Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een libel leeft maar 24 uur.



    "Een libel leeft maar 24 uur."


    "Une libellule ne vit que 24 heures."

    "A dragonfly lives only 24 hours."

    bron; seniorennet.be














    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    10-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans koppel leeft samen met tien wolven

     
    Amerikaans koppel leeft samen met tien wolven


    Een Californisch koppel zet de deur al jaren open voor wolven. Ze vrezen de sterke roofdieren niet en delen zelfs hun zetel met de wolven. Het begon met eentje, maar intussen is het gezin reeds met tien wolven bevriend.

    Het begon allemaal met een wolf die Paul Pondella en Colette Duvall van de dood hebben gered. De wolf in kwestie heet Shadow en is het resultaat van een paring tussen een mannelijke hond en een vrouwelijke wolf. Shadow leeft al jaren in het huis in Studio City, nabij Los Angeles, en is de oudste wolf van het gezin.

    Geen angst
    Het koppel besloot nog meer van deze gemengde wolven binnen te halen. Allie en Takoda kregen samen zeven welpjes. Maar uiteindelijk blijven deze dieren wolven en het kostte Paul en Colette duizenden uren training om de wolven te laten gehoorzamen. "Naarmate dieren aan mensen gewend raken, zullen ze hun angst verliezen. Zeker als ze de link tussen mensen en voedsel leggen. Maar net als andere roofdieren zijn wolven perfect in staat om mensen te doden", zegt Paul.

    Mythen ontkrachten
    Paul en Colette zijn echter niet bang van de wolven. Ze zijn zelfs van plan om naar een ranch te verhuizen zodat de wolven meer ruimte hebben. Sinds de komst van Shadow hebben ze het bovendien hun plicht gemaakt om kinderen over deze prachtige dieren te vertellen. Zo hopen ze enkele hardnekkige mythen over wolven te ontkrachten.
     
    (gb)bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculair Noorderlicht kleurt Noorse sterrenhemel

     
    Spectaculair Noorderlicht kleurt Noorse sterrenhemel


    In Noorwegen was het meest spectaculaire natuurfenomeen gisteren weer in volle glorie te zien. Enorme explosies op de zon deden het Noorderlicht verschijnen, ook bekend als aurora borealis.

    Het Noorderlicht wordt veroorzaakt door enorme explosies in de zon waarbij elektrisch geladen deeltjes bijna vijf miljoen kilometer in de richting van de Aarde afleggen. In het noorden van Noorwegen zorgt dat regelmatig voor een uniek spektakel.

    Op het eiland Vesterålen heeft een inwoner het spektakel gisteren met de camera vastgelegd.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slang zet Filipijns eiland halve dag zonder stroom

     
    Slang zet Filipijns eiland halve dag zonder stroom


    Het paradijselijke eiland Bohol.

    Een compleet Filipijns eiland is zonder stroom komen te zitten door een slang. Het reptiel was een elektriciteitscabine binnengeslopen en heeft daar een kortsluiting veroorzaakt. Dat meldt de tv-zender ABS-CBN.

    Het incident deed zich voor op het eiland Bohol dat erg in trek is bij toeristen. Het duurde een halve dag eer de panne hersteld was.

    Arbeiders van de elektriciteitsmaatschappij vonden de dode slang in de stroomcabine. Het dier was geëlektrocuteerd.

    (eb)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Vanmechelen showt z'n kippen in Poznan


     
    Koen Vanmechelen showt z'n kippen in Poznan


    In het centrum van Poznan staan vanaf vandaag 2 torens uit kippengaas, gevuld met honderden eieren. Het kunstwerk van Koen Vanmechelen (rechts op de foto) is een van de blikvangers van de biënnale over hedendaagse kunst in de stad.

    Belga

    Aan de torens, 12 meter hoog, hangen de foto's van 13 generaties kippenrassen. "Door de internationale rassen te kruisen, krijg je een steeds veranderend en verrassend amalgaam", zegt de kunstenaar.

    "Dit werk is als het ware een genetische ark waarin wordt getoond dat het samenbrengen van diversiteit kan leiden tot wederzijds begrip. Kiezen voor diversiteit is juist een verrijking."

