Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    09-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe viervoeters doen hun best tijdens kampioenschap frisbeeën


    Trouwe viervoeters doen hun best tijdens
    kampioenschap frisbeeën

    Honden en hun baasjes doen ten volle hun best ...

    Honden en hun baasjes doen ten volle hun best tijdens een kampioenschap frisbeeën in de Russische hoofdstad Moskou.


    Honden en hun baasjes doen ten volle hun best ...





    Honden en hun baasjes doen ten volle hun best ...






    Honden en hun baasjes doen ten volle hun best ...






    Honden en hun baasjes doen ten volle hun best ...


    © epa

    bron; demorgen.be


    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:Honden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse bonobo's winnen 'De slimste aap ter wereld'


    Mechelse bonobo's winnen 'De slimste aap ter wereld'

     
    © ap

    De Mechelse bonobo's hebben de Antwerpse chimpansees verslagen door het laatste spelletje van de 'De slimste aap ter wereld' te winnen. De opmerkelijke prestatie van de mensapen van Planckendael zet wetenschappers aan tot verder onderzoek.

    De chimpansees van Zoo Antwerpen namen het de afgelopen weken op tegen de bonobo's van Planckendael. Ze moesten al hun intelligentie en behendigheid in de strijd werpen om spelletjes te winnen. De bonobo's wonnen tot ieders verbazing vier van de zes proeven en kregen vandaag een speelse voederautomaat als beloning.
     
    Bedoeling van de campagne was vooral om de boodschap voor het behoud van de mensapensoorten op een plezierige en grappige manier aan het ruime publiek te brengen; wat lukte met zo'n 12.000 Facebookfans en door 9.999 euro in te zamelen voor het 'Ape Conservation Fund'.

    Opmerkelijk
    Bovendien verbaasden de prestaties van de bonobo's, en dan vooral van wijfje Djanoa, wetenschappers uit binnen- en buitenland. "Zowel chimpansees als bonobo's kunnen de puzzels oplossen, maar Djanoa excelleert in vastberadenheid en doorzettingsvermogen", zegt gedragsbioloog Jeroen Stevens.

    "Dat kadert in ons huidig onderzoek naar persoonlijkheid bij chimpansees en bonobo's waar we meten of er verschillen in persoonlijkheid bestaan tussen de twee soorten en binnen de soort. In de volgende fase gaan we onderzoeken of er een genetische basis bestaat voor verschillen in persoonlijkheid, zoals uit onderzoek bij mensen wordt gesuggereerd." De puzzels in de competitie zetten de wetenschappers ook aan om verder te gaan met onderzoek naar intelligentie.

    (belga/sam)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Apen, Bonobo's, Chimpansees,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtgevende gel is nieuwste methode om duiven te verjagen


    Lichtgevende gel is nieuwste methode om duiven te verjagen



    In de strijd om opdringerige duiven weg te houden van gebouwen en monumenten, is de nieuwste methode een lichtgevende gel die de dieren doet geloven dat ze naar een vuur toe vliegen. De gel wordt momenteel getest in Covent Garden in Londen. Dat meldt de Britse zondagskrant The Sunday Times.

    De gel wordt gemaakt van oliën die behandeld worden om ultraviolet licht af te geven, hetgeen de duiven als vuur waarnemen. "De beestjes denken dat ze zich zullen verbranden als ze landen", zegt Ian Smith van de firma die het product Bird Free verdeelt. "De geur en smaak stoot de duiven af en als ze het product aanraken krijgen ze een lichte prik."

    Het middel wordt in potjes verdeeld die op een kleine afstand van elkaar geplaatst moeten worden op pleisterplaatsen voor vogels. Uit testen zou blijken dat de gel effectiever is dan netten, pinnen of andere bestrijdingsmethodes, aldus The Sunday Times.

