Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen en fietsen door het Pajottenland van de schilder


    Wandelen en fietsen door het Pajottenland van de schilder

    Bruegel als gps

     BDW    'De boerenbruiloft' (rechts) zou ontstaan zijn in de oude herberg In de Kroon, in de Kroonweg (boven).


    Oogsttijd op Anderlechtse velden.   
    Op 'De korenoogst' (rechts) is de Sint-Pieterskerk van Itterbeek te zien (boven).

     
                     BDW   
    BDW

     
    BDW    Op 'De parabel van de blinden' (rechts) is duidelijk de Sint-Annakerk in Sint-Anna-Pede te herkennen.
    © BDW

    Om de meester- werken van Pieter Bruegel te bewonderen, moeten we de halve wereld rondreizen, maar de plaatsen waar hij zijn schilderijen vastlegde, liggen zo goed als achter de hoek. Tijd voor een tocht, te voet of met de fiets, met Bruegel als gids.

    De laatste jaren van zijn leven woonde Pieter Bruegel de Oude in de Hoogstraat in Brussel, waar hij in 1569 stierf en in de Kapellekerk begraven ligt. Vaak trok hij te voet naar de Pedevallei in Dilbeek. Hij schilderde er meesterwerken die we ons alleen al bij het horen van de titel zo voor de geest kunnen halen. Maar om 'De Parabel van de blinden' te zien, moeten we naar het Museo di Capodimonte in Napels. 'Landschap met ekster op de galg' hangt dan weer in het Hessische Landesmuseum in Darmstadt, het Kunsthistorisches Museum in Wenen is talrijke Bruegels rijk en, op enkele doeken in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel na, is ook de rest van zijn oeuvre verspreid over beroemde musea in wereldsteden.

    Het Bruegelmuseum in Dilbeek kan niet anders dan pronken met reproducties, maar het leuke is dat ze in openlucht staan opgesteld en wel op de plaatsen waar ze lijken vastgelegd. In het decor zien we vaak vandaag nog gebouwen, kerktorenspitsen of horizonfragmenten die we ook op de schilderijen herkennen. Op een acht kilometer lange wandeling, die aan het kerkje van Sint-Anna-Pede vertrekt, vinden we negentien replica's op weerbestendige geëmailleerde staalplaten. Het traject kan uitgebreid worden tot een fietsroute van 45 kilometer. Zeven werken illustreren gewoon de veelzijdigheid van Bruegels talent, twaalf andere werden uitgekozen omdat ze herkenbare landschapelementen uit het Pajottenland bevatten.

    De tocht
    Aan de kerk van Sint-Anna-Pede laten we de auto achter op een braakliggend lapje tegenover estaminet De Ster. Het gebouw, in vakwerk met leem, is een mooi voorbeeld van de traditionele architectuur die ooit de streek bepaalde en misschien wel aan de oorsprong van de benaming Pajottenland ligt. 'Paillottes' zijn namelijk stropoppen die in dergelijke panden tussen de dakpannen werden gelegd. De drankgelegenheid is gesloten, een andere doet pas vanavond open, maar gelukkig is er nog een derde café waar we de brochure en kaart (3 euro) van de Bruegelwandeling kunnen kopen. De vriendelijke waardin overhandigt ons ook een plannetje met de wegens wegenwerken gewijzigde route.
    Het begint al goed. Het eerste schilderij dat we in de schaduw van een bomenrij tegenkomen, is volgens de brochure van de vzw Dilbeeks Erfgoed zeker niet van Pieter Bruegel de Oude, maar van een van zijn nakomelingen. En of de windmolen die 'De bruidsstoet' domineert hier ooit heeft gestaan, is helemaal niet zeker. Wel zouden we het torentje dat boven een bos priemt, moeten opmerken, maar dat lukt ons zelfs met een verrekijker niet.

