Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel met '˜GPS-rugzakje' op pad
     

    Vogel met ‘GPS-rugzakje’ op pad

    Willem H. Smith

    AMSTERDAM – Het geheel weegt slechts 14 gram en het dier ondervindt er nauwelijks hinder van. Over de eerste testresultaten van hun GPS–rugzakje voor vogels zijn Nederlandse wetenschappers in de wolken. De volgende uitdaging? „Een cameraatje mee laten vliegen.”

    Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) hebben een minuscuul GPS-systeem ontwikkeld, dat vogels op hun rug mee kunnen nemen. Tot nu toe was het niet mogelijk om tot in de kleinste details het gedrag van vogels te volgen, terwijl dat wel belangrijke gegevens oplevert.

    Het hightech-apparaatje bestaat uit een zendertje en een opslagmedium en werkt op een piepklein zonnepaneel. Het geheel weegt slechts 14 gram en kan al op de rug van vogels ter grootte van een postduif worden aangebracht. Door het GPS-systeem zijn allerlei gegevens draadloos uit te lezen, zodat het niet nodig is het dier telkens te vangen.

    Vliegbewegingen van vogels zijn onder meer van belang voor de luchtvaart, voor het analyseren van de risico’s voor vogels bij het aanleggen van windmolenparken in zee, of voor kennis over de verspreiding van door vogels overgebrachte ziekten, zoals de vogelgriep.

    De onderzoekers testten het ‘rugzakje’ het afgelopen jaar uit op een groep wilde kleine mantelmeeuwen. De zes zeevogels, afkomstig van een broedkolonie op Texel, verlieten Nederland in de zomer van 2008 en keerden vorige maand terug op het Nederlandse vasteland. Met een schat aan informatie over hun trekgedrag bij zich.

    Kees Camphuysen, marien ornitholoog van het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee en betrokken bij het onderzoek, noemt het trackingsysteem een doorbraak. „Het is voor het eerst dat een groep vogels zo gedetailleerd is gevolgd. Het brengt de hele trekweg in kaart en laat hun dagelijkse activiteiten op zee zien. Het geeft ons ongekende mogelijkheden om het gedrag te bestuderen.”

    Zo laten de GPS-loggers om de seconde zien waar en wanneer de individuele vogels vissersboten volgen, voedsel zoeken, of zich simpelweg op de zeestroming laten meevoeren. „Dit is een detailniveau dat tot nu toe onbereikbaar was.”

    Klik hier!

    De meeuwen, die in Nederland veelal op en bij zee leven, blijken in de wintermaanden graag op land te verblijven. Zo was een favoriete pleisterplek het dak van de Renaultfabriek in het Franse Douai. In Spanje bezochten de dieren stortplaatsen. „Alleen in de Golf van Biskaje visten zij, maar toen waren ze alweer onderweg terug naar hun zomerstek, hier op Texel."

    Het systeem volgt vogels niet alleen op de voet, maar legt ook vleugelslagfrequenties, de omgevingstemperatuur en de luchtdruk vast. De volgende stap is volgens Camphuysen de vogels uitrusten met een mini-camera. „Proeven met aalscholvers hebben uitgewezen dat dat mogelijk is. Als onderzoeker wil je immers precies weten wat een vogel onderweg allemaal uitspookt.”
    bron;refdag.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friese grutto's hebben primeur met buikzendertje

    Friese grutto’s hebben primeur met buikzendertje

    (ANP) – Vijftien grutto’s in Friesland vliegen sinds deze week met een ingebouwd zendertje rond. Volgens wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben de bedreigde weidevogeltjes hiermee een primeur. De grutto is tot nu toe de kleinste vogelsoort waarbij een zendertje is ingebracht, zo maakte de universiteit vrijdag bekend.

    De onderzoekers willen de grutto’s een jaar lang volgen om meer te weten te komen over de precieze trekroute. De beestjes hebben hun broedgebied in Friesland en maken trektochten naar Zuid–Europa en Azië.

    De laatste jaren worden in Nederland diverse kleine vogels met een zender gevolgd. De vogels krijgen vaak een soort rugzakje om, waarin het zendertje is vastgemaakt. „Dit is bij een kleine soort als de grutto niet de beste optie", zei onderzoeksleider Theunis Piersma. „Buitenboordzendertjes kunnen de stroomlijn van de grutto beïnvloeden en het tuigje kan gaan knellen als de vogels voordat zij wegtrekken heel vet worden".

