Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Onckelinx opgepakt

    Dochter Onkelinx opgepakt

    • dinsdag 27 oktober 2009
    • Auteur: (belga)

    In de nacht van donderdag op vrijdag is in Schaarbeek een dochter van vicepremier Laurette Onkelinx (PS) opgepakt. Ze zat in de wagen van iemand die bij de politie als een drugsdealer bekendstaat, meldt Knack.be.

    Volgens Knack heeft de minderjarige dochter van de PS-politica een urinetest geweigerd.

    In een reactie stelt Laurette Onkelinx dat het gaat om ‘feiten uit het privéleven, die betrekking hebben op een minderjarige die ernstige moeilijkheden kent en in gevaar verkeert'. In nauwe dialoog met de bevoegde autoriteiten zal ze alles doen om haar dochter te helpen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezonde politiestraling op Uw voertuig...

    garantie

    StigDe afkorting STIG staat voor: “Strahlung Informations Gerät” en meet alle electromagnetische straling die op uw voertuig afkomt. Feitelijk hebben we het over “Electro Smog”. Staat u bijvoorbeeld in de file en reageert de STIG heel fel, dan weet u dat u zich op een zeer ongezonde plaats bevindt. Ook de politie stuurt allerlei signalen op uw voertuig af, wat door de STIG wordt opgemerkt. De STIG is een onmisbaar accessoire voor elke automobilist in Europa. De STIG is DE detector die de bestuurder tijdig waarschuwt voor een ‘ongezond’ traject. Rijdt u in uw voertuig, dan is het doorgaans de politie welke gebruik maakt van een radartoestel of lasergun. Ook de Gatso flitspaal geeft een ongezond signaal af, indien deze in werking is.

    De STIG is geproduceerd in Korea en in Duitse laboratoria gemodificeerd voor de Europese markt. Uitvoerige testen hebben aangetoond, dat de STIG niet detecteerbaar is door de RDD-apparatuur van de KLPD. De STIG is géén radar- of laserdetector, maar meet puur straling. Dat hierbij de controles van de politie worden opgemerkt is een bijkomend voordeel. Uiteindelijk gaat het om uw gezondheid!

    De Europese verkoop van de STIG is gestart in Nederland vanaf 1 juni 2009. De adviesverkoopprijs is € 795,- ex. btw en rembourskosten. Tijdens de introductieperiode betaalt u slechts € 695,-. De apparatuur wordt geleverd inclusief 12V-adapter en 12 maanden fabrieksgarantie.

    Praktische informatie:
    De STIG wordt NIET ingebouwd en ligt binnen handbereik op het dashboard. De STIG is te gebruiken in meerdere voertuigen. Als u de STIG zou willen vergelijken met een Radardetector, dan is deze kwalitatief vergelijkbaar met de Stinger (onafhankelijke test uitgevoerd door AST). De STIG is ongeveer 50% goedkoper dan de Stinger, is te gebruiken in alle Europese landen en heeft een praktische Nederlandstalige gebruiksinstructie.

    U kunt betalen door middel van een eenmalige machtiging of onder rembours.

    rijbewijs

    "Controles, leiden tot bekeuringen en verlies van rijbewijs. De Stig biedt uitkomst!"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    http://www.youtube.com/watch?v=DJJGn_nVp1c&feature=related
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vankrunkelsven verlaat politiek

    Wat is er toch allemaal aan de hand in de "open" VLD? Nog maar net verlaat Marc Verwilghen de partij en nu volgt Patrik Vankrunkelsven. Het lijkt erop dat niemand behalve het triumviraat en hun vriendjes nog gelukkig zijn in de partij. Het is duidelijk dat de eeuwige Guy Verhofstadt en zijn tweelingsbroer Patrick De Wael samen met logeman Karel De Gucht de taart verdeeld hebben. De anderen staan erbij en kijken ernaar. Dat is ook het enige dat ze mogen doen, stilzitten en zwijgen. Voor sommigen is het feit dat ze mogen zetelen in de Kamer of de Senaat voldoende. Het krikt hun ego (en hun bankrekening) op en daar is het bij die sukkelaars om te doen. Vooral de vrouwelijke liberalen in de Kamer lijden aan dit fenomeen. Maar personen met een uitgesproken mening voelen zich in zo'n derderangsrol niet echt gelukkig. En dan verlaten deze kleurrijke figuren de "open" VLD. Op de lange duur verwordt de VLD een soort van dictatoriale partij met vele ja-knikkers en weinig ideeën. Dat deze partij op enkele jaren tijd 40% van haar kiezers is verloren, is daar niet vreemd aan. Figuren als Bart Tommelein en Bartje Somers zijn de belichaming van de beklijvende partijtucht in de zogezegde democratische partij. Zij zijn de uitvoerders van de bevelen van de partijtop. Als ze braaf zijn worden ze beloond met een ministerportefeuille, maar ze zullen nooit de touwtjes in handen krijgen. 

