Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    25-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madeira voor elk seizoen


    Madeira voor elk seizoen



    Funchal, de hoofdstad van Madeira, telt meer dan 100.000 inwoners.

    Madeira behoort tot de zeldzame bestemmingen met het hele jaar door aangenaam weer: het is er nooit echt koud en nooit echt heet. 's Winters is het groene eiland een ideale bestemming voor liefhebbers van wellness en wandelen. Maar Madeira leent zich ook uitstekend tot een rondrit per auto of een bezoek aan de hoofdstad Funchal.

     

    Een van de authentieke huisjes in Santana.

    Een van de authentieke huisjes in Santana.

    Levada's zijn kanaaltjes. Het totale netwerk is wel 2.000 km lang.

    Levada's zijn kanaaltjes. Het totale netwerk is wel 2.000 km lang.

    De Mercado dos Lavradores, waar je alle specialiteiten kunt kopen.

    De Mercado dos Lavradores, waar je alle specialiteiten kunt kopen.

    Zelfs in putje winter geniet je op zustereiland Porto Santo van een heerlijk zonnige vakantie.

    Zelfs in putje winter geniet je op zustereiland Porto Santo van een heerlijk zonnige vakantie.

    Het chique Reid's Palace, waar ook Churchill vaste klant was.
    Het chique Reid's Palace, waar ook Churchill vaste klant was.

    De Quinta da Casa Branca is een landhuis dat nu een trendy hotel is.

    De Quinta da Casa Branca is een landhuis dat nu een trendy hotel is.


    Rijden door de bergen

    Soms lijkt het alsof iemand de Pyreneeën in het midden van de Atlantische Oceaan heeft neergeplant, want je kan op Madeira heerlijke rondritten maken met de auto, al komt daar heel wat bochtenwerk aan te pas. Een van de mooiste leidt vanuit Funchal noordwaarts, over de bergkam in het midden van het eiland. Je kan er genieten van prachtige uitzichten op de ongerepte noordkust en op de valleien.

    We stoppen bij de Miradouro do Pico do Arieiro, waar enkele wolken over het centrale bergland van Madeira drijven. Ook de Pico Ruivo, met zijn 1.862 meter de hoogste top van het eiland, is goed te zien. De beklimming van die Pico Ruivo is trouwens een serieuze uitdaging en niet voor iedereen weggelegd. In het uiterste oosten van het eiland liggen de mooiste uitzichtspunten vanop het Ponta do Resto en het Ponta de São Lourenço. Vanop de kliffen zien we het water op de rotsen inbeuken: een adembenemend schouwspel. Een magische plek ook voor de mooiste zonsondergang van Madeira.

    Wandelen langs de levada's
    Levada's zijn irrigatiekanalen die het water brengen van het vochtige noorden naar het droge zuiden, over of door de bergen en heuvels. Langs al die kanaaltjes lopen paden. En die zijn samen 2.000 km lang. Het best ga je op pad met een gids die je veilig langs de mooiste plekjes loodst. Shuttlebusjes brengen je na afloop weer naar het hotel. Er zijn levadawandelingen voor geoefende en minder geoefende wandelaars en van verschillende duur. Er is dus zeker keuze genoeg. Een mooie levadawandeling loopt naar het schilderachtige dorpje Santana in het noorden, waar je nog enkele typische houten huizen met puntig strodak vindt.

    Populair is de levadawandeling naar de 25 Fontes, in het noordwesten van het eiland. Die 25 watervalletjes storten zich in een dichtbegroeide komvormige rotswand naar beneden. Zorg voor schoenen met voldoende grip, voor een zaklamp en warme kleding, want het weer in de bergen is zeer onvoorspelbaar. Een uitstekende organisatie voor wandelingen is Madeira Levada Walks (http://www.madeira-levada-walks.com).

    Flaneren in Funchal
    Met zijn witte gevels, gezellige pleintjes en zwart-wit betegelde voetpaden kan Funchal zijn Portugese roots niet verbergen. Een goed startpunt voor een bezoek aan Funchal is de kathedraal. Vooral het plafond is de moeite waard, net als de arcaden. De Avenida Arriaga, die van de kathedraal wegloopt, vormt de centrale as van de stad en is een van de weinige vlakke straten van Funchal. Vlakbij ligt het Paláçio São Lourenço waar de regering zetelt. Naast de Jardim Municipal bevindt zich de Adegas de São Francisco, een franciscanenklooster waarin het oudste wijnhuis van Madeira is ondergebracht. Je krijgt er een rondleiding in de wijnkelders en uiteraard is er tijd om de wijnen te proeven.

