Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    03-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling penetreert Chinese visverkoper


    Paling penetreert Chinese visverkoper


     
    Een Chinese visverkoper beleefde angstige momenten toen hij in een vat vol palingen viel. Toen één van de glibberige dieren zijn darmkanaal in kroop had hij echt een probleem...

       
      De paling, nadat hij verwijderd was

      Al snel kropen enkele beesten in zijn broek. "Tot mijn afgrijzen voelde ik er één in mijn achterste," zegt hij tegen The Sun. Chang schaamde zich zo dat hij gewoon doorwerkte alsof er niets aan de hand was, maar al snel werd de pijn te hevig. Toen hij in elkaar zakte, belden zijn collega's een ambulance.

      In het ziekenhuis werd de paling vervolgens verwijderd door verbaasde doktoren. "De paling had de patiënt ernstig verwond," zegt een ziekenhuiswoordvoerder. "Als hij iets later was geweest, was hij overleden. De paling was twee vingers dik en zo lang als een mensenarm." De ongelukkige Chang zal volledig herstellen.

      bron; telegraaf.nl


      Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehond zwaargewond op Texel

      Zeehond zwaargewond op Texel

      Op Texel is dinsdag een jonge, grijze zeehond gevonden met een visnet rond haar nek. Het schepre net heeft een diepe snijwond veroorzaakt. Het is nog maar de vraag of de gewonde zeehond het zal overleven.

                                            

        Verzorgers van Ecomare zijn lang beziggeweest om het diepingesneden draad te verwijderen. De zeehond heeft een ontsteking aan haar achterflipper, waardoor het beest in een levensgevaarlijke toestand verkeert, zo meldt RTV Noord-Holland.
         
        bron; telegraaf.nl

        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling op een zondagmorgen te Sombeke


        Resultaat van een rustige wandeling
        op zondagmorgen te Sombeke







































































        Foto's; Hobbyfotografie J. & G.


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vossenlintworm: klein risico, grote gevolgen

         
        De vossenlintworm: klein risico,
        grote gevolgen

         

        Mensen die besmet raken, riskeren zonder behandeling zelfs een fatale leveraandoening (alveolaire echinococcosis). De ziekte is tot dusver zes keer vastgesteld in België. De vossenlintworm komt al een tijdje voor in delen van Europa. Ook in Wallonië neemt het aantal besmette vossen toe. In de Ardennen zouden zelfs de helft van de vossen besmet zijn. Nu zou de lintworm ook bezig zijn aan een opmars in Vlaanderen, met name in het zuiden van Oost-Vlaanderen en mogelijk in Limburg.

        Hoe kan besmetting gebeuren?

        Uitwerpselen van een besmette vos kunnen stukjes lintworm met eitjes bevatten. Via regen of wind kunnen deze in de buurt verspreid worden op omliggende planten, vruchten of paddenstoelen. Het eten van of in contact komen met bosvruchten, valfruit of paddenstoelen kan dus leiden tot de besmetting. Dit kan voorkomen bij kleine knaagdieren, huisdieren en uitzonderlijk ook bij de mens. Ook rechtstreeks contact met uitwerpselen of de vacht van een besmet dier kan leiden tot een besmetting. Als eitjes worden opgenomen door de mens kan een larve zich in de lever van de mens ontwikkelen tot een cyste. Zonder behandeling is dit fataal voor dit orgaan en kunnen uitzaaiingen voorkomen naar andere organen. Huisdieren die drager zijn ondervinden geen hinder.

        Enkele tips:

        - Bosvruchten (oa. Bramen, frambozen en bosbessen), zelfgeplukte champignons, valfruit enz. grondig wassen; kook ze zoveel mogelijk (10 min op 60°C; 5 min op 70°C of 1 min op 100°C) voor consumptie. Dit geldt zeker voor gebieden met hoog risico, zoals sommige streken in Zwitserland, Zuid-Duitsland en Centraal-Europa

        - Groenten uit een moestuin, gelegen in gebieden waar vossen voorkomen, kunnen besmet raken met eitjes van de vossenlintworm. Alhoewel de kans zeer klein is, is het voor alle zekerheid raadzaam om alle groenten goed te wassen en liefst te koken. Rauwe groenten zeer grondig wassen.