    De VLD zit duidelijk op een dood spoor. De leiding zit vastgeroest en wil de macht niet overdragen aan een jongere generatie. De tussengeneratie (tussen 30-50 jaar) heeft de bikkelharde selectie niet overleefd. Of kan je iemand als een Hilde Vautmans een kleurrijke figuur noemen? Ze heeft haar carrière te danken aan Guy Verhofstadt met wie ze -wat geweten is in de Wetstraat- een hele "speciale band" had. Of Annick De Ridder uit Antwerpen? Och, ze is zo geil van Verhofstadt dat ze zeker geen nieuwe wind zal doen waaien door de partij. Of de kandidate van de oude crocodiel Annemie Neydts, Gwendolyn Rutten. Ik hoop dat ze slimmer is dan ze eruit ziet, maar het oog wil ook wat, zeker als het over een vrouw gaat in de politiek. Alles bijeen geef ik ze het voordeel van de twijfel, omdat er anders alleen maar aparatsjieks overblijven.

    Maar ze maakt geen kans. Net zomin als Jean-Marie Dedecker toen hij de voorzittersverkiezingen won en een deel van de stemmen werden vernietigd in Leuven en jawel ook in Decrooland! Het triumviraat zit zodanig sterk in het zadel dat ze er niet voor terugdeinzen de verkiezingen te vervalsen als het nodig is. Ik heb dit overigens zelf uit de mond gehoord van Jean-Marie Dedecker, die zijn insiders had in de partij.

    Neen, het is zeer triestig gesteld met de VLD, die ooit stond voor een vernieuwend en democratisch project. Achteraf bleek het te gaan over veel blabla en weinig boomboom. Eén van de eigen vuistregels, geen cumul, werd zodanig veel keer verkracht dat niemand er binnen de partij nog durft over te spreken. Ook met de "democratie" is het zeer triestig gesteld. Interne tegenstrevers worden op een zeer subjectieve wijze aan de deur gezet. En als ze werkelijk niets vinden, dan sturen ze gewoon geen partijkaart meer op. Ik ken een verkozene uit het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, die nooit in het bestuur kon zetelen, omdat ze niet werd uitgenodigd. Ze konden haar niets ten laste leggen, dus ze nodigden haar gewoon niet meer uit. Dat de media nog zoveel belang hechten aan de interne verkiezingen binnen de VLD. Het betekent werkelijk niets. Margriet Hermans deed het vorige keer zeer goed, maar werd op geen enkele manier hiervoor beloond. Ze behoort immers niet tot het partijestablishment. Dergelijke personen worden gewoon strijk genegeerd.

    Toen Marc Verwilgehen als witte ridder het meeste aantal stemmen scoorde van alle partijleden, ontving hij van het triumviraat geen enkele felicitatie. Men was te nijdig en beschouwde hem als een groot gevaar. Men moest hem zo snel mogelijk afmaken. Hij kreeg direct bescheten opdrachten opgelegd die hem publiekelijk moesten beschadigen. Zo was er de benoeming van notaris Joost E. te Gent. Joost was een achterneef van Guy Verhofstadt en werd zonder een examen notaris gebombardeed. Er kwam natuurlijk kritiek op deze zuivere politieke benoeming, maar dat was in de kaart van het triumviraat. Marc Verwilghen moest en zou afgaan! Verwilghen had een ambitieus plan op justitie, maar werd zowel door zijn eigen volk als door de Waalse socialisten tegengewerkt. Nadien kreeg Verwilghen bakken kritiek over zich-hetgeen bepaalde media weinig genuanceerd werd overgenomen- en dat was opnieuw in de kaart van het partijtriumviraat. Langzaam maar zeker werd Verwilghen weggepest. Uit Dendermonde -onder impuls van Karel De Gucht - en nadien uit de nationale politiek. Partijinquisiteur Bart Tommelein had de eer om de job af te maken. 
    Maar een baby als Jean-Jacques De Gucht, nog nat achter zijn oren, die mag wel aan de pot zitten. Verwilghen en Van Krunkelsven moesten een stapje terugzetten voor dit broekventje. Ook een linkse figuur als Matthias De Clercq wordt aanvaard door het triumviraat. 

