chocolade koekjes, met chocolade vulling i love it !!
dit heb je nodig
125 gr zachte boter, 80 gr poedersuiker, 120 gr bloem voor patiserie, 6 eetlepels cacao poeder, 1/2 theelepel kaneel
vulling, 125 gr pure chocolade, 60 ml room.
roer de boter met de suiker in een kom, licht en schuimig, zeef de bloem,de cacaopoeder en de kaneel erover. meng alles tot een deeg. leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit tot 3mm dikte. steek er rondjes uit en leg op een bakplaat.
verwarm de oven op 160°, bak de koekjes 15 min in de oven, tot ze stevig aanvoelen. laat afkoelen op een rooster.
maak de vulling, verwarm op een laag vuurtje de room en de chocolade in een pannetje tot de chocolade is gesmolten, roer glad, laat afkoelen en zet dan ongeveer 1 uur in frigo om stevig te worden. plak twee koekjes met de chocolade vulling tussen tegen elkaar. bestuuf met cacaopoeder.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
Een fuifbeest? Of niet goed kunnen slapen? Het is al na 4 uur 's nachts!
vragen staat vrij !
een mailtje krijgen is altijd fijn !!!
Er is nu 1 bezoeker op dit blog. Record tot nu toe: 10
Mijn blog is gestart op 15/2/2007 en bestaat vandaag 6694 dagen!
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.