     De eieren liggen onder 4 broedlampen en zullen na 21 dagen uitkomen. "Dat staat symbool voor het verlaten van een positie van onvruchtbare isolatie."

    Vanmechelen maakt al jaren furore in de kunstwereld met zijn werken rond kippen (foto boven). Hij startte al in 2000 met zijn broedproject, toen in Watou. Doorheen de jaren raakte hij bekend door zijn schilderijen, tekeningen, installaties met opgevulde kippen, enzovoort.

    De Biënnale van Poznan is een van de grootste tentoonstellingen voor hedendaagse kunst.

    bron; deredaktie.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagedis zit in overgang van eieren leggen naar bevallen


    Hagedis zit in overgang van eieren leggen naar bevallen


    Wetenschappers hebben een opmerkelijk staaltje evolutie ontdekt bij een Australische hagedissensoort. Een soort skink zit namelijk middenin de evolutie van eieren leggen naar echte bevallingen. Het gaat om de saiphos equalis, een soort met een gele buik en drie tenen, meldt National Geographic.

    De slangachtige diertjes met kleine pootjes leggen eieren aan de kust van deelstaat New South Wales, maar blijken - zoals zoogdieren - hun nakomelingen levend ter wereld te brengen in de koudere berggebieden.

    Er bestaan slechts twee gekende soorten hedendaagse reptielen die beide soorten van voortplanting gebruiken, namelijk een andere skinksoort en een Europese hagedis. Slechts een slang of hagedis op vijf werpt levende nakomelingen, en uit onderzoek blijkt dat er een evolutie van eieren leggen naar bevallingen is geweest bij bijna honderd takken van de reptielenstamboom.

    Uniek
    Het gaat om een unieke ontdekking, zegt onderzoeker James Stewart, een bioloog aan de Amerikaanse East Tennessee State University, aan National Geographic. "Door de verschillen te onderzoeken bij populaties die in verschillende stadia van dit proces zitten, kan je een beeld krijgen van wat eruitziet als de overgang van de ene manier naar de andere."

    Zoogdieren worden in de baarmoeder gevoed via de placenta, die ook afvalstoffen afvoert. Embryo's van eierenleggende dieren halen voedingsstoffen uit de eierdooier en calcium uit de poreuze schaal, die hen ook beschermt voor de buitenwereld.

    Calcium
    Sommige vissen en reptielen gebruiken echter een mengeling van de twee methoden. Moeders vormen een ei dat ze in hun lichaam houden tot het laatste stadium van ontwikkeling. De schaal wordt dan veel dunner, waardoor de dieren kunnen ademen. De kleintjes komen vervolgens ter wereld, gehuld in een dun membraan, al wat dan nog overblijft van de schaal. Volgens wetenschappers vormt deze methode een mogelijk probleem, omdat het dier veel minder calcium krijgt omwille van de dunne schaal.

    Deze ontdekking zette Stewart en zijn collega's ertoe aan die toevoer van voeding te onderzoeken in de structuur en de chemie van de baarmoeder van de Australische hagedis. "We zien nu dat de uterus calcium afscheidt die de embryo opneemt. Het zijn eigenlijk de eerste stappen in de evolutie van een placenta bij reptielen", zegt de onderzoeker.

    Evolutionair voordeel
    Beide manieren van voortplanting hebben voor- en nadelen. Volgens Stewart kan de overgang mogelijk gelinkt worden aan de manier waarop pasgeborenen worden gevoed, of gaat het mogelijk om een manier om de jongen beter te beschermen in ruigere klimaten.

    Moeders in milde klimaten kiezen er mogelijk voor hun eigen lichaam te sparen door eieren op de grond te leggen voor de laatste week of zo van de ontwikkeling. Moeders in zwaardere bergklimaten daarentegen vinden het misschien efficiënter hun jongen te beschermen door ze langer in hun lichaam te houden.

    Simpel
    Stewart voegt eraan toe dat het omschakeling van eieren leggen naar bevallingen historisch gezien vaak voorkomt, daar de omschakeling relatief gemakkelijk verloopt. "We neigen te denken dat het gaat om een heel ingewikkelde overgang, maar het is in sommige gevallen misschien toch veel simpeler dan we dachten."

