choucroute garnie komt uit de keuken van de elzas, dit gerecht varieert naargelang het aantal personen, hoe meer volk aan tafel,hoe meer verschillend vlees je kan toevoegen.
dit heb je nodig voor 4 personen, 1kg zuurkool, een beetje boter of reuzel, 1 ui,1 grote teen knooflook, 1 laurierblad,8 jeneverbessen, 5 kruidnagels, 200ml witte wijn, (het kan ook zonder wijn) aardappellen vlees,vb. spek,varkens hammetje,rookworst,frankfurter worstjes.......
als je verse zuurkool gebruikt spoel hem dan eerst af onder koud water,en knijp goed uit, laat de boter smelten in een grote ketel, doe de helft van de zuurkool in de ketel,voeg de grove stukken ui toe, doe er de kruidnagel,laurier,jeneverbessen en look bij. doe er nu de rest van de zuurkool bij. leg het vlees erbovenop en giet er de witte wijn of water bij. laat alles ongeveer 1u30 op een zacht vuurtje koken,voeg indien nodig wat water toe, voeg dan de aardappelen in stukken toe en laat nog koken tot de aardappelen gaar zijn. als je er worst wil bij doen dan doe je dat best op het laatste moment anders is er kans dat de worsten open springen,je kan ze ook appart verwarmen in oven
serveer de zuurkool op een groot bord met de aardappelen, de worsten en de stukjes vlees.
drink er een frisse pils of een glaasje witte wijn bij !
santé en bon appétit.
Reacties op bericht (3)
12-01-2011
dat ziet er een lekker winters gerechtje uit !!
MMMMMMMMMMMMMMMM.....niet voor mij want ik heb jammer genoeg door een val mijn bovenste tanden moeten laten trekken !!!
Pas als je moed toont je weg te gaan,toont de weg zich aan jou .Dat vind ik een mooie spreuk die door vele kan toegepast worden
12-01-2011, 15:21 geschreven door veveke
11-01-2011
Goede morgen lieve vriendin..........
Van harte kom ik jou nog een fijne dinsdag wensen,en alsook nog een aangename week.
T'is hier aan het regenen nu,en gisteren was alles wit gevrozen, we springen hier van het één naar het ander zelle
Nen grooooooote dikke
knuffel van je blogvriendinneke, Rebecca lieve Fabienne.xxxxxxxxx
Ziet de'r echt goed uit zenne.
Gaat het een beteke met jou,ik denk toch zoveel aan jou schatteke.
dikke kuzzzzzzzzzzzzzzz.xxxxxxxxxxx
11-01-2011, 06:42 geschreven door Rebecca
09-01-2011
lieve groetjes nikki
Dit ziet er wel lekker uit,neem dit even mee rafa
Met een knipoog en een lach kom ik je een fijne zondagavond te wensen
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.