    Van de grutto’s in het Noordwesten van Europa broedt 90 procent in Nederland. Volgens gegevens van de Rijksuniversiteit Groningen nam de populatie van deze trekvogel tussen 1975 en 2005 met 65 procent af door de enorme intensivering van de landbouw. De grutto staat dan ook op de Rode Lijst van beschermde dieren van de internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN.
    bron;refdag.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai aan de haal met Schots paspoort


    Papegaai aan de haal met Schots paspoort

     

    Een reislustige papegaai is in Nieuw-Zeeland aan de haal gegaan met het paspoort van een Brit. De Schotse toerist was met de bus op weg naar Milfourd Sound, in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Toen de buschauffeur even iets uit het bagageruim wou halen, zag hij de papegaai wegfladderen, het paspoort uit de bek bengelend. De Schot, die wel kon lachen met het voorval, moest zijn reis noodgedwongen voortzetten zonder identiteitskaart.
    (dea) bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven stieren ontploffen nadat stroomkabel breekt


    Zeven stieren ontploffen nadat stroomkabel breekt

     

    Zeven stieren hebben het leven gelaten bij een merkwaardig ongeval in Nieuw-Zeeland. De dieren zijn als het ware ontploft nadat een hoogspanningskabel was afgebroken boven de wei waar de runderen stonden te grazen.

    Het incident gebeurde op een farm ten noorden van Auckland. Pachter Dave Taylor kreeg op een gegeven moment een telefoontje van zijn vader met de melding dat zijn stieren ontploft waren.

    "Ik trof zeven dode en verbrande dieren aan in de weide", doet Dave Taylor het relaas. Ook een egel overleefde het debacle niet.
    (eb) bron;hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De populairste bezienswaardigheden in Slovenië


    De populairste bezienswaardigheden in Slovenië

    door Maaike Schwering

    De populairste bezienswaardigheden in Slovenië 


    De Grotten van Postojna zijn al jaren de meest bezochte bezienswaardigheid van Slovenië. De beroemde karstgrot wordt gevolgd door het museum van het kasteel van Bled, hoog boven het idyllische meer met het eilandje. Op een goede derde plaats staat de dierentuin ZOO in de hoofdstad Ljubljana.

    De Grotten van Postojna vormen een aantrekkelijk stelsel van druipsteengangen en zalen van wel 20 km lang. Niet ver van de grotten bevindt zich de grot Skocjanska jama, geregistreerd bij de UNESCO als werelderfgoed en het kasteel Predjamski grad dat ook dit jaar in de maand juni weer het toneel van het Erasmus Riddertoernooi vormt. Het toernooi bootst de sfeer van de spelen in de Middeleeuwen na.

    Het kasteel van Bled biedt een prachtig uitzicht op het meer van Bled dat op de nominatie staat voor de 7 natuurwonderen van de wereld. In het kasteel bevinden zich behalve een museum ook een traditionele drukkerij, wijnkelder, waar gasten hun eigen wijnfles kunnen vullen, en een kruidengalerij.

    De dierentuin ZOO van Ljubljana ligt onder de schilderachtige heuvel Rožnik en past perfect in een bezoek aan het centrum van de Sloveense hoofdstad. Onder de meest bezochte bezienswaardigheden in Ljubljana bevindt zich ook het Virtuele museum en de toren van het kasteel van Ljubljana.
    bron; mytrip.be


    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame blauwe vinvis aangespoeld
     

    Zeldzame blauwe vinvis aangespoeld

     

    Op een strand in Nieuw-Zeeland is een zeldzame blauwe walvis van 27 meter lang aangespoeld. Het 150 ton zware dier was waarschijnlijk al dood voor het aan wal raakte.

    Een visser vond de baleinwalvis dinsdag aan de noordkust van het Zuidereiland. Littekens op het lichaam van de enorme vinvis laten zien dat aaseters, waaronder haaien, al aan het zoogdier hebben geknabbeld.

    Blauwe walvissen zijn de grootste dieren die ooit hebben geleefd. In 1900 waren er nog 200.000 exemplaren, tegenwoordig zijn er nog slechts tweeduizend over.

    De autoriteiten nemen monsters van het dier voor onderzoek. De walvis blijft op zijn plaats liggen om daar te verteren.
    (anp/mvl)
    bron;hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands olifantje heet 'Lenteprins'


    Nederlands olifantje heet 'Lenteprins'

    Het olifantje dat in het Nederlandse dierenpark Emmen werd geboren, heet 'Lenteprins'. Dat heeft een woordvoerder van de zoo bekendgemaakt.