        - Vermijd contact met vossenkadavers of –uitwerpselen;

        - Was goed je handen na tuinieren of na een wandeling in het veld of bos. - Ga geregeld met je huisdieren naar de dierenarts voor een ontworming, zeker als ze regelmatig in bossen rondlopen.

        bron; gezondheid.be nieuwsblad.be


        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut moet afscheid nemen van Gianna


        Knut moet afscheid nemen van Gianna

         
        Knut en Gianna in gelukkiger tijden.

        De Berlijnse ijsbeer Knut is terug alleen. Zijn vrouwelijke partner Gianna werd opnieuw naar de zoo van München gebracht.


        De ijsberin werd wegens verbouwingswerken in München voor een jaar aan Berlijn uitgeleend en had daar kennisgemaakt met haar beroemde soortgenoot.
         
        Nu kan ze de komende weken in de vernieuwde installatie haar eigen weg gaan. Om het transport in alle rust te laten verlopen, werd het tijdstip
        van de reis niet openbaar gemaakt.


         




         (belga/edp) bron; demorgen.be

        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsers zwemmen met eenden 485 km naar zee

         
        Duitsers zwemmen met eenden
        485 km naar zee

         
        Pia Marie Witt met "haar eendjes" eind juni.

        De Duitse vogelliefhebbers Pia Marie Witt (33) en Wilfried Arnold (58) zijn vandaag zwemmend met zeven tamme eenden uit Kassel vertrokken richting Noordzee. Midden september hopen zij het 485 kilometer verderop gelegen Bremerhaven te bereiken.

        Tal van kijklustigen, fotografen en camerateams waren naar de oevers van de rivier de Fulda gekomen voor het vertrek van de 'Entenexpress'. Witt heeft de nu zes weken oude eendjes grootgebracht, tam gemaakt en op het avontuur voorbereid. "De eenden zijn mijn kinderen, ze luisteren naar wat ik zeg", aldus Witt.

        Alleen Witt en Arnold zwemmen het hele traject via de Fulda en de Weser naar de zee. De eendjes mogen geregeld plaatsnemen in een begeleidende boot. "Zij kunnen weliswaar duizend keer beter zwemmen dan wij, maar hebben niet zo veel uithoudingsvermogen", aldus Witt.

        (epa/lb)bron; demorgen.be 

        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paradijselijk eiland gaat energie uit vulkaan tappen

         
        Paradijselijk eiland gaat energie
        uit vulkaan tappen

         


        Het vulkanische eiland St. Lucia is van plan om energie te tappen uit zijn grootste bron: de vulkanen. Een bedrijf tekende een contract van 30 jaar met de regering om geothermische energie op te wekken.

        St. Lucia haalt op dit ogenblik nog alle energie uit fossiele brandstoffen. Dat is wel vaker het geval op de paradijselijke eilanden in de Caraïben. Al jaren beloven de verschillende regeringen te zullen investeren in groene energie, maar veel vooruitgang boekten ze nog niet.

        Het bedrijf Qualibou Energy Inc. zou volgens het contract binnen de 18 maanden mogen beginnen boren. Ze zullen de energie halen uit afgelegen gebieden waar water onder de grond wordt opgewarmd door de hete rotsen. Volgens een woordvoerder van de energieproducent van St. Lucia zouden de plannen geen ecologische schade met zich meebrengen.

        Er wonen ongeveer 160.000 mensen op St. Lucia. Het bedrijf zou ook energie kunnen doorverkopen aan het nabijgelegen Martinique.

        (gb)bron; demorgen.be

        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen kunnen geen gevaar meer ruiken in zure oceanen

         
        Vissen kunnen geen gevaar meer ruiken
        in zure oceanen

         

        Naarmate de oceanen verzuren, verliezen vissen hun vermogen om gevaar te ruiken. Verzuring treedt op wanneer CO2 in zeewater oplost.

