Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen door de Provence


    Fietsen door de Provence


    Steeds meer toeristen nemen hun fiets mee naar Zuid-Frankrijk. Niet om cols te beklimmen, maar om onderweg nog meer te genieten van al het goede van de streek. Wij stippelden drie routes uit in de Alpilles, een klein, maar indrukwekkend bergmassief in de Provence.

    Maussane - Fontvieille - Arles (46 km): in het spoor van de Romeinen
    We vertrekken in ons hotel in Maussane. Omdat we rustig de tijd willen nemen om alle mooie plekjes te verkennen, gaan we al in de vroege voormiddag de deur uit. Deze eerste lus heeft een 8-vorm en loopt door overwegend vlak gebied. Onze eerste stop is het dorpje Fontvieille. Alles hier herinnert aan de schrijver Alphonse Daudet. Die werd bekend voor zijn verhalen 'Les lettres de mon moulin'. De oude molen van Fontvieille is dan ook uitgegroeid tot een bedevaartsoord, hoewel Daudet hier nooit echt gewoond heeft. De man heeft wél veel zomers doorgebracht in het nabijgelegen Château de Montauban. We gaan er een kijkje te nemen en blijven even uitrusten in de kasteeltuinen.

    Met frisse moed zetten we koers naar Arles. Via de Place Lamartine komen we op de wandel- en fietsweg naast de Rhône. Bij de termen van de keizer Constantijn kan je autovrij naar het centrum fietsen, maar eigenlijk is het veel interessanter om eerst de Rhône te volgen tot je uitkomt bij het moderne museum van de oudheid. Arles is onweerstaanbaar met zijn Romeins theater, het amfitheater, oude kerken en vele terrasjes. Het beroemdste is Café Le Soir op de Place du Forum, het werd vereeuwigd door Vincent Van Gogh. We verlaten de stad langs de resten van het oude aquaduct.

    Lunchtip: Ardoise. Op de Place du Forum, in het centrum van Arles. Provençaalse keuken en grote keuze aan kazen. Tel. 0033/490 96 50 22.

    Maussane - Eygalières - Auraille (43 km): fietsen tot bij Wout Bru
    De tweede route is wat moeilijker, hoewel je nog altijd geen getrainde atleet hoeft te zijn om ze aan te kunnen. We moeten Les Alpilles oversteken. Langs de wijn- en olijfgaarden aan de D78 klimmen we geleidelijk aan hoger. Het verlaten gebied staat vol parasoldennen, zodat er een heerlijke geur hangt. Het hoogste punt ligt op 247 meter. Vandaar laten we ons uitbollen tot in Eygalières. Ooit lag het dorpscentrum hoog op een rotsplateau, maar dat is nu verlaten. Je ziet er machtige vergezichten, terwijl je kuiert tussen de ruïnes en het verlaten kerkje. Er is zelfs een Vlaamse brasserie te vinden: La Brasserie Chez Bru, van Wout Bru, die even buiten het dorp ook nog een tweesterrenrestaurant heeft.

    We rijden naar Auraille langs de rustige D25A. Hier zijn de kale rotsen van de Alpilles op hun mooist. We maken een prachtige afdaling van wel 15 kilometer.

    Lunchtip: La Brasserie Chez Bru, rue de la République, Eygalières, tel. 0033/490 90 60 34,
    http://www.chezbru.com

    Maussane - Saint-Rémy - Les Baux (30 km): mooiste vergezichten
    Onze derde fietsroute is kort, maar krachtig. Op de D5 buiten Maussane moeten we wat steviger trappen om de top te bereiken. Maar het loont de moeite, want tijdens de afdaling ontdek je Glanum, een historische stad met drie lagen: Keltisch, Grieks en Romeins. In 'La Taberna Romana', een eenvoudig restaurantje in de schaduw van de site, kunnen we proeven wat de Romeinen aten.

    Op wandelafstand van Glanum ligt het Maison de Santé Saint-Paul de Mausole, de psychiatrische inrichting waar ooit Vincent Van Gogh verbleef. Je kunt er een uitgestippelde wandeling volgen tot in het centrum van Saint-Rémy.