    (belga/adha)
     bron; hln.be

    Categorie:BERICHTEN NATUUR & FOTO'S
    Tags:Duiven,
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste beschermd haaiengebied wordt even groot als derde VS


    Grootste beschermd haaiengebied
    wordt even groot als derde VS



    Goed nieuws aan het einde van deze internationale week van de haai. Momenteel wordt er in Micronesië gebouwd aan het grootste beschermde gebied voor haaien. Het zal meer dan 3 miljoen vierkante kilometer groot zijn, wat even groot is als een derde van het landoppervlak van de Verenigde Staten.

    Haaien zijn overal ter wereld bedreigd. Er wordt op hen gejaagd voor hun vinnen en ze zijn vaak het slachtoffer van de visserij. Beschermde domeinen maken waar vissers niet mogen komen, zijn een grote hulp in de bescherming van deze dieren.

    (adb)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Haaien, Micronesië,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigtal toeristen ziek door eten van vroegrijpe champignons.


    Vijftigtal toeristen ziek door eten van
    vroegrijpe champignons in Zuid-Frankrijk

    © photo news

    In het zuiden van Frankrijk zijn een vijftigtal mensen, inwoners en vooral toeristen, ziek geworden door het eten van champignons. De zieken hebben vooral last van zogenaamde tourista, wat neerkomt op diarree en misselijkheid. De paddenstoelen zijn in de streek vroegrijp door de uitzonderlijk overvloedige regen die deze zomer al gevallen is. Dat melden lokale kranten.

    In het departement Lot ontvingen de ziekenhuizen vrijdag 21 mensen die ziek waren geworden na het eten van een boleet, die ze ten onrechte beschouwd hadden als eetbaar eekhoorntjesbrood. Dat zegt een dokter van een ziekenhuis in Cahors.
     
    In het nabijgelegen departement Tarn-et-Garonne noteerden de ziekenhuizen de voorbije twee weken een dertigtal zieken. Mogelijk werden er nog meer mensen ziek omdat ze niet naar het ziekenhuis gingen niet meegeteld worden.
     
    Kennis
    Onder de zieken bevinden zich mensen van de streek, maar toch vooral toeristen, zeggen ziekenhuisbronnen. De vakantiegangers hadden de voorbije weken op plaatselijke markten of op de lokale televisie te horen gekregen dat de streekgebonden champignons de voorbije weken uitzonderlijk vroegrijp waren. "De toeristen zien de mensen van de streek de paddenstoelen plukken en doen hen na, maar meestal hebben ze niet dezelfde kennis", zegt een dokter.
     
    Het plukken van de champignons start normaal begin september. Maar in het zuiden van Frankrijk, een belangrijke producent van de lekkernij, hebben de uitzonderlijk warme lente en de hevige regens in juli ervoor gezorgd dat ze vroeger uit de grond tevoorschijn komen.


    (belga/kve) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Champignons,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder vlinders en soorten waargenomen tijdens vlindertelweekend


    Minder vlinders en soorten waargenomen tijdens vlindertelweekend

    Het koolwitje is nog altijd de meest voorkomende vlinder in Vlaamse tuinen.


    Tijdens het Vlindertelweekend van Natuurpunt zijn er in de tuinen in Vlaanderen duidelijk minder vlinders en soorten waargenomen. Dat blijkt uit de eerste voorlopige resultaten. Het koude en natte weer van de voorbije maanden is waarschijnlijk de oorzaak.
     
    Vijfde telling
    Met deze telling wilde Natuurpunt voor de vijfde keer nagaan hoe het gesteld is met de dagvlinders. Mensen konden in hun tuin de vlinders gadeslaan en noteren hoeveel exemplaren en soorten ze aantroffen.
     
    Natuurpunt heeft vanavond enkele honderden formulieren binnengekregen en de deelnemers kunnen nog tot eind volgende week hun bevindingen doorsturen. Het is dus nog te vroeg om al te spreken over definitieve resultaten, maar Natuurpunt stelt toch al vast dat er minder vlinders en soorten gespot werden.
     
