Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen de kerken open... Sint Philipsland rust op zondag


    Alleen de kerken open... Sint Philipsland rust op zondag

    Zondagmorgen elf uur. Net op het moment dat de uit 1668 daterende Hervormde Kerk leegloopt, rijden we Sint Philipsland binnen. Vrouwen met hoeden en mannen in zwarte pakken kijken niet bepaald vrolijk bij het verstoren van hun zondagsrust. Snel sturen we daarom richting dijk, waar de prachtige houten, gele korenmolen ’De Hoop’ al sinds 1724 de horizon kleurt. 

                            

                      


    Waarom in hemelsnaam naar Sint Philipsland gereisd?
    Er zijn geen toeristische attracties, geen musea,
    geen monumentale bouwwerken, geen stranden.
     Eigenlijk is het niet meer dan een paar polders
    met een dijk eromheen.
     





    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be

    Maar het is herfst en op de een of andere manier groeit bij uw verslaggever dan de behoefte aan harde wind door de haren, aan grijs water met witte koppen. Aan prachtige Zeeuwse luchten.

    Maar vandaag niets van dat alles, de wind zucht slechts, de zon schittert en het zacht kabbelende water is blauw. Het maakt het genoegen er niet minder om. We gespen de rugzak om, klimmen de grasdijk op die ons vrijwel de hele achttien kilometer rond de polder leidt en volgen de hond die voor ons uit rent op weg naar Anna Jacobapolder.

    De hoek om blijkt het dorp toch een strandje te kennen waar de niet-kerkelijken van het najaarszonnetje genieten. Onderweg een eenzame visser en veel, heel veel watervogels die hier rusten of op zoek zijn naar voedsel. Ver weg zien we de Grevelingendam en voor de kust zandplaten en oeverlanden, doorsneden met kreekjes die vollopen bij hoog water.

    Af en toe lopen we even de dijk op om ons te oriënteren. De horizon wordt gemarkeerd door de rijksweg die jarenlang het vasteland met Schouwen-Duiveland verbond. Aan het einde van de kaarsrechte weg vertrok het veer Anna Jacobapolder-Zijpe dat op 6 juli 1988 uit de vaart kon worden genomen door de aanleg van de Philipsdam.

    Oudere lezers zullen zich ongetwijfeld de mededeling op de radio herinneren als het veer uit de vaart was genomen bij storm, mist of ijsgang. Tot 1953 liep er zelfs een stoomtram van Steenbergen in Noord-Brabant naar Brouwershaven.

    Daar waar het pontje vertrok, is nog altijd een dam en restaurant, terwijl het haventje nu wordt gebruikt om mosselen te kweken. Het dorpje Anna Jacobapolder ligt helemaal niet aan het water, maar iets verderop in de polder.

    Wij pakken de dijk weer op en zien aan de overkant de Philipsdam, die ook wel Vogelboulevard wordt genoemd. Spotters uit de hele wereld genieten hier in het voor- en najaar van de vogeltrek.

    Onder aan de dijk liggen de Rumoirtschorren vol met Engels slijkgras en zeeaster. De uitgestrekte, zeldzame zeegrasvelden, die alleen voorkomen in zout water, zijn belangrijk als voedsel voor de rotgans en verschillende eendensoorten. Hier komt het getijdenwater tot rust, zodat het meegevoerde zand en slib kan bezinken. Daardoor vormen zich uitgestrekte slikken die bij laag water droogvallen. Een fantastische voedselkamer voor de rosse grutto, scholekster, kluut, tureluur en visdief.

    Verderop rusten we even uit bij de Bruinisser stelberg. Een hoge, ronde aarden wal met middenin een put vol zoet water. Als het hoog water werd, kon een herder zich hier met zijn schapen terugtrekken. Het is de laatste die zich in Zeeland buitendijks bevindt.

    Als we de dijk verlaten, wandelen we via een rechte asfaltweg terug naar Sint Philipsland. Flup-land noemen ze het gelijknamige schiereiland, dat zijn naam dankt aan Anna van Bourgondië, buitenechtelijk kind van Philips de Goede, die haar vader zo voor eeuwig op de kaart zette.