    De voorbije dagen waren meer dan zeshonderd suggesties binnengekomen. Maaike Kornet uit Gouda koos voor 'Lenteprins' en krijgt hiervoor een VIP-ontvangst in het dierenpark.

    Het olifantje werd zaterdag geboren. Het is het eerste kalfje voor moeder Ma Ya Yee, vader Radza heeft al vijf nakomelingen. De naam 'Lenteprins' wordt wel nog vertaald in het Birmees omdat alle olifanten in het park een naam in die taal hebben.
    bron; hbvl;be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstmatige inseminatie helpt panda's die geen seks willen


    Kunstmatige inseminatie helpt panda's die geen seks willen

    Verzorgers onderzoeken de pasgeboren panda.
    Lin Hui houdt haar jong vast.
    Lin Hui houdt haar jong vast.
     

    In de dierentuin van het Thaise Chiang Mai hebben twee panda's die niet met elkaar wilden paren, toch een nakomeling op de wereld gezet. Aangezien de zoo de dieren maar niet aan het vrijen kreeg, werd het vrouwtje bevrucht via kunstmatige inseminatie, meldt de Bangkok Post.

    Dieet en porno
    De zoo had al vanalles geprobeerd om de dieren, die in 2003 voor tien jaar werden uitgeleend door China, te laten paren. Zo werd het negen jaar oude mannetje Chuang Chuang zelfs op een verplicht dieet gezet, omdat de verzorgers dachten dat zijn overgewicht hem belette te vrijen met de achtjarige Lin Hui. Ook nadat Chuang Chuang zeven kilo verloor, bleef zijn paringsdrang echter onbestaand. De zoo liet de dieren op een bepaald moment zelfs naar 'pandaporno' kijken, allemaal zonder resultaat.

    Kunstmatige bevruchting
    Lin Hui werd drie maanden geleden dan maar geïnsemineerd met sperma van haar onwillige partner, en zette nu een jong van circa 200 gram ter wereld. Reuzenpanda's staan bekend om hun lage libido en worden met uitsterven bedreigd. Volgens schattingen leven er nog 1.600 panda's in het wild in China en ongeveer 180 in dierentuinen wereldwijd.
    (sam)
    bron;hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bukken voor zwaarbeladen meeuwen
     

    Bukken voor zwaarbeladen meeuwen


    [FIETSROUTE] Fietsen op Texel is een aaneenschakeling van hoogtepunten: met duinen, vuurtorens, idyllische dorpjes en zeehondjes.
    afbeelding vergroten 
    Uniek: Hier de trap op en kijk uit over het bijzondere natuurgebied de Slufter. FOTO COR DE KOCK
    U vindt HIER een kaart van de hele fietsroute, die u kunt printen.
    De routebeschrijving van de fietstocht vindt u HIER .


    In De Koog zijn altijd toeristen, zelfs op een doordeweekse dag buiten het seizoen. De tocht over het noordelijke deel van Texel begint in het centrum, waar het wemelt van de terrasjes, winkels en andere uitgaansgelegenheden. Voorbij De Koog is het meteen rustig, want de meeste mensen blijven steken in het zuiden van Texel. Of ze verblijven in een vakantiepark in De Koog. Want daarvan zijn er hier genoeg.

    Polder of kwelder

    Het waait stevig, noordoost, windkracht zes. Dat is flinke pech, want het fietspad naar De Cocksdorp – de Zanddijk – voert pal naar het noordoosten. Terwijl de wind hier meestal uit zuidwestelijke richting waait. De Zanddijk is oud; hij is aangelegd in de 17de eeuw om de voormalige, destijds afzonderlijke eilandjes Texel en Eierland met elkaar te verbinden. Daartussen lagen geulen, kwelders en kreken in een open verbinding met zee. Na inpoldering (1835) maakten de kreken plaats voor polder Eijerland. Al fietsend is goed te zien dat het nieuwe land door de mens is aangelegd: het bestaat uit rechte percelen met kaarsrechte wegen.

    Ook De Slufter zou ingepolderd worden. Een tweede zanddijk moest de zee uit het gebied houden. Maar het lukte niet om het gat van De Slufter te dichten, de zee bleef komen en gaan. Gelukkig maar, want nu is De Slufter een uniek natuurgebied met bijzondere vogels en planten. Onderweg vangt u er zo nu en dan een glimp van op.

