Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proef de Veluwe met de Veel Luwe Smultour


    Proef de Veluwe met de Veel Luwe Smultour


    © ImageGlobe/Anton Luhr

    De Veel Luwe Smultour, dat is al fietsend ontspannen en genieten van de Veluwse natuur én tegelijk proeven van eerlijke Veluwse streekproducten.

    Tussen 24 april en 30 oktober kunnen toeristen en recreanten tijdens een dertig kilometer lange fietstocht kennismaken met al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Van landweggetjes tot bospaden en van het strand langs het Veluwemeer tot het oude centrum van Elburg. Maar… dat is nog niet alles. Bij elke tussenstop staat er op vertoon van de speciale routekaart wat lekkers van Veluwse bodem klaar.

    Smullen maar

    Onderweg zijn er vijf verschillende pleisterplaatsen. Hier kunt u afstappen om te genieten van pure Veluwse seizoensproducten. Proef een ambachtelijk gerookte haring, een Veluws Akkerbrood gemaakt uit granen uit de tuinen van A. Vogel, een kopje biologische rundvleessoep of een fruitig glaasje sap.

    Maar het blijft niet alleen bij proeven. Bezoekers zijn ook welkom om lekker rond te struinen in bijvoorbeeld de stallen van Ko-Kalf of de fruittuinen van Fruittuin Verbeek zodat met eigen ogen te zien is waar, hoe en door wie de producten gemaakt worden.

    Take it slow

    Iedereen kent de Veluwe van de schitterende bossen, de zandvlaktes en het wild. Minder bekend is de agrarische diversiteit. Veel Luwe is een paraplumerk voor de meest uiteenlopende producten van Veluwse bodem.

    Veel Luwe haakt ook aan op de toenemende aandacht voor gezonde, duurzaam geproduceerde voeding en nieuwe trends als ‘slow food’. Veel Luwe en de Veel Luwe Smultour sluiten daar naadloos op aan: ontspannend genieten van de Veluwe en al het culinaire moois dat de streek te bieden heeft.

    Fietsverhuur

    Geen fiets bij de hand? Geen probleem. Bij drie van de vijf deelnemende bedrijven is het mogelijk een fiets te huren en te starten met de fietstocht. Wel is het nodig om vooraf even te reserveren. Voor de liefhebbers is het natuurlijk ook mogelijk de tocht per voet te doen.

    Prijs & verkrijgbaarheid

    De Veel Luwe Smultour kunt u in de periode van 24 april tot en met 30 oktober maken met uitzondering van de zondagen. De routekaart is verkrijgbaar bij drie verschillende startpunten en bij alle VVV’s op de Veluwe en kost € 11,50 p.p. en geeft recht op vijf traktaties (kinderen tot en met acht jaar gratis).

    Meer informatie over de Veel Luwe Smultour en de adressen van de verschillende startpunten en de verschillende VVV’s zijn te vinden op de website
    www.veelluwe.nl.

    bron; knackweekend.rnews.nl

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Tags:Veluwe, fietsvacantie, Nederland,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanoën in Noord-Ierland

    Kanoën in Noord-Ierland


    Aan de noordkust van Noord-Ierland is een nieuwe kanoroute uitgestippeld: de North Coast Canoe Trail.
    De tocht begint in Magilligan bij Londenderry en loopt langs brede zandstranden, dramatische landtongen en de beroemde rotsformatie Giant's Causeway naar het dorpje Waterfoot in de Glens of Antrim.

    De route is meer dan 100 km lang, maar die hoeft u niet in één dag af te leggen. Halverwege kunt u in een kleine, idyllisch gelegen visserscottage in de Port Moon Bay overnachten, een huisje voor 8 personen.

    Meer kanoroutes in Noord-Ierland vindt u op de site www.canoeni.com

    Maaike Schwering
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Kanovacantie, Ierland,
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint Tropez is een hondenparadijs!
     

    Saint Tropez is een hondenparadijs!