    We verlaten het stadje in westelijke richting, langs het Château de Roussan. Niet veel verder draai je de D27 op en kijk je tegen Les Alpilles aan. Het is klimmen en hijgen tot aan de top, maar de inspanning loont. Voor ons verschijnt Les Baux, verheven op een rots. Het is dé topper van de Provence, met dank aan de kunstenaars en hoteliers die de vervallen huizen vorige eeuw een tweede leven schonken. De zon, die hier met een rode gloed tussen de kalkrotsen zakt, is adembenemend.

    Lunchtip: La Taberna Romana, Site de Glanum, Saint-Rémy-de Provence. Tel. 0033/490 92 65 97,
    http://www.taberna-romana.com

    Praktisch
    Erheen: Brussel-Maussane: 982 km.
    Beste periode: van mei tot en met oktober.
    Hoe boeken: wij maakten deze fietsreis met Eigen-Wijze Reizen. Het achtdaagse arrangement 'Fietsen in de Provence van Vincent Van Gogh' kost 760 euro op basis van eigen vervoer naar de bestemming en omvat 7 overnachtingen in halfpension; je dineert in een restaurant in de buurt van het hotel. Kamers met bad, airco, tv en balkon. Met zwembad. Info: tel. 016/62 47 62,
    http://www.eigenwijzereizen.be
    Info: http://www.visitprovence.com en http://www.parc-alpilles.fr


    Het amfitheater van Arles.

    In het oude dorpscentrum van Eygalières is
    La Brasserie Chez Bru van Wout Bru te vinden.

    Het vervallen Les Baux werd vorige eeuw weer opgeknapt.

    bron; hln.be

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn gekidnapt in zoo van Dublin

     
    Pinguïn gekidnapt in zoo van Dublin



    De politie van Ierland heeft vandaag een onderzoek geopend naar de bizarre ontvoering van een pinguïn uit de zoo van Dublin. De ontvoerders transporteerden de zeevogel in een taxi en lieten hem achter in de straten van de Ierse hoofdstad.

    Een woordvoerder van de politie zei dat de ontvoerders iets over 8 uur lokale tijd de zoo binnendrongen. Ze riskeren vervolgd te worden. De pinguïn stelde het goed toen hij werd teruggevonden in de straten van Dublin, waar hij aan het rondzwerven was. Hij bevond zich enkele kilometers van de plaats waar hij opgesloten zat.
     
    Kroongetuige
    Volgens de lokale media beschikt de politie over een kroongetuige: de taxichauffeur met wie de ontvoerders meereden. Ze hadden de pinguïn in een zak gestoken, zodat hij incognito kon vervoerd worden, en zeiden dat het om een konijn ging.

    (belga/eb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluwen,Aalscholvers, Blauwe Reiger, Koksmeeuw...



    Zwaluwen,Aalscholvers, Blauwe Reiger, Koksmeeuw.....



























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die


    "Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen."


    bron;seniorennet.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CO2-opname planten nauwkeuriger berekend



    CO2-opname planten nauwkeuriger berekend



    Wetenschappers hebben nauwkeuriger dan ooit vastgesteld hoeveel koolstofdioxide (CO2) planten wereldwijd jaarlijks uit de atmosfeer halen. Die gegevens kunnen helpen bestaande klimaatmodellen beter te maken. Dat schrijven de onderzoekers, onder wie Elmar Veenendaal van de Wageningen Universiteit, in een artikel dat woensdag verschijnt op de wetenschappelijke website Science Express.

    Planten zetten met behulp van zonlicht koolstofdioxide en water om in zuurstof en koolhydraten (fotosynthese). Hoeveel CO2 het wereldwijde plantendek op die manier uit de atmosfeer haalt, was volgens de wetenschappers nog niet heel nauwkeurig berekend, terwijl het cijfer wel een belangrijke factor is in klimaatmodellen.

    Daarom hebben de onderzoekers met behulp van waarnemingen en metingen een nieuwe berekening gemaakt. Die wijkt niet zo heel veel af van het bestaande cijfer, maar zij kunnen nu naar eigen zeggen met meer zekerheid de juistheid ervan garanderen.