    (sam) bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    09-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het 'vlooien' van apen



        "Het 'vlooien' van apen is niet echt zoeken naar vlooien.
          Wat ze wel doen is zoeken naar plantenresten,
          huidschilfers en zoutkorrels."

    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jachthoornblazers



    Jachthoornblazers




















    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffers in de boom


    Juffers in de boom

    In een sloot zag ik een waterjuffer eitjes afzetten. Ze stipte met haar kont telkens de waterspiegel aan. Een houtpantserjuffer was ze dus niet. Houtpantserjuffers zetten hun eitjes niet af in het water, maar in de bast van loofboomtakken. Die moeten wel boven het water hangen, want de larven laten zich van de tak af in het water plonzen.

    Daar vervellen ze meteen, want hun eerste velletje is waterafstotend. In de boom is dat handig als verdediging tegen regen en dauw, maar in het water ondoenlijk, dus ontdoen ze zich ervan. Als larve vervellen ze nog negen keer. Ondertussen jagen ze op muggenlarven. Van juni tot oktober kruipen ze uit het water en sluipen ze uit hun huid. Eind augustus vliegen de meeste houtpantserjuffers rond.

    Van de week kreeg ik bezoek van een oude schoolvriend, die ik meenam naar de Hortus botanicus in Haren. ’Hortus botanicus’ betekent ’botanische tuin’.
    Dat u niet denkt dat we in een beeldentuin waren of in de dierentuin.





    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be

     

    Toch keken we er naar dieren. Als de zon door de regenbuien brak, scheen hij fel en werd het warm boven het beschutte heideveldje. Het gonsde er van de houtpantserjuffers. Ze streken neer in door de namiddagzon beschenen bomen en hielden zich roerloos voor onze camera’s. De bomen stonden niet aan het water. De juffers zetten er ook geen eitjes af, maar namen een zonnebad, rustten uit of waren op jacht naar prooien en partners. Alleen voor de eitjes hebben ze bomen aan een oever nodig.

    De eitjes roepen een afweerreactie op in de boombast, een soort gal. Daarin kunnen de eitjes strenge vorst overleven. In de lente komen ze uit.

    bron; Koos Dijksterhuis © Trouw 2010


    Categorie:Weetjes- Dieren
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebouwen in New York doven licht voor vogels


    Gebouwen in New York doven licht
    voor vogels

     

    Veel gebouwen in New York schakelen 's nachts de verlichting uit om rondtrekkende vogels deze herfst niet te storen. Vaak vliegen de verwarde dieren zich ten pletter tegen de wolkenkrabbers.

    Het project van NYC Audubon loopt tot nog 1 november. Dan zou het seizoen van de trekvogels voorbij zijn. Steeds meer gebouwen steunen actie, zoals ook de bekende gebouwen Empire State en Chrysler. Jaarlijks zouden naar schatting 90.000 vogels de dood vinden tegen de ramen van de reusachtige constructies.

    De vogels raken hun navigatievermogen kwijt door de verlichting van de wolkenkrabbers. De initiatiefnemers roepen eigenaars van gebouwen op om de lichten te doven. Ze vragen ook nachtelijke werknemers om een bureaulamp te gebruiken in plaats van de gewone verlichting van het gebouw.

    Naast New York City heeft ook Toronto een gelijkaardig project lopen. Daar stelt men zelfs dat de verlichting jaarlijks meer dodelijke slachtoffers bij vogels eist dan de olieramp met Exxon Valdez. Daarbij kwamen destijds zeker 250.000 vogels om het leven. Een eerste studie zou bovendien uitwijzen dat het doven van de lichten het aantal slachtoffers met 83 procent doet dalen.

    (gb)bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van een vaartocht via de haven van Willemstad naar Stellendam.



    Foto's van een vaartocht in 2009 via de haven van
    Willemstad naar Stellendam Nederland.




































































































    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muizen op Schots eiland zijn twee keer groter dan normaal

     
    Muizen op Schots eiland zijn twee keer groter dan normaal


    Op het Schotse eiland Saint Kilda zijn de muizen twee keer zo groot als elders ter wereld. Onderzoekers willen daarom nagaan hoe het komt dat de veldmuizen enkel op dat eiland zijn geëvolueerd tot reuzenmuizen.