    Ook niet te missen is de Mercado dos Lavradores. Deze markt ligt aan de rand van de Zona Velha, een wirwar van straatjes met lage huizen waarin restaurants gevestigd zijn. De markt wordt elke ochtend gehouden. Je kan er groenten, kaas en worst kopen, maar ook souvenirs. Bloemenverkoopsters bieden paradijsbloemen en koningsprotea's aan.

    De meeste mensen komen er echter voor de vismarkt, waar kraakverse tonijn wordt versneden en de langoesten hoog opgestapeld liggen. De ideale plek om 'espada preto' te ontdekken, dé vis van Madeira. Die wordt op grote diepte gevangen. Met zijn smalle tanden en zijn grote ogen lijkt hij op een alien, maar het stevige vlees is heel lekker.

    Varen naar Porto Santo
    Op zo'n 40 km van Madeira, goed twee uur varen, ligt het veel kleinere Porto Santo en de tegenpool van het zustereiland. Porto Santo is veel vlakker en terwijl Madeira wordt omringd door kliffen, gaat Porto Santo prat op een zandstrand van 8 km, dat volgens de bewoners van Madeira genezende eigenschappen zou hebben. Zelfs in de winter kan je hier zonnebaden als je een plekje uit de wind zoekt.

    Cristiano Ronaldo bracht er een groot deel van zijn jeugd door, maar de beroemdste bewoner was Christoffel Columbus, die in 1479 met de dochter van de plaatselijke gouverneur trouwde. Zij woonden drie jaar op Porto Santo alvorens hij westwaarts koers zette om Amerika te ontdekken. Je kan hier het Casa-Museu de Cristóvão Colombo bezoeken, maar Porto Santo is vooral een strandbestemming.

    Naar Porto Santo kan je trouwens ook met een binnenlandse vlucht die amper 15 minuten duurt. Op Madeira gaan we in een catamaran ook op zoek naar dolfijnen en walvissen. En we hebben geluk, want we krijgen enkele dolfijnen te zien die door het water klieven en we vangen een glimp op van een walvis die lucht uitblaast en daarna zijn staart in het water laat glijden.

    Wellnessen in hotels en quinta's
    Voor als het weer al eens tegenslaat, hebben de meeste hotels een ruim wellnessaanbod. Zo heeft het RIU Palace Madeira (****) een overdekt zwembad en een beautycentrum. Maar hét hotel van Madeira is Reid's Palace (*****), dat al in 1891 de deuren opende. In het weelderige interieur lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Er is een chic Tea Terrace, waar Churchill verpoosde om zijn memoires te schrijven.

    Bijzonder is slapen in een quinta, een landhuis dat omgetoverd is tot hotel. Zoals het Quinta da Casa Branca (*****) , met een wellnesscenter en uitstekende keuken. De hotels zijn te vinden in de brochures van Jetair en VIP-Selection. RIU Palace Madeira kan al vanaf 879 euro in halfpension, vluchten inbegrepen, voor zeven nachten. Alle spa's staan op http://www.spasmadeira.com en alle quinta's op http://www.quintas-madeira.com

    Praktisch
    Erheen: Jetairfly vliegt nog tot begin april wekelijks van Brussel naar
    Funchal op zaterdag. Prijs voor een ticket enkele reis, all-in, vanaf 49,99 euro. Via http://www.jetairfly.com of de reisagent. Je kan ook een huurauto boeken bij Jetair, die je meteen kan ophalen op de luchthaven. Een auto in categorie A voor een week heb je al vanaf 185 euro, een categorie B kost 198 euro per week en een categorie C 204 euro per week. http://www.jetair.be

    Weer in de winter: 16 à 20 graden. Hou rekening met regen en wolken in de bergen. Het weer kan snel omslaan. Het zuiden is het zonnigst.

    Info: http://www.madeiraislands.travel - http://www.porto-santo.com


    Porto Santo

    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:madeira,wandelen,autorondrit,
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luie aap krijgt lift van papegaai



    Luie aap krijgt lift van papegaai


    Als je zelf te lui bent om je te verplaatsen, ...