    Bij het betreden van het dorp komen we eerst langs de bijna 28 meter hoge watertoren die is gebouwd in 1925 en verderop ’De Hoop’. De in prachtige staat verkerende bovenkruier was tot 1969 nog in gebruik als graanmolen, maar is vandaag evenals het ernaast gelegen ’praathuis’ in diepe rust. Het vrijwel uitgestorven Sint Philipsland leeft namelijk op zondag zoals Nederland vijftig jaar geleden.

     Vragen of sugjduijs@telegraaf.nl gesties:

    Wandelwijzer

    18 km, 70% onverhard. Honden toegestaan. Horeca in Sint Philipsland (zondag gesloten) en Anna Jacobapolder.


    Joop Duijs
    bron; telegraaf.nl
     

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Tags:Sint Philipsland,Nederland,
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabbende steenbok razend populair op internet

     

    Krabbende steenbok razend populair op internet 

    krabbende steenbok razend populair op internet video


     Een krabbende steenbok uit een zoo uit het Zwitserse Bern is een hit op het internet. Al meer dan een half miljoen mensen hebben het filmpje van het dier bekeken.

    De bok, die luistert naar de naam Paul, heeft jeuk aan zijn achterwerk en weet zich daar op wel een erg opmerkelijke manier vanaf te helpen. Hij gebruikt namelijk zijn hoorns, die zo'n meter lang zijn, om te krabben.

    Volgens een medewerker van de zoo heeft het dier niet door dat hij razend populair is. "Paul is bronstig en heeft alleen nog oog voor de geitjes die in de buurt rondlopen", klinkt het.

    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:steenbok,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Latijns-Amerika zet bamboe in tegen klimaatverandering

     
    Latijns-Amerika zet bamboe in tegen klimaatverandering



    Nu een wereldwijde overeenkomst over de aanpak van de klimaatverandering er niet lijkt te komen, zijn experts en activisten aangewezen op alternatieve maatregelen om de effecten van de klimaatverandering zoveel mogelijk verzachten. Eén zo'n alternatief is bamboe.

    Bamboe groeit snel, heeft weinig water nodig, absorbeert koolstofdioxide, beschermt estuaria en kan stormen weerstaan. Er zijn meer dan honderd soorten bamboe en 34 procent daarvan groeit in Latijns-Amerika. Mexico alleen heeft 36 soorten, maar deze zijn onvoldoende bestudeerd en worden onderbenut.

    Van bamboe kan goed huisraad en gereedschap gemaakt worden. Het is ook effectief gebleken bij de bouw van stormbestendige huizen.

    "In Latijns-Amerika wordt het gebruik van bamboe langzaamaan ontwikkeld. Er is nog niet veel bekend over de gebruiksmogelijkheden", zegt Ecuadoriaan Álvaro Cabrera, regionaal coördinator voor Latijns-Amerika van het International Network for Bamboo en Rattan (INBAR) uit Beijing.

    Bamboe wordt al gebruikt bij de bouw van huizen in de Zuid-Mexicaanse staten Puebla en Veracruz, hoewel het geen wijdverbreide techniek is. Mexico behoort niet tot de 35 lidstaten van INBAR.

    Onkruid
    Het beperkte gebruik van bamboesoorten in Mexico heeft "historische, culturele en economische redenen", staat in het rapport 'Bamboo: Study of the Global Market' van het Mexicaanse ministerie van Landbouw.

    De plant wordt vaak als lastig onkruid gezien, vooral in gebieden waar koffie, bananen, tabak en cacao worden verbouwd en in veeteeltgebieden.

    Door duurzaam beheer van bamboe en goed gebruik van de plant kan de absorptie van CO2 echter verhoogd worden, meldt de studie. Het verbouwen en beheren van bamboe gebeurt al langer in Colombia, Ecuador en Peru. Kort geleden begon ook Argentinië ermee. Cuba, Panama en Venezuela zijn ook actief op dit terrein.