    Vijf vragen aan...Snoop

    Hij flaneerde over de boulevard in Saint Tropez, struinde door de designwinkels in New York City en sliep in luxehotels in Monte Carlo. Snoop leidt alles behalve een hondenleven. In het gevolg van zijn baasjes - fotograaf Anton Dijkgraaf en reisjournaliste Sylvia Keppel – reist hij de hele wereld over. Het boek ’Baasje, mag ik mee?’ beschrijft de wereld door de ogen van Snoop. 
    De avonturen van de viervoeter.


      Wat is je favoriete bestemming?

      Dat is moeilijk; Los Angeles was fantastisch, net als Wenen, Las Vegas en Ibiza. Maar als ik moet kiezen toch wel Saint Tropez. Zuid-Frankrijk is rijk, een beetje snobistisch. Daar houd ik van. Mensen zijn gek op kleine hondjes, die houden ze vaak als accessoires. Ik val er dus helemaal niet uit de toon. Ze hebben bovendien lekker brede straten en er staat altijd een koel zeebriesje.

      Mag je zomaar mee in het vliegtuig?

      Niet met alle maatschappijen. EasyJet bijvoorbeeld laat geen honden toe aan boord. Maar de meeste nationale maatschappijen maken er geen probleem van. Meestal neem ik Transavia of KLM, daar betaal je ongeveer veertig euro voor een enkeltje. Ik mag dan niet uit de tas, dus naar buiten kijken lukt niet. Gelukkig heb ik, afhankelijk van welk seizoen het is, een winter- en een zomertas. Allebei in New York gekocht.


      Wat neem je mee?

      Vosje, het enige speeltje dat ik nog niet kapot heb gebeten. Al vier en een half jaar –zolang ik leef – reist hij mee. Verder wat dekentjes en een paar brokken. En m’n paspoort natuurlijk. Af en toe moet ik inentingen halen, tegen rabiës bijvoorbeeld. Sommige landen hanteren strenge regels, maar binnen de EU valt het heel erg mee.


      Ontsnap je weleens?

      Nee, ik houd Anton en Sylvia altijd nauwlettend in de gaten. Soms, als ik ergens niet naar binnen mag, ga ik gewoon in de tas. Daar zitten kijkgaatjes in, dus niemand heeft het door.


      Heb je vakantievrienden gemaakt?

      Er zijn in het vliegtuig en de hotels altijd maar weinig honden te vinden. Wel heb ik interessante mensen ontmoet, zoals Pamela Anderson, Xander de Buisonjé en Hans Klok. Die gingen dan met mij op de foto.

      Uit 'Baasje mag ik mee’?, uitgeroepen tot grappigste reisboek van het jaar 2010.

      bron; telegraaf.be


      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:honden, Snoop,
      30-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is pinguïn Kate of William

      Hier is pinguïn Kate of William


      Het werd al maanden 'de trouw van het jaar' genoemd, en dat valt ook te merken in dierentuinen overal ter wereld. Dieren worden massaal Kate of William genoemd. Zo zijn er twee Bengaalse tijgers in de zoo van Rio de Janeiro die omgedoopt worden, en een Londense pinguïn die nog even op een naam moet wachten.

      Momenteel wordt de pasgeboren pinguïn in de Londense Zoo nog Egg genoemd, maar binnenkort zal het beestje een nieuwe naam krijgen. Ofwel Kate, ofwel William. Welke van de twee zal nog even afwachten worden. Bij pinguïns duurt het namelijk twee maanden voor het geslacht duidelijk wordt.

      'Egg' is op paaszondag geboren. Opmerkelijk is dat pinguïns pas na vijf dagen hun ogen kunnen openen, wat dus exact vandaag is. Of Egg interesse had om te ceremonie op televisie te volgen is niet bekend, maar de verzorgers van het beestje zullen dat alleszins wel gedaan hebben.

      Bengaalse tijgers
      Een dierentuin in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft twee pas verworven Bengaalse tijgers omgedoopt tot William en Kate, een eerbetoon aan het Britse prinselijke paar dat vrijdag in het huwelijk treedt.