    Het Schotse Saint Kilda werd in 1930 door de mens verlaten.

    Het Schotse Saint Kilda werd in 1930 door de mens verlaten.
    De muizen van Saint Kilda wegen meer dan 50 gram en zijn ongeveer twee keer zo groot als hun soortgenoten op het vasteland. Gedurende drie jaar zullen wetenschappers het gedrag van de dieren bestuderen.

    "We denken dat de muizen zich hebben aangepast omdat ze hier weinig hinder hebben van roofdieren", zegt onderzoeker Tom Black. "Daardoor konden ze groter en groter worden en het helpt om in de koude weersomstandigheden te overleven."

    Saint Kilda werd in 1930 verlaten door de menselijke bewoners. Veldmuizen trokken daarop vanuit de heuvels naar de onbewoonde huizen op het eiland. Terwijl de ene muis profiteerde van de situatie, werd het de andere muis fataal. Huismuizen stierven gek genoeg al na twee jaar uit.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks kosten windmolens het leven aan 30.000 vogels



    Jaarlijks kosten windmolens het leven aan 30.000
    vogels in Nederland alleen!

    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapen trekken Limburgse nazomer op gang


    Schapen trekken Limburgse nazomer op gang



    Met de intocht van een kudde schapen neemt de nazomer in Limburg een wel erg opmerkelijke start.

    Een week lang trekt een 600-tal schapen door Limburg, op weg naar Brussel, met in haar kielzog een animatiekaravaan.

    De Europese schapentrektocht is op 5 juni in Berlijn gestart en eindigt op 17 oktober in Trier. Een tocht van 1 200 km. Ze wil aandacht vragen voor het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. Want rondtrekkende schapen zorgen voor de verspreiding van allerlei zaden, sporen, insecten en kleine diersoorten.

    Van 1 tot 14 september trekken de schapen en herders door Vlaanderen. Voorlopig einddoel is het Terkamerenbos in Brussel. De doortocht van de schapenkudde in Limburg brengt iedere avond animatie in telkens een andere gemeente.

    Iedere dag rond 17 à 18 uur komt de kudde schapen aan.Van 18.30 tot 20.30 uur is er een ontspannende infoavond, waar de herder en andere specialisten de tocht kaderen, met verhalenvertellers en andere praatgasten, zoals veearts Theo Martens van het populaire tv-programma ‘Dieren in nesten’.

    Informatie
    Moving Sheep

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Orang-Oetan babysit op tijgertjes


     
    Orang-Oetan babysit op tijgertjes


    In de zoo Myrtle Beach Safari in het Amerikaanse South Carolina ontfermt orang-oetan Hanama zich over twee bengaalse tijgerwelpjes.

    Het driejarige mannetje is een soort babysitter voor de mannetjes Skukuza
    and Simh, en doet dat volgens directeur Bhagavan Antle uitstekend.




    "Hij houdt hen in het oog wanneer ze spelen, loopt ermee rond en pakt hen soms in zijn armen om ze te knuffelen.

    De dertig dagen oude welpjes blijven nog enkele maanden
    bij hun rosse vriend,  tot ze te groot worden voor zijn knuffels.

    (sam)bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's gemaakt van een zilverreiger


    Tijdens het varen over de Schelde Rijnkanaal

    enkele foto’s gemaakt van een zilverreiger

    Kleine Zilverreigers maken doorgaans geen geluid, soms laten ze een rauwe kreet horen.
    Zijn ongeveer L 60 cm. V 66 cm.
    Veel kleiner dan de Blauwe Reiger.
    Verschilt van de Grote Zilverreiger door zwarte snavel in plaats van geelachtig,
    veel kleiner formaat en gele poten in plaats van zwarte.
    De poten van jonge Kleine Zilverreigers zijn aanvankelijk bruingroen van kleur.
    Verder valt vooral de lange kroonkuif en de zwierige aigrette-schouderveren op.