    In Ecuador werden meer dan 100.000 huizen van bamboe gebouwd nadat gebieden in het land verwoest waren door zware regenval en overstromingen. INBAR werkt aan vijftien prototypes bamboe-huizen in Ecuador. In januari gaat een soortgelijk initiatief van start in Peru. Dat project kreeg 200.000 dollar van de Wereldbank.

    (ips/mvl) bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:bamboe,
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nijlpaard op drift in dorp door overstromingen in Montenegro
     


    Nijlpaard op drift in dorp door overstromingen
    in Montenegro


    © afp

    Dit is Nikica, een twaalf jaar oud nijlpaard. Het dier zwemt rond in het Montenegrijnse dorp Berislavci, nadat de eigenaar van een zoo Nikica door overstromingen moest vrijlaten.

    • © ap
    Nikica weegt twee ton maar is volgens de eigenaar niet gevaarlijk. Haar kooi stond onder water en het dier verkeerde in gevaar. Daarom werd Nikica vrijgelaten. Ook vorig jaar ontsnapte het dier al eens toen overstromingen haar toelieten uit haar kooi weg te zwemmen. Dit keer zwom het nijlpaard liefst vier kilometer ver.

    Overstromingen teisteren Albanië, Bosnië, Servië en Montenegro. Het zouden de ergste overstromingen in een eeuw zijn.
    •  

      © reuters
    • © reuters

    • © reuters
    (gb)bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:nijlpaart,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oog in oog met gorilla's


    Oog in oog met gorilla's


     

    Wie Oeganda bezoekt, moet zeker een trip naar de gorilla's plannen. In september heb ik in Oeganda mijn vrienden bezocht die heel het Afrikaanse continent sinds zeven maanden doorkruisen met jeep en motor. Het hoogtepunt van deze reis was ongetwijfeld het bezoek aan deze mooie apen in het Mgahinga Gorilla National Park. Dit tropische regenwoud herbergt drie uitgestorven vulkanen en grenst aan Rwanda (Parc National des Volcans) en aan Congo (Parc National des Virungas). Deze drie parken vormen met een oppervlakte van 434 vierkante kilometer het Virunga Conservation Area. Dit is het grondgebied waar men de helft van de wereldpopulatie berggorilla's kan terugvinden.

    De zoektocht in het woud kost 500 dollar. Ideaal aangezien de dollar laag staat. De gorillatocht duurde ongeveer vier uur Wij waren die dag met zijn vieren, twee parkwachters met machinegeweren en een gids begeleidden onze zoektocht. Na twee uur wandelen kwamen wij andere trackers (zoekers) tegen die de familie gorilla's hadden gelokaliseerd. Normaal kun je tot op acht meter afstand van deze dieren komen. Wij hebben ze tot op vier meter benaderd. De groep bestond uit zes apen: twee zilverruggen, drie wijfjes en een baby. Je mag maximaal een uur bij deze dieren blijven, dit om hun privacy te respecteren. De zilverrug die de leiding van de groep had, woog 210 kilo. Zijn ogen waren gitzwart. Na afloop krijg je nog een aandenken mee: een officieel certificaat op naam. Ons uur bij de gorilla's was het geld meer dan waard. Het zijn adembenemende dieren waarvan er nog maar weinig op deze wereld bestaan. Het was een unieke ervaring die ik nooit zal vergeten.

    Sabine Backx
     bron; demorgen.be 

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:oeganda,gorilla,berggorilla's,
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke Brugse dolfijn doet opnieuw mee aan shows

     

    Zieke Brugse dolfijn doet opnieuw mee aan shows


     

    Yotta, de dolfijn in het Brugse Boudewijn Seapark die onlangs beviel van een dood kalf en daarna met een levensbedreigende nierblokkage kampte, neemt terug deel aan de shows, meldt directeur Bernard Logghe.

    De shows waren begin november opgeschort om een intensieve en optimale verzorging te kunnen bieden aan Yotta.

    De dolfijn is evenwel nog niet helemaal hersteld. Ze neemt al deel aan de shows, maar nog niet zo intensief als ze vroeger deed.
     