      De twee katachtigen zijn deze week aangekomen in RioZoo en werden donderdag gepresenteerd aan publiek en pers. Tijger William is vier jaar oud, tijgerin Kate vijf. Omdat beide dieren in de bloei van hun leven zijn, hoopt de dierentuin op termijn voor het eerst in haar bestaan tijgerwelpen te mogen verwelkomen.

      (anp/sg)
      bron; hln.be

      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Tags:tijgers, pinguïn,
      29-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden spotten vanuit kijkhuisje Koksijde

      Zeehonden spotten vanuit kijkhuisje Koksijde


       
      Belga

      De gemeente Koksijde gaat een kijkhuisje plaatsen om zeehonden te spotten. Een kolonie van de dieren houdt zich al enkele maanden op ter hoogte van de golfbreker van Ster der zee.

      De dieren komen vaak verpozen op de golfbreker en zijn zo een toeristische attractie op zich.

      Veel mensen komen echter te dicht bij de dieren en zouden daardoor hun rust verstoren. De gemeente denkt er dan ook aan om wandelen op de golfbreker te verbieden.

      Voorts wordt er gewerkt aan een plan om ook het gebruik van visnetten rond de golfbreker te verbieden zodat de zoogdieren niet verstrikt kunnen raken.


      bron; deredaktie be

      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:zeehonden,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakken zijn meesters der evolutie


      Slakken zijn meesters der evolutie


      Slakken kunnen zich verbazingwekkend snel genetisch aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dat heeft een internationale onderzoeksgroep met behulp van duizenden vrijwillige slakkenzoekers uit vijftien Europese landen ontdekt.

      De onderzoeksgroep analyseerde ongeveer een half miljoen slakkenhuisjes naargelang de vorm en de kleur. Uit deze gegevens bleek dat de huisslak (Cepaeas nemoralis) over een periode van 50 jaar genetisch veranderde. "Dit is een zeer korte periode in de evolutie", zei de coördinator van het wetenschappelijke project Christian Anton vandaag.

      De exacte reden voor de genetische aanpassing is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of het klimaat een rol speelt, aldus de wetenschapper. Zo houden "geelhuizige" slakken, die door de kleur weinig zonlicht opnemen, zich voornamelijk op in noordelijke kustgebieden terwijl de anderskleurige slakken de schaduw opzoeken in beboste regio's.

      De onderzoekers ontdekten ook een rechtlijnige stijging van het aantal slakken over heel Europa. Een verklaring hiervoor hadden de wetenschappers nog niet.

      De vrijwilligers telden op 3.000 standplaatsen slakken en maakten zo het grootste datawervingsproject ooit mede mogelijk. Het slakkenonderzoek loop nog verder.

      (belga/adha)
      bron;hln.be

      Categorie:Weetjes- Dieren
      Tags:slakken,
      28-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel bouwt nest in asbak


      Vogel bouwt nest in asbak

      In het Britse Yorkshire heeft een meesje een nest gebouwd in een metalen vuilbak voor sigarettenpeuken, niet meteen een veilige plaats om te gaan wonen. Dat meldt BBC News.



      "We hadden een paar vogels de asbak zien onderzoeken, en we vroegen ons al of ze overwogen om erin te nesten," zegt Laura Bentley van natuurreservaat Fairburn Ings in Castleford. "We vonden mos en nestmateriaal vlakbij, en toen we in de bak keken terwijl de vogel even weg was, zagen we duidelijk een nest vanbinnen."

      De sigarettenbak werd dan maar afgeschermd om de mezen een veilig thuis te bieden. "Hoewel het misschien geen voor de hand liggende keuze is, zijn we verrukt dat ze deze plaats gekozen hebben om hun jongen groot te brengen."

