80 gr zachte boter, 50 gr fijne suiker, 1 groot ei, 75 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eetleprls cacao poeder, 1 eetlepel melk,
voor de ganache, 100 gr zwarte chocolade, 80 ml room.
roer in een kom de boter en de suiker licht en schuimig, klop het ei erdoor. zeef het meel en de cacao boven de kom, spatel onder het ei mengsel. roer de melk er door.
vul de cake vormpjes voor de helft.
bak in voor verwarmde oven gedurende 15 min op 180 ° laat ze op een rooster afkoelen.
voor de ganache, verwarm de room samen met de chocolade op een zacht vuur, roer toto de chocolade gesmolten is. giet het chocolade mengsel in een kom, klop gedurende 10 min met de mixer tot een dikke glanzende creme;
doe de ganache in een spuitzak met een stervormig mondje, spuit een mooi roosje op elk cakje, laat de cakjes voor het opdienen 1 uur in de koelkast staan.
dit heb je nodig, 13O gr chocolade,liefst zwarte 12O gr boter 3 eieren 21O gr fijne suiker 1OO gr bloem 1 koff lepel cacao poeder 1/4 koff lepel bakpoeder een snuifje zout.
laat de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje smelten, klop de eieren samen met de suiker wit die doe ik met de mixer, en voor drie eieren klop ik zeker 10 min. voeg nu de gesmolten chocolade toe, deze mag wel niet te warm zijn. goed mengen, zeef de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder, meng het er voorzichtig onder.
vul de vormpjes tot op 1 cm van de rand, verwarm de oven op 18O °, bak de cupcakes ongeveer 2O-22 min.
zet op een rooster en laat afkoelen.
je kan ze zo eten, of met chocolade erover, of met een meringue overgoten met chocolade, dit maak je zo,
4 eiwitten,2OO gr suiker,2OO ml water breng het water,samen met de suiker aan de kook,tot je 120 ° hebt, laat nu afkoelen tot 11O°. klop de eiwitten stijf met een snuifje zout, voeg nual kloppend het afgekoelde suiker mengel toe,blijf kloppen tot het geheel is afgekoeld.
spuit een toetje van dit mengsel op de cupcakes,laat 3O min opstijven en laat er nu gesmolten chocolade over lopen .
choucroute garnie komt uit de keuken van de elzas, dit gerecht varieert naargelang het aantal personen, hoe meer volk aan tafel,hoe meer verschillend vlees je kan toevoegen.
dit heb je nodig voor 4 personen, 1kg zuurkool, een beetje boter of reuzel, 1 ui,1 grote teen knooflook, 1 laurierblad,8 jeneverbessen, 5 kruidnagels, 200ml witte wijn, (het kan ook zonder wijn) aardappellen vlees,vb. spek,varkens hammetje,rookworst,frankfurter worstjes.......
als je verse zuurkool gebruikt spoel hem dan eerst af onder koud water,en knijp goed uit, laat de boter smelten in een grote ketel, doe de helft van de zuurkool in de ketel,voeg de grove stukken ui toe, doe er de kruidnagel,laurier,jeneverbessen en look bij. doe er nu de rest van de zuurkool bij. leg het vlees erbovenop en giet er de witte wijn of water bij. laat alles ongeveer 1u30 op een zacht vuurtje koken,voeg indien nodig wat water toe, voeg dan de aardappelen in stukken toe en laat nog koken tot de aardappelen gaar zijn. als je er worst wil bij doen dan doe je dat best op het laatste moment anders is er kans dat de worsten open springen,je kan ze ook appart verwarmen in oven
serveer de zuurkool op een groot bord met de aardappelen, de worsten en de stukjes vlees.
drink er een frisse pils of een glaasje witte wijn bij !
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.