Hallo Senior & Senioritas welkom in mijn KRUIDENHOEKJE! je ben mijn Gast!!!!
Foto
Gastenboek
  • Enjoy your sensual life with a Jaipur call girls with full power of satisfaction with low price
  • Enjoy your sensual life with a Udaipur call girls with full power of satisfaction with low price
  • Enjoy your sensual life with a Udaipur call girls with full power of satisfaction with low price
  • Lets have a fun with a Call girl in delhi for unforgettable night.
  • take my online economics class

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    Laatste commentaren
  • herpes cure (sofani)
        op RE. op vraag van SPATADEREN
  • https://jinnen.com (메이저사이트)
        op Uitval van hoofdhaar
  • 메이저사이트 (메이저사이트)
        op Het hoe en waarom van ziekte:
  • https://meoktwi.com (https://meoktwi.com)
        op Overgeven
  • https://meoktwi.com (https://meoktwi.com)
        op cystes in de borsten
  • Inhoud blog
  • BBQ recepten
  • Aperitiefhapje met kruiden
  • Kruidig eten: gezond!
  • test
  • correctie
  • Tip tegen wratten
  • Tip tegen Acné
  • Kruidige oplossingen voor problemen
  • STEVIA: gezond suiker! Niet langer geband...
  • Alle kruiden
  • Tijm: goed voor luchtwegen
  • Kruiden en smaakmakers
  • Nieuwe Admin voorstellen plus dankwoord
  • Een sappenkuur is om het lichaam te ontgiften
  • Kruiden die de Immuunsysteemversterkende en/of Weerstand verhogen !
  • Kruiden die de lichaam ontgiftigen
  • http://www.kruidjes.be/ & "Daniëlle Houbrechts."
  • Giftige Planten struiken en kruiden!
  • Medicinale Thee Kruiden, met hun gaven en gevaren
  • Immuunsysteemversterkende Middelen
  • Ontstaan geneeskunde + verschil homeopathie en kruidengeneeskunde
  • cronische broncitis.
  • aandoening aan de luchtwegen
  • Kruiden voor neus stoombad
  • recept : Griep, verkoudheid
  • Re : Verstopte neus
  • slijmverdunners (vraag van M.Dekker)
  • chronische pijn
  • angst, depressie, hyperventilatie
  • aangezichtspijn
  • gastritis
  • kombucha drank voor mijn duiven !?
  • kruidentuintje
  • lapachothee
  • GRATIS "Komboecha!!!! "
  • LIJNZAADOLIE is zowat overal goed voor,maar hoe gebruiken !?
  • rode neus(Roseaca?)
  • HD en oorontsteking bij de hond.
  • klachten
  • wit beslag op landkaart tong
  • Menegn St. Janskruid met olie
  • PU ERH Thee
  • Herpes in de mond
  • Waar zijn Eterische Oliën en Tincturen enz. te verkrijgen !?
  • Titel: verslaving
  • een goed middel voor wratten aan handen
  • last van acné en seborroisch eczeem.
  • zware en dikke opgezollen voeten en benen
  • een natuurlijk(plantaardig) middel voor kloofjes in anus
  • Onwelriekende adem
  • wilde yam, en hoge bloeddruk
  • vochtafdrijvende kruiden
  • littekens van aambeien
  • bloedsuiker spiegel
  • myoom
  • schildklier
  • nierstenen en bindweefsel
  • tetracycline zuur voor duiven
  • komboechadrank
  • migraine
  • slechte stoelgang
  • paardebloem
  • zwangerschap
  • acne
  • Citroenmelisse verdampen of extraheren..?
  • FOCALE VESTIBULITIS
  • tennisarm en littekens van puistjes
  • Propolistinctuur
  • Lavas.
  • Aambeien.
  • bestrijden van premenstruele klachten
  • VervelendHoesten
  • thee zonder histamine
  • cystes in de borsten
  • threelac
  • blaasjes op tong en tandvlees
  • PCO
  • kurkuma
  • groeipijn bij kleine kinderen
  • ik woon met mijn gezin nu drie jaar in de uk.
  • stevia
  • opgezwollen buik en nierstenen
  • Vruchtbaarheid
  • Eetproblemen
  • frambozenblad thee
  • peterselie
  • botontkalking
  • Acne - (jeugd puistjes);
  • Geelwortel-Kurkuma Longa (Curcumin); tegen Alzheimer
  • Ik heb al hele lange tijd van Zweethanden en voeten.
  • sarcoidose medicatie en natuurlijke middellen
  • Massa klachten......
  • Titel: Reportage over grootouders in het maandblad MILO