    Uit de studie bleek verder dat tropische bossen, ook wel de longen van de aarde genoemd, 34 procent van de CO2-opname uit de atmosfeer voor hun rekening nemen. Minder bekend is dat savannes, die een twee keer zo groot landoppervlak bestrijken, goed zijn voor 26 procent. Dat onderstreept volgens de wetenschappers het belang van dit type ecosysteem, waar relatief weinig onderzoek naar wordt gedaan.

    bron; eosmagazine.eu


    Categorie:Weetjes- Natuur
    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Apen schieten zich met takken over hek van Japans labo

     
    Apen schieten zich met takken over hek van Japans labo

     


    In Japan zijn vijftien aapjes erin geslaagd te ontsnappen uit een laboratorium van de universiteit van Kyoto door zich met een tak over een hek te katapulteren.

    Het leek wel de apenversie van Prison Break. Met vijftien schoten de aapjes zichzelf via een tak over een drie meter verder gelegen hek dat onder hoogspanning stond. Maar eens buiten de muren van de universiteit wisten de aapjes niet wat ze met hun vrijheid moesten doen. Ze bleven voor de muur zitten zodat ze al vlug weer gevangen werden.

    De wetenschappers van het laboratorium hadden het nog nooit meegemaakt. Ze vermoeden dat de groep apen ruzie had met andere apen die in het bos van de universiteit leven, en daarom hun weg naar buiten zochten. "We waren echt verrast dat de apen zo intelligent zijn", zegt hoofdonderzoeker Hirohisa Hirai.

    Om te vermijden dat de apen hun avontuur zouden herhalen, werden de bomen in de buurt van het hek eens flink gesnoeid. Maar als er zich een Michael Scofield onder de apen bevindt, zal die daar misschien nog wel iets op vinden.

    (gb) bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste plekjes in Vlaanderen


    De mooiste plekjes in Vlaanderen



    De Mooisteplekjesgids verzamelt de vijftig mooiste fiets- en wandeltochten in Vlaanderen.
    U hoeft niet naar verre landen af te reizen om een mooi plekje in de natuur te vinden. Ook in Vlaanderen liggen er prachtige, vaak verborgen hoekjes.

    Dat is de mening van de sociaal-culturele vereniging Pasar. In 2008 en 2009 organiseerde Pasar de verkiezing van 'het mooiste natuurplekje' in 130 gemeenten. Uit deze 130 mooie plekjes selecteerde Pasar vijftig locaties en stippelde daaromheen een wandeling of fietstocht uit.

    Die vijftig tochten - 36 wandelingen en 14 fietstochten - vindt u verzameld in de Mooisteplekjesgids, een handige box met losse fiches die u gemakkelijk mee kunt nemen in een bijgevoegd plastic mapje.

    Op de fiches staat een routebeschrijving, overzichtelijk kaartje, leuke weetjes, informatie over de bezienswaardigheden en praktische informatie zoals de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.


    Mooisteplekjesgids. Wandelen en fietsen langs 50 natuurtoppers in Vlaanderen.
    Uitgegever Davidsfonds, Leuven
    Prijs: 22,50 euro

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden kweken is een makkie

     
    Kruiden kweken is een makkie
     


    zo wordt kruiden kweken een makkie

    Niets gaat boven de juiste kruiden in een gerecht. Ze kunnen een maaltijd helemaal maken of kraken. Gebruik daarom verse kruiden uit je eigen tuintje. Wij geven alvast enkele tips om ze met succes te planten.

    Bepaal allereerst welke bodem jouw tuin heeft, want niet elk kruid groeit op dezelfde ondergrond. Zo hebben kervel en peterselie een vochtige ondergrond en schaduw nodig, maar verkiezen mediterrane kruiden zoals rozemarijn en tijm een droge ondergrond met veel zon. Laurier kan omwille van zijn omvang dan weer best geplant worden tegen een muur. Daarnaast speelt de windrichting ook een rol. Je zal in het noorden van je tuin niet dezelfde kruiden kunnen zetten als in het zuiden. Aan de hand van deze factoren kan je al een eerste selectie maken uit de uitgebreide kruidenverzameling.