    Vuurtoren

    Tergend langzaam komt de vuurtoren van De Cocksdorp dichterbij. Pas aan de voet van de rode toren is het gevecht met de wind voorbij. De vuurtoren werd in 1864 gebouwd als baken voor de schippers die op de gevaarlijke zee tussen Texel en Vlieland voeren. Met de huidige moderne navigatietechnieken zijn schepen niet meer afhankelijk van vuurtorens. Vanaf half juni wordt de toren opengesteld voor publiek. ,,Boven heb je een prachtig uitzicht, 360 graden rond, over de noordpunt van Texel’,’ vertelt Henriëtte de Waal. Ze werkt bij Ecomare, die de openstelling gaat exploiteren. ,,Bij helder weer kijk je uit op het Waddengebied, tot Vlieland en Terschelling aan toe.’’ Binnen komt een expositie over de geschiedenis van de toren. ,,Bezoekers kunnen niet helemaal boven bij de lichten komen, dat is te kwetsbaar. Maar ze mogen wel door het raam naar de kamer van de vuurtorenwachter kijken.’’

    Bootje van Sil

    Iets voorbij de vuurtoren, bij paal 33, ligt de zestig meter lange aanlegsteiger van De Vriendschap. In het zomerseizoen vaart Sil Boon met z’n schip heen en weer naar Vlieland. Hij organiseert ook robbentochten. Dan laat schipper Sil de boot langzaam met de stroom meedrijven, langs de zandbanken. Janke van den Brink, mede-eigenaar en organisator: ,,Er zitten hier heel veel zeehondjes, wel honderden. Inmiddels kennen ze ons schip en zijn niet meer bang. Daardoor kun je de zeehonden van dichtbij zien zonnebaden op de zandbanken.’’ En waarom is die steiger nou zo lang? ,,Die bouwen we elk jaar opnieuw op, zowel op Texel als op Vlieland,’’ gaat Janke verder. ,,De zee is voortdurend in beweging, elk jaar is het weer een verrassing hoe het zand en de zee er bij liggen. Dit voorjaar was er zoveel nieuw zand op Vlieland aangespoeld, dat we een aanlegsteiger moesten bouwen van tweehonderd meter lang!’’

    Lepelaars

    Over de Waddendijk gaat het – wind mee – als vanzelf naar Oosterend. Bij Natuurreservaat De Schorren wordt de fietser even binnendijks geleid. Zo krijgen de vogels rust, laat een opzichter van Natuurmonumenten weten. Met een levensgrote verrekijker op statief spot hij de vogels. Door de kijker kun je de lepelaars in alle rust zien rondscharrelen. Ze broeden het hele voorjaar door. In tegenstelling tot de grote aantallen rotganzen; zij vertrekken eind mei allemaal voor hun verre reis naar Siberië.

    Zeehondjes

    Via romantische dorpjes als Oosterend en De Waal doorkruist de route het eiland van oost naar west. Bij Ecomare is het tijd voor een volgende pauze. Om drie uur ’s middags worden de zeehonden gevoerd. In de Waddenzee komen twee soorten zeehonden voor: de gewone zeehond en de grijze zeehond, vertelt de verzorgster terwijl ze met een grote boog een visje in het water gooit. Onmiddellijk stuiven de zeehonden erop af, maar helaas: een brutale meeuw is hen voor. ,,Bukken,’’ roept de verzorgster naar het publiek. ,,Meeuwen hebben moeite met opstijgen als ze veel vis hebben gegeten’.’ Rakelings scheert een meeuw over de hoofden van de bezoekers.

    Dan keert de aandacht terug naar de zeehondjes. Wie denkt dat de zeehond een lief, intelligent en sociaal dier is, heeft het mis. ,,Het enige dat telt is eten,’’ gaat de verzorgster verder. ,,Zeehonden zijn niet sociaal, ze liggen toevallig samen op een zandbank vanwege de zon en het zand, maar niet voor de gezelligheid.’’