  • St. Janskruid
  • schimmelinfecties
  • Juniperus Sabina d4/IVF
  • overgewicht
  • alcoholverslaving
  • vochtophoping onder de ogen
  • droge hoest
  • calcium phosphoricum
  • sambucus
  • Komboecha
  • groene cajaputi olie
  • Longkruid en smalle weegbree
  • Lovitran
  • zweren
  • voorweeën
  • botontkalking vit.D en calcium slikken :?:
  • Uitval van hoofdhaar
  • ontwenningsverschijnselen
  • Endometriose
  • gezegende distel
  • spataders
  • winderigheid
  • Galbulten en jeuk
  • Overgeven
  • Heemst
  • Luie Maag
  • mijn hondje heeft wratjes wat kan ik hier aan doen voor hem?
  • zenuwbanen actiever te maken naar mijn voeten en de blaassluitspier
  • schijven en sterren voor de ogen ! :cry:
  • Gejaagdheid, slapeloosheid en nerveusiteit
  • Slechte Adem
  • Witte tong
  • Cholesterolverlagende middelen
  • speciaal op aanvraag maagzuur, maagzuur en maagzuur
  • RE. op: Misselijkheid & Braken
  • RE. Komboecha op aanvraag in mijn vraagbak
  • Speciaal op aanvraag; Enkele Tips om de lever te zuiveren en te stimuleren:
  • Ons Spijsverteringsstelsel
  • Komboecha - de stille kracht
  • op Aanvraag een receptje en enkel links met Komboecha
  • baarmoederverzakking
  • Wat is waterkefir en waar kan ik kefirkorrels krijgen, kan mij daar iemend aan helpen?
  • stevia en hypoglecemie (het omgekeerde van diabetes)?
  • vermoeidheid door zenuwuitputting
  • Laurier-{Laurus nobilis}:
  • endometriose
  • Sinusitis, Verstopte neus , Verkoudheid enz.
  • Onrustige benen en vloer verwarming
  • Klierkoorts
  • Maag, Darm en spijsverterings problemen.
  • Verkoudheid
  • cysten op eierstokken
  • angstige katten
  • Selderij met citroen
  • kokosolie
  • lage bloeddruk
  • goudpapaver cq goudsbloem
  • remedie astma en overgevoeligheid luchtwegen
  • verstopte neus
  • problemen met de Eierstokken
  • loopt met zuurstof
  • couperose
  • ziekte van ménière
  • nogal last van lopende ogen
  • peesontsteking
  • Heesheid
  • Kelpasan van Dr.Vogel A. :
  • Wratten
  • nekpijn
  • Karnemelk
  • Oogwallen
  • abces
  • Erectie.
  • lijnzaadolie
  • ontsteking van de brachialis
  • geen eetlus
  • reinig je longen met kruiden
  • maak me zorgen over mjn ex...
  • Lapachothee:
  • Titel: voedselallergie:!::?:
  • Depri,stress,/obesitas /verzuring van de spieren /slechte werking van bij nierschors
  • problemen met mijn bloeds omloop vooral in mijn bennen,die steeds pijn doen.
  • Long Kruiden (positieve werking op....)
  • Antidepressiva; paroxethine of St. Janskruid!?
  • sneller zwanger worden en/of beter vruchtbaar
  • luie maag
  • recepten voor : Griep, verkoudheid
  • Virus, bacterie, cvs en fibromyalgie
  • Graag wil ik een middeltje tegen de griep, hoofdpijn, verstopte neus, erg hoesten, en algeheel rot voelen.
  • Gordelroos
  • EGYPTISCHE ZALF voor hoefziekte (Straalrot) bij paarden
  • Het hoe en waarom van ziekte:
  • De winter tegemoet met zelfgemaakte kruidendrankjes:
  • Najaarskruiden, Herst & Winterkwalen
  • Tea Tree-{Melaleuca Alternifolia}
  • Ochtendstijfheid:
  • Menopauze; Opvliegers of Vapeurkes:
  • Gebrekkige eetlust van de hond
  • Rusteloze benen { RBS }
  • witte tong en slecht adem
  • Last van verstopte neus en droge ogen
  • vermoeide benen, pijn in mijn knie en kuit
  • ringen op de randen van het thee kopje
  • gebroken onderbeen, is er een mogelijkheid om de genezing te bespoedigen ?
  • een middeltje om de eetlust te bevorderen
  • Hoofdpijn en/of migraine
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het Geneeskrachtige Kruidenhoekje
    ondertitel
    18-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEVIA of STEVIOSIDE

    STEVIA of STEVIOSIDE
    Zou een goed suiker vervangend product zijn en in ieder geval veel gezonder dan Aspatraan!!!!

