bovendien voor het eerst op een audiovisuele manier leren kennen met de Discovery Tour. Wandelend door het park krijgt u waar en wanneer u maar wilt praktische informatie over de onderdelen van het park, maar ook boeiende achtergrondinformatie bijvoorbeeld over de tuinontwerpen en het onderhoud.

    U kunt Keukenhof tussen 18 maart en 16 mei dagelijks bezoeken tussen 08.00 en 19.30 uur.

    bron; knackweekend.rnews.be
    Maaike Schwering

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varen met een ottersloep in Overijssel




    Varen met een ottersloep in Overijssel



    Varen met een ottersloep in Overijssel

    Varen met een ottersloep in Overijssel

    Waterwegen stromen meer dan 400 km lang door de Nederlandse Kop van Overijssel. Het ondiepe vaarwater van de natuurgebieden De Weerribben en De Wieden kun je doorklieven met elektrisch aangedreven bootjes, de zogenaamde ottersloepen.

    De ottersloepen zijn 7,5 meter lang, bieden plaats aan zes personen en zijn uitgerust met een keukenblokje en een eenvoudig toilet, zodat je er gemakkelijk één of meer dagen mee op uit kunt trekken (vanaf 165 euro per dag). Door de Kop van Overijssel werden diverse vaarroutes uitgetekend in een wirwar van waterlopen.

    Een unieke gps-routebegeleiding zorgt ervoor dat je feilloos kunt uitvaren. Een ingewerkt beeldscherm toont de vaarroute, informeert je over de bezienswaardigheden onderweg en toont je teksten, foto's en filmpjes over de natuur en historie van de Kop van Overijssel.

    Ottervloot

    bron;

    knackweekend.rnews.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee duiven trekken in bij verbijsterd Schots koppel

     

    Twee duiven trekken in bij verbijsterd Schots koppel



    In Prestonpans in zuidoost Schotland hebben twee duiven hun intrek genomen in het huis van een verbouwereerd Schots koppel. De onbeleefde duiven voelen zich na drie weken volledig thuis en weigeren om het huis nog te verlaten. Dat meldt The Sun.

    Het duivenpaar dook op vanuit de hemel en koos het huis in kwestie zorgvuldig uit. Vervolgens pikten ze met hun bekjes op de voordeur tot Sandra Gallagher en Marty Gremmel hen binnen lieten. Het gevederte koppel, bijgenaamd Walter en Percy, heeft nu de controle over het huis. De duiven voelen zich ondertussen zo goed thuis dat ze zelfs al op huisvader Marty zijn schouders en zijn laptop gaan zitten.

    "Ik denk dat de duiven ons huis nu als hun thuis beschouwen", zegt Sandra, de 44-jarige bewoonster van het huis en moeder van drie kinderen. "Maar we kunnen hen niet voor altijd houden. Ze zijn onordelijk en ik moet voortdurend hun rommel opruimen. Vaak doe ik, uit schrik voor bacteriën, niets anders dan de hele dag de keuken schrobben."

    Een van de duiven draagt een ring en Sandra wil dan ook zo snel mogelijk de eigenaar van de vogels vinden. "De beestjes zijn zo tam. We denken dat ze heel hun leven binnenshuis geleefd hebben. We hopen dat de eigenaar ze zo snel mogelijk komt terughalen", besluit Sandra.

    (svl)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood alarm voor tijger, tonijn, haai...




    Rood alarm voor tijger, tonijn, haai...


    Black Iguana (Zwarte leguaan)
    zwarte leguaan 

    Welke dieren en planten verdienen meer bescherming? 175 landen buigen zich over het lot van de tijger, de olifant, de tonijn, maar ook van de zwarte leguaan.
    ‘We moeten toegeven dat we jammerlijk gefaald hebben om tijgers die in het wild leven, te beschermen. Hoewel de tijger door de eeuwen een belangrijk symbool was in veel culturen en religies, staat het dier nu op de rand van de uitroeiing.'

    Deze dramatische boodschap werd gisteren uitgesproken door Willem Wijnstekers, secretaris-generaal van de Convention on International Trade in Endangered Species (Cites). De tijger is één van de meest bedreigde dieren die voorwerp uitmaken van een lijst van 42 voorstellen. Als die voorstellen de komende twee weken op de driejaarlijkse Cites-conferentie goedgekeurd worden, zou het met een aantal dieren in de toekomst beter moeten gaan, omdat bijvoorbeeld de handel erin beperkt of verboden wordt.

