dit heb je nodig voor 6 pitta broodjes, -500 gr bloem, (frans krokant van aveve) -275 ml water, -8 gr gedroogde gist, -8 gr zout, - een snuifje suiker, -50 ml olijfolie.
voeg al de ingredienten samen,kneed alles goed,je kan ook broodmachine of keukenrobot gebruiken. het deeg 45 min laten rijzen, druk het deeg plat,verdeel in 6 stukken, rol elk stuk uit,prik er een paar keer met een vork in, laat nog minstens 30 min rijzen. verwarm oen op 200°,bestrijk de broodjes met water, bestuif met wat bloem, bak de broodjes ongeveer 20 min. laat ze afkoelen,vul ze met gebakken stukjes kip die je eerst wat laat marineren met kipkruiden,paprika,look,olijfolie, doe er wat stukjes tomaat en of wat sla en een sausje bij. een looksaus is hier heel lekker bij.
110gr bloem voor patiserie, 100gr zachte boter,ik gebruik planta, 100gr poedersuker, 3eiwitten,
roer de boter samen met de poedersuiker tot een romig mengsel, klop het eiwit stijf met een snuifjezout, spatel het door het botermengsel, voeg nu de bloem toe en roer goed door, tot een glad deeg.
spuit op een bakblik streepjes van ongeveer 5cm. bak de kattentongen in een voorverwarmde oven op 180° ongeveer 10min.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.