    Als je zelf te lui bent om je te verplaatsen, dan vraag je toch even een lift. Deze aap uit San Agustin, Colombia, had het goed bekeken om boven in een boom te geraken.

    Als je zelf te lui bent om je te verplaatsen, ...



    Als je zelf te lui bent om je te verplaatsen, ...



    Als je zelf te lui bent om je te verplaatsen, ...

    bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:aap,papegaai,
    19-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's omgeving Waasmunster



    Natuur foto's omgeving Waasmunster



































      Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:waasmunster,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocaïneduif valt in armen van Colombiaanse politie


    Cocaïneduif valt in armen van Colombiaanse politie



    In de Colombiaanse stad Bucaramanga is een duif onderschept die cocaïne en basuco - de Colombiaanse variant van crack - vervoerde. Dat meldt het radiostation Caracol op gezag van de politie.

    Te zwaar beladen
    De politie kreeg een tip en vond de duif op een van de muren die de gevangenis omringen. Het beest was te zwaar beladen om weg te kunnen vliegen. Op zijn rug zaten 40 gram cocaïne en 5 gram basuco.

    De duif is overhandigd aan de milieupolitie. Wat er met de vogel gaat gebeuren, is niet bekend.

    (anp/eb)bron;demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:duif,
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén steak is 4.000 liter water

     
    Eén steak is 4.000 liter water

    Wie zijn/haar watervoetafdruk al eens berekende, beseft dat de gemiddelde persoon er dagelijks heel wat liters doorjaagt. Opmerkelijk is dat het meeste water naar ons voedsel gaat. Rundvlees is de grootste boosdoener, want voor één steak is liefst 4.000 liter water nodig.

     De watervoetafdruk van Lady Gaga moet in dit kleed gigantisch zijn.

    De watervoetafdruk van Lady Gaga moet in dit kleed gigantisch zijn. In heel wat delen van de wereld krijgt de bevolking tijdens de zomer te kampen met een watertekort. Je zou je haast schuldig gaan voelen om je auto te wassen of een douche te nemen. Nochtans verbruiken we veel meer water als we een stukje vlees eten. Stel dat je onder de douche een zestal liter water per minuut verbruikt, dan kost je dat zestig liter wanneer je tien minuten onder de douche staat. Over een hele week komen we zo op ongeveer 400 liter water. Het valt haast moeilijk te geloven, maar met slechts één steak ligt je waterverbruik al meteen tien keer hoger dan een hele week douchen.

    Rundvlees
    Het water dat nodig is voor vlees verschilt van land tot land. In België staat 200 gram rundvlees gelijk met 3.960 liter water. Voor 200 gram gevogelte is 'maar' 624 liter nodig. Ter vergelijking: een blikje cola is 208 liter water, een snee brood is 44 liter en 200 gram aardappelen vragen 34 liter. Rundvlees steekt er dus met kop een schouders bovenuit. Een overzicht van de gemiddelde globale watervoetafdruk per product vind je in de tabel hieronder.

    Acht miljard kippen
    Dat de veestapel meer water nodig heeft dan de mens wordt opvallend als we de statistieken er zouden bij nemen. Er leven intussen bijna zeven miljard mensen op onze planeet. Daarnaast leven er zo'n acht miljard kippen. Het kweken van vee brengt bovendien ook veel afval met zich mee. Dat nestelt zich in het grondwater waardoor de watervoorraad opnieuw wordt aangetast.

    Schaam je dus niet als je dagelijks een verkwikkende douche wil nemen. Als je bijvoorbeeld wekelijks dat stukje vlees één dag zou vervangen door iets anders, heb je je waterverbruik al flink naar beneden gehaald.

    Günther Brantson
    © afp bron;hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:watervoetafdruk,steak,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige beelden bevroren meer Kashmir

     Prachtige beelden bevroren meer Kashmir


    In Kashmir is het ongewoon koud. Inwoners ...


    In Kashmir is het ongewoon koud. Inwoners proberen met traditionele bootjes te varen op het deels bevroren meer Dal in Srinagar.


    In Kashmir is het ongewoon koud. Inwoners ...




    In Kashmir is het ongewoon koud. Inwoners ...






    In Kashmir is het ongewoon koud. Inwoners ...


    © afp
    bron;hln.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:Kashmir,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen gebruiken slakken.