                                               zo wordt kruiden kweken een makkie

    Het is bovendien bijzonder belangrijk om te weten hoe je deze gewassen moet behandelen, anders zullen ze gedoemd zijn om af te sterven. Maar maak het jezelf vooral niet te moeilijk en start met enkele basiskruiden vooraleer je de meest exotische kruiden in je tuin plant. Uiteindelijk moet je naast de nodige basiskennis ook wat vertrouwen in de logische gang van zaken. De meeste kruiden kunnen in een container of bloembak geplaatst worden. Behalve als ze heel groot worden of een diepe hoofdwortel hebben, zoals mierikswortel.

    Plant je kruiden bovendien onmiddellijk in de tuin of bloembak. Kruiden moet je zo weinig mogelijk verplanten anders zullen ze sneller doorgroeien en bloemetjes krijgen en zijn ze hun hoogtepunt allang voorbij. Ga ook na of de kruiden winterbestendig zijn, anders moet je ze tijdens deze maanden even binnenplaatsen. Je geeft de meeste kruiden overigens best 's avonds water. Alleen als de kruiden uit een warmer klimaat komen kan je ze beter 's morgens water geven omdat deze gewassen immers niet snel aan onze weersomstandigheden gewoon raken.

    bron; gva.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voordelen van onkruid


    De voordelen van onkruid


    de voordelen van onkruid


    de voordelen van onkruid

    Je wilt het misschien zo snel mogelijk uit je gazonnetje zien verdwijnen, maar stiekem zijn er veel verborgen voordelen aan onkruid. Wij zetten de belangrijkste onkruiden en hun weldadige eigenschappen voor jullie op een rijtje.

    Madelief

    Het madeliefje komt overal in je gazon piepen. Wat mooi is voor sommigen, is een pest voor anderen. Toch is het niet zo zinnig om alles te kortwieken met de grasmaaier, want madeliefjes kunnen je nog aardig vooruithelpen. Zo zijn ze het perfecte middel tegen zweertjes. Het enige wat je moet doen is de bloemetjes in heet water laten opkoken en de zweer drie keer per dag met dit water spoelen.

    Daarnaast zouden madeliefjes ook helpen bij leverklachten, bepaalde huidziekten en bij een aanhoudende hoest. En leuk meegenomen: de bloemetjes zien er niet alleen lekker uit, ze zijn ook echt overheerlijk.

    Paardenbloem

    De paardenbloem heeft een zuiverende werking voor je nieren, vandaar de bijnaam pisbloem. Bovendien zou het ook je lever, gal en pancreas goed doen. Je kan de blaadjes van de paardenbloem zowat overal in verwerken. Let er wel op dat de bloem een beetje bitter smaakt. Ideaal om die gin en tonic op te fleuren dus!

    Brandnetel

    Brandnetels mogen dan wel enorm prikken, ze zijn buiten dat kleine onheil echt goed voor alles. De netels hebben een ongekende zuiverende werking voor het lichaam, waardoor dit een boost van jewelste krijgt. Het sap van de netels helpt je lichaam bij de aanmaak van bloedlichaampjes, helpt de ijzeropname te vergroten en zou zelfs helpen bij het voorkomen van reuma en andere spieraandoeningen.

    Je kan de netels in je thee, soep, puree, of zelf gebak verwerken.

    bron; gva.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinders hebben smaakpapillen op hun poten


               
               "Vlinders hebben smaakpapillen op hun poten"



    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magische python moest WK-matchen beïnvloeden

     
    Magische python moest WK-matchen beïnvloeden


    Een Zuid-Afrikaanse waarzegger gebruikte een "magische" python om de wedstrijden op het WK voetbal in Zuid-Afrika te beïnvloeden. Het dier is nu in beslag genomen door de milieubescherming.

    De python is bijna drie meter lang en werd door een waarzegger uit Kaapstad gebruikt om met zijn voorouders te communiceren. Hij vroeg hen of ze de wedstrijden op het WK voetbal konden beïnvloeden. Mensen betaalden de man opdat hun favoriete teams zeker zouden doorstoten op het WK.

    De slang zat opgesloten in een doos op de achterbank van de auto van de waarzegger. Inspecteurs zeggen dat het dier last heeft van allerlei ziekten, te weinig weegt en uitgedroogd was. De python zou intussen wel aan de betere hand zijn.