      (hlnsydney/sam)
      bron; hln.be

      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Tags:vogels, meesjes,
      26-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 23.000 konijnen gedood in Nieuw-Zeeland tijdens paasweekend


       

      Bijna 23.000 konijnen gedood in Nieuw-Zeeland
      tijdens paasweekend


       
      photonews

      Tijdens het voorbije paasweekend zijn er in Nieuw-Zeeland 22.904 konijnen gedood. Naar jaarlijkse gewoonte vond in het district Otago op South Island de 'Great Easter Bunny Hunt' plaats. 24 Uur lang mogen jagers dan zoveel mogelijk konijnen doden. Zo doen ze iets aan de te grote konijnenpopulatie, die te veel schade zou aanrichten aan de natuur.

      De twintigste editie van de Great Easter Bunny Hunt lokte een hoop volk naar Otago. 24 Uur lang mochten 47 teams van jagers zoveel mogelijk konijnen doodschieten. Het team dat de wedstrijd uiteindelijk won, doodde maar liefst 1664 konijnen.

      'We bleven de volle 24 uren doorgaan en de jagers waren altijd klaar om te schieten', verklaarde één van de deelnemers. Dat er daarbij niet alleen konijnen maar ook varkens, geiten en duiven werden geraakt leek de jagers niet te deren.

      "We proberen iets te doen aan het konijnenprobleem. Ik denk dat de meerderheid van de mensen, zeker de boeren, dat een goede zaak vindt', aldus organisator Dave Ramsay.

      Dierenwelzijnsorganisaties zijn minder gelukkig met het evenement. 'Het doden van de dieren gebeurt in een soort feestatmosfeer, waarbij onervaren jagers knallen op alles wat beweegt', klaagt Hans Kriek, van de organisatie Safe. 'De dieren die ze doden zijn één zaak, degene die ze alleen maar verwonden een andere.'

      rvs bron; niewsblad.be  & huffington post

      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Tags:konijnen,
      25-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren in beeld


      Dieren in beeld



      Twee vogels vechten met elkaar in het ...

      © reuters


      Twee vogels vechten met elkaar in het Afghaanse Jelawar, in de Arghandabvallei ten noorden van Kandahar. 


      Deze heel zacht uitziende viervoeter is klaar ...

      © reuters


      Deze heel zacht uitziende viervoeter is klaar om gekeurd te worden tijdens een internationale hondenshow in Szivasvarad nabij Boedapest, Hongarije.



      Deze octopus heeft een bijzonder huisje in de ...

       © photo news

      Deze octopus heeft een bijzonder huisje in de Filipijnen:
      een leeg Coca-Colaflesje.


      Waterpret voor deze ijsbeer in de Zoo van ...
      © afp



      Waterpret voor deze ijsbeer in de Zoo van Amneville, in Frankrijk.

      Indira is geen katje om zonder handschoenen ...
      © reuters


      Indira is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken! Deze Bengaalse tijger, ook wel koningstijger genoemd, is gehuisvest in de Zoo van Cali in het Zuid-Amerikaanse Colombia.


      Natuurfotograaf Tom Leeson en zijn gezel ...

      Natuurfotograaf Tom Leeson en zijn gezel kregen bezoek van een schattige ijsbeer op Barter Island aan de noordkust van Alaska.




      bron;hln.be

      Categorie:Foto's
      Tags:ijsbeer, tijger, octopus, hond, vogels,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonte vliegenvanger



      Dit jaar is het de eerste keer dat Bonte Vliegenvanger in onze tuin is gaan wonen, de vogeltjes hebben een mezenkasje gekozen wat zeer goed in het
      zicht van ons huis hangt. Hij zit te fluiten van s'morgens vroeg.

      De bonte vliegenvanger is een zangvogel die in Belgie en Nederland
      minder aanwezig is. Zijn leefgebieden zijn Scandinavië, het voormalig
      Oostblok en Spanje.














      Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


      Categorie:Foto's
      Tags:bonte vliegenvanger, dieren,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermend katje tussen glasscherven

      Kermend katje tussen glasscherven



      In een glasbak in het Nederlandse Oude Pekela hebben voorbijgangers een jong katje ontdekt dat met vastgebonden achterpoten en een afgeplakt bekje tussen de glasscherven was gedumpt. Het door de scherven gewonde diertje wist met zijn gekerm de aandacht te trekken. De politie in Groningen spreekt van een ernstige vorm van dierenmishandeling en is op zoek naar de dader, zo liet een woordvoerder weten.