        Oceanen moeten steeds meer CO2 opvangen omdat de mens meer uitstoot. Wetenschappers ontdekten dat jonge vissen geen vermogen meer hebben om roofdieren te ruiken. Integendeel, de vissen lijken zelfs aangetrokken te worden door de geur van roofdieren. De resultaten van het onderzoek worden deze maand voorgesteld op een conferentie in Belfast.

        Schaaldieren
        Veel jonge visjes sterven in het wild, waardoor ook gevreesd wordt voor de populatie van sommige soorten. Het was al langer bekend dat de verzuring van het oceaanwater een ramp is voor schaaldieren. Maar het is de eerste keer dat een onderzoek aantoont hoe vissen ook rechtstreeks het slachtoffer worden.

        93 procent
        Onderzoekers van de James Cook Universiteit testten het effect van CO2 op clownvisjes. Na een paar dagen bleken de visjes minder goed te kunnen ruiken. Er werden geen echte roofdieren gebruikt, maar hun geur werd via een stroming in het water verspreid, samen met de geur van vissen die geen roofdieren zijn. De jonge visjes trokken in liefst 93 procent van de gevallen naar de stroming met de geur van het roofdier.
         
        (gb)bron;demorgen.be

        Categorie:Weetjes- Dieren
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondsdolle dieren maken 78 doden op toeristische toplocatie

         

        Hondsdolle dieren maken 78 doden
        op toeristische toplocatie


        De voorbije twee jaar overleden in Bali minstens 78 mensen aan de gevolgen van een beet door een hondsdolle hond. Het eiland, dat wereldwijd in trek is bij toeristen, kampt met een tekort aan vaccins.

        Elk jaar heeft het Indonesische eiland Bali met zo'n 30.000 hondenbeten af te rekenen. De autoriteiten op het eiland beslisten recent om zo'n 200.000 dieren af te maken, in plaats van over te gaan tot de massale vaccinatie, zoals was aangeraden door de Wereldgezondheidsorganisatie.

        "De behandelingen op het eiland schieten te kort", geeft de verantwoordelijke van het provinciale gezondheidsdepartement op Bali toe. "We hebben hulp nodig."

        Plaatselijk geloof
        Onder de doden werden tot op heden nog geen toeristen geteld, maar een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Australië, manen hun onderdanen aan om extra voorzorgen te nemen als ze het land bezoeken.

        Het eerste geval van hondsdolheid op Bali werd vastgesteld in 2008, en de ziekte greep sindsdien razendsnel om zich heen. Het probleem wordt deels verergerd door de hoge status die honden in de Balinese cultuur genieten. Volgens een traditioneel geloof nemen de dieren mensen mee naar de hemel. Groepen door vlooien geteisterde honden op stranden, markten en in parken werden dan ook lange tijd ongemoeid gelaten en konden zich makkelijk voortplanten.

        Toch werd er nu naar de grove middelen gegrepen. Elk jaar sterven naar schatting 55.000 mensen aan hondsdolheid, het grootste deel in Azië. De aandoening kan makkelijk bestreden worden met een vaccin, maar eens symptomen opduiken, is het te laat.

        (hlnsydney/tw)bron; hln.be 

        Categorie:Weetjes- Dieren
        02-08-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw uit Taiwan vangt vier miljoen muggen

         
        Vrouw uit Taiwan vangt vier miljoen muggen



        Een vrouw uit Taiwan heeft in één maand tijd liefst vier miljoen muggen gevangen. Ze is daarmee de nieuwe recordhouder en kreeg als beloning zo'n 2.000 euro. Haar vangst woog meer dan 1,5 kilo.

        In Taiwan zijn muggen een grotere pest dan hier, vooral omdat ze knokkelkoorts verspreiden. De vrouw werd voorgedragen als recordverdelger bij Guinness World Records.

        (gb)bron; hln.be

        Categorie:Weetjes- Dieren
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin

         
        Vliegende ezel krijgt luxeleven in stallen van het Kremlin


        De Russische ezel die bij wijze van een promotiestunt aan een parachute werd gebonden, wordt opgenomen in de stallen van het Kremlin waar haar een luxeleven te wachten staat. Op die manier hoopt de regering het dier van zijn trauma af te helpen. Binnenkort moet ezel Anapka de stallen echter al verlaten, want de Britse tabloid The Sun wil het dier een nieuwe thuis geven.