    Blinden
    Als we echter voor de reproductie van 'De parabel van de blinden staan', kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat Bruegel op precies dezelfde plaats zijn schildersezel had neergeplant. We herkennen duidelijk de Sint-Annakerk (1), ondanks de verbouwingen die ze in de loop der jaren heeft ondergaan. Het decor, ja zelfs de sfeer onder het gebladerte, is perfect gevat in sobere kleuren. In werkelijkheid stroomt de Pedebeek wel wat dichter bij het kerkje, maar zulke ingrepen waren het handelsmerk van de kunstenaar. Hij zette de landschappen naar zijn hand, gebruikte hetgeen hij zag als basis en voegde vreemde elementen toe. Een vergezicht uit het Pajottenland vulde hij aan met een rotspartij uit de Alpen, die hij op zijn Italiaanse reizen had gezien. Hoe natuurgetrouw ook, het schilderij barst van de symboliek. Als de ene blinde de andere leidt, belanden ze allebei in de gracht. Het was –één jaar voor zijn dood– Bruegels visie op de dolende mens in een zinloze wereld. Maar de kwalen van de afgebeelde protagonisten zijn zo klinisch nauwkeurig gepenseeld, dat oogartsen vandaag nog een diagnose kunnen stellen. De schilder heeft hier ongetwijfeld blinden gezien, want in die tijd was er in de omgeving een hospitaal.

    Spiegelbeeld
    'De boerenbruiloft', die van 'breugeliaans' een synoniem van overvloedig eten maakte, zou ontstaan zijn in een schuur aan de Kroonweg (2), waar ooit de herberg 'In de Kroon' was gevestigd. Op 'De hooioogst', een typische compositie van bestaande en gefantaseerde landschappen, prijkt een kerkje dat sprekend lijkt op de Sint-Ambrosiuskerk van Dilbeek zoals ze er in de zestiende eeuw uitzag. Op 'De korenoogst' zien we de Sint-Pieterskerk van Itterbeek (3) en de toren in de verte zou wel eens de Sint-Alenatoren van het oude kasteel van Dilbeek kunnen zijn. Voor de watermolen op 'De terugkeer van de kudde' stond die van Sint-Gertrudis-Pedemodel. Op hetzelfde kunstwerk zien we, half verborgen achter bomen, het 'Klein Kasteeltje' dat nog tegenover het Sint-Annakerkje staat en waarin Bruegel ooit verbleef. Soms is het op de grote werken in kleine hoekjes zoeken naar de gedetailleerde minischilderijtjes die in de brochure worden beschreven. Op 'Landschap met ekster op de galg' staat rechtsonder wel heel goed zichtbaar de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. Omwille van de compositie heeft de artiest de Pedemolen wel in spiegelbeeld neergezet.

    Info, brochure en kaart: Cultuurdienst, Gemeenteplein 1, Groot-Bijgaarden, www.toerismedilbeek.be, www.dilbeekserfgoed.be

    Tekst André Grosemans, foto's Bart Dewaele  bron;nieuwsblad.be


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een enkele boom kan twintig miljoen luizen huisvesten.



    "Een enkele boom kan twintig miljoen luizen huisvesten"


    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelbescherming: Rem op roofvogel als huisdier

     

    Vogelbescherming: Rem op roofvogel als huisdier

    Roofvogels en uilen worden steeds vaker als huisdier gehouden en dat is geen goede ontwikkeling. Dat meldt Vogelbescherming Nederland vandaag op basis van eigen onderzoek. Vooral de kerkuil, steenuil, oehoe en slechtvalk zijn populair.


    Een uil tijdens een roofvogelshow in 2005 in Zwolle.

    Een uil tijdens een roofvogelshow in 2005 in Zwolle. © anp

    Voor de vogels wordt enkele tientjes (kerkuil) tot duizenden euro's (arenden) betaald. Vogelbescherming Nederland wil dat de overheid roofvogels en uilen op de negatieve lijst voor huisdieren zet die momenteel door het ministerie van LNV wordt voorbereid. Ook wil de vogelclub dat er wettelijke regels komen voor het houden van roofvogelshows.

    Nu kan iedereen gewoon een roofvogel kopen mits die in gevangenschap is geweekt. Volgens de Vogelbescherming ontsnappen de vogels vaak, waardoor de natuurlijke populaties bedreigd worden. Zo werden dit jaar al zeventien ontsnapte oehoes gevonden in Nederland. Dat zijn er ongeveer evenveel als er in het wild leven.