    (gb)bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaia wil sterilisatie van huiskatten verplicht maken

     
    Gaia wil sterilisatie van huiskatten verplicht maken



    Gaia, de Blauwe Wereldketen en Animaux en Péril eisen dat sterilisatie of castratie van huiskatten verplicht moet worden. Vorig jaar kwamen 36.796 katten, waarvan 24.863 zwerfkatten, in de Belgische asielen terecht, dat zijn ongeveer 1.700 katten meer dan in 2008. Het aantal honden in asielen daalde in 2009 tot 32.346. Dat zijn er 1.500 minder dan in het voorgaande jaar. Dat blijkt uit cijfers van de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid.
     
    Spuitje
    Ongeveer 36 procent van alle asielkatten moest een spuitje krijgen. Dat lot was meer dan drie keer zoveel asielkatten als asielhonden beschoren. In 2009 werd het leven van 4.155 asielhonden beëindigd.
    Zwerfkatten komen volgens de dierenorganisaties voort van niet-gesteriliseerde of niet-gecastreerde huiskatten. "Je huiskat steriliseren of castreren is een kwestie van verantwoord omgaan met je huisdier en moet een burgerplicht worden", aldus Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch.
     
    Sterilisatiebeleid
    De verschillende organisaties dringen erop aan dat de volgende minister voor Dierenwelzijn het advies van zijn of haar Raad voor Dierenwelzijn volgt. "De Raad voor Dierenwelzijn adviseert dat de gemeenten, waar overlast veroorzakende zwerfkatten gesignaleerd worden, bij wet verplicht worden een sterilisatiebeleid te voeren", zegt Gaia. "207 steden en gemeenten doen dat al. De Raad voor Dierenwelzijn adviseert ook dat wie katten houdt, zijn kater en/of kattin verplicht onvruchtbaar moet laten maken en zijn dieren moet laten identificeren."

    (belga/lpb) bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Leeuwen ontsnapt uit nationaal park in Zuid-Afrika

     
    Leeuwen ontsnapt uit nationaal park in Zuid-Afrika


    Rangers zijn in Zuid-Afrika op zoek naar een groepje leeuwen dat waarschijnlijk uit het Kruger Park ontsnapt is. Het publiek moet op z'n hoede zijn in de buurt van de Afrikaanse dorpjes van de provincie Limpopo.

    Drie volwassen leeuwen en een welpje zouden een week geleden verdwenen zijn uit het Kruger Park. Sindsdien werden ze al een paar opgemerkt, maar de jacht op de dieren leverde nog niet veel op. De leeuwen zijn gevaarlijk en de mensen in de buurt wordt aangeraden voorzichtig te zijn.

    Kruger Park is één van de grootste attracties van Zuid-Afrika, waar ook nog steeds het WK voetbal gehouden wordt. Jaarlijks brengen honderdduizenden toeristen een bezoekje aan het park.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte markt in afgehakte berenpoten floreert

     
    Zwarte markt in afgehakte berenpoten floreert


    Russen die dichtbij de Chinese grens leven, verdienen grof geld met de verkoop van berenpoten. Dat meldt de New York Times. Lakse grenscontroles en grote vraag werken de zwarte markt in de hand, die ook andere dieren bedreigt.

    De relatief open grenzen tussen Rusland en China zijn een bewuste keuze om het reizen en de handel tussen beide naties te vergemakkelijken, maar tegelijk ontwikkelt zich een crimineel circuit voor lichaamsdelen van dieren, die in China vaak geneeskundige krachten worden toegedicht.

    Kikkers, tijgerbeenderen, genitaliën van herten, galblazen en vooral de klauwen van beren worden massaal naar China gesmokkeld, waar handelaars de koopwaar als grondstof voor medicijnen of rituele voeding gebruiken.

    Beren, tijgers en luipaarden
    Hoewel de Russische bruine beer, het voornaamste slachtoffer van de smokkelaars, frequent voorkomt in onder meer Siberië, vrezen dierenbeschermers dat ook bedreigde soorten steeds vaker worden gedood: onder meer tijgers en luipaarden vinden makkelijk kopers in China.