    (belga/vsv)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:dolfijn,yotta,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuscule kameleon is niet groter dan vingernagel


    Minuscule kameleon is niet groter dan vingernagel



    Geen wonder dat deze kameleon uit Madagaskar nu pas door de mens ontdekt is. Het diertje is niet groter dan een vingernagel is daarmee één van de kleinste kameleonsoorten ter wereld.

    Amper twee centimeter van neus tot staart, groter is een recent ontdekte kameleon uit Madagaskar niet. Op vingernagel heeft deze kameleon zelfs nog ruimte over. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas en zijn broer merkten het diertje op toen ze zich installeerden om te lunchen.

    Het diertje was amper zichtbaar tegen de achtergrond van een blad. "Het was ongelooflijk", zegt Burrard-Lucas in The Daily Mail. "We zouden deze kameleon zelf nooit gevonden hebben, maar gelukkig wist onze gids waar we moesten zoeken." Aangezien de dieren zich voor dood houden als ze gevaar voelen, was het niet moeilijk om de kleine kameleon te fotograferen.

    Lange tong
    "Dit is een volwassen exemplaar. Ik vraag me af hoe klein ze als baby zijn", zegt de fotograaf. Opmerkelijk is ook dat de tong van deze kameleon langer is dan zijn hele lijfje. Op die manier kan het dier gemakkelijk insecten vangen.

    Madagaskar beschikt over een rijkdom aan uitzonderlijke dieren. Enkel Australië doet nog beter, maar dat land is dan ook dertien keer groter. Helaas leeft de kameleon in een habitat die weer ernstig bedreigd wordt door ontbossing.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:kameleon,
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer bruine appel?


    Nooit meer bruine appel?


    Aan genetisch gemodificeerde organismen hangt een onbetrouwbaar labeltje. Milieu-organisaties zijn tegen, voedingsorganisaties vertrouwen het niet en de consument moet er niet van weten. Ook niet als blijkt dat fruit nooit meer verrot of beschimmelt door een 'biotechnologische' behandeling? "Ook dan niet. Mensen zitten niet te wachten op een botoxappel", aldus Andrew Kimbrell.

    Het Canadese biotechnologiebedrijf Okanagan Specialty Fruits wil graag de eerste stappen zetten naar een appel die niet bruin wordt na het snijden. Ze noemden de appelsoort 'Arctic' en vroegen aan de Amerikaanse regering de toestemming om de genetische gemodificeerde appelsoort op de markt te mogen brengen.

    Eén gen afgezet
    "De appelbomen lijken op alle andere appelbomen, de appels lijken op alle andere appels maar wanneer je ze snijdt, worden ze niet bruin", legt directeur Neal Carter uit. Het verschil tussen deze appel en de andere is dat de genen die ervoor zorgen dat een appel oxideert ('bruin wordt')  na het schillen of snijden zijn 'afgezet'.

    Volgens het bedrijf zal deze appel de verkoop van appels voor snacks en salades doen toenemen, terwijl de kosten dalen. "Dat heeft voordelen voor iedereen", aldus Carter.

    Willen wij dat wel?
    De vraag is of mensen zitten te wachten op appels die niet bruin worden? Volgens Carter zullen er altijd zulke mensen zijn. "Sommigen zullen er niet van moeten weten, gewoon door wat het is. Maar het blijft, zonder enige twijfel, een fantastisch product dat het gevolg is van pure wetenschap."

    Andrew Kimbrell, directeur van het Amerikaanse agentschap voor voedselveiligheid, ziet het anders. "Wetenschappers zeggen wel dat ze 'slechts' een gen afzetten, maar de waarheid is dat genen onderling verband houden met elkaar. Het zou gemakkelijk zijn mocht het zo werken, maar zo werkt het dus niet. Je kan niet maar één ding veranderen in de natuur."

    "Geen voordelen voor consument"
    Kimbrell ziet bij de Artic-appel vooral voordelen voor producenten en logistieke bedrijven, maar niet voor de consument. "Bedrijven zullen appels verkopen die ouder zijn dan ze eruit zien." Volgens hem zit de consument niet te wachten op zo'n appel. "Mensen willen geen botox-appel. Ik voorspel een zware faling." 