    Sinds de Europese wetgeving om roofvogels en uilen te verhandelen eind jaren negentig is versoepeld, is het aantal in Nederland verstrekte certificaten dat nodig is om de vogels aan te schaffen meer dan vertienvoudigd.

    Vooral uilen zijn populair. Sinds de Harry Potter-boeken en -films is de vraag naar uilen fors gestegen. De Vogelbescherming benadrukt dat het geen goed idee is om in navolging van de tovenaarsleerling met een kooi met een uil te zeulen. De dieren zijn niet geschikt als huisdier.

    © Trouw 2010, op dit artikel rust copyright
    bron; trouw.nl


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke in de ban van tuimelaar Rudolf


    Knokke in de ban van tuimelaar Rudolf

     


    Voor de kust van Duinbergen Knokke-Heist zwemt al enkele dagen de tuimelaar Rudolf. Het beest laat zien hoe het vissen vangt en springt daarbij zelfs hoog uit water. Zijn capriolen zijn een ware toeristenattractie. Een tuimelaar is een kleine soort dolfijn die graag acrobatische toeren uithaalt zich normaal vooral in tropische wateren ophoudt.

    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla vs. Donkey Kong


    Gorilla vs. Donkey Kong


    gorilla vs donkey kong


    In de zoo van San Francisco heeft een jonge bezoeker zijn Nintendo DSi per ongeluk over de omheining van het gorilla-verblijf laten vallen. Eén dier leek dolbij met het hebbeding. Even leek het of de grote aap echt aan het spelen was.

    Al snel volgde het grapje dat de gorilla zich amuseerde met het spel 'Donkey Kong'.

    Uiteindelijk was de gorilla bereid de Nintendo af te geven in ruil voor een knalrode appel.

    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee arabische oryxen geboren in Planckendael

     
    Twee arabische oryxen geboren in Planckendael


    Twee arabische oryxen geboren in Planckendael


     In Planckendael zijn Twee arabische oryxen geboren . Het was al 5 jaar geleden DAT ER EEN Nog Geboorte BIJ This bedreigde antilopensoort Werd opgetekend .

    De Twee nieuwkomers kregen de namen Lah'byb en Loubna . Zij brengen Het Totaal Aantal arabische oryxen in Planckendael op Zeven .


    Bedreigd

    In 1972 stierf De Laatste Wilde arabische Oryx. MAAR deur kweek in dierentuinen is de antilopesoort voorlopig aangaat. Er is EEN EEP (European Endangered Species Programme ) VOOR Ze In Het Leven geroepen .

    Door herintroductie Ze Komen tegenwoordig Weer op enkele Plaatsen in de Natuur VOOR . In Oman hebben we tellen Vandaag de dag 100 Dieren en in Saoedi -Arabië zo'n 400 tal . En zijn plannen OM ER Het Dier Uit te Zetten in Jordanië, Koeweit en Syrie . Stropen blijft echter OOK EEN Nu Nog bedreiging .




    bron; gva.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenspeciaalzaak uit Sint-Niklaas lanceert insectenautomaat

     
    Dierenspeciaalzaak uit Sint-Niklaas lanceert insectenautomaat


    dierenspeciaalzaak uit sint niklaas lanceert insectenautomaat

    Dierenspeciaalzaak Lee-Dog in Sint-Niklaas heeft een insectenautomaat in gebruik genomen met een hele waaier aan verse, levende sprinkhanen, krekels, kevers en wormen.

    Wie ’s avonds het diner van zijn reptiel of hamster is vergeten opdienen, hoeft dus niet meer te wanhopen. In plastic doosjes kun je vier soorten krekels, fruitvliegen, motten, keverlarven, wormen, sprinkhanen en zelfs zijderupsen krijgen. Lekker vers én springlevend. Yvan Menten van dierenspeciaalzaak Lee-Dog kweekt al die insecten zelf.