    Koolwitje
    Het koolwitje werd volgens de eerste resultaten het meest gezien in de Vlaamse tuinen. De Atalanta staat op de tweede plaats. De kleine vos, de nummer één in Nederland en ook talrijk aanwezig in Wallonië, haalt in Vlaanderen de toptien niet. Ook de dagpauwoog kent een sterke terugval: in 2010 stond die nog op de derde plaats, dit jaar haalt de soort nipt de top tien.


    Nat en koud
    Het natte en koude weer in juli is wellicht de meest plausibele verklaring, zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt. Dat is ook te merken aan het dalend aantal trekvlinders die uit het zuiden komen. "We zien minder exemplaren van de gamma-uil en de distelvlinder. Dat komt wellicht omdat het in Frankrijk in juli veel geregend heeft en de vlinders niet naar het noorden zijn getrokken."
     
    Spaanse vlag
    Tot slot nog positief nieuws: de Spaanse vlag, een kleurrijke nachtvlinder, was vroeger heel zeldzaam, maar wordt nu wel talrijk waargenomen.

    (belga/lb)
    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Vlinders,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai spreekt twee talen en blaft als een hond


    Papegaai spreekt twee talen en blaft als een hond



    Mittu, de grijze roodstaartpapegaai van de familie Ahmed uit het Engelse Stourbridge, is een geval apart. De vogel spreekt twee talen - Engels en Urdu - hij blaft als een hond en kan allerlei geluiden nabootsen, het alarm van de diepvrieskast. Dat schrijft de Daily Mail.

    In het gezin van Ghaffar Ahmed wordt zowel Engels als Urdu, de officiële taal van Pakistan, gesproken. De tweejarige Mittu pikte beide talen op. "Ik weet niet hoeveel tweetalige vogels er in het Verenigd Koninkrijk rondvliegen, maar veel kunnen het niet zijn", zegt meneer Ahmed. Uit een recente studie is gebleken dat de grijze roodstaartpapegaaien het intellectuele niveau van een vierjarig kind kunnen evenaren.


    (eb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Mittu, Grijze Roodstaartpapegaai,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelaar overleeft aanval berin in nationaal park in VS


    Wandelaar overleeft aanval berin in nationaal park in VS



    Een 50-jarige wandelaar heeft in Glacier National Park in de Amerikaanse staat Montana een wilde aanval van een grizzlyberin overleefd. De man uit Minnesota was alleen aan het rondtrekken in het nationale park toen hij vrijdagmiddag een berin en haar al flink uit de kluiten gewassen welp tegen het lijf liep. De grizzly viel de wandelaar aan nog voor hij zijn 'bear spray' kon gebruiken en beet hem in de arm, been en voet. Vervolgens schudde de berin de man nog eens flink door elkaar om dan af te druipen.

    Toch kon het slachtoffer nog zelf naar hulp op zoek gaan. Al snel kwam hij een ranger tegen en die verwittigde de hulpdiensten. De wandelaar werd naar het ziekenhuis in Browning gebracht. Hoewel beeraanvallen in het gebied zeldzaam zijn, werd het wandelpad toch afgesloten om een onderzoek in te stellen. (kh)


    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Beer,
    07-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grauwe Gors sinds 20 jaar weer terug


    Grauwe Gors sinds 20 jaar weer terug


     
    De Grauwe Gors heeft zijn broedplaats in Nederland herontdekt. © THINKSTOCK

    Op acht plaatsen in de provincie Groningen en op plekken in Gelderland
    en Limburg zijn dit jaar broedende grauwe gorzen gezien.
    Dat meldt het radioprogramma Vroege Vogels vanochtend.

    De grauwe gors is al 20 jaar niet meer te vinden als broedvogel in het akkerland, aldus onderzoeker Ben Koks van de werkgroep Grauwe Kiekendief.

    Vroeger was de grauwe gors een veel voorkomende vogel op het boerenland. In de loop der tijd verdween het beest echter. 'De grauwe gors heeft nu waarschijnlijk geprofiteerd van het agrarisch natuurbeheer rond de Groningse akkers', denkt onderzoeker Ben Koks.