    Het lijkt er wel op dat Kimbrell de aanvraag van het Canadese bedrijf misbegrepen heeft. Ze willen de appels immers niet 'eeuwig jong houden' (hoewel dat wellicht mooi meegenomen zou zijn), ze willen enkel appels die niet bruinen na het snijden.

    100 aanvragen
    Het Amerikaanse departement dat zich buigt over genetische gemodificeerde gewassen kijkt aan tegen zo'n 100 aanvragen. Naast de 'nooit bruine appel', zijn er ook aanvragen voor gewassen die resistent zijn voor herbiciden, voor tomaten die trager rijpen en pruimen die niet meer vatbaar zijn voor een bepaald virus.

    Of Okanagan Specialty Fruits de toestemming krijgt, is hoogst onzeker. Het proces kan jaren duren. Maar erg waarschijnlijk is het niet. Deze appelbomen vergroten het risico op kruisbestuivingen met gewone bomen, waardoor deze soorten niet meer zuiver zijn.

    Ook is er bezorgdheid over het effect op de planten die rond appelbomen groeien. De claim van het bedrijf dat het minder zou kosten wordt ook in vraag gesteld.

    (edp)bron; hln.be 

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:appel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Chinese bevolking eet jaarlijks 6 miljoen zeepaardjes op.



    "De Chinese bevolking eet jaarlijks 6 miljoen zeepaardjes op." 



    "Le peuple chinois mangent hippocampes 6 millions de dollars sur"


    "The Chinese people eat seahorses 6 million annually on"


    bron; seniorennet.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deadline National Geographic Annual Photo Contest nadert

     
    Deadline National Geographic Annual Photo Contest nadert


    De deadline voor de National Geographic ...

    De deadline voor de National Geographic Annual Photo Contest was 30 november en hier zijn enkele van de alweer onwaarschijnlijk knappe foto's die meedingen naar de hoofdprijzen.


    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...




    De deadline voor de National Geographic ...
    bron; hln.be


    Categorie:Foto's
    Tags:National Geographic Annual Photo Contest,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurdomeinen moeten meer toeristen lokken

     
    Natuurdomeinen moeten meer toeristen lokken



    Het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gaat nauwer samenwerken met Toerisme Vlaanderen. Concreet zal Toerisme Vlaanderen een aantal natuurdomeinen beter op de kaart zetten.

    "Natuurgebieden zijn wel degelijk geschikt voor toerisme en recreatie, als men het verstandig aanpakt en de ecologische draagkracht van een domein zorgvuldig bewaakt", luidt het. "De samenwerking kan het toeristisch aanbod in Vlaanderen verrijken. Het Agentschap voor Natuur en Bos beheert talrijke interessante domeinen, waaronder enkele 'kroonjuwelen' die ook buitenlandse toeristen kunnen bekoren", zegt Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen.
     
    Zoniënwoud
    Twee projecten staan al in de steigers. Zo wordt in het Zoniënwoud vanaf volgend jaar de site Groenendaal heringericht. "Vroeger lagen verspreid over het woud een tachtigtal parkings van waaruit mensen toegang hadden tot het woud. Die instroom willen we beter organiseren door de aanleg van een toegangspoort. Verschillende faciliteiten worden er gebundeld, zoals een parking en een informatiepunt. Onderzoek toont aan dat de meeste bezoekers in een straal van 2 kilometer van de ingang blijven. Door de instroom te centraliseren, ontlasten we de kwetsbare gebieden", zegt Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het ANB.
     
    Bosland
    De partners werken ook samen in Bosland, een bosgebied van meer dan 4.000 hectare in Limburg. Daar is het de ambitie om het grootste en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen te maken.

    (belga/sam)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:natuurdomeinen,
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Feet' op Antarctica


    'Happy Feet' op Antarctica

    Topfotograaf Paul Goldstein toont ons aan de ...