      Het dier lijkt de mishandeling redelijk te hebben doorstaan. Een medewerkster van een dierenasiel in Veendam heeft zich over het katje ontfermd. De plaatselijke website PrachtigPekela.nl heeft een beloning uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot aanhouding van de dader.

      (anp/sps)
      Bron; hln.be

      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Tags:katje,poes,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kat heeft in elk oor 32 spieren.




      Een kat heeft in elk oor 32 spieren.



      Un chat a 32 muscles dans chaque oreille.



      A cat has 32 muscles in each ear.



      bron; seniorennet.be


      Categorie:Weetjes- Dieren
      Tags:kat,
      24-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macro foto's in het voorjaar gemaakt te Oudenaarde




      Macro foto's in het voorjaar gemaakt te Oudenaarde
















































































      Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


      Categorie:Foto's
      Tags:Macrofoto's,natuur,bloemen,
      23-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaan is verliefd op tractor


      Zwaan is verliefd op tractor

       
      Een achtjarige zwaan, die leeft op het domein van een Duits hotel, viel voor de charmes van een blauwe tractor.

      Sinds puberteit

      Herman Josef Hericks, het baasje van Schwani, zegt dat het dier maar niet genoeg kan krijgen van zijn landbouwvoertuig. Elke keer hij de motor laat draaien, komt het dier aangewaggeld om dag te zeggen. Volgens de inwoners van het dorp is de verliefdheid al even aan de gang, het begon tijdens de puberteit van het dier.

      "Verschillende experts bestudeerden al de bizarre relatie tussen het dier en het voertuig, maar niemand kan zeggen waarom Schwani zo dol lijkt te zijn op de tractor. Sommigen denken dat het komt doordat het dier tijdens haar jeugd al in contact kwam met luide machines. Sinds we de tractor drie jaar geleden kochten, volgt Schwani hem overal naartoe", aldus Hericks.

      (ep) Bron; hln.be

      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Tags:zwaan,
      21-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren met humor



      Dieren met humor


      Dieren met humor 

        Het moeten niet altijd de mensen zijn die de grapjas uithangen.
        Ook dieren kunnen er wat van. 

      Schol!

      schol !

      Net terug van de styliste

      Net terug van de styliste


      Lachen naar het vogeltje!

      Lachen naar het vogeltje!



      "Hey! Ben je doof of wa?"

      "Hey! Ben je doof of wa?"

      Spreidstand

      Spreidstand

      "Allez Minoes, pakt de muizkes!"

      "Allez Minoes, pakt de muizkes!"

      Alvin de discoking!

      Alvin de discoking!

      De honden van de tandarts

      De honden van de tandarts


      "Ai, oei, auw! Waarom overkomt mij dat nu altijd?"

      "Ai, oei, auw! Waarom overkomt mij dat nu altijd?"

      "Mmm... dat lekker wormpje is van mij!"

      "Mmm... dat lekker wormpje is van mij!" |


      Vrolijke vrienden

      Vrolijke vrienden


      "Zijn we nog niet droog?"

      "Zijn we nog niet droog?"


      "Poten omhoog! Dit is een overval!"

      "Poten omhoog! Dit is een overval!"

      Ontvoering op klaarlichte dag

      Ontvoering op klaarlichte dag


      Laurel & Hardy: de comeback!

      Laurel & Hardy: de comeback!

      Lui zijn doet geen zeer

      Lui zijn doet geen zeer


      Blackie was nummer 1 in de wedstrijd gekke bekken trekken!

      Blackie was nummer 1 in de wedstrijd gekke bekken trekken! |


      Bweuk!

      Bweuk!

      "De postbode is mijn beste vriend!"

      "De postbode is mijn beste vriend!"


      "Mag ik alstublieft binnenkomen?"

      "Mag ik alstublieft binnenkomen?"