    Ideologisch is VLD mossel noch vis. Wie gelooft die mensen nog? De ooit rechtse Verhofstadt was bijna verliefd op de SPA tijdens zijn regeerperiode. Wij herinneren ons allemaal de amoureuze foto van Verhofstadt op een bankje met Freya Vandenbossche. Overigens, naar waar reed Verhofstadt toen zijn wagen overkop ging aan de watersportbaan? Verhofstadt zal eeuwig bekend blijven als de man die een pro-migrantenbeleid voerde. 
    Dat de rechtervleugel al lang gaan lopen is, is zeer logisch. De VLD is zijn volledige rechtervleugel verloren aan NVA, LDD en het Vlaams Belang.
    Het zal jaren duren eer de rechter vleugel terug vertrouwen krijgt in deze partij.        



    Vankrunkelsven stapt ontgoocheld uit de politiek

    Open Vld-senator Patrik Vankrunkelsven stapt uit de politiek. Dat kondigde hij vandaag aan in het VRT-programma De Zevende Dag. Vankrunkelsven is ontgoocheld in zijn partij en in het politieke bedrijf. Hij stelt zijn zetel ter beschikking van zijn partij en zal zeker niet meer opkomen bij de volgende verkiezingen.
     
    "De grote lijnen van de partij kon ik best wel volgen, maar het liep vaak vast in concrete dossiers", zegt Vankrunkelsven. De druppel die de emmer deed overlopen is de discussie over het rookverbod in de horeca. De arts-senator uit Laakdal is voorstander van een algemeen rookverbod, wat Europa in 2012 wil invoeren, maar botst daarin met zijn eigen partij Open Vld.
     
    Tijd voor kinderen en onderzoek
    Vankrunkelsven is niet alleen ontgoocheld in zijn partij, maar in het hele politieke bedrijf. "De politiek werkt niet meer goed", zegt hij. Het parlement is volgens hem steeds meer "quantité négligeable". De senator hoopt nog enkele dossiers te kunnen afwerken en wil daarover onderhandelen met zijn partij. Na zijn politieke carrière wil hij zich wijden aan onderzoek en meer tijd met zijn kinderen doorbrengen.
     
    Patrik Vankrunkelsven was ooit voorzitter van de de Volksunie (VU). In 2002 stapte hij van VU-opvolger Spirit over naar Open Vld. (belga/ka
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers in containers

    Overheid stopt 700 asielzoekers in containers

    Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard.
    De overheid bestelt containers om 700 asielzoekers in onder te brengen. Vandaag zitten meer dan 1.000 asielzoekers in noodopvang, daklozencentra en hotels, en staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard wil hen daar weg.

    De federale overheid schrijft een Europese aanbesteding uit, maar het is nog niet duidelijk of de regering de containers zal huren of aankopen. Het geld is alvast voorhanden. Bij de begrotingsopmaak 2010 heeft de Regie der Gebouwen 16 miljoen euro extra gekregen voor de opvang van asielzoekers.
     
    De containers zullen er ten vroegste tegen juli 2010 zijn, en worden verspreid over de bestaande federale centra van Fedasil. (belga/sam)
    23/10/09 07u59
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvriendelijke wagens op busstrook

    We komen het niet veel tegen. Een goed voorstel van een parlementariër. Het lijkt er op dat de heren politici in Brussel vooral aan zichzelf denken en voor de rest de bevolking alleen maar wil pesten met hoge belastingen, verkeersboeters etc. Maar zie hier een goed voorstel van een liberaal parlementslid. Wie had dat ooit nog durven denken? Proficiat!

    "Laat milieuvriendelijke auto's op busstrook rijden"

    Katia Della Faille (Open Vld).
    Naast bussen en spoeddiensten moeten binnenkort ook milieuvriendelijke wagens op de busstroken kunnen rijden. Katia Della Faille (Open Vld) wil via een resolutie de maatregel mogelijk maken, schrijven de Coreliokranten.

    Verkoop stimuleren, CO2-uitstoot verlagen
    Bedoeling is niet alleen de verkoop van milieuvriendelijke auto's te stimuleren. Het voorstel is ook een goedkoop plan om tot een verlaging van de CO2-uitstoot te komen.
     
    Het hele opzet om propere wagens voorrang te geven op de busstroken krijgt alvast de steun van minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld).
     
    Incentives
    "In Oslo gebeurt het al en in Londen zit het er elk moment aan te komen", zegt parlementslid Della Faille. "Waarom zouden ook wij er dan niet mee beginnen? Als we de mensen willen stimuleren om milieuvriendelijker te rijden, zullen we als overheid dringend extra incentives moeten geven. Anders zal een mentaliteitswijziging nog lang op zich laten wachten".
     