    Bedreigd vogeltje

    'Vooral de akkers waar nu 's winters oogstresten blijven staan lijken de vogels goed te doen. Normaal worden oogstresten al vóór de winter onder geploegd. Op enkele tientallen hectares laten boeren nu 's winters stoppels staan, gemengd met een mix van kruiden. Daartussen vinden de grauwe gorzen essentieel voer om de winter door te komen.'

    De grauwe gors staat op de Nederlandse Rode Lijst als ernstig bedreigde vogel.

    ANP
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:grauwe gors, vogel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orka Morgan blijft voorlopig in Dolfinarium


    Orka Morgan blijft voorlopig in Dolfinarium

     
    Orka Morgan in zijn verblijf in Harderwijk. © ANP

    Orka Morgan gaat voorlopig niet naar een dierenpark in Spanje. Het zeezoogdier moet voorlopig in het Dolfinarium in Harderwijk blijven. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald.

    Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie had eind juli een vergunning afgegeven voor de verhuizing naar Spanje. Dierenactivisten, verenigd in de Orka Coalitie, hadden daar bezwaar tegen gemaakt.

    De rechter bepaalde verder dat het ministerie moet onderzoeken wat het beste is voor Morgan. De rechtbank vindt dat staatssecretaris Henk Bleker het besluit over haar toekomst niet kan overlaten aan het Dolfinarium.

    Waddenzee
    Morgan werd een jaar geleden verzwakt uit de Waddenzee gevist. In Harderwijk kwam het destijds 18 maanden oude dier weer op krachten.

    De Orka Coalitie is van mening dat Morgan terug naar de natuur moet, omdat het dier anders vroeg zou sterven in het Loro Parque op het Canarische eiland Tenerife. Orka's, een bedreigde diersoort, zouden gestrest en agressief worden van de kleine bassins in parken.

    Oosterschelde
    De activisten willen dat Morgan wordt uitgezet in Deltapark Neeltje Jans in een afgesloten baai van de Oosterschelde. Daar zou het jonge roofdier meer ruimte hebben en langzaam kunnen wennen aan de vrijheid. De coalitie zegt al een orkafamilie bij Noorwegen te hebben gevonden, waarvan het stemgeluid overeenkomt met dat van Morgan.

    Het Dolfinarium meent juist dat de jonge Morgan in de natuur vroeg doodgaat. Ze zou nog niet hebben geleerd om haar eigen voedsel te vinden en contact te maken met soortgenoten. Harderwijk vindt het voorgestelde project van de coalitie 'experimenteren met het dier'.

    Dierenactivisten
    Het Dolfinarium en de coalitie staan lijnrecht tegenover elkaar. Ze baseren zich beide op wetenschappelijk onderzoek, maar de meningen van de deskundigen verschillen totaal.

    De belangstelling voor de zaak was woensdag groot. Tientallen dierenactivisten en internationale wetenschappers zaten in de volle zaal.

    ANP
    bron; volkskrant.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Orka's, Morgan,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neusapen in de Apenheul


    Neusapen in de Apenheul

    Drie neusapen zijn sinds dinsdag in Apeldoorn ...

    Drie neusapen zijn sinds dinsdag in Apeldoorn te zien.
    Het is voor het eerst sinds lange tijd dat dat in een westerse
    dierentuin het geval is. De dieren stierven doorgaans in Europese
    en Amerikaanse dierenparken door gebrekkige kennis over het voedsel. 


    Drie neusapen zijn sinds dinsdag in Apeldoorn ...





    Drie neusapen zijn sinds dinsdag in Apeldoorn ...


    © ANP bron; volkskrant.nl


    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:Neusapen,
    06-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etna spuwt weer lava


    Etna spuwt weer lava

    De Etna roert zich weer. De spectaculaire ...