    “Ik wilde vooral mijn klanten beter bedienen. Het gebeurde dat ze belden op een sluitingsdag of wanneer ze ’s avonds nog in de file zaten om toch de winkel open te doen. ‘Mijn beest zit zonder eten!’, was altijd hun uitleg. Daarom kwam ik op dit idee. Het is een gok, maar als het niet marcheert, steek ik er wel cola in.”

    Wie thuis met reptielen, vogels, hamsters of ratten zit, kan er zich gaan bevoorraden. Freddy Van Puymbroeck kwam dinsdagavond krekels en sprinkhanen halen voor zijn kameleon. ”Dat beest vreet me de oren van mijn kop. Met zo’n vier bakjes heb ik maar genoeg voor drie dagen. Deze uitvinding is echt een godsgeschenk”, zei hij.

    De insectenautomaat wordt elke dag opgevuld. Ze worden levend verkocht, maar krijgen in de automaat nog een goeie behandeling. “In de plastic doosjes zit voedsel. De temperatuur in de automaat wordt ook constant gehouden. Het lijkt toch een groot succes te worden. Of ik ze zelfs wel eens opeet? Dat gebeurt wel eens, ja. In de zomer op de barbecue is dat niet te versmaden.” Voor de geïnteresseerden: een bakje met elf verse sprinkhanen kost drie euro.

    Joris Vergauwen
    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist in Rusland gedood door beer

     
    Toerist in Rusland gedood door beer


    toerist in rusland gedood door beer


    Op het eiland Sachalin, in Rusland, is een man van 60 om het leven gebracht door een beer. Het dier sloeg de man tegen het hoofd. Die overleefde de slag niet.

    Het dodelijke incident vond plaats in een vakantiedorp nabij de Makarovkarivier. De man wilde daar samen met zijn vrouw en schoondochter gaan vissen.

    De man was al naar de rivier toegelopen toen hij zag dat er een berin met haar twee jongen zat. Het dier stormde vervolgens op de man af. De vrouw en schoondochter konden nog weggeraken.

    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse supermarkt verkoopt eekhoornvlees


    Britse supermarkt verkoopt eekhoornvlees


    if, ss

    if, ss

    Een Britse supermarkt biedt sinds kort een nieuwe specialiteit aan: eekhoornvlees. Gruwelijk, vinden dierenactivisten.

    Een filiaal van de Britse supermarktketen Budgens heeft het aan de stok met de dierenactivisten van Viva (Vegetarians international voice for animals). De Londense eigenaar Andrew Thornton verkoopt al enkele maanden eekhoornvlees, en dat is de organisatie een doorn in het oog: 'Wat krijgen we straks nog voor gruwelijke producten in het schap? Merel? Veldmuis? Mol?', vraagt de Viva-woordvoerder zich af.

    Maar de uitbater is zich van geen kwaad bewust: volgens Thornton is de grijze eekhoorn in overvloed aanwezig in de Britse natuur en is er her en der zelfs sprake van een heuse plaag. Is het dan niet beter de dieren op te eten in plaats van ze zinloos af te maken en te verbranden, zo vraagt hij zich af. 'Bovendien is de productie van eekhoornvlees veel minder milieubelastend dan de productie van een biefstuk', stelt Thornton, die naar eigen zeggen wekelijks een dozijn eekhoorns voor drie tot vier euro per stuk verkoopt.

    bron; nieuwsblad.be

     


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een cruise naar het authentieke Noorden

     
    Een cruise naar het authentieke Noorden

     

    Een cruise wordt vaak geassocieerd met zorgeloos zonnebaden op het dek van een schip dat naar een exotische bestemming vaart, maar op een boottocht in de noordelijke richting drijf je naar een geheel andere dimensie.

    Voor reizigers die iets unieks willen beleven is een boottocht door de Noorse fjorden de ideale gelegenheid om de meest adembenemende plekken van Europa te ontdekken. Hier vaar je langs eenzame dorpjes en kan je genieten van een ongelimiteerd zicht op watervallen, besneeuwde bergtoppen en de diepblauwe kleur van het water.

