Sapateira Recheada Gevulde krab
Felicia Sampaio Editora Culinária do Roteiro Gastronómico de Portugal
Ingredientes / Ingrediënten
- 1 Sapateira / 1 grote verse krab
- 1 cebolinha picadinha
/ een fijngesneden sjalot
- 2 colheres de sopa cheias de maionese
/ 2 volle soeplepels mayonaise
- 1 ou 2 colheres de sopa de cerveja branca
/ 1 of 2 soeplepels blond bier
- 1 colher de chá de mostarda
/ 1 theelepel mosterd
- 2 colheres de chá de picles picadinhos (fac.)
/ 2 theelepels fijngesneden ingelegde zure groenten (fac.)
- 1 ovo cozido picadinho (fac.)
/ 1 fijngehakt hardgekookt ei (fac.)
Confecção
Coze-se a sapateira, abre-se, e separam-se as patas. Da carapaça retire um saquinho de areia preto que está junto à boca, de seguida, retire para uma tigela tudo o que houver comestível dentro da carapaça. Batem-se as partes moles, que ficam na casca, com a carne que se tira das patas e os restantes ingredientes. Ponha o recheio na casca, e ponha esta num prato sobre folhas de alface e à volta decore com a restante sapateira. Sirva acompanhada com fatias de pão torrado.
Voorbereiding
Borstel de verse krab schoon en dompel ze in water dat met een ongepelde ui, laurierblad en een beetje piripiri (of ter vervanging tabasco) aan de kook is gebracht. Breng het weer aan de kook, draai het vuur laag en laat de krab 15 minuten pocheren.
Bereiding
Breek de scharen en poten van de gekookte krab af. Breek voorzichtig de onderkant van de schaal, verwijder de longen en andere harde ongerechtigheden en dompel de schaal zonodig even in koud water om restjes zand te verwijderen. Snijd de inhoud van de schaal samen met alle andere ingredienten fijn. Maak de krabbenschaal schoon en vul ze met de op smaakgebrachte massa. Strooi er nog wat extra peterselie over en leg de scharen en poten van de krab er omheen. Opdienen met sneetjes geroosterd brood.
Bom apetite!
Segundo receita portuguesa
Fonte em Portuguesa: http://www.gastronomias.com/receitas/rec0950.htm Bron voor de nederlandstalige versie: http://www.smulweb.nl/1064905/koken/recept/Portugese-gevulde-krab
|