    De Etna roert zich weer. De spectaculaire foto's zien er angstaanjagend uit omdat de lava de omgeving van Catania lijkt te bedreigen, maar in de streek
    op Sicilië zijn ze wel wat gewend van de hoogste actieve vulkaan van Europa.
    De lavastroom vormde geen enkel gevaar voor de omwonenden.


    De Etna roert zich weer. De spectaculaire ...





    De Etna roert zich weer. De spectaculaire ...

    © afp

    bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:lava, Etna,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo klein is een reuzenpanda bij de geboorte


    Zo klein is een reuzenpanda bij de geboorte


    Reuzenpanda's kennen we als grote, ...

    Reuzenpanda's kennen we als grote, imponerende dieren. Maar bij de geboorte  zijn het uiterst kwetsbare, kleine hummeltjes. Zo ook deze pandababy die geboren werd in het Chengdu onderzoekscentrum voor panda's in China.
    Het jong werd maandag geboren en moet nog eventjes in de couveuse.

    Reuzenpanda's kennen we als grote, ...



    Reuzenpanda's kennen we als grote, ...
    (kve)© getty
    bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Reuzenpanda's, pandababy, panda's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee geeft tijgerwelp de papfles


    Chimpansee geeft tijgerwelp de papfles


    De twee jaar oude chimpansee Do Do geeft in ...

    De twee jaar oude chimpansee Do Do geeft in de Samut Prakan Crocodile Farm en Zoo, nabij Bangkok, de fles aan het zestig dagen oude tijgertje Aorn.  En dat leverde vertederende foto's op.

    De twee jaar oude chimpansee Do Do geeft in ...


    (kve)© reuters
    bron; hln.be


    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:chimpansee Do Do, tijgertje Aorn,
    05-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Geredde' Belgische ooievaar moet opgesloten blijven


    'Geredde' Belgische ooievaar moet opgesloten blijven


    © photo news

    Een Nederlandse dierenliefhebster mag een ooievaar die ze heeft 'gered' niet vrijlaten. Jeannet Zwiers uit Rhee kocht het dier van een Belgische handelaar omdat ze tegen het houden van ooievaars als huisdier is.

    Het verhandelen van ooievaars is legaal in Nederland, maar de wet staat niet toe dat in gevangenschap geboren vogels worden vrijgelaten.

    Zwiers gaat nu om een uitzondering vragen, meldt ze op haar website. Desnoods spant ze samen met de Partij voor de Dieren een rechtszaak aan tegen de Staat. Ze pleit ervoor dat de Nederlandse en Europese wetgeving worden aangepast om dit soort praktijken te voorkomen. (sam)

    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:ooievaar,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorn geniet van ijsje


    Eekhoorn geniet van ijsje

    Een eekhoorn probeert wat af te koelen met ...

    Een eekhoorn probeert wat af te koelen met een ijsje in het
    Londense St James Park.

    Een eekhoorn probeert wat af te koelen met ...


    bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Eekhoorn,
    04-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit vangt vis van 88 kilo


    Brit vangt vis van 88 kilo

     
    Van een wonderbaarlijke visvangst gesproken... De Brit Chris Grimmer heeft in de Ebro-rivier nabij Barcelona een meerval van 88 kilo aan de haak geslagen. De albinovis is net geen 2,5 meter lang.

    De kans is groot dat de bouwvakker uit Sheffield met deze vangst een plaatsje in de recordboeken haalt. Het gaat wellicht om de grootste albinomeerval die ooit door een hengelaar uit het water is gehaald.

    (eb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:albinomeerval, vis,
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygiraf geboren in Planckendael


    Babygiraf geboren in Planckendael

     
    Foto's: Planckendael.

    In dierenpark Planckendael bij Mechelen is een babygiraf ter wereld gekomen na een dracht van meer dan vijftien maanden. Het kleintje is vermoedelijk een mannetje en valt samen met zijn moeder te bewonderen in de kleine kraal van het dierenpark.

    Net als bij de vorige babygiraf, de in april overleden drie maand oude Mukiri, zal het publiek opnieuw de naam van het diertje mogen kiezen uit een door de verzorgers opgestelde lijst van vijf Afrikaanse namen.
     