                                     

    Stevia rebaudiana Bertoni is een kleine, kruidachtige, half-houtige, meerjarige struik behorend tot de Asteraceae familie (Compositae) afkomstig uit bepaalde streken van Zuid-Amerika (de Amambay Mountain regio in Oost-Paraguay en Parana in Brazilië). Hij groeit in een semi-droog habitat gaande van grasland en wouden tot
    bergachtigterrein.

     

    De plant werd verspreid in de landen rond de Stille Zuidzee. Het blad van de plant wordt nu gebruikt in zijn ruwe vorm en commercieel verwerkt tot zoetstof.

    De Guarany en Mato Grosso Indianen van Paraguay kennen al eeuwenlang de unieke voordelen van kaa he-he, de inheemse naam die kan vertaald worden als "zoet kruid". Ze kennen de zoetende kracht van de wilde stevia struik. Ze gebruiken de bladeren van de wilde stevia-struik om de smaak te verbeteren van de bittere mate (een soort thee; Ilex paraguariensis) en voor medische drankjes of ze kauwden gewoon de bladeren voor hun zoete smaak.

    Het wijdverspreide gebruik van Stevia werd opgetekend door de Spaanse Conquistadores van de zestiende eeuw in historische documenten die bewaard worden in de Paraguan National Archives in Asuncion. Historici noteerden dat de inheemse volkeren sinds mensenheugenis hun kruidenthee zoeten met de stevia bladeren. Tegen 1800 was een dagelijks gebruik van stevia een feit in Paraguay en in de buurlanden Brazilië en Argentinië.

    Stevioside, een kristallijn diterpeen glucoside, wordt ontrokken aan de bladeren van Stevia. Stevioside is niet-calorisch en 200-300 maal zoeter dan sucrose. Andere kenmerken van deze natuurlijke zoetstof zijn : niet-fermenteerbaar, niet verkleurend, hittebestendig tot 95°C en een lange bewaartijd. Het steviosidegehalte varieert tussen 4 en 20 % van het droog gewicht van de bladeren en rond 11 % bij normale oogsten.
    Andere componenten aanwezig in lagere concentraties wijn : dulcoside A (±0.5 %), steviolbioside (trace), rebaudioside A (±3 %), B (sporen), C (± 1.5 %), D and E (sporen). Een typische samenstelling van de meest belangrijke componenten in de bladeren is :
    -proteïnen: ± 6.2%
    -lipiden: ± 5.6%
    -totale carbohydraten (dosering met anthrone-methode): ± 53%
    -stevioside: ± 11%
    -rebaudioside A: ±2%
    -rebaudioside C: ± 2%

    De belangrijkste voordelen van Stevia even op een rijtje :

    • Het betreft hier geen synthetisch, maar volledig natuurlijk product.
    • Stevioside (de zoetstof) bevat absoluut geen calorieën.
    • De blaadjes kunnen in hun natuurlijke toestand worden gebruikt.
    • Door de enorme zoetkracht moet men slechts kleine hoeveelheden gebruiken.
    • De plant is niet-toxisch.
    • Zowel de blaadjes als het zuivere stevioside-extract kunnen worden gekookt.
    • geen bittere nasmaak in tegenstelling tot andere niet-calorische zoetstoffen.
    • hittestabiel tot 200 ° C.
    • niet fermenteerbaar.
    • smaak versterkend.
    • klinisch getest en veelvuldig gebruikt door mensen zonder nadelig effect.
    • ideale en niet-verslavende zoetstof voor kinderen.
           

    Stevioside is een natuurlijk non-calorisch alternatief voor artificieel gemaakte suiker surrogaten. Een overzicht over de veiligheid van Stevia en stevioside wordt gegeven door J. Geuns. (Recent Res. Dev. Phytochem., 4 (2000):75-88).

    Sedert 1970 werden de stevia extracten in veel landen gebruikt als suikersubtituut. Stevia werd en wordt nog steeds gekweekt in verschillende landen : Paraguay, VS, Mexico, Centraal America, Japan, China, Malaysia, Zuid Korea, Spanje, Italië, België en het Verenigd Koninkrijk. In Japan maakt stevia 5.6 % uit van de zoetstoffenmarkt. Stevia gebruik in de VS is tegenwoordig gelimiteerd omdat de Food and Drug Administration het gebruik ervan niet toelaat in industriële en verwerkte voedselproducten. In 1991 bande het FDA het gebruik van stevia en beweerde dat het een 'onveilig voedsel additief' zou zijn. Het FDA laat sinds 1995 de verkoop van Stevia toe, maar enkel als een voedingssupplement.