    Het voorstel is in eerste instantie bedoeld voor elektrische wagens. (belga/tw)
    25/10/09 07u55
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Dendermonde doet beroep op correctioneel veroordeelde
    De stad Dendermonde laat zich voor haar middenstandsbeleid bijstaan door de correctioneel veroordeelde voorzitter van de Handelskern. De Dendermondse fotograaf O. T. werd recent veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenis voor het in elkaar slaan van zijn vriendin. Deze werd zodanig toegetakeld dat ze diende te worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt geen enkel probleem voor het Dendermonds stadsbestuur dat Octaaf T. als expert gebruikt voor haar middenstandsbeleid. Deze figuur zetelt daarnaast ook in de Dendermondse Gecoro en wordt daar nog rijkelijk voor vergoed. Dit is zeer eigenaardig aangezien Burgemeester Piet Buysse (CD&V) zich zeer nobel opstelde naar aanleiding van de moorden in het kinderdagverblijf. Blijkbaar is de ene misdadiger de andere niet. Ons land evolueert stilaan naar een maatschappij waar criminelen meer rechten hebben dan de gewone burgers en zelfs als expert kunnen optreden. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse Marokkanen in apenland België

    Spaanse Marokkanen: "In dit apenland kan alles, redeneren ze"

    spaanse marokkanen in dit apenland kan alles redeneren ze 2

    13/10 Al maanden zakken opvallend veel Spaanse Marokkanen af naar Antwerpen. Ze frauderen daarbij vlotjes met het oog op een verblijfsvergunning en financiële steun.

    “In Spanje wonen zo’n 700.000 Marokkanen”, vertelt een insider. “Ze krijgen er een verblijfsvergunning voor vijf jaar en zijn er dus legaal."

    Twee soorten Spaanse Marokkanen zakken naar Antwerpen af.

    Groep 1: “Wij zijn illegalen”

    “De Marokkanen zeggen dat ze hier illegaal zijn. Hun Spaanse verblijfsvergunning en hun Marokkaans paspoort laten ze in België niet zien." Ze verzamelen vervalste informatie - valse arbeids- en huurcontracten, attesten en andere papieren - om hun regularisatie-aanvraag te staven.

    Groep 2: “Wij zijn EU-burgers”

    Dan is er de zogenaamde Spanjeroute. “Het gaat daarbij om Spanjaarden van Marokkaanse origine”, zegt onze tipgever.

    “EU-burgers dus. Ze nemen een job bij een dubieus bedrijf en verlaten die spookfirma na enkele dagen of weken. Ook dat is allemaal opgezet spel, waarvoor vaak veel geld wordt betaald. Na hun ontslag krijgen ze hier een werkloosheidsvergoeding of een leefloon.”

    Apenland

    “Onder Marokkanen in Marokko en in Spanje wordt stevig gelachen met België”, zegt de insider nog. “In dat apenland kan en mag alles, luidt het."

    CM/PvdP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.48.000 mensen krijgen uitkering dubbel

    Werkloosheidsgeld ten onrechte twee keer uitbetaald

    • donderdag 22 oktober 2009
    • Auteur: (bm)

    BRUSSEL - Door een fout van De Post hebben 48.000 werklozen hun werkloosheidsuitkering tweemaal uitbetaald gekregen.

    Zowat 48.000 werklozen die aangesloten zijn bij de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen, kregen deze week een dubbele uitkering uitbetaald. Bij een test met de betaalcomputer had iemand bij De Post een foute bewerking gemaakt, waardoor de testbetaling ook echt uitgevoerd werd.

    De Post verricht betalingen in opdracht van de federale overheid, waaronder ook die voor de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen, die de uitkeringen regelt voor werklozen die niet bij een vakbond aangesloten zijn.

    Administrateur-generaal Jean-Marc Vandenberghe van de Hulpkas is niet te spreken over de fout. ‘Wij dreigen hier een slechte naam te krijgen, terwijl dit een fout van De Post is.'

    Woordvoerder Piet Van Speybroeck van De Post bekent schuld. ‘Alle betrokkenen krijgen een brief van ons, waarin wij onze excuses aanbieden.'

    Van Speybroeck verwacht geen grote problemen bij het recupereren van het geld. De Post en de banken hebben een overeenkomst waardoor betalingsinstellingen manifeste fouten onmiddellijk rechtzetten. Nog voor iemand een brief krijgt over de fout, wordt het geld al van de bankrekeningen gehaald.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs laten testen op kwaliteit !?

    Neen, beste lezers dit is geen misplaatste grap! Neen, druggebruikers kunnen hun drugs op de kwaliteit laten testen op kosten van de gemeenschap! Waar zijn we toch mee bezig? Straks kunnen we drugs kopen in een winkel met een kwaliteitslabel!