    Een illusie armer en een ervaring rijker volgen de laatste fietskilometers naar De Koog.
    Door sietske de vet
    bron;ad.nl


    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelingen aan de Belgische kust
     

    Wandelingen aan de Belgische kust

    (Her)ontdek Blankenberge
    Meer dan andere kustplaatsen heeft Blankenberge geleden – en nog altijd te lijden – onder het cliché dat het vooral een bestemming voor massatoerisme betreft. Met zijn mooie villa’s, mondaine casino en elegante Pier was de stad vroeger nochtans een van de chicste plekken aan zee, die schoon volk wist aan te trekken en waarvoor zelfs de Britten het Kanaal overstaken. De betonnen dijk, een overblijfsel uit de jaren ’70, mag dan weinig charmant zijn, toch biedt Blankenberge een mooi patrimonium uit de Belle Epoque, dat je vandaag via een bijzonder verrassende themawandeling kan bezoeken. Andere wandelingen brengen je langs de polders in het hinterland of langs kustreservaten. Achteraf schuif je aan aan tafel om te proeven van verse vis en schaaldieren, wie weet wel in een heel apart kader...
    Patricia Minne
    Art-nouveauwandeling: in de voetsporen van de Belle Epoque
    Op de dijk zijn bijna alle mooie Belle-Epoquegevels verdwenen, maar huizen uit de periode 1890-1915, die met hun typische geglazuurde geveltegels beter bestand zijn tegen het Belgische klimaat, vind je er nog wel. Die weelde aan betegelde terrasjes en gevels maken van Blankenberge trouwens een van de mooiste art-nouveauparels van Europa. Bovendien zijn er in opdracht van de stad drie art-nouveauhuizen gerenoveerd tot Belle-Epoquecentrum, waar je aan de hand van talloze foto’s en beeldmateriaal uit die tijd kunt ontdekken hoe de badplaats er vroeger uitzag, toen ze zo populair was bij de Belgische high society. Je kan er zien wat het strandtoerisme in die tijd inhield, maar ook hoezeer het standenverschil speelde…

    Een ander uniek icoon voor de kust is de zogenoemde ‘paravang’(naar het Franse ‘paravent’) of het windscherm, een zeer lange Belle-Epoqueconstructie in neogotische stijl die getuigt van het elitaire strandtoerisme uit de 19de eeuw. Hij ligt tussen het Leopoldpark en de jachthaven en is afgewerkt met een even lange houten zitbank aan weerszijden, zodat men, als de wind van richting veranderde, snel naar de andere kant kon verhuizen om ‘uit de tocht’ te gaan zitten. Onnodig te zeggen dat de havenkant de mooiste is. Hier kun je immers op het gemak de zeilboten voorbij zien glijden. Die kwamen de plaats innemen van de vroegere vissersboten die tot aan de Tweede Wereldoorlog de voornaamste bron van inkomsten waren voor de plaatselijke bevolking. In 1908 liet de stad dit elegante, half overdekte bouwwerk plaatsen, waardoor er een dubbele promenade ontstond om op te flaneren. Met zijn gietijzeren zuilen, geëmailleerde dakpannen, met schelpen versierde hoekbalken en gotische punttorentjes is de paravang een uniek architecturaal meesterwerk.
    Pagina's : 1 2 3 4 >  bron; lejournaldelevasion.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine bizons in Nederlandse duinen
     
    Wisenten


    Kleine bizons in Nederlandse duinen



     






    Goed nieuws uit de natuur! In het natuurgebied de Kennemerduinen wonen sinds twee jaar zes wisenten. Dat zijn supergrote buffels. En dit weekend is de groep dieren uitgebreid: er zijn twee jonkies geboren! Deskundigen zijn enorm blij want er zijn nog maar heel weinig wisenten in de wereld.

    De Nederlandse wisenten lopen in een gebied waar mensen niet mogen komen. Dat is maar goed ook, want de beesten zijn best gevaarlijk. De zes grote Wisenten komen uit een natuurpark in Polen en zijn twee jaar geleden naar de Kennemerduinen bij Haarlem gebracht.

    5000 jaar geleden waren er waarschijnlijk voor het laatst wilde Wisenten in Nederland. Honderd jaar geleden waren ze zelfs bijna op de hele wereld uitgestorven. Alleen in dierentuinen waren de beesten nog te zien. De boswachters zijn daarom extra blij met de jonge bizons.

    De wisentkleintjes hebben nog geen naam. Heb jij een leuk idee, stuur ze naar dit adres: wisentnaam@gmail.com. Er is wel één voorwaarde: de naam moet wel met KR beginnen.

    bron; nos.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanval van witte tijger

    Witte tijgers

    Aanval van witte tijger


    Een naar ongeluk in de dierentuin in het land Nieuw-Zeeland. Toen twee verzorgers aan het schoonmaken waren, viel een van de witte tijgers een verzorger aan. De verzorger werd gedood door het beest.