    Afhankelijk van de gekozen reisformule maak je interessante excursies. Zo kan je op het vaartraject Bergen - Kirkenes - Bergen aanmeren in vierendertig havens en breng je op de derde dag een bezoek aan de oude koningsstad Trondheim.

    Bovendien kan je tijdens een zomercruise genieten van de middernachtzon. Het spreekt voor zich dat je niet elke dag in bikini zal kunnen rondlopen op het dek van het schip, maar over het algemeen zijn de temperaturen zacht genoeg om je trui in de slaaphut te laten liggen. Kies je ervoor om in de winter te reizen? Dan ben je met een beetje geluk getuige van het noorderlicht.

    Cruises vanaf 563 euro. 
    Meer info op norge.be en www.hurtigruten.co.uk/norway
    Meer informatie over cruisen in en rond Noorwegen
    bron; nieuwsblad.be
    Auteur: vwh Bron: norge.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duikende varkens en tandloze leeuwen in Chinese zoos

     
    Duikende varkens en tandloze leeuwen in Chinese zoos


    Varkens die in het water moeten duiken, fietsende apen en boksende beren. Het zijn maar enkele van de "wrede praktijken en misbruiken" die Chinese dierentuinen gebruiken om de kassa meer te laten rinkelen. Dat meldt de dierenrechtenorganisatie Animals Asia Foundation.






    De Chinese dierenrechtenorganisatie, gevestigd in Hongkong, zegt bewijzen te hebben dat in dertien Chinese dierentuinen en safariparken dieren barbaars behandeld worden en dat ze er in slechte omstandigheden leven.

    Zo krijgen beren stokslagen om hen te dwingen te boksen en worden olifanten met metalen haken aangepord om hen te dwingen op hun kop te staan. Bij vele tijgers en leeuwen zijn tanden en klauwen weggenomen, wat tot chronische pijn en potententiële infecties leidt.

    (afp/adb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijde zoektocht naar 'uitgestorven' kikkers

     
    Wereldwijde zoektocht naar 'uitgestorven' kikkers


     


    Wereldwijd maken wetenschappers zich op voor de grootste kikkerjacht ooit. De komende twee maanden gaan onderzoekers verspreid over veertien landen op zoek naar levende exemplaren van de gouden pad, de schijftongkikker en andere soorten die soms al decennia niet meer gezien zijn.

    Geen enkel dier wordt meer bedreigd dan de amfibieën. Een derde van de soorten zou met uitsterven bedreigd zijn. Dat heeft te maken met het verdwijnen van traditionele habitats van amfibieën, zoals bossen en moerasland.
     
    Ziektes slaan zwaar toe
    De kikkers krijgen bovendien af te rekenen met schimmelziektes. Vooral chytridiomycosis houdt lelijk huis. De ziekte heeft bijvoorbeeld de in Costa Rica overvloedig aanwezige gouden pad in minder dan een jaar van de kaart geveegd. Een gouden pad ontdekken zou dan ook een ware bekroning voor de missie zijn.

    "Hoopvol"
    Projectleider Robin Moore koestert in ieder geval de hoop een aantal kikkers terug te vinden, hoewel sommige soorten al decennialang niet meer gesignaleerd zijn. "Een aantal jaren geleden was ik in Ecuador op zoek naar een soort die al twaalf jaar niet meer gezien was. Ik was niet hoopvol, maar na een dag vonden we één van die kleine groene kikkers", verklaart hij op de site van de Britse openbare omroep BBC.
     
    De wetenschappers hopen hun missie af te ronden voor de aanvang van een VN-conferentie die in oktober plaatsvindt in Japan. Daar buigt de internationale gemeenschap zich opnieuw over maatregelen om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan.

    (afp/tw)bron; demorgen.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stranden Bretagne bezaaid met dodelijke algen

     
    Stranden Bretagne bezaaid met dodelijke algen


     


    De stranden van Bretagne liggen bezaaid met bergen stinkende algen, die in het uiterste geval zelfs dodelijk kunnen zijn, zo meldt het Laatste Nieuws.

    De groene algen veroorzaken irritaties aan ogen, kunnen baders onwel maken en zelfs de dood tot gevolg hebben. Vorig jaar viel er een dode en moesten enkele mensen afgevoerd worden.