      "Hey! Cool bakske!"

      "Hey! Cool bakske!"


      "Aha, nu gaat het pas vooruit!"

      "Aha, nu gaat het pas vooruit!"

      Lievelingsknuffel

      Lievelingsknuffel

      Iedereen moet meegaan met zijn tijd!

      Iedereen moet meegaan met zijn tijd!


      Kiekeboe!

      Kiekeboe! |

      Bron; skynet.be


      Categorie:Foto's
      Tags:dieren,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofd boven de wolken in Guatemala


      Hoofd boven de wolken in Guatemala


       

      De bergen van Alta Verapaz zijn het terrein van de Quiché-indianen. Deze Guatemalteken leven in kleine poblados boven of langs de weg. De vrouwen doen er nog de was in de beek en wandelen naar huis met een mand schone én prachtig gekleurde kleren op hun hoofd. De groene, bergachtige omgeving is magnifiek.

      Om te slapen nemen twee jongemannen die op een finca werken me mee naar het grootste dorp, Finca Campur. Ik mag er van de pastoor overnachten naast de kerk. Een zevental kinderen komt nieuwsgierig kijken wanneer ik de tent opzet, terwijl ver weg wat muziek klinkt. 's Nachts openen de hemelsluizen zich, negen uur lang. Het ontbijt, overheerlijke cakes gemaakt van chocolade en kokosmelk, maakt veel goed. Onder de verbaasde ogen van een dertigtal Quichés stop ik de tent in mijn fietszakken en rij verder, soms zelfs boven de wolken.

      Als ik in San Pedro Carchá aankom, verlang ik naar een hotel na het eenvoudige eten van de Quiché en de overnachtingen in tenten en cuarto's. Een plek vind ik in het Park Hotel op een beplante heuvelflank, waar je voor 37 euro een bungalow kunt huren. In het restaurant smul ik van een aspergesoepje, een slaatje van de chef en een geroosterde zalm.

      Mejorcamino.blogspot.com


      Piet Vercaempst
      Bron; demorgen.be

      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:Guatemala,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van alle paarden is illegaal in ons land


       

      Helft van alle paarden is illegaal in ons land


      Bijna de helft van de paarden, pony's en ezels in ons land was in 2009 niet geregistreerd. "Het zijn vaak de paarden die niet geregistreerd zijn die verwaarloosd worden, en waarvan het onmogelijk is om de eigenaar terug te vinden." Zo zegt Kamerlid Flor Van Noppen (N-VA) vandaag in de Concentrakranten.

      Sinds juli 2008 moeten paarden, pony's en ezels verplicht geregistreerd worden. De dieren moeten onder meer een microchip in de hals en een paspoort hebben. Maar dat deze verplichting nog door heel wat mensen in de wind wordt geslagen, blijkt uit cijfers die Van Noppen opvroeg bij minister van Landbouw Sabine Laruelle (MR).

      "In 2009 werden door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) 3.541 paarden gecontroleerd", zegt Van Noppen. "Van dat aantal bleek liefst 41 procent niet in orde met de registratie."

      Volgens een schatting van het FAVV zouden er vandaag in België zeker 50.000 ongeregistreerde paarden zijn. "De registratie werd onder meer ingevoerd in het belang van de voedselveiligheid", zegt Van Noppen. "Enkel zo kan vermeden worden dat zieke paarden of sportpaarden in het slachthuis belanden."

      Van Noppen pleit voor meer controles op de registratie. "Wij controleren veel, en ondertussen zijn er al bijna 200.000 dieren geregistreerd", zegt Jan Eyckmans van de FOD Volksgezondheid.

      "Personen die betrapt worden met een niet-geregistreerd dier krijgen meestal een waarschuwing. Indien ze bij een hercontrole opnieuw tegen de lamp lopen, riskeren ze een boete van minstens 250 euro."

