dit heb je nodig, 13O gr chocolade,liefst zwarte 12O gr boter 3 eieren 21O gr fijne suiker 1OO gr bloem 1 koff lepel cacao poeder 1/4 koff lepel bakpoeder een snuifje zout.
laat de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje smelten, klop de eieren samen met de suiker wit die doe ik met de mixer, en voor drie eieren klop ik zeker 10 min. voeg nu de gesmolten chocolade toe, deze mag wel niet te warm zijn. goed mengen, zeef de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder, meng het er voorzichtig onder.
vul de vormpjes tot op 1 cm van de rand, verwarm de oven op 18O °, bak de cupcakes ongeveer 2O-22 min.
zet op een rooster en laat afkoelen.
je kan ze zo eten, of met chocolade erover, of met een meringue overgoten met chocolade, dit maak je zo,
4 eiwitten,2OO gr suiker,2OO ml water breng het water,samen met de suiker aan de kook,tot je 120 ° hebt, laat nu afkoelen tot 11O°. klop de eiwitten stijf met een snuifje zout, voeg nual kloppend het afgekoelde suiker mengel toe,blijf kloppen tot het geheel is afgekoeld.
spuit een toetje van dit mengsel op de cupcakes,laat 3O min opstijven en laat er nu gesmolten chocolade over lopen .
bon appétit
Reacties op bericht (1)
21-01-2011
Liefs van Rebecca..............
Op mijn sokje's sluip ik hier binnen om jou een gezellig vrijdag en een mooi aangenaam weekend te wensen blogmateke.
T'is wéér redelijk koud buiten vindt ik Het was fijn hier te zijn en bedankt voor de
bezoekje's en reactie's lieve Fabienne
Dikke knuffels van Rebecca en tot de volgende keer
Ziet de'r echt allemaal vréé goed uit hoor...
Hoe is't anders met jou lieverdje?
sorry dat ik een tijdje niet kwam, maar ik zit met wat "gezondheidsproblemen" al nen hélen tijd en daarom doe ik nou alles wat rustiger aan,en blog ik minder natuurlijk.
Hou je goed lieve Fabienne.xxxxxxxx
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.