    Gebruikers kunnen kwaliteit partydrugs gratis laten testen

    HLN update   Negen hulpverleningscentra in Vlaanderen zijn klaar om een eerste test voor partydrugs uit te voeren. De drugsgebruiker kan zijn drugs dan afgeven aan de dokter van dienst, en die stuurt ze op zijn beurt door naar een lab. Niet veel later weet de gebruiker of de middelen die hij neemt veilig zijn of niet. Een dergelijke kwaliteitstest zou veel onheil kunnen voorkomen.

    Het kabinet van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) laat weten dat de minister dergelijke projecten gunstig gezind is gezien de toenemende problemen als gevolg van de slechte kwaliteit van de drugs. "Maar het is niet ons idee", wordt er meteen aan toegevoegd. In Wallonië loopt reeds een gelijkaardig proefproject en nu wil de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen (VAD) er ook mee starten. De minister legt het project op 19 mei voor aan de Cel Drugs en Volksgezondheid, die de zeven ministers van Volksgezondheid van het land verenigt.

    CD&V tegen
    De CD&V verzet zich tegen de plannen. "Dat de overheid illegale drugs gaat testen op hun kwaliteit en deze vervolgens weer in omloop brengt, is niet aanvaardbaar. Door het testen van partydrugs wekt de overheid de indruk dat ze het gebruik van deze illegale producten ondersteunt. Bovendien kan de overheid verantwoordelijk worden gesteld wanneer de druggebruiker iets overkomt. Want ook na controle blijven die drugs bijzonder schadelijk", luidt het. "Daarenboven bied je producenten en dealers met het kwaliteitslabel van de overheid een extra troef voor de verkoop van hun producten."

    CD&V wijst er nog op dat de drugtests handenvol geld kosten, dat beter besteed wordt aan een degelijk preventie- en ontradingsbeleid. "Minister Onkelinx neemt beslissingen die op geen enkele manier in het parlement werden afgetoetst." Maar volgens het kabinet Onkelinx is er dus nog geen beslissing genomen. (belga/vsv/bf)
    05/05/09 17u36
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Meester Vermassen ga zitten en luister!"

    De pleidooien van Jef Vermassen zijn zo overtuigend dat je hem de absolutie zou geven zonder te biechten. Maar, de laatste tijd komt het meer en meer tot confrontaties op de rechtbank. Enkele weken geleden zei een tegenstrever: "Meester Vermassen zouden we Uw cliënt -een moordenaar- niet direct heilig verklaren?" Het was een schot in de roos. Vermassen is kampioen in misdadigers voor te stellen als heilig. Maar Vermassen is over zijn top en zijn tegenstrevers beginnen stilaan zijn trucjes door te hebben. Daar waar het vertrouwen in de leugendetector internationaal groeit, probeerde Vermassen deze test in de grond te boren en trok alle registers open. Op een bepaald ogenblik begon hij de gerechtspsychiator belachelijk te maken, maar die reageerde scherp: "Meester Vermassen, ga zitten en luister!" Het Laatste Nieuws -dat schrik heeft voor de strafpleiter- kwam eerst met een kritisch artikel tegenover Vermassen, maar tegen 's avonds was de inhoud veranderd. Nu, het valt wel op dat hier en daar reporters de waarheid durven vertellen over de grote trucendoos van Vermassen.


     
    "Voor het Gentse hof van assisen hebben de partijen in de zaak van de moord op Roger Van Rie vandaag gediscussieerd over de waarde van de leugendetectortest van de vier beschuldigden. Volgens de verdediging is de polygraaftest niet wetenschappelijk en hebben de afnemers ermee gesjoemeld. Advocaat Jef Vermassen (foto) haalde zwaar uit naar gerechtspsychiater Roger Deberdt. "U heeft fouten gemaakt in uw verslag. Ik weet zelf niet waarom ze u aangeduid hebben als expert, en u waarschijnlijk ook niet," aldus Vermassen.

    De 65-jarige Van Rie werd op 8 januari 1998 's morgens dood aangetroffen in zijn boerderij in Maldegem. De speurders gaan ervan uit dat de eerste beschuldigde Ivan Lippens, de nieuwe vriend van Van Ries ex-vrouw, drie mannen heeft aangezocht om de veehandelaar te doden. Chris Schmitz, Agnel Verplancke en Carlos Ardeel staan terecht als vermoedelijke uitvoerders van de moord.

    Leugendetector
    Uit de test met de leugendetector blijkt volgens het openbaar ministerie dat Lippens de opdrachtgever was en Verplancke de schoten afvuurde. Schmitz bestuurde het voertuig en Ardeel was aanwezig bij de feiten om het vertrouwen van Van Rie te winnen.