      (belga/adha)
      Bron; hln.be


      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Tags:paarden,pony's,ezels,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België zestiende op lijst dieronvriendelijke landen

      België zestiende op lijst dieronvriendelijke landen



      België bezet de zestiende rang op de lijst met dieronvriendelijke landen van de Nederlandse Stichting Dierenhulp. Griekenland is ook dit jaar de lijstaanvoerder, gevolgd door Spanje en de Nederlandse Antillen. Volgens deze lijst zijn dieren het beste af in Zweden.

      De lijst is een indicatie samengesteld op basis van meldingen van toeristen, dierenartsen, rapporten, mediaberichten, dierenorganisaties en eigen waarneming.

      Griekenland blijft lijstaanvoerder. De slechte economische situatie in het land, die naast mensen ook dieren niet ten goede komt, speelt hierbij een rol, zo meldt de Stichting Dierenhulp.

      Nederland, vorig jaar zesde, bezet in de jongste lijst de vierde rang. Andere opvallende stijgers zijn Bulgarije (10 plaatsen) en Japan en Egypte (6 plaatsen). De grootste daler met 12 plaatsen is Cuba, nu nummer 24.

      België steeg drie plaatsen ten opzichte van 2009. Als redenen worden de malafide broodfok en het aanbod van dieren uit voormalige Oostbloklanden via tal van websites vermeld.

      "Daarnaast speelt de situatie rond fokvee zoals kippen en vleeskonijnen, die onder zeer erbarmelijke situaties gehouden worden, en talloze meldingen via o.a. Gaia, artsen en collega-organisaties", aldus Mark Erwin Vos, voorzitter van Stichting Dierenhulp.

      De lijst dieronvriendelijke landen:

      1. Griekenland, 2. Spanje, 3. Nederlandse Antillen, 4. Nederland, 5. Roemenië, 6. Turkije, 7. Venezuela, 8. Bulgarije, 9. Egypte, 10. Portugal, 11. Mexico, 12. Aruba, 13. China, 14. Thailand, 15. Verenigde Staten, 16. Belgie, 17. Brazilië, 18. Italië, 19. Zuid- Afrika, 20. Japan... 54. Colombia, 55. Rusland, 56. Zweden. (belga/adha)

      bron; hln.be

      Categorie:Weetjes- Dieren
      Tags:dieren,dieronvriendelijke landen,
      20-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Witte leeuwtjes geboren in Belgrado

       Witte leeuwtjes geboren in Belgrado


       



       
      AP Auteur: foto

      De zoo van Belgrado heeft er een aantal nieuwe inwoners bij. Er zijn vier witte leeuwtjes geboren, zeer uitzonderlijk en zeer mooie familieleden van de Afrikaanse leeuw.

      Bron; nieuwsblad.be

      Categorie:Weetjes- Dieren
      Tags:leeuwen,
      19-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vos als huisdier

      Een vos als huisdier



      Bizar nieuws van de week

        © Tony Northrup - Fotolia

      Een familie uit de Dordogne in Frankrijk nam een tijdje geleden een vosje in huis dat het vond aan de kant van de weg naast het kadaver van zijn moeder. Het diertje is een jaar later mooi afgericht: Zouzou maakt deel uit van de familie, heeft zijn eigen terrein in de tuin, eet hondenbrokjes, drinkt uit een pot samen met de kippen van de familie en laat zich zelf strelen. Maar ondanks deze opmerkelijk integratie, dreigt het diertje weggehaald te worden. Vossen zijn wilde dieren en worden als schadelijk beschouwd. De overheid vreest dat het dier tijdens de paartijd gevaarlijk kan worden. Het gezin verzet zich en probeert alles om het dier te mogen houden. Het hof van Bergerac zal zich op 11 mei uitspreken over de toekomst van het dier.

      bron;skynet.be

      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Tags:vos,



                  




      Lieve Bezoeker
        Om het openen van 
       
      het gastenboek voor 
         iedereen gemakkelijk 

       
      te houden worden te
        grote Plaatjes en of
        Buttons verwijderd
      .




      Blog als favoriet !


      Willekeurig SeniorenNet Blogs
      majumau
      blog.seniorennet.be/majumau

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!