    In de dierentuin zijn de medewerkers erg geschrokken van het ongeluk. De dierentuin is voorlopig gesloten.

    bron; nos.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorns vliegen via Schiphol vrijheid tegemoet


    Neushoorns vliegen via Schiphol vrijheid tegemoet

    Luchthaven Schiphol heeft op donderdag 28 mei heel bijzondere gasten. Drie zwarte neushoorns uit de Tsjechische dierentuin Dvûr Králové vliegen die dag vanaf de luchthaven naar hun nieuwe thuis in Tanzania (Afrika).

    Zwarte neushoorn Foto: TLG
    Foto: World Wildlife Fund

    De neushoorns, Deborah, Jabu en Jamie, arriveren per vrachtauto uit Tsjechië. Met het uitzetten van de drie neushoorns wordt gewerkt aan het behoud van deze sterk bedreigde diersoort. Het transport en de uitzetting zijn mogelijk dankzij de Nederlandse stichting Suzuki Rhino Club.

    Deborah, Jabu en Jamie zijn drie Oost-Afrikaanse zwarte neushoorns die geboren zijn in de Tsjechische dierentuin Dvûr Králové. De Suzuki Rhino Club, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de zwarte neushoorn in Tanzania, heeft de drie neushoorns aangekocht en gedoneerd aan het Mkomazi National Park in Tanzania.

    In dit nationale park leven momenteel negen zwarte neushoorns in een speciaal omheind gebied van ongeveer 45 vierkante kilometer. De dieren worden dag en nacht bewaakt tegen stropers en liefdevol verzorgd door de Britse natuurbeschermer Tony Fitzjohn en zijn vrouw Lucy, die zich al jaren inzetten voor het behoud van onder meer de zwarte neushoorn.

    Het vervoer

    Op 27 mei vertrekken de drie zwarte neushoorns vanuit de dierentuin Dvûr Králové in Tsjechië per vrachtauto naar Schiphol. Daar rusten zij een paar uur uit voordat zij met een Martinair-vliegtuig doorreizen naar Kilimanjaro in Tanzania. Martinair maakt speciaal voor Deborah, Jabu en Jamie een tussenstop in Kilimanjaro, want dit vliegveld valt niet onder de vaste bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij. Vanuit Kilimanjaro reizen ze weer per vrachtauto naar Mkomazi. Daar komen ze naar verwachting op vrijdag 29 mei aan.

    De neushoorns worden begeleid door ‘s werelds meest ervaren neushoornarts, Pete Morkel. Hij heeft al ruim vijfhonderd zwarte neushoorns begeleid tijdens hun vervoer. Verder begeleiden ook twee verzorgers de dieren.

    De reis duurt ongeveer 36 uur. De dieren worden vervoerd in transportkisten en zijn bij bewustzijn – verdoven veroorzaakt te veel stress bij de dieren. De verhuizing is drie jaar voorbereid door onder anderen vertegenwoordigers van de Suzuki Rhino Club, van Dvûr Králové en door medewerkers van het Mkomazi National Park.

    Voortplanten

    Tony Fitzjohn en zijn medewerkers fokken in het Mkomazi National Park de zwarte neushoorn om te voorkomen dat de soort uitsterft. Deborah, Jabu en Jamie zijn drie Oost-Afrikaanse zwarte neushoorns met dezelfde genen als de zwarte neushoorn in Tanzania. Met de komst van de drie Tsjechische neushoorns wordt de genetische poel in het Mkomazi National Park uitgebreid en hierdoor wordt inteelt voorkomen. De drie gaan letterlijk back to their roots en de vrijheid tegemoet.

    Deborah is de oudste van de drie en het enige vrouwtje. Zij is geboren op 11 september 2004. De mannetjes Jamie en Jabu zijn respectievelijk op 2 januari 2006 en 1 februari 2007 geboren. De dieren zijn in uitstekende conditie en geen familie van elkaar. De neushoorns wegen circa 1.000 kilo per stuk. Op http://www.vliegendeneushoorns.nl/ zijn foto’s en video’s van de dieren te zien.

    De Suzuki Rhino Club

    De populatie van zwarte neushoorns in Afrika is afgenomen van 100.000 in 1960 naar 4.000 in 2008. De Suzuki Rhino Club zet zich in voor het behoud van de zwarte neushoorn door geld in te zamelen voor het zwarte neushoornproject in het Mkomazi National Park.