    Het product kan toegevoegd worden in gekookte en gebakken voedsel en in dranken. In de landen rond de Stille Zuidzee, China, Korea en Japan wordt stevia regelmatig gebruikt in voedselbereidingen en in farmaceutische producten. In Japan alleen wordt jaarlijks ongeveer 50 ton stevioside gebruikt voor een waarde van €140 miljoen Euro. De marktopportuniteiten lijken goed. Uit statistieken blijkt dat er in sommige landen 30% van de nodige suiker vervangen wordt door zoetstoffen zoals stevia.

    1. Meer informatie over de toxicologische studies over Stevia vindt u op de volgende website:
     
     
    Choco zonder suiker
    Benodigdheden : 120 g chocolade zonder suiker, 2 eetlepels melk, 30 g margarine, 2 eieren en 1,2 g gedroogde en zeer fijn gemalen blaadjes Stevia/5 druppeltjes extract.

    Klop het eiwit van 2 eieren tot het goed stijf is. Voeg bij de 120 g chocolade (zonder suiker!), 2 eetlepels melk, 30 g margarine en 1,2 g gedroogde, verpulverde blaadjes/5 druppeltjes extract. Verwarm gedurende 2 min in de microgolfoven (maximum stand) of op een bain-marie. Als de chocolade goed gesmolten is, voegt U onder goed roeren de 2 eierdooiers toe. Het stijfgeklopte eiwit wordt dan toegevoegd onder goed rondroeren. Laat de choco opstijven in de koelkast.
    Confituur zonder toegevoegde suiker
    Benodigdheden : 300 g aardbeien in zeer kleine stukjes gesneden, 20 ml water, 3 g zeer fijn gemalen gedroogde blaadjes/10 druppeltjes extract, 10 g PEC Plus.

    Voeg bij 300 g fijngesneden aardbeien 20 ml water en 3 g gemalen, gedroogde blaadjes/10 druppeltjes extract. Laat doorkoken onder omroeren totdat de aardbeien voldoende gaar zijn. Voeg 10 g PEC Plus toe. Laat nog 1 à 2 minuten opkoken. Giet de confituur in confituurpotjes, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
    Aardbei-bavarois zonder suiker
    Benodigdheden : 250 g aardbeien gemixt en het sap van een halve citroen, 100 ml water, 250 ml Sojaroom, 4 blaadjes (20g) gelatine, eiwit van 3 eieren, 3 g fijngemalen gedroogde blaadjes/enkele druppeltjes extract.
    Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng het water aan de kook en voeg er de gelatine bij. Voeg dan de aardbeien, het citroensap en de 3 g gemalen blaadjes/enkele druppeltjes extract toe. Laat wat afkoelen. Klop de eiwitten en de slagroom stijf en meng met het gelatinemengsel. Giet uit in puddingvormen. Laat opstijven in de koelkast. Versier met enkele overgehouden aardbeien.
    Zoete wijnazijn
    Neem 1 l witte wijnazijn en steek daarin een verse stengel met een 15 à 20-tal blaadjes. Na 1 à 2 weken is de zoetstof met de wijnazijn vermengd. Om de zoete smaak te verhogen kan U uiteraard nog meer blaadjes gebruiken. U kan dit sneller bereiden met het extract. Gebruik slechts enkele druppeltjes.
    Chocoladesaus zonder suiker
    Kook 1,5 g gedroogde en fijngemalen blaadjes op in 150 ml water. Smelt daarin 100 g chocolade zonder suiker. Voeg een theelepel vanillepoeder toe. De warme saus is lekker bij pannenkoeken, ijs of gebak.
    Thee
    Van een 5 à 6-tal verse blaadjes kan U thee maken door de fijngemalen blaadjes toe te voegen aan kokend water. U kan ook enkele blaadjes/enkele druppeltjes bij een gewone kruidenthee voegen.

    Zomerse slaatjes
    Snij sla, pijpajuin en verse blaadjes (10 à 15) fijn en overgiet ze met een scheutje zoetzure wijnazijn (zie boven). Naar hartelust kunt U nog andere verse groenten toevoegen.