    Topfotograaf Paul Goldstein toont ons aan de hand van prachtige beelden het dagelijks leven en overleven van keizerspinguïns op Antarctica. Het zijn uiterst schattige foto's die doen denken aan de animatiefilm 'Happy feet'. Kijk, geniet en laat je vertederen.


    Topfotograaf Paul Goldstein toont ons aan de ...



    Topfotograaf Paul Goldstein toont ons aan de ...



    Topfotograaf Paul Goldstein toont ons aan de ...



    Topfotograaf Paul Goldstein toont ons aan de ...




    Topfotograaf Paul Goldstein toont ons aan de ...

    (kve)bron; hln.be 


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:keizerspinguïns,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugskartels zetten haaien in als koeriers


    Drugskartels zetten haaien in als koeriers


    drugskartels zetten haaien in als koeriers

     Een nieuwe bedreiging doemt op voor de haai. Niet alleen wordt hij gevangen voor zijn vinnen, in de Stille Oceaan is hij nu ook in trek bij misdaadorganisaties. Die zetten hem in als drugskoerier van Centraal-Amerika naar de Verenigde Staten.

    De laatste tijd doemt een nieuwe bedreiging op voor de haai: de drugskartels. In juni 2009 bijvoorbeeld onderschepten de Costa Ricaanse autoriteiten een schip dat een lading ingevroren haaien aan boord had. In de holtes van de haaien zat 894 kilogram cocaïne. Een maand later werd een Costa Ricaanse visser betrapt toen hij 419 kilogram cocaïne over land vervoerde. De drugs zaten verstopt onder ingevroren haaien en rode snappers.

    Het grootste deel van de cocaïnetrafiek in Centraal-Amerika verloopt via de zee, zegt Carlos Alvarado De drugskartels van Colombia en Mexico hebben routes op de Stille Oceaan die langs de Centraal-Amerikaanse kust lopen. Ter hoogte van Costa Rica bevoorraden de schepen zich met brandstof voor de speedboten waarmee de drugs aan land worden gebracht. Vissers die brandstof leveren worden met drugs betaald.

    "We moeten een inspanning doen om een vloot van speedboten samen te stellen, binnen de twaalfmijlszone", en internationale samenwerking zoeken buiten die grens", zegt Alvarado. De privéhavens zoals Caldera vormen een ander groot probleem, zegt de Costa Ricaanse bioloog Randall Araúz, directeur van de milieuorganisatie Pretoma. "Doordat de kades privé zijn, kan de politie daar alleen komen met een gerechtelijk bevel."

    Voedselketen

    De haai bevindt zich aan de top van de voedselketen. Omdat hij zwakke exemplaren van andere soorten elimineert, is hij erg belangrijk voor de gezondheid van de ecosystemen, zegt Erick Ross van de Costa Ricaanse milieuorganisatie MarViva. "Een duidelijke aanwijzing dat een ecosysteem ziek is, is wanneer men niet langer roofdieren zoals haaien, tandbaarzen en barracuda's aan de top van de voedselketen ziet. Het is ook een indicatie van overbevissing."

    In maart mislukte een poging om haaien op te nemen op de lijst van de internationale Cites-conventie. De soorten op die lijst zijn niet noodzakelijk met uitsterven bedreigd maar kunnen wel in die situatie terechtkomen als men de handel niet strikt reguleert.

    IPS
    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:haai,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haai valt 4 toeristen aan in Egypte

     
    Haai valt 4 toeristen aan in Egypte


    haai valt 4 toeristen aan in egypte


    In de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh zijn 4 toeristen die in de Rode Zee aan het zwemmen waren, aangevallen door een haai. De slachtoffers zouden allemaal afkomstig zijn uit Rusland.

    Vermoed wordt dat dezelfde haai twee keer heeft toegeslagen. Twee mannen en twee vrouwen die zich iets in het water bevonden werden aangevallen. Ze zouden ernstige verwondingen aan benen en armen hebben opgelopen.

    In een nabijgelegen kliniek kregen ze de eerste zorgen. Daarna zijn ze overgebracht naar een ander ziekenhuis is Caïro.