    Met de tijger gaat het dus bijzonder slecht. Twintig jaar geleden leefden 100.000 Aziatische tijgers in het wild. Vandaag zijn er dat nog 3.200. Tijgers worden gestroopt voor hun huid en voor de productie van middelen die potentieverhogend zouden zijn. Wijnstekers roept landen op om strategieën te ontwikkelen om de illegale handel in die producten tegen te gaan, zoals meer samenwerking met Interpol.

    Een ander dier waarover de komende weken hard gebakkeleid zal worden, is de Atlantische blauwvintonijn. Monaco heeft een voorstel op tafel gelegd dat de vangst van deze vis totaal verbiedt. Ook de Europese Unie wil een verbod op internationale handel, op voorwaarde dat er voldoende maatregelen genomen worden om vissers te vergoeden. De blauwvintonijn zal de relaties tussen Europa en Azië (en dan vooral Japan) op scherp zetten, want de vis wordt veel gebruikt in de sushikeuken. De voorbije 40 jaar is vaak gepoogd meer duurzaam te vissen, maar dat heeft weinig resultaten opgeleverd. Ook heel wat haaien zijn bedreigd. Ze worden vooral gevist voor hun vinnen.

    Nog enkele ‘bekende bedreigde dieren' zijn de ijsbeer (wegens de klimaatverandering) en de olifant (wegens de handel in ivoor). Enkele Afrikaanse landen kregen de voorbije jaren toelating van Cites om hun ivoorstock te verkopen. De opbrengst daarvan investeerden ze in een betere bescherming van de olifant. Europa herhaalt dat het tegen een hervatting van de handel blijft.

    Niet alle dieren die meer bescherming vragen, zijn even bekend. Zo vragen Honduras en Guatemala een betere bescherming van vier soorten van de zwarte leguaan. Die zijn blijkbaar erg in trek bij verzamelaars.
     
    bron; standaard.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het streekpad Stelling van Amsterdam is verkozen tot de Nederlandse Wandelroute van het Jaar.


    Het streekpad Stelling van Amsterdam is verkozen tot de Nederlandse Wandelroute van het Jaar. 


    Fort Uitermeer bij Weesp, gebouwd in 1673

    Fort Waver aan de Amstel, gebouwd in 1911 en tegenwoordig in gebruik als wijnkoperij en wijnproeverij.

    Fort bezuiden Spaarndam, gebouwd tussen 1897 en 1901en tegenwoordig onder andere in gebruik als kunstgalerie.

    Fort Nigtevecht, gebouwd tussen 1888 en 1903.

    Fort aan Den Ham, gebouwd tussen 1895 en 1903

    Fort bij IJmuiden van binnen, gebouwd tussen 1881 en 1888. De 100 vertrekken in het fort kunnen tegenwoordig worden gebruikt voor feesten, exposities en lezingen.

    Liniewal Geindijk - Nigtevecht diende als waterkering en als verbindingsweg.

    Batterij in de liniedijk bij het fort aan Den Ham

    Fort aan de Nekkerweg, gebouwd tussen 1889 en 1914 en oorspronkelijk bedoeld als verdedigingswerk, maar al snel na de bouw in gebruik genomen als militaire gevangenis.

    Fort Aan De Winkel. Dit fort is nooit gebouwd.Op het door een gracht omringde forteiland ligt nu een camping.

    De 135 kilometer lange wandelroute loopt van Volendam naar Muiden langs de Werelderfgoedsite Stelling van Amsterdam.

    Deze Stelling werd tussen 1880 en 1914 aangelegd en moest de stad beschermen tegen een vijandelijke aanval. De linie bestaat onder andere uit 41 forten, genieloodsen, kruitkamers en damsluizen.

    Een fietsroute langs de Stelling bestond al eerder, maar de laatste jaren is er ook een wandelroute uitgezet.

    De route is zo bijzonder omdat ze door een gebied loopt dat doorsneden wordt door talloze wegen, kanalen en spoorbanen. Toch zijn de routemakers erin geslaagd een groene route te ontwikkelen in het hart van de drukke Randstad.

    Informatie;
    Wandelnet
    Stelling Amsterdam

    Bron;/knackweekend.rnews.be
    Maaike Schwering


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pipopke
    blog.seniorennet.be/pipopke

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!