    De Suzuki Rhino Club heeft het initiatief voor de verhuizing van de neushoorns genomen en neemt de kosten voor de aanschaf van de neushoorns en transport voor zijn rekening. Partners zonder wiens bijdragen totstandkoming van dit project niet mogelijk was geweest: Abercrombie & Kent (A&K), Back to Africa, Don van der Vaart fotoproductions, Dvûr Králové, Ekipa, Endemol UK, HSPublicity, KLM, Martinair, Trim-Line en VCK Logistics.

    Meer informatie over het transport van Deborah, Jabu en Jamie, het neushoornproject in Tanzania en de Suzuki Rhino Club op www.vliegendeneushoorns 
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse fietsers dol op Nederland


    Vlaamse fietsers dol op Nederland


    Nederland is voor de Vlaamse fietsers verreweg het meest favoriete land voor een fietsvakantie. Duitsland volgt op afstand...
     
    Het is goed fietsen in Nederland! Foto: SCHNATER, MICHEL
     
    Dat blijkt uit het vervolgonderzoek, dat de populaire website www.fietsen.123.nl de afgelopen maand onder haar abonnees en bezoekers heeft gehouden. Eerder bleek, dat Nederlandse fietsers de voorkeur gaven aan Duitsland (29%) en België (24%).

    Duitsland op afstand tweede

    De vraag was: 'Wat is uw meest favoriete fietsvakantiegebied in het buitenland?' Maar liefst 56% van de Vlaamse recreatieve fietsers geeft als antwoord, dat Nederland het meest geliefd is. Duitsland volgt - op grote afstand - met 19%. Frankrijk zit Duitsland op de hielen, met slechts één procent minder, namelijk 18%. Vierde in populariteit is Oostenrijk, dat 4% scoort.

    Veluwe

    Bij de keuzes voor Nederland worden met name de Veluwe en de provincies Zeeland en Limburg als favoriet vakantiegebied uitdrukkelijk genoemd. In Duitsland scoren de Moezel en de Eifel opvallend. Oostenrijk behaalt haar vierde plaats vooral dankzij de populaire Donauradweg.

    Fietsreizenanalyse

    Het onderzoek vond plaats onder 500 abonnees van het E-Magazine Fietsnieuwsbrief en bezoekers van de fietswebsite Fietsen Eén Twee Drie. Hoofdredacteur Gerrit Pruim voegt nog de volgende gegevens aan de uitslag toe. "De grote Duitse Fietsersbond ADFC doet jaarlijks een Fietsreizenanalyse. Daaruit blijkt, dat België 10% van de buitenlandse fietsvakantiegangers in Duitsland levert. België staat overigens nog niet in de Top-tien van favoriete fietsgebieden voor de Duitse fietsliefhebber. Dus daar is voor onze Vlaamse buren nog veel te winnen".

    Grens 600 fietsroutes in België overschreden

    Fietsen Eén Twee Drie publiceert inmiddels 3.396 - gratis uit te printen - fietsroutes, zowel in Vlaanderen als in Nederland en in de rest van de wereld. De fietswebsite heeft recent de grens van 600 volledig beschreven fietsroutes in België overschreden. Daarbij zijn 127 knooppuntfietsroutes. Verder publiceert de site 351 GPS-fietsroutes in België, die gratis gedownload kunnen worden. In het favoriete fietsvakantieland Nederland zijn 1.347 volledig beschreven fietsroutes gratis uit te printen, met 132 knooppuntfietsroutes en 859 GPS-fietsroutes.

    www.fietsen.123.nl
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Rododendrons in de tuin'


    Rododendrons in de verschillende kleuren in onze tuin.
    Nog meer mooie foto's op bijgevoegde link; http://blog.seniorennet.nl/photogalery/
















    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielen zien veel honden die 'uit de mode zijn'
     

    Asielen zien veel honden die 'uit de mode zijn'

     

    De Nederlandse asielen vangen steeds meer honden op die 'uit de mode zijn'. Tegenwoordig is het 'in' om een kleine 'makkelijke' hond te hebben, waardoor veel grote soortgenoten als herders en boxers op een baasje wachten.

    Ook de kleine en felle Jack Russel moet het ontgelden. "Deze modehond is weer uit", liet directeur Frank Dales van de Nederlandse Dierenbescherming weten.

    De organisatie merkt verder dat het aantal dieren in asielen is toegenomen. Vorig jaar zaten ruim 78.000 honden en katten in de opvang. De dierenasiels vingen vorig jaar meer zwerfkatten en -honden op. De Dierenbescherming maakt zich zorgen en lanceert een campagne om baasjes te werven.
    (anp/sam)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje met luide muziek wordt 800 kippen fataal


    Feestje met luide muziek wordt 800 kippen fataal

     

    Meer dan 800 kippen zijn gestorven door een te luidruchtig feest dat een handelaar gaf vlakbij de kippenkwekerij. De kippen waren blijkbaar niet bestand tegen de decibels die afkomstig waren van het feest, bericht een dagblad van de provincie Henan, in het centrum van China.