    De autoriteiten vermoeden dat het een witte haai is die de toeristen aanviel. Ze gaan nu op zoek naar het dier en willen het vervolgens in de open zee terug vrijlaten.

    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:haai,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïns spelen kerstman in pretpark

     
    Pinguïns spelen kerstman in pretpark



    Als kerstman verklede pinguïns paraderen ...

    Als kerstman verklede pinguïns paraderen voor bezoekers van Everland,
    een pretpark in Zuid-Korea.

    Als kerstman verklede pinguïns paraderen ...




    Als kerstman verklede pinguïns paraderen ...


    Als kerstman verklede pinguïns paraderen ...

    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:pinguïns,
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter of Gaai O.K. maar toch speciaal.


    O.K. weer de Gaai maar toch speciaal.

    Er loopt in de tuin steeds een Eekhoorntje in de ochtend en namiddag
    ik heb er een voederhuisje voor eekhoorns geplaatst
    waar hij zelf het voedsel moet uit halen maar blijkbaar is het hem nog niet opgevallen.
    Dan maar begonnen met af en toe een paar pinda noten op de grond
    bij de boom te leggen,
    maar de Gaai is er binnen een klein half uurtje mee weg gevlogen.

    Bij deze foto’s hoort de prachtige vogel het klikken van het foto toestel maar hij vliegt niet weg hij kijkt steeds weer een andere richting uit .

    Zeg nu zelf , ik vind het een prachtig moment opname als je deze
    foto’s na elkaar bekijkt.














    Foto's; Hobbyfotografie J & G E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:Gaai,wouter,vogel,
    27-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Media-kat Prince Chunck is gestorven

     

    Media-kat Prince Chunck is gestorven


    AP

    In de VS is Prince Chunck gestorven, een dikke kat die een mediafenomeen geworden was. Hij werd bekend toen het dierenasiel waar hij was opgevangen, bekendmaakte dat hij 20 kilo woog, net geen wereldrecord.

    De kat werd gevonden ronddolend in de straten van New Jersey nadat zijn vorige eigenaar uit haar woning was gezet. Hij werd opgevangen door de Camden County Animal Shelter die bekendmaakte dat hij niet minder dan 20 kilo woog.

    AP

    Daardoor werd de kat een mediasensatie met optredens in populaire tv-shows (foto) en foto's op de covers van tabloids en zelfs People magazine. Talloze mensen wilden de kat, die toen nog Princess Chunk heette, ook adopteren.

    Na een onderzoek van de dierenarts werd het echter Prince Chunck. De familie Damiani werd uitgekozen als nieuwe eigenaar. Volgens Vince Damiani bleek het gewicht van de kat "ietwat overdreven" en woog hij maar 10 kilo. Bij de familie Damiani is Prince Chunck nu in zijn slaap gestorven. Hij leed aan een hartziekte.

    Het droeve lot van de kat inspireerde de Damiani's ook tot het opzetten van een stichting, de Prince Chunck Foundation, die eigenaars die het moeilijk hebben, helpt hun huisdieren te houden. De stichting zorgt voor diereneten en gratis dierenartsen.

    bron;deredactie.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:kat,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De otter is nu ook officieel uitgestorven


    De otter is nu ook officieel uitgestorven

    Belga

    Slecht nieuws voor de otter in Vlaanderen: de intensieve speurtocht van de milieuvereniging Natuurpunt naar wilde otters in Vlaanderen heeft niets opgeleverd, zodat Natuurpunt de otter officieel uitgestorven heeft verklaard. Ook in Wallonië zouden er geen meer zitten.

    De otter (Lutra lutra) had in België al lang te lijden van verdelging, - als viseter zagen de vissers hem als concurrent - en van de vervuiling van het water. In het midden van de vorige eeuw was de populatie al gedecimeerd en de laatste waarneming in Vlaanderen dateert van begin 2000. In Wallonië is in 2006 slechts één spoor gevonden van een otter. Men dacht dat er in Wallonië nog een restpopulatie was maar ook daar bleef geen leefbare populatie over.