    Pogingen om deze praktijken te stoppen worden fel gehinderd door een simpele economische realiteit. Voor de vaak werkloze Siberische jagers, die zo'n 1.500 roebels of 40 euro per kilo opstrijken, is een middagje berenjagen een welgekomen bijverdienste.

    "Veel mannen hebben niks te doen in de dorpjes hier", legt een Siberische handelaar uit. "Ze trekken er met hun honden op uit, op zoek naar beren. Ze schieten de dieren dood en hakken de poten af. Daarna keren ze terug naar het dorp voor een drankje, tot de volgende berenjacht."
     
    (hlnsydney/tw)
     bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers verplaatsen 70.000 schildpadeieren in Golf

     
    Vrijwilligers verplaatsen 70.000 schildpadeieren in Golf


    Amerikaanse vrijwilligers gaan de komende weken tienduizenden schildpadeieren verplaatsen om te voorkomen dat de pasgeboren schildpadjes in de enorme olievlek voor de Amerikaanse kust belanden.


    Er werden ook al veel volwassen dieren uit de olie gehaald.

    Er werden ook al veel volwassen dieren uit de olie gehaald.
    Volgens schattingen zullen in totaal 70.000 eieren worden verplaatst, zegt een woordvoerster van de dierenbeschermers. Er zijn ongeveer zevenhonderd nesten in het getroffen gebied, en elk nest heeft zeker honderd eieren. De vrijwilligers moeten de eieren met de hand rapen.

    De eieren zullen met speciale vrachtwagens worden getransporteerd naar een opslagruimte, waar ze in couveuses worden gelegd. Na een dag of vijftig kruipen de baby schildpadden uit het ei, waarna de vrijwilligers de beestjes vrijlaten in de Atlantische Oceaan.

    Kritiek
    De reddingsactie oogst niet overal lof. Het is volgens tegenstanders namelijk tegennatuurlijk om de dieren op een andere plek uit te zetten. De natuurbeschermers zijn zelf ook niet wild van het plan, maar stellen dat ze niet anders kunnen. Als de eieren blijven liggen "leidt dat zeer waarschijnlijk tot het verlies van alle jonge schildpadden in de Golf van Mexico".

    De meeste soorten zeeschildpadden zijn bedreigd, en de dieren hebben het momenteel zeer zwaar in de Golf van Mexico. De schildpadden komen om door de olie, of sterven in de vuurzee die ontstaat als de olie op zee wordt verbrand. Tot nog toe zijn al zeker 430 zeeschildpadden omgekomen door de olieramp.

    (anp/sam)
    bron; hln.be
     

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke beelden van Suryia, de zwemmende orang-oetan


    Unieke beelden van Suryia, de zwemmende orang-oetan

    Suryia is een zeven jaar oude orang-oetan.
    Hij zwemt en duikt zelfs onder water met zijn trainer Moksha Bybee.
    Dit bijzondere dier bleek een ware zwemkampioen te zijn.
     Het personeel van de dierentuin in Myrtle Beach (Californië)
    liet Suryia in hun zwembad duiken toen ze merkten
    dat hij wel graag in water speelde.


















    Barcroft Media/Getty Images
    bron; hln.be



    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sicilianen jagen op panter en python

     

    Sicilianen jagen op panter en python



    In de Siciliaanse hoofdstad Palermo werd een panter gespot, die men nu probeert te vangen in een val met een biggetje als lokaas. Voorlopig tevergeefs, melden Italiaanse media. Het is nog niet duidelijk waar het dier vandaan komt.

    Even verderop jaagde een slang toeristen de daver op het lijf bij een hotel in de buurt van Cefalù.  Ook van dit dier ontbreekt nog elk spoor.
     
    (anp/sam)
     bron;hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het snelste dier ter wereld is de slechtvalk.



    "Het snelste dier ter wereld is de slechtvalk."
    Hij kan snelheden van 180 km/u halen.


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    04-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varen over de vecht


               De eigenzinnige rivier de Vecht; die overal kronkelt.