        Anapka verblijft vanaf volgende week tussen de paarden van president Medvedev.
        Anapka verblijft vanaf volgende week tussen de paarden van president Medvedev.

        Kremlin
         
        Anapka wacht binnenkort een reis naar Groot-Brittannië nadat The Sun de onfortuinlijke ezel aankocht. Het dier werd wereldberoemd toen ze in het zuiden van Rusland als promotiestunt aan een parachute gebonden werd. Anapka overleefde de gruwelijke stunt en mag nu eerst herstellen in de stallen van het Kremlin. Daar wonen ook de paarden die tijdens ceremonies van president Dmitry Medvedev gebruikt worden.

        VIP-behandeling
        In de stallen staat Anapka een VIP-behandeling te wachten. Haar eigen personeel zal dag en nacht ter beschikking staan. Een masseuse zal Anapka verwennen met speciale zalfjes om de zenuwen te kalmeren. Voortdurend staat een ezelfluisteraar klaar om in te grijpen. Anapka krijgt behandelingen aan de hoeven en wordt met speciale shampoo's gewassen. Verder zijn er hete baden, speciale maaltijden en 24 uur op 24 bewaking.

        Iedere ochtend zal Anapka na haar ontbijt kunnen genieten van een wandeling door de adembenemende landschappen rond de stallen. Na de lunch mag Anapka onder de zonnebank waar speciale lampen haar spieren zullen ontspannen. Het avondmaal bestaat uit worteltjes die het hele jaar door op het domein beschikbaar zijn.

        Brigitte Bardot
        Anapka is de eerste ezel die in de stallen wordt toegelaten. Er zijn maar 70 plaatsen beschikbaar in de stallen die vier jaar geleden door Vladimir Poetin geopend werden. De Russische regering nam de beslissing op aandringen van Brigitte Bardot. Zij vond het als dierenliefhebber vreselijk hoe Anapka behandeld werd. Voor het Kremlin de ideale gelegenheid om te tonen dat ze ook dierenvrienden zijn.

        Ezelhemel
        The Sun hoopt Anapka uiteindelijk een goede thuis te geven in Groot-Brittannië. Harry Redknapp, de baas van de Tottenham Hotspurs, zou Anapka graag opnemen in een dierenpark in Hampshire. Maar zal Anapka Rusland nog willen verlaten als ze gewend raakt aan haar luxeleventje? Zeker als we het Kremlin mogen geloven: "Anapka zal denken dat ze gestorven is en naar de ezelhemel is gegaan."
         
        (gb)bron;hln.be

        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schorpioenen op een stokje en insecten voedsel van toekomst

         
        Schorpioenen op een stokje en insecten
        voedsel van toekomst

        In West-Europa halen we misschien nog onze neus op voor insecten in de keuken, maar in andere delen van de wereld is het een delicatesse. Ook de VN begint steeds meer te voelen voor insecten als een oplossing voor de groeiende voedselcrisis.





        Met een groeiende wereldbevolking wordt het steeds moeilijker om alle monden te vullen. En meer vee kweken is geen oplossing, want deze dieren stoten te veel schadelijke gassen uit die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van het klimaat. Daarom beginnen de Verenigde Naties meer en meer te voelen voor insecten als maaltijd.

        Garnalen
        Professor Arnold van Huis van de universiteit van Wageningen, denkt dat het eten van insecten veel voordelen heeft. "Er is een vleescrisis. Tegen 2050 zal de wereldbevolking van de huidige zes miljard naar negen miljard mensen gegroeid zijn. En mensen beginnen ook meer vlees te eten. Twintig jaar geleden ging het om 20 kilo, nu is het 50 kilo, en over twintig jaar zal dat 80 kilo zijn. Op die manier zullen we een andere Aarde nodig hebben", zegt Van Huis in The Guardian.

        Van Huis is een adviseur van de Wereldvoedselorganisatie. "In de rest van de wereld eten ze al insecten. Het is enkel de westerse wereld die achter blijft. We hebben er een psychologisch probleem mee. Ik begrijp niet waarom, we eten toch ook garnalen, en die zijn erg vergelijkbaar met insecten." Insecten worden al in 80 procent van alle landen gegeten.