    De gemeentebesturen raden aan om alle contact met de algen te vermijden en kinderen niet zonder toezicht te laten. "De zon vormt een witte bovenlaag op de gedroogde algen, waardoor de onderste algen gaan rotten. Daarbij komen er giftige gassen vrij die bij hoge concentraties dodelijk zijn," zegt Thierry Dereux, voorzitter van de Federatie van Milieuverenigingen in Côtes d'Armor.

    Compost
    Vorig jaar werd in totaal 60.000 m³ aan algen afgevoerd. Dit jaar belooft de Franse regering een actieplan om de opgeveegde algen te verwerken in compost. "De mest, die gebruikt wordt door de boeren, komt terecht in de omringende riviertjes die uitmonden in de zee. Daar groeit de alg van. Dit lost de zaak dus niet op," aldus Dereux.

     
    (kve)bron; demorgen.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week vacantie op het water deel 1


                               Een week vacantie op het water deel 1 
                               A week's holiday on the water parth 1 

    Toertocht met onze boot van uit de haven van Heusden via de Bergse maas,
    de Maas, Limburgse Maas en het Julianakanaal naar Maasstricht NL.

    Our tour boat from the port of Heusden through over the mountains  maas, Limburg Maas and the Juliana Canal to Maastricht NL.


    We vertrekken op vrijdag uit jachthaven De Wiel in Heusden.
    Na een rustige tocht eerste overnachting in jachthaven Watersportcentrum in recreatiegebied De Gouden Ham in Maasbommel.




       






















    Tweede dag vaartocht naar Mook met overnachting in
    jachthaven Eldorado op de Plasmolen Mook.






































    Derde overnachting in jachthaven Wanssum gelegen in centrum Wanssum.








































    Photo; Hobbyfotografie J & G


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week vacantie op het water deel 2


    Een week vacantie op het water deel 2 

    A week's holiday on the water  parth 2

    Toertocht met onze boot van uit de haven van Heusden via de Bergse maas,
    de Maas, Limburgse Maas en het Julianakanaal naar Maasstricht NL.

    Our tour boat from the port of Heusden through over the mountains  maas, Limburg Maas and the Juliana Canal to Maastricht NL.


    Vierde overnachting Jachthaven Stevensweerd in ’t Broek gelegen aan een beschermt natuurgebied net iets buiten het vestingstadje Stevensweerd.

    Vijfde overnachting idem.



























































    Onze laatste tocht van de week over het juliana kanaal op om
    te overnachten in Jachthaven Pietersplas twee km.
    ten zuiden van Maastricht en tevens einddoel. 







































    Photo; Hobbyfotografie J & G


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week vacantie op het water deel 3


    Een week vacantie op het water deel 3 

    A week's holiday on the water parth 3 

    Toertocht met onze boot van uit de haven van Heusden via de Bergse maas,
    de Maas, Limburgse Maas en het Julianakanaal naar Maasstricht NL.

    Our tour boat from the port of Heusden through over the mountains  maas, Limburg Maas and the Juliana Canal to Maastricht NL.


    In Jachthaven Pietersplas hebben wij heerlijke dagen gehad met voldoende
    rust en stilte en als de rustige omgeving ons iets te veel werd zijn we met een taxi naar Maastricht geweest (super gezellig).











    Onze boot No Limit aan de achterkant  (met donkerblauw) gefotografeerd.









    Om te gaan eten was er geen enkel probleem met het Restaurantje SOFA aan de kade ( in het groen) we hebben er lekker ge eten, kortom een fijne zomertoertocht voor herhaling vatbaar.  

    Restaurant SOFA  Hogeweerd 6  6229 am Maastricht NL.











    Gerechtje carpacio van Pastrami en rucolasla 



                   
     Prachtige foto's van watervogels
    gefotografeerd in Jachthaven
    Pietersplas twee km. ten zuiden van Maastricht.












































    Photo; Hobbyfotografie J & G


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leguaan kan 28 minuten zijn adem inhouden.