    Rabarber Bavaroise
    Benodigdheden : 250 ml rabarbersap (uit diepvries), 4 g gelatine, 2 g Steviapoeder/5druppeltjes extract, 2 l slagroom zonder suiker.

    De gelatine laten weken in koud water. Laat het rabarbersap met het Steviapoeder/stepa-extract koken (de Stevia eventueel in een zakje meekoken). Voeg de gelatine bij het warme sap en laat afkoelen. Slagroom toevoegen aan het afgekoelde sap. Laten opstijven in de koelkast.

    Pannenkoeken
    Benodigdheden : 3 grote eieren, 4 g Steviapoeder/10 druppeltjes extract, een snuifje zout, 2 l melk, 200 g zelfrijzende bloem.

    De eieren met het Steviapoeder/extract opkloppen, een snuifje zout toevoegen en met de 2 l melk en de bloem opkloppen tot een smeuïge deeg.

    Vanillecrème
    Laat 1 l melk koken met 4 g Steviapoeder (in een zakje laten meekoken)/10 druppeltjes extract en voeg 100 g puddingpoeder (zonder suiker) toe. Laat opstijven.
    Appelcompote
    Kook op een zacht vuurtje 3 kg stukgesneden appels, 6 g Steviapoeder (eventueel in een zakje meekoken)/10 druppeltjes extract en een beetje water tot de appels goed gaar zijn.

    Limonade - grog
    Benodigdheden : 4 citroenen, 1 g Steviapoeder, 2 koffielepels saliepoeder.
    Pers de citroenen en laat alles koken en afkoelen in de frigo.

    Spijs voor taart
    Benodigdheden : 250 ml water, 6 g Steviapoeder/10 druppels extract, 100 g bindmiddel, 500 g bessen uit de diepvries.

    Laat de bessen ontdooien. Laat het water, het Steviapoeder/extract en het bindmiddel koken en voeg aan de dikke brij de bessen toe.

    Pruimenconfituur
    Kook 1,5 kg gekuiste pruimen, 200 ml water, 8 g Steviapoeder/15 druppeltjes extract en 1 zakje PEC Plus (20 g) tot wanneer je een dikke stroperige brij hebt. Schep uit in met koud water omgespoelde confituurpotjes en laat afkoelen. Bewaren op een koele plaats.

    Peren-abrikozenconfituur
    Doe dezelfde bewerking als hierboven maar met volgende ingrediënten : 600 g gedroogde abrikozen (niet gesuikerd), 1,3 kg gekuiste peren, 8 g Steviapoeder en 2 zakjes PEC Plus.

    Zuiver Steviapoeder
    gestrooid op meloen of ander fruit smaakt heerlijk!
     
    Dus met zijn allen  er naar ijveren voor meer Stevia in de winkels!
    Want momenteel is hij moeilijk verkrijgbaar.
    Groetjes Ronny ;-))

    18-11-2005 om 00:00 geschreven door Guido Kruiden  


    » Reageer (2)
    15-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurierblad-thee
     
    Naam: dan
    Titel: laurier
    Reactie:
    hallo!
    gisteren heb ik een vers laurierblad in mijn thee gedaan ik was daarna heel duizelig en heb het nu nog een beetje kan u dit verklaren en mag ik trouwens laurier op deze manier gebruiken 
    groetjes dan
     
    EERST en vooral waarvoor gebruik je deze thee?
    en hoe zit het met uw gezondheid?
    wat is uw leeftijd?
    Larier is goed (zie gezondheid hier onder) maar je moet er wel voorzichtig mee zijn!
    IS het wel de goede Laurier {(Laurus nobilis)}. Het zou mij anders verbazen dat je van één enkel bladje larier al zo ziek geweest zijt !? Maar het kan altijd hoor, je kan ook voor bepaalde kruiden allergisch zijn.
    lees eens andachtig mijn artikel
    Groetjes Ronny
    laurier
     
    De laurier is een sierlijke groenblijvende struik of boom, doorgaans in een bol- of piramidevorm gesnoeid.

    De blaadjes zijn donkergroen en lancetvormig. Ze worden al meer dan 2000 jaar als keukenkruid gebruikt.
    Aankopen
    Gedroogde laurierbladeren moeten een lichtgroene kleur hebben: koop geen grijze of bruinachtige bladeren.
    Bewaren
    Gedroogde laurierbladeren bewaart u in een goed gesloten pot op een droge en donkere plaats. Zo behouden de blaadjes hun aroma gedurende 1 jaar.
    Gezondheid
    Als thee (3  gedroogde bladeren thee per kop water) geneest laurier chronische bronchitis, neusontsteking, verkoudheid, vermoeidheid, menstruatieproblemen en pijn.Laurier werkt zeer licht verdovend en het werkt tegen maagstoornissen. Let op bij inwendig gebruik! Te grote dosis zal een verkeerde werking teweeg brengen.
     