     

    Russen gebruiken slakken om luchtvervuiling te meten



    Een waterzuiveringsstation in het Russische Sint-Petersburg gaat zes enorme slakken inzetten om de luchtvervuiling te meten die het station veroorzaakt.

    Het waterzuiveringsstation gaat achatina-slakken inzetten om de vervuiling te meten. De dieren, die tot 20 centimeter lang kunnen worden, ademen met longen, wat hen geschikt maakt om de luchtvervuiling te controleren.

    Op regelmatige basis zal de omgevingslucht van het zuiveringsstation in de kooi van de slakken worden geïnjecteerd. De dieren worden uitgerust met sensoren om hun gezondheid te controleren. Als de luchtvervuiling toeneemt, gaat hun ademhaling en hartslag omhoog.

    (belga/gb)bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:slakken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mauritius wil 'duurzaam eiland' worden

     
    Mauritius wil 'duurzaam eiland' worden


    Mauritius stimuleert instanties en particulieren om groene energie te produceren. Verschillende scholen hebben al zonnepanelen geïnstalleerd en boeren plaatsen windmolens op hun grond.

    "We hebben hier zoveel zon", zegt Andrea Gungadin, rector van het Hindoe Meisjescollege, een particuliere school in Curepipe in het zuiden van Mauritius. "Waarom zouden we daar niets mee doen, als de zon gebruikt kan worden om elektriciteit te produceren? Fossiele brandstoffen worden duurder en schaarser."

    De school met 1.400 leerlingen produceert dagelijks 14 KWh schone energie, dankzij een systeem op het dak. De zonnepanelen leveren ongeveer een vijfde van de benodigde energie voor de school.

    Minder uitstoot
    In december vorig jaar lanceerde Mauritius een initiatief waarbij de bevolking werd aangespoord om elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen. Minister Rashid Beebeejaun van Energie en Openbare Nutsbedrijven zegt dat het eiland de uitstoot van broeikasgassen zo wil verminderen. Ook moet Mauritius de mogelijkheden om energie op te wekken, verbreden.

    "We willen Mauritius in een duurzaam eiland veranderen, een voorbeeld van ecologische duurzaamheid", zegt hij.

    Experimenteel
    In de Grid Code van het Central Electricity Board (CEB) zijn de standaarden vastgelegd voor prestatie, betrouwbaarheid en veiligheid van systemen die gebruikt worden om hernieuwbare elektriciteit te produceren. Als particulieren via die systemen energie willen gebruiken of leveren aan het nationale energiebedrijf, moeten ze aan de eisen voldoen.

    De code is beperkt tot centrales met een maximumcapaciteit van 50 kilowatt. De totale geïnstalleerde capaciteit is op dit moment beperkt tot tweehonderd centrales in het hele land. "We zitten nog in de experimentele fase. We kunnen het netwerk niet openstellen voor duizenden kleine producenten en vervolgens vastlopen met onervaren mensen", zegt een woordvoerder van het CEB.

    Pavitra Maulloo, een ingenieur, zegt dat er geen grote veranderingen in de bestaande bekabeling nodig zijn om elektriciteit te leveren aan het CEB. "Alleen een goed isolatiesysteem en een meter om de import en export van elektriciteit af te lezen. En we moeten er zeker van zijn dat alle verbindingen aan de eisen voldoen."

    Suikerboeren
    Het energiebedrijf koopt energie in voor prijzen die variëren tussen 22 en 62 eurocent per KWh. De zeventien zonnepanelen van het Hindoe Meisjescollege kostten ruim 3.400 euro, maar Maulloo legt uit dat de kosten afhankelijk zijn van de locatie, het aantal panelen, de structuur en de installatiemogelijkheden.

    "Een kantoor of instituut kan de investering in vijf jaar terugverdienen. Een huishouden in zeven tot acht jaar. Daarna kun je gewoon twintig jaar lang energie produceren, gebruiken en verkopen", zegt hij.

    Openbare scholen volgen inmiddels het voorbeeld van het Hindoe Meisjescollege. Ook suikerboeren, die te maken hebben met dalende suikerprijzen, oriënteren zich op de mogelijkheden. Duizenden hectares land worden niet meer gebruikt voor suikerplantages, maar de boeren sluiten nu overeenkomsten met kleine windenergieproducenten om er windmolens te plaatsen.