    " Een leguaan kan 28 minuten zijn adem inhouden."


    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenrestaurant opent deuren in Sydney


    Hondenrestaurant opent deuren in Sydney



    In de Australische stad Sydney is sinds kort een hondenrestaurant geopend. Het restaurant 'Chew Chew' is uitsluitend bestemd voor honden, hun baasjes of bazinnetjes mogen wel ter begeleiding mee naar binnen, maar kunnen er niets eten

    Vissoep of lamsbotjes?
    'Chew Chew' biedt de honden een menu met onder meer biefstuk met champignons en kippenvleugeltjes. Andere specialiteiten van het huis zijn vissoep en lamsbotjes.

    Volgens initiatiefnemer en eigenaar Naoko Okamoto van het resaurant blijkt zijn horeca-voorziening een echt gat in de markt te zijn. Hij zegt: "Veel mensen hebben me al laten weten op zoek te zijn geweest naar een plek waar ze met hun hond terechtkonden".
     
    (lb) bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse minister wil paardenraces verbieden


    Italiaanse minister wil paardenraces verbieden



    De Italiaanse minister van Toerisme Michela Brambilla wil een einde maken aan de Palio-paardenrennen in haar land. De minister vindt dat de races vergelijkbaar zijn met het stierenvechten in Spanje.

    De Palio-races worden in verschillende steden gereden, maar de wedstrijd in het Toscaanse Siena is veruit de bekendste. Elk jaar nemen tien paarden, die elk een wijk in de stad vertegenwoordigen, het tegen elkaar op. Deze traditie is al eeuwenlang onveranderd gebleven en lokt elke zomer tienduizenden bezoekers.

    Dode en gewonde paarden
    Brambilla wijst er evenwel op dat de dieren die aan deze wedstrijden deelnemen vaak worden uitgebuit en gevaar lopen. De paarden moeten aan hoge snelheid rond een plein racen, en dat leidt vaak tot valpartijen. Geregeld raken er paarden gewond nadat ze uitgleden over gladde kasseien. In veel gevallen worden de dieren daarna afgemaakt.

    "We kunnen een les leren van Spanje", vindt de minister, verwijzend naar het verbod op stierenvechten in de Spaanse regio Catalonië. Dierenrechtenorganisaties verklaarden zich zeer verheugd met het voorstel. Of Brambilla haar slag zal thuishalen, is echter nog maar de vraag. Palio zorgt voor een massa toeristen, en vele plaatselijke politici zien die niet graag thuisblijven. Lokale gezagsdragers, onder wie de burgemeester van Siena, uitten al scherpe kritiek op het voorstel.
     
    (hlnsydney/tw)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste tijgerreservaat ter wereld in Myanmar


    Grootste tijgerreservaat ter wereld
    in Myanmar

     

    De militaire dictatuur in Myanmar heeft een reservaat van meer dan 17.500 vierkante kilometer afgebakend om de laatste honderd tijgers in het land te beschermen. Het is meteen het grootste tijgerreservaat ter wereld.

    De junta had in 2004 al zo'n 6.000 vierkante kilometer beschermd in de Hukaung-vallei, een belangrijke habitat voor tijgers, die te lijden had onder stroperij. Het beschermde gebied wordt nu gevoelig uitgebreid na intensief lobbywerk door organisaties als Panthera en de Wildlife Conservation Society.

    Het nieuwe reservaat is niet alleen goed nieuws voor de tijgers, maar ook voor olifanten, luipaarden, en de bijna vierhonderd vogelsoorten en zevenduizend plantensoorten in het gebied.

    Het nieuws wordt niet overal met evenveel enthousiasme onthaald. Milieuverenigingen vragen zich af in hoeverre de militaire dictatuur in Myanmar te vertrouwen is en of het reservaat wel daadwerkelijk beschermd zal worden. Mensenrechtenorganisaties hebben het dan weer moeilijk met de samenwerking tussen de lobbygroepen en de junta, omdat die samenwerking het harde regime zou legitimeren.

    (ips/adb)bron; demorgen.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    omaka
    blog.seniorennet.be/omaka

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!