    Nog even dit:

    De laurier (Laurus nobilis) verwisselen sommigen meer dan eens met de giftige Laurierkers (Prunus laurocerasus L.). Deze laatste heeft ook lauriervormige bladeren. In de volksmond noemen ze hem paplaurier.
    Als het gaat om een winterharde heester met grote, enkelvoudige, glimmend donkergroene, leerachtige bladeren heb je waarschijnlijk met een laurierkers of paplaurier te maken. En dan is het opletten geblazen. Want dan ben je bezig met een giftige plant.
    Voor alle zekerheid even vermelden dat de kleine witte bloemen in mei verschijnen. Ze staan met veel bijeen, in rechtopstaande okselstandige trossen. De bessen die er later opkomen zijn eerst rood en verkleuren nadien tot blauw-zwarte vruchtjes.
    De bladeren zijn het meest giftig in de zomer en geven, als je ze kneust, blauwzuur af. Dat zorgt voor opwinding, samentrekkingen en ademhalingsstoornissen. Als je op de bessen of bladeren knabbelt, kan je zelfs doodvallen zonder dat je vooraf zichtbare abnormale verschijnselen vertoont.
    Misschien heb je ooit, ergens in een vergeeld boekje gelezen over kwalen die ze genazen met deze plant. Inderdaad, vroeger gebruikten ze laurierkers in allerlei drankjes tegen hoesten, braken en misselijkheid. Ook in de cosmetica verwerkten ze deze laurier in verschillende preparaten.
    Trouwens: vroeger dompelden ze de bladeren in een soort pap om er daarna de bittere amandelsmaak aan te onttrekken.
    Dat is gelukkig verleden tijd, want nu weten ze dat de paplaurier giftig is.

    Welke laurier is eetbaar?
    Er zijn verschillende soorten laurier. Eetbare en niet eetbare. Het is dus wel van belang dat je niet zomaar eender welke laurier gebruikt. De eetbare heet de 'edele laurier' (Naurus nobilis). In Frankrijk noemen ze hem 'Laurier-sauce'.

    Niet eetbaar zijn de bladeren van andere sierheesters die ook laurier heten. Zo heb je bijvoorbeeld de rozelaurier of oleander en de kerslaurier. De bladeren van deze heesters bevatten een gevaarlijk  goedje. Dat kan bij een degelijke dosis een plotse dood veroorzaken.
    Als men een laurierblad in de hand kneust, komt een sterk aroma vrij. Het lijkt als een mengeling van eucalyptus en kaneel. Dit wordt veroorzaakt door de etherische olie die cinéole (eucalytol, hetzelfde als eucalyptus) bevat maar ook componenten zoals linalol, géraniol (bloemengeur), eugénol (kaneel), pinene, terpinene en phellandreen. De bladen bevatten ook een alkaloïde welke bitterheid kan veroorzaken wanneer de laurier van slechte kwaliteit is.

    Productkwaliteit
    Kwaliteitscontroles zijn bij de laurier van het grootste belang. "Laurier is geen laurier", Er zijn heel goedkope soorten laurier die vaak ook nog van slechte microbiologische kwaliteit zijn". Bedenk dat er tussen de tien hoofdtypes laurier negen giftig zijn. Alleen de Laurus Nobilis is eetbaar en dan nog bestaat er binnen deze soort veel rommel.

    15-11-2005 om 00:00 geschreven door Guido Kruiden  


    » Reageer (0)




    Voor info in verband met kruiden en/of klachten hier onder klikken

    graag als je informatie wilt in verband met kruiden en/ of klachten klik dan op de knop "é-mail mij" zo zal u rechtstreeks met mij in contact komen zonder dat anderen dit hoeven mee te lezen ;-)


    Heet u allen WELKOM in het KRUIDENHOEKJE!!!!
    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 23/08-29/08 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 31/12-06/01 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 23/05-29/05 2005

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Mijn favorieten
  • salade recepten
  • Pastasalde
  • wentelteefjes recept
  • indonesische recepten
  • voorgerechten
  • apertiefhapjes
  • afvallen tips
  • gebroken
  • slijm bij ontlasting


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!