    De kudde giraffen van Planckendael bestaat nu weer uit zes leden. De voortplanting is erg belangrijk voor de soort, de Kordofangiraf, waarvan er nog slechts een 3.000 exemplaren in het wild leven. Planckendael neemt deel aan het Europese kweekprogramma maar steunt ook de giraffen in hun thuisland Niger door geld in te zamelen voor het bouwen van een waterput voor de lokale bevolking. Op die manier wordt de concurrentie om water tussen mens en dier weggewerkt.
     
    Het is het vierde giraffenjong dat in Planckendael het levenslicht ziet. Voor Mukiri waren er al Kianga en Karenga. Die laatste is het broertje van het zondag geboren jong en valt nog steeds te bekijken in Mechelen. Karenga, een vrouwtje, is inmiddels verhuisd naar een andere dierentuin om daar de giraffenpopulatie te vergroten en zelf jongen voort te brengen.


    (belga/vsv) bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:giraffen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oekraïne gaat wodkadrinkende beren bevrijden


    Oekraïne gaat wodkadrinkende beren bevrijden

     

    De Oekraïense minister van Milieu heeft bezworen dat hij alle beren gaat bevrijden die in restaurants worden gehouden ter vermaak van het publiek. De gasten dwingen de beren vaak alcohol te drinken.

    "Op televisie zien we beelden van lijdende beren", citeerde het persbureau Interfax de minister. "Hoe lang kunnen we dierenmishandeling tolereren in hotels en restaurants, waar dronken gasten de beren voor de lol wodka laten drinken?"

    Reservaat
    De minister liet weten dat hij een groot verblijf laat bouwen in een wildreservaat. Daar kunnen ongeveer 80 beren terecht die in aanmerking komen om bevrijd te worden.

    (rtr/eb) bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:beren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen aarden beter in de stad


    "Bijen aarden beter in de stad"

     

    Stadsbijen zouden het gemakkelijker hebben dan bijen die leven op het platteland. Dat is een van de conclusies van een Britse en een Franse studie, aldus de Nederlandse Volkskrant. Diversere voeding en een langere bloei- en groeitijd in de stad zijn daar onder meer verantwoordelijk voor.

    Het onderzoek in Frankrijk bracht aan het licht dat bijen in de stad productiever zijn dan hun soortgenoten op het platteland, die vaker ten prooi vallen aan ziektes. Stadsbijen brengen meer honing op en zouden ook langer leven.

    Kantoren, parken en woningen
    Wetenschappers van de Universiteit van Bristol schrijven dat toe aan een diverser dieet van stuifmeel en nectar in stedelijke gebieden. In kantoorgebouwen, stadsparken en woningen is immers telkens een andere soort beplanting te vinden. Op het platteland is de begroeiing veelal eentoniger.

    De bloei- en groeitijd duurt in de stad ook veel langer. "Daar wordt niet geoogst, op het platteland wel", aldus Professor Jane Memmott. "Er is in de stad dus langere tijd meer voedsel te vinden." Dat stedelingen ook geneigd zijn om op hun balkon uitgebloeide bloemen sneller te vervangen, is ook positief voor de bijen.

    Niet overdrijven
    Het is nu geweten dat bijen beter aarden in de stad. Hoeveel diertjes een stad precies aankan, moet echter nog onderzocht worden. John Chapple, voorzitter van de London Beekeepers' Association, waarschuwt alvast dat niet zomaar 50.000 bijen in een stad kunnen worden losgelaten. "De druk op de voedselbronnen wordt dan hoogstwaarschijnlijk te groot."

    In Groot-Brittannië is het aantal bijen de laatste twintig jaar met de helft gedaald. Ook andere insecten, zoals vlinders, doen het daar slecht. Zo'n 75 procent van de 59 verschillende soorten is bedreigd.

    (adha)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:insecten, bijen,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    titanic
    blog.seniorennet.be/titanic

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!