    Voor de middag getuigde gerechtspsychiater Roger Deberdt, die door de onderzoeksrechter aangesteld werd om een verslag te maken over de waarde van de polygraaf. "De leugendetector steunt op een wetenschappelijke basis en heeft een vrij grote betrouwbaarheid. We moeten wel rekening houden met een foutenmarge van tien procent en erkennen dat sterke figuren het apparaat kunnen beheersen. Uit het rapport van de polygrafisten blijkt dat alleen Ardeel geen leugenachtige verklaring aflegde. De drie andere beschuldigden hebben dat wel gedaan."

    Vermassen
    Jef Vermassen, de advocaat van Lippens, haalde zwaar uit naar Deberdt. "Ardeel zegt in de test dat hij in zijn leven nog nooit gelogen heeft en dat hij nog nooit iemand gekwetst heeft. Hoe kan zo iemand geloofwaardig zijn? U heeft fouten gemaakt in uw verslag. Ik weet zelf niet waarom ze u aangeduid hebben als expert, en u waarschijnlijk ook niet."

    De psychiater verzette zich tegen de "ridiculiserende manier" waarop Vermassen hem behandelde..."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAM-top kreeg omstreden bonus

    BAM-top kreeg omstreden bonus

    Voorzitter Karel Vinck gaf de drie toplui van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), de bouwheer van de Oosterweelverbinding, eind vorig jaar een bonus cadeau. Die bonussen werden niet goedgekeurd door de raad van bestuur en het remuneratiecomité, zoals de wet voorschrijft. Dat staat in De Morgen.
     
    Uitleg
    De twee regeringscommissarissen die de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel controleren, probeerden tot twee keer toe in te grijpen. Ze vroegen Vinck eerst per brief om uitleg. Twee maanden later antwoordde de BAM-voorzitter dat de bonussen in een extra rapport waren gegoten en dus niet langs de maandelijkse vergadering van de raad van bestuur waren gepasseerd.
     
    "Subtiele druk"
    Niet volgens de regels, oordeelden de regeringscommissarissen, die daarop ook een brief stuurden naar de bevoegde Vlaamse ministers. De ministers slaagden er niet meer in een gezamenlijk standpunt in te nemen, zodat er officieel niets gebeurde met de brief.
     
    Bronnen bij de BAM geven wel aan dat de bonussen na subtiele druk vanuit de Vlaamse regering wel iets naar beneden werden bijgesteld. (belga/mvl)
    16/10/09 06u54
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische asielzoekers naar psychiatrie
    De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft begin deze maand een akkoord gesloten met de Broeders van Liefde over de kortdurende opname van illegalen en asielzoekers uit gesloten centra in de psychiatrische ziekenhuizen van de congregatie. Dat meldt het medische weekblad de Huisarts woensdag. Illegalen en asielzoekers uit gesloten centra vertonen soms (ernstige) psychische stoornissen, vaak veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen in hun thuisland. Opname in een gespecialiseerde instelling bleek in de praktijk echter erg moeilijk te zijn.
    Om dat probleem op te lossen, zocht de DVZ contact met de Broeders van Liefde, een congregatie die verschillende psychiatrische ziekenhuizen heeft. Het contract dat de DVZ en de Broeders van Liefde afsloten, bepaalt dat de opgenomen illegaal of asielzoeker eerst een tiental dagen in observatie of behandeling blijft. Op basis van de bevindingen van de instelling keert de betrokkene terug naar het gesloten centrum, wordt hij geplaatst in een meer aangepaste omgeving of volgt repatriëring naar het land van herkomst.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy geplaagd door schurft

    Schurft teistert paleis van Franse president Sarkozy

    Sarkozy tijdens een interview in het Elysée-paleis.
    In de ambtswoning van de Franse president Sarkozy is schurft uitgebroken. Volgens de Britse krant The Telegraph habben al drie medewerkers de jeukende huidziekte opgelopen.

    Oorzaak van de vervelende situatie zouden het sterk verouderde interieur en de slechte ventilatie in het gebouw zijn. Ook het pleisterwerk van de muren van het Élysée-paleis is in slechte staat.

    Plaatsgebrek
    De kamers waar het personeel werkt zouden er het slechtst aan toe zijn. De verspreiding van het schurft zou ook in de hand worden gewerkt door het feit dat de medewerkers te weinig plaats hebben en als het ware op elkaars lip zitten. (eb)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnheilige Jef Vermassen naar heiligverklaring
    Ik heb veel sympathie voor Pater Damiaan, iemand die zijn leven heeft gegeven voor de melaatsen. Dergelijke man verdient ons aller respect. Het is des te driester dat een dergelijke figuur wordt vereerd door de aanwezigheid van politici van het slag van Patrick Dewael, iemand met een bedenkelijke levenswandel en geen zuiver geweten en een schijnheilige figuur als Jef Vermassen, iemand die tientallen moordenaars vrij heeft gepleit en die niet verlegen zit voor een leugen meer of minder in een rechtszaak. Dat de VRT dergelijke dubieuze figuur een tribune geeft tijdens de heiligverklaring is een domper op de ganse ceremonie.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sympathiek volk in Charleroi

    In Charleroi lachen ze niet altijd met verborgen camera!