    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroe, wombat en koala komen uit Amerika

     
    Kangoeroe, wombat en koala komen uit Amerika


    Kangoeroes, koala's en wombats zijn typische dieren voor Australië. Maar een genetische studie stelt dat de dieren eigenlijk Amerikaanse voorouders hebben. De roots van deze Aussies liggen dus op het Amerikaanse continent.

    De universiteit van Münster maakte een stamboom van deze Australische dieren op basis van DNA. Buideldieren zijn uniek ten opzichte van andere zoogdieren, omdat de moeders hun jongen in hun buidel dragen. Wetenschappers vermoeden dat er een enkele migratie is geweest van een soort van Amerika naar Australië.

    De voorouders van de Australische buideldieren leefden 80 miljoen jaar geleden op het gigantische continent Gondwana. Dat lag op de plek waar nu Zuid-Amerika ligt. Toen dat continent uit elkaar viel, bewoog zich een deel naar het huidige Australië. Daar zijn in de loop der tijd de buideldieren ontstaan.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïskolven


    Maïskolven














        
      
    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse stad opent weer bloedige jacht op dolfijnen

     

    Japanse stad opent weer bloedige jacht op dolfijnen


    Archiefbeeld: Dit jaar kwamen de vissers na hun eerste dag met lege handen terug.

    In het Japanse Taiji zijn gisteren opnieuw vissers uitgevaren voor de jaarlijkse jacht op dolfijnen. De praktijken werden in de beroemde documentaire 'The Cove' aan de wereld getoond. De ster van de film wou dit jaar gaan protesteren in Japan, maar moest door bedreigingen zijn reis afzeggen.

    Terwijl andere Japanse steden de dolfijnen op zee doden, heeft Taiji zijn eigen methode om de dieren te vangen. Ze lokken de dolfijnen naar de kust door op metalen buizen te slaan. De dolfijnen worden verkocht aan aquariums of geslacht voor voedsel. Het nationale visagentschap van Japan keurt de dolfijnjacht echter goed, aangezien de dolfijnen niet bedreigd zijn.

    The Cove
    De documentaire 'The Cove' gebruikte verborgen camera's om de dolfijnjacht in beeld te brengen. In Japan veroorzaakte de film een discussie over de vrijheid van meningsuiting, omdat bioscopen onder druk werden gezet 'The Cove' niet te spelen. Ric O'Barry, de ster van de film, wou naar Japan afreizen om te protesteren tegen de jacht van dit jaar. Hij besloot echter uit veiligheid zijn trip naar Taiji te schrappen.

    Traditie
    Jaarlijks mogen in Japan ongeveer 20.000 dolfijnen geslacht worden. De regio van Taiji was twee jaar geleden verantwoordelik voor 1.857 van de geslachte dolfijnen. Er wonen slecht 3.500 mensen in Taiji, maar het dorpje jaagt al sinds de zeventiende eeuw op dolfijnen. De dolfijnjacht wordt er als traditie beschouwd. Dolfijnvlees is heel giftig, maar toch staat er voornamelijk dolfijn op het menu in Taiji. In de rest van Japan wordt amper dolfijn gegeten.

    (gb)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    01-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeften op wandel in Nederland


    Kreeften op wandel in Nederland



    In Nederland kijken inwoners van het Gelderse Duiven al een paar weken verbaasd naar talloze kreeften die uit sloten tevoorschijn komen en wegen oversteken. Het gaat vrijwel zeker om Amerikaanse rivierkreeften, zegt een woordvoerder van de Dierenambulance.

    De Dierenambulance ontving in korte tijd tientallen meldingen van wandelende kreeften. De Amerikaanse kreeft kan ongeveer 17 centimeter lang worden, maar is ongevaarlijk. ''Je moet alleen een beetje oppassen voor de scharen. Eéntje kreeg mij te pakken, maar mijn vinger zit er nog aan'', zegt een woordvoerder.

    De man wil niet van een plaag spreken omdat de dieren geen overlast veroorzaken. Ook neemt het aantal meldingen af. Amerikaanse rivierkreeften belandden al in de jaren zeventig in het land via tuincentra.

    (anp/sam) bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vaktermenkeuken
    blog.seniorennet.be/vakterm

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!