    Natuurpunt is geen voorstander van uitzetten, het is wel een optie maar uitzetten blijft wel omstreden, zo wordt gezegd. Natuurpunt ziet er meer in ervoor te zorgen dat er geschikte leefgebieden zijn voor de otter, met structuurrijke oevers met veel kruiden, met zuiver water en een rijke visstand. Als er dan otters migreren vanuit de buurlanden, is de kans groot dat ze zich daar welkom voelen en er ook blijven.

    De prijs van 500 euro die dus niet uitgereikt wordt aan iemand die een spoor gezien heeft van een otter, gaat nu naar het natuurgebied dat de beste biotoop biedt voor de otter. Vanmiddag wordt bekendgemaakt welk natuurgebied dat is.

    Overigens is het uitsterven de otter niet echt officieel.Om op de lijsten van de IUCN (International Union for Conservation of Nature) officieel als uitgestorven genoteerd te worden moet het vijftig jaar geleden zijn dat een diersoort nog gezien werd.

    bron; deredactie.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:otter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is 5680 liter water nodig om een vat bier te produceren.



    "Er is 5680 liter water nodig om een
    vat bier te produceren."



    Il ya 5680 litres d'eau à un
     tonneau de bière.



    There is 5680 liters of water to a
     barrel of beer.



    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:water,bier,
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekelijke Chinese videohype

     

    Ziekelijke Chinese videohype: babes verpletteren konijntjes


    © afp


    Dit is niet voor gevoelige lezers... De Chinese internetgemeenschap staat in rep en roer door de zogenaamde 'pletfetisjisten'. Die zetten filmpjes op het web, waarbij sexy Chinese babes kleine konijntjes verpletteren. Tot de dood volgt.

    In de video's zien we verscheidene lachende vrouwen, die om de beurt vrolijk met kleine konijntjes spelen, terwijl de anderen giechelend toekijken. En dan slaan ze onverbiddelijk toe: ze verpletteren de beestjes.

    In zo'n filmpje zet zo'n beauty een konijntje op tafel, legt er een glazen plateau op en gaat daar dan een minuut lang op zitten. Dan tilt ze het presenteerblad op en laat ze het levenloze diertje zien, waar het bloed uit de snoet stroomt. Een andere trien - als we even mogen - plet een konijntje onder haar schoenhak.

    Volgens de Chinese media gaat het niet enkel om konijnen maar ook om kleine poesjes. Maar het is niet duidelijk of dezelfde mishandelaarsters daarachter zitten.

    Afgrijzen
    Uiteraard wordt er op het web heftig en met afgrijzen gereageerd op de dierenmishandeling. Sommige gebruikers proberen de ware identiteit van de daders te achterhalen, via een zogenaamde 'flesh-search'. Dat systeem bleek in het verleden al succesvol bij het opsporen van corrupte zakenmensen, ambtenaren en anderen.

    Blijkt dat een groepje ellendelingen, die graag dieren verpletteren, de video's financieren en opzetten. Eén lid heeft zich verontschuldigd op het net maar critici beweren dat dat gewoon een stunt is van de groepering zelf om de woede wat te temperen.

    De Chinese radio citeerde Huang Xiaoxiao. Het meisje beweerde betaald geweest te zijn om de wreedheden uit te voeren in verscheidene video's. De prijzen gaan van 11 euro voor het persen van fruit, 22 tot 34 euro voor het pletten van "andere kleine diertjes" en tot 45 euro om dat met konijntjes te doen.

    Seksuele kick
    Geloof het of niet, maar er zijn er die van zulke filmpjes seksueel opgewonden geraken. Zij zijn de klanten van de dierenmishandelaars. In de VS wordt eerstdaags een resolutie goedgekeurd om kortemetten te kunnen maken met dit soort video's.

    De censuur in China treedt de laatste jaren hard op tegen wat het land op het net beschouwt als verspreiding van porno of van andere sociaal niet-gewenste inhoud. China heeft het grootste aantal internetgebruikers ter wereld: zo'n 420 miljoen volgens de laatste cijfers.

    (jv)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:konijntjes,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    teckeltje
    blog.seniorennet.be/teckelt

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!