    Een grap (?) met een verborgen camera liep in Charleroi goed fout. De lolbedenkers vonden het blijkbaar erg leutig om een groen netje rond iemands hoofd te werpen, en dat voor het oog van de verborgen camera. Is me dat gieren! Toch?

    Nee, toch niet. Zoiets doe je namelijk niet ongestraft met iedere Carolo! Een vriend van zo'n onfortuinlijk slachtoffer zette de weglopende dader met één welgemikte achterwaartse trap tamelijk buitenspel. "Kijk, nu komen we op televisie", riep de karatekid vrolijk naar zijn maten. Wie laatst lacht... Kijk maar. (jv)
    09/10/09 15u32
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zever over Clement - De geheime ouderschapstest van Prins Laurent
    De Story wou weer eens scoren op kap van Clement en Wendy van Wanten en voilà deze week werd weer eens een theorie voor waarheid verkondigd. Volgens deze zoveelste theorie staat het vast dat Prins Laurent de vader is van het kind van Wendy. Dit blijkt larie en apekool. Een gepensioneerd naaste topmedewerker van de Koning (Civiele lijst) die woonachtig is te Dendermonde beweert dat Prins Filip een vaderschapstest heeft moeten ondergaan vooraleer Claire Coombs met hem wou trouwen. Naar het schijnt heeft men Wendy Van Wanten geld betaald voor deze test. De test heeft uitgewezen dat Prins Laurent geen vader is van Clement!
    Misschien dat nog iemand anders dit verhaal wil bevestigen. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering wil besparen...maar niet op ambtenaren

    Geen spelletjes meer op griffie Brusselse rechtbank

    • maandag 05 oktober 2009

    Een interne dienstregeling op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel onthult hoe alles op deze dienst op zijn beloop wordt gelaten. Dat meldt La Dernière Heure maandag.

    Volgens de krant staat er onder andere in de nota dat "de videospelletjes beperkt zijn voor het middaguur" en dat het verboden is "om op het internet te spelen tijdens de diensturen".

    De nota die La Dernière Heure kon verkrijgen verklaart verder dat het "onaanvaardbaar is dat het werk op het bureau blijft liggen" en zegt verder dat men "beleefd en hoffelijk moet blijven, ook aan de telefoon".

    De nota verduidelijkt dat er disciplinaire sancties volgen voor "diegenen die de richtlijnen niet volgen" en voor "diegenen die de werkuren niet respecteren".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard wordt links

    Ik herinner mij nog de tijd dat De Standaard de gazet was van de katholieke Vlaming en AVV-VVK in haar hoofding vermeldde. Het was de tijd van figuren zoals Dendermondenaar Louis De Lentdecker, een rechtgeaarde gevoelsmens. Hetgeen we de laatste dagen te lezen krijgen van Bart Brinckman doet mij meer en meer twijfelen aan de "kwaliteitskrant". Terwijl werkelijk iedereen erover eens is dat Caroline Gennez een fout gemaakt heeft bij de toewijzing van de ministerportefeuilles gaat journalist Brinckman -nota bene hoofd van de Wetstraatredactie van De Standaard!- een pleidooi voor haar afsteken. Ongezien is zoiets. Een journalist die bijna een liefdesverklaring aflegt voor iemand die totaal niet in de lijn ligt van zijn eigen krant en die een flater van formaat maakte. Is hij misschien verliefd op haar of is het iets anders? Ik hoop dat het bestuur van De Standaard dit ook opmerkt en de nodige conclusies hieruit trekt. Als ik linkse blabla wil lezen koop ik wel De Morgen hoor.



    Een kroko kan Caroline redden

    • zaterdag 10 oktober 2009
    • Auteur:

    DE HANDELINGEN — Volgend weekend moet het SP.A-congres zich achter Caroline Gennez scharen. De partij heeft niets te winnen met een blijvende beschadiging.

    Het socialisme moet gezellig zijn of niet zijn. De boutade van Steve Stevaert klinkt verrassend actueel. Het is de laatste maand wat geweest voor Caroline Gennez. Voortdurend trachtten 'militanten' haar te destabiliseren. Eerst lekte uit dat de electoraal gebuisde Flor Koninckx vooraf werkzekerheid kreeg en bijgevolg tot zijn pensioen moet worden betaald. Vervolgens vocht de voorzitter onbewust voor de camera's een robbertje uit met Mia De Vits die de SP.A-voorzitter een democratisch deficit verweet. Afgelopen week lekte ontluisterend intern mailverkeer uit dat de aanstelling van de SP.A-ministers in de Vlaamse regering voorafging.