    (ips/adb)bron; hln.be 

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Mauritius,
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw sporen van lynx aangetroffen in Luik

     
    Opnieuw sporen van lynx aangetroffen in Luik


    © afp

    Vorige week zijn in de provincie Luik pootafdrukken en een uitwerpsel van de Euraziatische lynx aangetroffen. De afgelopen jaren werden in de Voerstreek en de Oostkantons en ook verspreid over de Ardennen jaarlijks sporen van de grote carnivoor gevonden worden.

    In de omgeving van Ferrières, in de provincie Luik, zijn vorige week in de sneeuw pootafdrukken en een uitwerpsel van de Euraziatische lynx gevonden. "Eerder werden die ook al gevonden in de streek van Chiny rond de Semois en verder verspreid over verschillende plaatsen in de Ardense regio en over de grens in Noord-Frankrijk (Argonne) als het Groothertogdom Luxemburg", verduidelijkt zoogdierspecialist Koen Van Den Berge van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO).

    Camouflage

    "Het was al een tijdje geleden dat we nog een spoor vonden, maar dat is net typisch voor de soort die een individueel leefgebied heeft tot duizend vierkante kilometer. Bovendien is de lynx zeer goed gecamoufleerd en bijzonder moeilijk waar te nemen. De sporen die we vinden komen bijna allemaal per toeval boven water."
     
    De dieren, waarvan ook in de Voerstreek en de Oostkantons (Hoge Venen) sporen zijn teruggevonden, breiden wellicht vanuit het Eiffelgebergte hun leefgebied uit.

    (belga/dea)
    bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Euraziatische lynx,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde verhalen over spionerende dieren

     
    Vreemde verhalen over spionerende dieren


    James Bond is vandaag niet noodzakelijk meer een geheim agent in een duur pak. Soms worden dieren ingezet door geheime diensten. Een gier, een kat en zelfs insecten zouden kunnen spioneren. Maar of we de volgende vreemde verhalen mogen geloven is op zich een goed bewaard geheim.



    © ap


    © afp


    © ap


    © ap


    © reuters
    001. De gier
    Saoedi-Arabië ontmaskerde een tijd geleden een gier als spion, toen bleek dat het dier een zendertje droeg en een band rond z'n poten had. Die waren aangebracht door wetenschappers van de universiteit van Tel-Aviv, naar eigen zeggen om de trektocht van de vogel te volgen.

    002. De kat
    In de jaren 60 zou de CIA microfonen en zenders ingeplant hebben bij katten. Volgens de voormalige CIA-agent Victor Marchetti werden de dieren opengesneden en uitgerust met batterijen. De staart diende als antenne. De eerste spionagekat werd op een missie gestuurd, maar het dier werd op weg naar het doelwit omver gereden door een taxi. Het project werd dan maar meteen opgeborgen. Blijft de vraag: was de kat ontmaskerd door de taxichauffeur?

    003. De eekhoorn
    De Iraanse politie zou in 2007 veertien eekhoorns opgepakt hebben op verdenking van spionage. De dieren droegen zendertjes met de bedoeling af te luisteren. Al werd dat verhaal door Buitenlandse Zaken wel ontkend.

    004. De duif
    Opnieuw in Iran zouden duiven ingezet zijn als spion nabij een nucleaire faciliteit. Duiven zijn natuurlijk niet aan hun proefstuk toe als geheim agenten. In 1903 deed een Duitse ingenieur al experimenten met duiven. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verdiende de duif Cher Ami zelfs een medaille voor het redden van Amerikaanse levens. Ook de Duitsers besloten duiven in oorlogstijd in te zetten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zochten de Britten naar een andere vogel om de duiven te onderscheppen. En dat werd de valk...

    005. De dolfijn en de zeeleeuw
    Dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen zijn intelligente dieren en dus is het niet vreemd dat de Amerikaanse marine de dieren al heeft ingezet. Ze kunnen onder water geluiden opvangen en in donkere omgevingen zien. Dierenorganisaties zijn niet te spreken over de keuze om dieren in te zetten in oorlogsgebied.

    006. De havik
    In India zijn zendertjes ontdekt bij haviken. Eerst werd gedacht dat de vogels ingezet waren door Pakistan. Maar later moest India zijn beschuldigingen intrekken, toen bleek dat de haviken gebruikt werden tijdens jachtexpedities. De vogels waren dus wel degelijk spionnen, maar ze waren enkel geïnteresseerd in andere dieren.