    We varen in een mooie omgeving langs de mooie rustieke rivier de Vecht. Vechtdaal Natuurgebied is een heerlijke stuk natuur waar u kun wandelen.
    De Vecht kronkelt zich erdoorheen
    omringd door een overweldigende natuur. Reeën in een kleurige bloemenwei, als op de schoolplaat van vroeger. Wilde tijm, met lilapaarse bloemen. En de eigenzinnige rivier de Vecht die overal kronkelt. Het is een ideale kanorivier maar ook een prachtig vaarwater. En het stroomdal nodigt uit tot activiteit: wandelen, fietsen, of rustig een hengeltje uitwerpen.





























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fietsen langs de buitenplaatsen aan de Vecht

     
    Fietsen langs de buitenplaatsen aan de Vecht
    Route van rijkdom, pracht en praal

    De eindeloze plassen, kronkelende Vecht en statige buitenplaatsen vormen samen met het boerenland het zeer gevarieerde landschap rondom s-Graveland. Hier proeft u de grandeur en sfeer van heden en een rijk verleden in de mooie fietsroute op het randje van de provincies Noord-Holland en Utrecht.


     

    Trompendael in 's Graveland, daar stopt iedereen even voor.


    Langs de Blijkerplas

     

    Nederhorst den Berg, bootjes en landhuizen kijken aan de Vecht.

    Er werd aan de lopende band druk gebouwd. Daardoor ontstonden statige buitenverblijven: villa’s met parken van tuinen en fraaie lanen. In het voorjaar bloeit de rodondendron hier uitbundig. Natuurmonumenten beheert er onder meer indrukwekkende buitenplaatsen als Boekesteyn en Schaep en Burgh.

    Opwarmertje

    De fietsroute start vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in s-Graveland. Als opwarmertje kunt u direct terecht in een fraai restaurant, Pan & Koek. Niet alleen kunt u hier pannekoeken eten, maar er zijn ook tal van andere heerlijke gerechten te nuttigen.

    We fietsen over het Bergse pad dat dwars door het gebied van de fraaie Ankeveense Plassen loopt. Aan beide kanten is er een weids uitzicht over het waterrijke gebied met de vele vogelpracht.

    Op een gegeven moment passeert u het fietspad De Kromme Googh. Stop hier even om te genieten van het uitzicht over de enorme plassen of neem desnoods een heerlijke duik in het schone water.

    Architectuur

    De route voert ons verder langs de Vecht. Een rivier van rijkdom, pracht en praal. Al in de Romeinse tijd was deze rivier geliefd en druk bevaren. De oude glorie uit de 17e en 18e eeuw wordt afgewisseld met moderne architectuur.

    Er staan verbazingwekkende ontwerpen tussen. Wilt u hier even relaxen: ga dan naar restaurant het Wapen van Nigtevegt. Aan beide kanten van de Vecht zijn de statige woningen indrukwekkend. Ze worden niet meer bewoond door de rijke Amsterdammers maar de locale riche heeft er haar intrek genomen.

    Tijdens de mooie zomerdagen is het de moeite waard om even een bankje pal langs de Vecht op te zoeken. Heerlijk genieten van de natuur en van de vele pleziervaartuigen.

    Bloemen

    Verderop fietsen we over een kaarsrechte weg van kilometers langs weilanden en woningen. Nabij s-Graveland, op de terugweg ligt de Sperwershof. In deze ommuurde moestuin worden biologische aardappelen, fruit en groenten verkocht. In de tuin mag u spontaan een bosje bloemen plukken.

    Rust daarnaast even lekker uit op het terras van de theetuin. U kunt er genieten van thee, sap of een biologisch taartje. Locatie ’t Swaentje, even verderop, nodigt in deze warme dagen ook uit om even uit te hijgen na deze fantastische fietstocht.

    U treft hier op uw tocht een zeer fraai sluisje en oude trekvaart. Tot laat in de zomerzon is het in dit gebied fraai fietsen. In feite is de route best binnen enkele uurtjes te behappen.

    52 fietsroutes

    Via Natuurmonumenten kunt u het boek 52 Fietsroutes door de natuur in heel Nederland bestellen. Er zijn op zeer gedocumenteerde wijze door het gehele land routes uitgestippeld.

    De tochten zijn overwegend gemakkelijk te rijden en uw tocht wordt via goede bewegwijzering aangegeven.

    bron; telegraaf.nl 
    Frans Schrader


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christineken
    blog.seniorennet.be/christi

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!