        Paté
        Insecten bevatten veel proteïnen en het kweken ervan richt weinig schade aan het milieu aan. Vooral sprinkhanen, krekels en wormen worden al gekweekt als voedsel. Ze zouden tot tien keer minder broeikasgassen uitstoten dan onze veestapel. Ze zijn bovendien beter voor onze gezondheid als ze goed bereid worden.

        Volgens Van Huis wordt er gezocht naar manieren om de insecten te verwerken in een soort paté, zodat ze op onze normale vleesgerechten gelijken. Hieronder vind je alvast een overzicht van enkele culinaire specialiteiten uit de wereldkeuken der insecten. (gb)
        De wereldkeuken der insecten
        Thailand Schotels met gefrituurde rode mieren, krekels en kevers (in juni)
        Colombia Gefrituurde en gezouten mieren zijn een populaire snack
        Papoea-Nieuw-Guinea Larven van Sago-wormen in bananenbladeren
        Ghana Gevleugelde termieten worden gefrituurd, geroosterd of in brood verwerkt
        Japan Larven van watervliegen in suiker - Toast sprinkhaan
        Mexico Tortilla's met wormen - Toast sprinkhaan
        Cambodja Gefrituurde tarantula's
        Australië 'Witchetty grub', ofwel larven van motten

        bron; hln.be

        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
        26-07-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen aan het water


        Rozen aan het water














        22-07-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie ganzen op het water


        Familie ganzen op de golven








        21-07-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepen varende op de westerschelde


        Schepen varende op de westerschelde


































        photo's; hobbyfotografie.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagtrip: 20.000 rozen in de kasteeltuinen van Arcen


        Dagtrip: 20.000 rozen in de kasteeltuinen van Arcen


        ‘De mooiste tuin van Nederland’, met die titel pronkt het kasteel van Arcen in het noorden van Nederlands Limburg, op een goeie 140 km van Antwerpen. Het kasteel werd in de 17de eeuw gebouwd in opdracht van de hertogen van Gelre. Het is een majestueuze mastodont met overdadige barokelementen op een 32 ha groot landgoed. In de 19de eeuw werd de linkervleugel door brand verwoest en nooit meer opgebouwd waardoor nu het oorspronkelijke evenwicht wat verloren is.

        Het kasteel is mooi maar daarvoor ga je niet naar Arcen. Indrukwekkender is de enorme kasteeltuin die zo vele ‘kamers’ heeft dat er elk seizoen wel iets anders is te beleven. Uniek is het Rosarium waar meer dan 20.000 rozen van 500 verschillende soorten werden samengebracht. In totaal zijn er tien verschillende rozentuinen in het Rosarium met telkens een ander thema. In de Oude Keuringstuin staan rozen die gedurende een aantal jaren werden gekeurd. Tijdens de bloeiperiode worden rozen beoordeeld op vorm, bloeirijkheid, kleur en gezondheid. Wanneer ze vier jaar na mekaar aan de hoogste eisen voldoen, krijgen ze het predicaat ‘toproos’ mee. Vanuit de Oude Keuringstuin wandel je langs beekjes en watervalletjes naar het Schaduwrijk.

        In de schaduw van talrijke boomsoorten groeien vaste planten en bolgewassen. Neem ook een kijkje in de verschillende wereldtuinen. Wellicht vind je er inspiratie om je eigen tuin in te richten of ontdek je er nieuwe accenten. De Bordertuin toont je combinaties van vaste planten, rozen, grassen en bolgewassen. Door een pientere keuze van de planten ziet de bordertuin er elke week anders uit. De Italiaanse tuin met zijn prachtig Toscaans paviljoen kent verschillende niveaus, typisch voor de Italiaanse stijl. Hij is minder strak maar door de snoeivormen geeft hij toch rust en duidelijkheid. Weer heel anders is de Hosta-Varentuin, een watertuin met zeven grote vijvers en bijbehorende waterplanten. Je kan kiezen, ofwel loop je via het grote wandelpad rond de vijvers, ofwel neem je het wat meer avontuurlijke slingerende vlonderpad. Van een ander allooi is de ‘Casa Verde’, een enorme serre met tropische sfeer. Ook exotisch, maar dan op een heel andere manier is de Oosterse watertuin met een typisch Thais vissershutje in één van de vijvers of het grote Bamboebos. Nog zo’n juweeltje is de Acertuin met een grote diversiteit aan Japanse esdoorns.

