dit heb je nodig voor 6 pitta broodjes, -500 gr bloem, (frans krokant van aveve) -275 ml water, -8 gr gedroogde gist, -8 gr zout, - een snuifje suiker, -50 ml olijfolie.
voeg al de ingredienten samen,kneed alles goed,je kan ook broodmachine of keukenrobot gebruiken. het deeg 45 min laten rijzen, druk het deeg plat,verdeel in 6 stukken, rol elk stuk uit,prik er een paar keer met een vork in, laat nog minstens 30 min rijzen. verwarm oen op 200°,bestrijk de broodjes met water, bestuif met wat bloem, bak de broodjes ongeveer 20 min. laat ze afkoelen,vul ze met gebakken stukjes kip die je eerst wat laat marineren met kipkruiden,paprika,look,olijfolie, doe er wat stukjes tomaat en of wat sla en een sausje bij. een looksaus is hier heel lekker bij.
bon appétit.
Reacties op bericht (5)
15-03-2009
Alweer een leuke tip!
Goed beschreven Rafa, en het ziet er heus niet zo moeilijk uit. Een goed idee met de lentedagen in het vooruitzicht het is eens iets anders dan een gewoon boterhammetje Dikke knuffel
15-03-2009, 21:26 geschreven door jenny
goedeavond
Hallo ,een goeie avond
Wensen U voor morgen een goeie start van nieuwe week ...........hopen met een zonnetje Met al onze groetjes
15-03-2009, 19:08 geschreven door rea
14-03-2009
Dag lieve Rafa..............
Wat heb ik hier weer leuk alles bijgelezen.Bedankt voor je
bezoekje en nog een gezellig weekend wens ik jou
Een warme knuffel van Rebecca,je blogvriendin.
Ja,ik eet dit zo graag,maar ik doe er ook nog eens pittige kruiden bij,hou erg veel van pikant eten.
Hopelijk was de soep goed,hihi,en nogmaals dank voor je vriendschap en alles.
14-03-2009, 18:28 geschreven door rebecca
13-03-2009
PPSJES EN SOMS NOG WAT VAN ALLES
Groetje uit Middelkerke
13-03-2009, 22:27 geschreven door GEORGES
12-03-2009
goedeavond
Een goeie avond Nog een prettige avond en voor morgen een leuke dag met onze groetjes
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.