    007. Insecten
    Wie zou nu een insect verdenken? Wetenschappers hebben al insecten uitgerust met extreem kleine zendertjes en camera's. De diertjes zouden de implantaten in hun lichaam opnemen naarmate ze zich ontwikkelen. Een dure grap als zo'n insect dan met een krant tegen de muur wordt gekwakt.

    008. De kip
    KFC, een bekende fastfoodketen in de VS, maar ook de afkorting van operatie Kuwaiti Field Chicken. Het was een plan van het Amerikaanse leger om kippen in te zetten in oorlogsgebied. De kippen moesten giftige gassen herkennen, maar liefst 41 kippen stierven al na één week in de Golf aan ziekte.

    009. Apen, bijen, haaien en vleermuizen
    En zo zijn nog meer diersoorten al verdacht geweest van spionage. Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerde het Amerikaanse leger explosieven aan vleermuizen te bevestigen. Slechts weinig bommen troffen hun doelwit. En vaak is toch veel verbeelding nodig om de verhalen te geloven. Apen die met geweren schieten, haaien die burgers aanvallen, enz. James Bond hoeft misschien toch niet meteen concurrentie te vrezen.

    (gb)bron;hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Apen, bijen, haaien,vleermuizen,kip,Insecten,havik,dolfijn,zeeleeuw,duif,eekhoorn,kat,gier,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe hond wijkt niet van graf verongelukt baasje

     
    Trouwe hond wijkt niet van graf verongelukt baasje


    Danig triest na de dood van haar baasje, blijft de hond Zelda waken bij het graf van haar verongelukte baasje. Wellicht is de hond innig dankbaar voor het feit dat Josh Reed haar destijds van de dood redde.


    Josh vond de hond in 2006 halfdood naast de weg, ergens in de Verenigde Staten. Het dier was aangereden door een auto en de toen twaalfjarige jongen ontfermde zich over het dier.

    Van de weg gemaaid
    In september 2009 sloeg het noodlot echter opnieuw toe. Josh Reed werd van de weg gemaaid door een vrachtwagen toen hij een ritje maakte met zijn quad. De jongen, amper vijftien jaar, overleefde het ongeluk niet.

    Zijn trouwe viervoeter ging op zoek naar haar baasje en schuimde huilend de omgeving af. Enkele weken na het tragische ongeval nam de moeder van Josh de hond mee naar het graf van de jongen. Sedertdien wil Zelda niet meer van de plaats wijken.

    Zelda bij een foto van Josh, haar verongelukte baasje. 

    (eb) bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:hond,
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon komt twee dagen te vroeg op in Groenland


    Zon komt twee dagen te vroeg op in Groenland


    De zon is in Groenland twee dagen te vroeg opgekomen. De zonsopgang tekent het einde van een anderhalve maand zonder zonlicht tijdens de winter. Wetenschappers vrezen dat dit een signaal is dat het ijs sneller smelt dan verwacht.

    In de stad Ilulissat eindigt de donkere winterperiode als de zon even boven de horizon verschijnt. Voor het eerst is de zon er twee dagen te vroeg opgekomen. Wetenschappers staan voor een raadsel, al vermoeden ze dat de ijskappen in de omgeving lager zijn en de zon zo sneller toegang vindt tot de stad.

    Als het ijs zakt, dan zakt ook de horizon. Daardoor ontstaat de illusie dat de zon vroeger opkomt. Dat is uiteraard niet het geval. Volgens een rapport zou de temperatuur in Groenland vorig jaar drie graden boven het gemiddelde gestegen zijn.

    (gb)bron;hln.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:zon,groenland,
    15-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waes schenkt opbrengst schlager aan walvissen


    Tom Waes schenkt opbrengst schlager aan walvissen


    tom waes schenkt opbrengst schlager aan walvissen


    Tom Waes verdient dit keer geen cent aan zijn nieuwe schlagerhit. De opbrengst gaat naar het goede doel en is bedoeld om walvissen te redden.

    De single 'Eén is geen' is alleen te koop bij Tom, de uitgave van het maandblad Goedele, dat voor een keer volledig rond Tom Waes draait.