        In elk van die sferen zie je ook typische dieren. Doodshoofdapen klimmen in het Lommerrijk, zwarte zwanen zwemmen in de watertuinen en valkparkieten vliegen in hun volière in het Rosarium. In de Oosterse watertuin kom je Japanse kwartels tegen terwijl aan de grote waterpartijen flamingo’s en ooievaars huizen. In het water zitten Belugasteuren, Kois, spiegelkarpers en voorns.

        Precies die enorme variatie zorgt ervoor dat de kasteeltuinen van Arcen in elk seizoen iets aparts hebben te bieden. Weet je een dag niet waar naartoe? Ver is Arcen niet. Vanuit Eindhoven volg je de A67 richting Venlo-Duisburg en neem je vervolgens de afrit ‘Kasteeltuinen Arcen’.

        bron; vitaya.tv


        Categorie:Natuur-Reizen-Tips
        20-07-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijtende honden zijn depressief

         
        Bijtende honden zijn depressief

         
         Bijtende honden zijn depressief

        Een onderzoek bij honden die zich slecht gedragen, wees uit dat de dieren minder serotonine produceren dan hun kalmere en gelukkigere soortgenoten.

        Bij mensen leidt een tekort aan het hormoon serotonine in de hersenen tot depressies, angststoornissen en stemmingswisselingen. Dat blijkt nu ook zo te zijn bij honden en die ontdekking opent nieuwe mogelijkheden om agressieve dieren te behandelen. Wetenschappers overwegen om Prozac voor te schrijven aan bepaalde honden die er erg aan toe zijn.

        In 2007 lanceerde het farmabedrijf Eli Lilly al een variatie van Prozac met een biefstuk-smaakje. Of zo'n medicijn echt nodig is, is weer een andere zaak. Dierenartsen geloven immers dat honden ook gelukkiger worden wanneer ze vaker uitgelaten worden of wanneer ze minder vaak alleen worden gelaten.

        bron;standaard.be


        Categorie:Weetjes- Dieren
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.torenvalk in de vlucht



        torenvalk in de vlucht









        19-07-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Variatie zomerbloemen uit eigen tuin


        Variatie zomerbloemen uit eigen tuin

        Variation summer flowers from the garden

        Bekijk ook eens mijn andere blog


        http://blog.seniorennet.nl/photogalery/


























































































        photo's; Hobbyfotografie J & G


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeland wil beschermde zilvermeeuwen laten afschieten


        Zeeland wil beschermde zilvermeeuwen laten afschieten



        Alles voor de mosselen: de provincie Zeeland wil toestemming geven om zilvermeeuwen op de Oosterschelde te verjagen en zelfs te laten afschieten om de mosselproductie niet in gevaar te brengen.

        De meeuwen hebben het tussen 1 juli en 1 november, wanneer het laag water is, in de Zandkreek gemunt op het vers uitgezaaide mosselzaad. Hoewel de zilvermeeuw een beschermde diersoort is, mogen de vogels in die periode worden verjaagd. Ook "kan het een enkele keer nodig zijn een meeuw af te schieten om de verjaging effectief te houden", laat de provincie weten.

        De vergunning geldt tot 31 december 2012. Het is overigens niet de eerste keer dat de provincie voor dit doel ontheffing verleend van de Flora- en Faunawet. Tegen het besluit kan nog bezwaar worden ingediend.

        (mvl)bron; hln.be 

        Categorie:Berichten-Dieren-Natuur



                    




        Lieve Bezoeker
          Om het openen van 
         
        het gastenboek voor 
           iedereen gemakkelijk 

         
        te houden worden te
          grote Plaatjes en of
          Buttons verwijderd
        .




        Blog als favoriet !


        Willekeurig SeniorenNet Blogs
        lisettejsr
        blog.seniorennet.be/lisette

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!