    Schadevergoeding ophoesten
    De eigenaar van een motorwinkel vierde met luide muziek de goede resultaten van de winkel, aldus de website dahe.com. "Hij had nooit gedacht dat de muziek zo luid stond dat de kippen eronder zouden bezwijken", zo staat te lezen op de site. Een onderlinge overeenkomst tussen de handelaar en de eigenaar van de kippen bleek onmogelijk. De handelaar werd door het gerecht veroordeeld tot een schadevergoeding van 1.800 euro. (belga/vsv) 
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitendouche in Botswana

    Buitendouche in Botswana



    Op een eiland in de Okavangodelta bevindt zich het nieuwe Vumbura Plainskamp. Omringd door slibgebieden en met een hoge concentratie aan wilde dieren is dit een uitvalsbasis voor wie Botswana wil ontdekken op een wel heel erg comfortabele manier. Het kamp werd zelfs door enkele gerenommeerde interieurmagazines uitgeroepen tot mooiste lodge in Afrika. Vumbura Plains telt amper veertien luxueuze kamers met loungeruimte, binnen- en buitendouche en zelfs een privézwembadje. Safari's met de jeep, te voet en zelfs met de mokoro, de traditionele, houten boten, staan op het programma. Dit kamp is wel voor luxebeestjes want je betaalt hier 755 euro per persoon, per nacht. Maar dan is ook echt alles inbegrepen.


    www.wilderness-safaris.com
    en te boeken via www.africa-explorations.be 
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap soigneert gasten in Japans restaurant


    Aap soigneert gasten in Japans restaurant

    (archieffoto)

    Een Japanse restauranteigenaar met een neus voor zaken zet zijn aap in. Het dier is de ster van zijn restaurant.

    Fuku-chan wijst de gasten hun plaats aan en brengt hen aan het einde van de maaltijd een doekje. De aap voert zijn nummertjes op in de Kayabuki in de buurt van de hoofdstad Tokio. "Hij lijkt op een chique ober in een duur Frans restaurant", vertelt een van de gasten. Zijn baas Kaoru Otsuka vertelt dat het allemaal met een toeval begon. "Ik gaf hem eens een warm doekje en hij bracht het meteen naar een restaurantgast." En toen ging er een commercieel belletje rinkelen bij de Japanner. (vsv)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topdrukte dankzij lente in vogelasiel


    Topdrukte dankzij lente in vogelasiel

    door Frank Hermans.

    Een buizerd of een havik, de toekomst zal het leren. Volgens het Dieren Asiel Nijmegen is deze vogel nog te jong voor exacte identificatie.foto DAN

    Een buizerd of een havik, de toekomst zal het leren. Volgens het Dieren Asiel Nijmegen is deze vogel nog te jong voor exacte identificatie.foto DAN

    De opvang voor vogels van de Dieren Ambulance Nijmegen zit stampvol. "We krijgen dagelijks zo'n vijftig telefoontjes van mensen die bezorgd zijn over vogels in hun buurt", vertelt beheerder Veri van Ommen van het Dieren Asiel Nijmegen (DAN).

    Ganzen, duiven, merels, kouwen, kraaien, een zwaantje en zelfs een ransuil bevolken de tientallen binnen- en buitenkooien van de DAN aan de Thijmstraat. Dat het drukker is dan normaal, heeft alles te maken met de lente. "Er zijn veel jonggeborenen in de natuur. Die raken verhoudingsgewijs vaker in nood."

    Meestal zijn het dan ook jonge vogels die worden opgehaald door de ambulance. Vaak vallen ze uit het nest nog voor ze kunnen vliegen. "Maar alleen als ze gewond zijn, halen we ze op. Zo niet, dan volgen we de wetten van de natuur. Een jonge merel moet zelf leren weg te rennen voor een kat."

    Alle vogels worden weer vrijgelaten zodra ze zijn opgeknapt. Bij wet is het verplicht om gewonde dieren die niet gedomesticeerd zijn, binnen 12 uur onder te brengen in een opvang met vergunning.
    bron; gelderlander.nl





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    okra
    blog.seniorennet.be/okra

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!