    Met de opbrengst van het blad en de single steunt hij Paul Watson, een Canadese milieu- en dierenactivist, en zijn organisatie Sea Shepherd. Zij klagen Japanse walvisjagers aan.

    bron;gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Tom Waes,walvis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden en paarden gewijd door Sint-Antonius

     
    Honden en paarden gewijd door Sint-Antonius


    honden en paarden gewijd door sint antonius

    De Sint-Antoniusvrienden organiseerden weer de traditionele Sint-Antoniusfeesten in Sterbos.

    Na de misviering werden naar goede gewoonte de dieren en tractoren gewijd.

    Marcel Palinckx, verkleed als de heilige Sint-Antonius, wijdde de vele huisdieren, paarden en tractoren voor de kerk. Elk dier kreeg na de wijding nog een medaille.

    Na de wijding konden de aanwezigen proeven van een varken aan het spit en werd in feestzaal Sterbos via een plankjestombola het traditionele varken verloot, met als kers op de taart de varkenskop.

    De opbrengst van dit traditionele feest wordt elk jaar geschonken aan een goed doel. Dit jaar gaat de volledige opbrengst naar basisschool Sterbos.

    An Van den Ouwelant
    bron;gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:honden,paarden,
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemerkte wilde pinguïns leven minder lang


    Gemerkte wilde pinguïns leven minder lang


    Wilde pinguïns die gemerkt zijn met een metalen bandje om hun vleugel, leven gemiddeld korter en brengen minder nageslacht voort dan pinguïns zonder zo'n bandje. Dat blijkt uit een studie waarvan de resultaten verschijnen in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature.

    De onderzoekers hebben tien jaar lang het gedrag en broedsucces bestudeerd van honderd koningspinguïns op Possession Island voor de kust van Antarctica. De helft van de vogels kreeg een bandje om de vleugel, de rest een onderhuidse chip. Pinguïns uit de eerstgenoemde groep kregen 39 procent minder kuikens en hadden een 16 procent lagere overlevingskans dan de andere dieren.

    Eerder onderzoek had al uitgewezen dat het bandje om de vleugel de pinguïns hindert bij het zwemmen, waardoor onder meer het jagen op vissen hun meer tijd en energie kost. Wetenschappers gingen er tot dusver van uit dat de vogels binnen een jaar gewend raken aan die handicap, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen.

    Ethische bezwaren
    Volgens de onderzoekers tonen de resultaten van hun studie aan dat er ethische bezwaren kleven aan het merken van pinguïns voor wetenschappelijk onderzoek. De bandjes hebben meer invloed op de dieren dan tot dusver werd gedacht en daarmee ook op de uitkomsten van dergelijk onderzoek, schrijven zij.

    Biologen gebruiken de omstreden bandjes om gegevens te verzamelen over de ontwikkeling van pinguïnpopulaties. Aan de hand daarvan doen zij voorspellingen over de gevolgen van klimaatverandering voor de natuur in het Zuidpoolgebied. Zij zouden daarmee terughoudender moeten zijn, menen de onderzoekers.

    Een voordeel van de bandjes is dat de dieren op afstand kunnen worden gevolgd en maar één keer de stress van het gevangen worden hoeven te ondergaan. Dat geldt ook voor een chip, maar om die af te lezen is dure apparatuur nodig. Hoewel de laatste decennia al veel wetenschappers uit voorzorg van de metalen bandjes zijn afgestapt, wordt de techniek nog altijd vaak gebruikt.

    (anp/kve)
    bron; hln.be
     

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:pinguïns,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pinguin kan bijna twee meter



    Een pinguin kan bijna twee meter hoog in de lucht springen.



    Un pingouin est presque deux mètres de haut dans le saut en l'air.



    A penguin is almost two meters high in the air jump.


    Bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:pinguin,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythische katachtige duikt op in Maleisië

     
    Mythische katachtige duikt op in Maleisië


    © afp

    Een van 's werelds zeldzaamste katachtigen, de Borneogoudkat, is gefilmd in het Maleisische deel van het eiland Borneo. Dat hebben biologen vandaag bekend gemaakt.

    De bijzonder rank gebouwde roodbruine kat werd in 2003 voor het laatst gezien. Voor die tijd werd gedacht dat de soort was uitgestorven. Wetenschappers hebben bijzonder weinig kennis over het dier en zijn leefgewoonten.

    De onderzoekers ontdekten twee of drie van de illustere katten op de beelden die gemaakt werden met een zogeheten cameraval. De ontdekking kwam als een verrassing, omdat de biologen onderzoek deden in een ontbost deel van het oerwoud. Ze wilden weten of zoogdieren daar überhaupt kunnen overleven. De beelden werden in 2009 en 2010 gemaakt.

