pruimentaart dit heb je nodig voor 2 taarten, 250gr bloem voor patiserie, 75 gr boter, 1 ei plus een voor de afwerking, 15 gr fijne suiker, 13 gr verse gist, 1 dl lauwe melk, 1 kg bakpruimen.
roer de gist door de lauwe melk,voeg de suiker toe. doe de bloem in een kom, maak een kuiltje, strooi het zout (een snuifje) rond de kom, giet de melk in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe, vermeng alles goed, voeg de boter in stukjes toe, goed kneden tot je een bol bekomt. dek af en laat ongeveer 45 min rijzen.
verdeel het deeg in twee en rol uit. een taartvorm met boter insmeren,de pruimen schikken, strooi er wat suiker over naar smaak, en een beetje kaneel. losgeklopt ei op de boord smeren.
verwarm oven op 200°, bak de taart ongeveer 20 min. ( ik gebruik een gasoven )
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.