De Cupidootjes, de gevleugelde naakte jongetjes met pijl en boog, lijken lieve engeltjes, maar in feite zijn ze gevaarlijke wezens die in het wilde weg hun pijltjes afschieten naar argeloze mensen. En als ze er niet naast schieten, dan heb je 't zitten. Hartkloppingen, fladderende vlindertjes in de buik, lome ledematen, verstoorde nachtrust, en overal fluitende vogeltjes en wolkenloze blauwe luchten, en meer van die hallucinaties. Dronkaards kunnen hun roes uitslapen, maar verliefdheid zet je niet zomaar aan de kant... En die engeltjes mikken ook graag op mensen die volgens het trouwboekje niet samenhoren, illegale koppels willen ze hebben, de ondeugende liefdesgodjes... In het pijltje van Cupido zit een gif dat heftig doet begeren en verlangen naar die andere die ook door een pijltje geraakt is. Begeren en verlangen!... Miserie!... Al zovele mensen die beschoten werden, zijn in de opperste verwarring gebracht, levenslang...
Voor alle verliefde koppeltjes heb ik nu een klassiek recept om morgen op Valentijnsdag in de erotische keuken uit te proberen. Nee, geen stomende seks op het aanrecht of zo, maar een braaf receptje zoals Piet Huysentruyt het nóóit zou kennen bedenken, en Jeroen Meus ook niet...
Om te beginnen zijn er natuurlijk de oesters en de selder, beiden goed voor de libido en de goesting. Open de oesterschelpen en verwijder de oesters uit hun schelpjes, doe ze samen met het oestervocht in een pan. Het is mogelijk dat de oesters zich verzetten en er eentje uit je handen glipt, want introverte oesterschelpen blijven liever gesloten, behandel ze dus met veel liefde en omzichtigheid. Giet vervolgens een flinke scheut champagne over de oesters, voer hen dronken, dat vermindert hun weerstand. Laat koken. Room er overheen en opdienen.
Vergeet de selder niet als garnituur! Zorg ervoor dat de selderstruikjes zó vers zijn dat de blaadjes fier naar de hemel reiken, bronstig naar omhoog staren, en stijf van trots hun stengel gedwee in dunne reepjes laten snijden...
In de erotische keuken mogen zeker ook geen asperges ontbreken, asperges als fallussymbolen bij uitstek! Schraap de asperges onder het eikelkopje een beetje af. Voorzichtig, want het velletje is daar erg dun. Naar onder toe mag je wat ruwer te werk gaan. Dan komt er een vocht vrij, dat is het aspergenat of het spermanat, één pot nat... Laat de asperges in al hun vrijgekomen vochten koken, laat ze afkoelen op een donker plekje om tot zichzelf te komen. En streel hen daarna met een vinaigrettesausje...
Het gerecht ronden we af met 2 sensuele ronde patatjes en 2 jonge eendenborstjes. De lezer mag zelf kiezen hoe hij deze tere dingetjes klaarstoomt...
|