    Dat de beelden meerdere dieren toonden, heeft de onderzoekers hoopvol gemaakt over de toekomst van de geheimzinnige Borneogoudkat.

    (anp/afp/sps)
    bron; hln.be
     

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Borneogoudkat,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse politie met rode kaken


    Britse politie met rode kaken: cannabisplantage
    blijkt warme garage voor cavia's


    'Simon' en 'Kenny' zijn twee verdachten die de Britse politie niet snel zal vergeten. De helikopter van de arm der wet ontdekte een warmtebron boven de garage van de 42-jarige Pam Hardcastle in Bradford en de politie vermoedde dat de dame er een cannabisplantage huisvestte. Bij stevig, nader onderzoek bleek het om een verwarmingstoestel voor twee cavia's te gaan: Simon en Kenny. Schaamte overviel het corps van West Yorkshire, dat prompt excuses aanbood.

    Liefst zes agenten in drie voertuigen voerden, met een huiszoekingsbevel in de hand, de raid op de woonst van Pam Hardcastle uit. De vrouw was op dat moment niet thuis en schrok enorm toen haar moeder haar belde dat ze van de politie naar huis moest komen van haar werk.

    "Mijn moeder vertelde de agenten dat ik twee cavia's als huisdieren had en dat de garage daarom verwarmd werd met een elektrisch toestel", verklaart Hardcastle aan de Daily Mail. "Toch forceerden ze het poortje van de buren om zich toegang tot de garage te verschaffen. Er waren overal agenten en iedereen vroeg zich af wat ik had misdaan. Gênant."

    Dat werd het dus ook voor de poltie, toen die de vergissing inzag en afdroop. Nadien volgden persoonlijke verontschuldigingen van de hoofdinspecteur. De cavia's zijn eigenlijk van de 10-jarige zoon des huizes, Jack, en wonen nog maar drie maanden in de garage.

    (jv)bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:cavia's,
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt schattige babygiraf

     
    Planckendael verwelkomt schattige babygiraf


    planckendael verwelkomt schattige babygiraf


    Heuglijk nieuws vanuit dierenpark Planckendael. Maandag rond 15 uur zag er een babygiraf het levenslicht. Zowel moeder als kind stellen het volgens de verzorgers zeer goed.

    Het hengstje kwam op de wereld na een relatief vlotte bevalling die 2u en 15 minuten duurde. Nochtans maakte de jongen een akelige val van 2 meter, maar stond hij al vrij snel recht op zijn pootjes.

    Kersverse moeder Barbie koestert haar kalfje van nog geen dag oud en iedereen kan hem bekijken in de warme stal vanuit de lodge. Het is voor Barbie haar tweede jong dat ze op de savanne van Planckendael ter wereld brengt. Begin 2009 kwam haar eerste dochter, Kianga, ter wereld.

    Naam

    Volgens Planckendael is zijn vacht eerder licht van kleur en is hij groot (1,90m en zo'n 60 kilo zwaar).

    Het dierenpark gaat nu op zoek naar een mooie Afrikaanse naam met een M. en roept daarvoor de hulp van de mensen in. De verzorgers maakten alvast een voorkeurslijstje op www.planckendael.be. Stem tot eind januari mee op jouw favoriet.

    Foto's: Eric Wynen
    bron; gva.be




    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:giraf,Planckendael,babygiraf,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na ijsbeer Knut is er nu buidelrat Heidi in Duitsland

     
    Na ijsbeer Knut is er nu buidelrat Heidi in Duitsland


    na ijsbeer knut is er nu buidelrat heidi in duitsland


    Het schele buidelratje Heidi, dat in december vorig jaar in de dierentuin van Leipzig aangekomen is, heeft een eigen Facebookpagina gekregen.

    Na een dag had ze er al 5000 virtuele vrienden bij. De pagina, toepasselijk getiteld "Heidi, de schele buidelrat", meldt verder nog dat Heidi vanaf 1 juli 2011 in de dierentuin van Leipzig kan worden bezocht. Tot die tijd is het dier in winterslaap.

    Heidi's Facebookpagina

    bron; gva.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:buidelrat,Heidi,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sita
    blog.seniorennet.be/sita

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!