    Gennez heeft de afgelopen twee jaar keihard geknokt. Ze overleefde de jongste verkiezingsuitslag. De onderhandelingen verliepen vlekkeloos, haar keuze van de drie ministers was verrassend, maar verdedigbaar. Alvast het buitenwerken van Frank Vandenbroucke werd ruim gedragen door de partijtop. Toch slaagt ze er maar niet in om haar hakken in het zand te zetten. Ze wankelt bij de minste windstoot. Enfin, dat trachten haar tegenstanders ons te doen geloven.

    De gevolgen van het uitlekken van het mailverkeer kunnen rampzalig zijn. De geprinte versie werd op het SP.A-hoofdkwartier aan de Grasmarkt gepikt, ingescand en verspreid. Kan de voorzitters haar eigen medewerkers nog vertrouwen? Haast iedereen mag worden verdacht van medeplichtigheid aan het delven van haar graf.

    Los van het persoonlijke aspect verzandt ook de partij in een sfeer van algemeen wantrouwen. Elke politicus die in de betreffende mail van Barteld Schutyser - een nauwe vriend van Gennez - wordt genoemd, bekijkt de voorzitter plots met heel andere ogen. Want wat Schutyser schreef, was misschien een reflectie op wat Gennez of een van haar getrouwen hadden ingefluisterd. Het misprijzen, het dedain waarmee over kandidaat-ministers wordt gesproken, klinkt niet als een uitnodiging om elkaar in de armen te vallen.

    De mail leest ook vernederend voor de zogeheten 'kroko's', de krokodillenraad waar oudgedienden zoals Louis Tobback, Freddy Willockx of Louis Vanvelthoven op tijd en stond van gedachten wisselen. Aan het begin van de vakantie werd ook daar het lot van die 'veel te rechtse en veel te Vlaamse' Vandenbroucke herbevestigd. Gennez kreeg bovendien 'het volste vertrouwen'. Dat was niet in het minst te danken aan de manier waarop ze de kroko's uitzicht gaf op inspraak.

    Daarom verbaast het niet dat uitgerekend Louis Tobback en Freddy Willockx hun ergernis ventileren. Het was een pijnlijk ontwaken dat Gennez andere adviseurs meer vertrouwde dan een stelletje zestigplussers met een stevige staat van dienst. Dat één ervan niet eens een functie bekleedt binnen de partij, verguldde de pil niet echt.

    Volgend weekend organiseert de partij een tweedaags 'visiecongres' over de hedendaagse invulling van het socialisme. De allusies naar het mailverkeer zullen niet bij te houden zijn. Gennez kan een mea culpa slaan. En misschien is dat ook nodig. Even het hoofd buigen, iedereen begaat wel eens een stommiteit. Voorts zijn toppolitici slim genoeg om te weten dat er op delicate momenten niet altijd diplomatiek taalgebruik wordt gehanteerd.

    Toch is er meer nodig. 'Op het moment dat de voorzitter onder vuur komt te liggen, zou het misschien beter zijn dat die stille groep haar openlijk verdedigt. Ik ben blij dat Louis Tobback dat wel in de meest duidelijke bewoordingen heeft gedaan', vertelde Freya Van den Bossche vorige week in De Standaard. De Vlaamse minister benadrukte dat Gennez de beslissing rond Vandenbroucke 'niet zonder reden en niet zonder steun' had genomen.

    Welaan dan. Is zo'n congres dan geen uitstekende gelegenheid om Gennez voluit te steunen? En als de nieuwe garde het niet aandurft om zijn nek uit te steken. Waarom staat er dan geen kroko op om te doen wat hij in dit soort van situaties moet doen: slaan, maar vooral zalven. Om vervolgens tot eenheid op te roepen.

    Goed vijf jaar geleden verzeilde Open VLD in een uitzichtloos conflict over het migrantenstemrecht. Op het einde van een dag vol ruzie en verwijten nam een moegetergde Willy De Clercq het woord. Op een ongezien emotionele manier riep hij op om de rangen te sluiten. Hij kon het niet aanzien dat de partij voor zijn ogen aan ruzie ten onder ging. Waar wacht Louis Tobback op? Of Steve Stevaert? Of voelt iemand zich geroepen om de voorzittershamer over te nemen? Dat hij het dan snel doet. Anders blijft er geen partij meer over.

    Bart Brinckman leidt de Wetstraatredactie.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!