wilde braambessen gelei, dit heb je nodig, 1kg fruit, 1 pakje suiker voor confituur, maak het fruit schoon,staartjes verwijderen, doe het in een ketel en laat zachtjes opwarmen,druk de bessen wat plat met de puree pletter, duw het door een puntzeef,vang het sap op. weeg het sap af,van 500 gr heb je 1 lekkere pot gelei. breng het sap met de confituursuiker aan de kook, ong 3 min laten koken en dadelijk in potjes doen.
ik heb er een mooi doekje voor gemaakt.
Reacties op bericht (1)
11-08-2008
mooi en lekker fabienne
schrijf er geen dag meer bij gaat veel tevlug voor mij liefs emmy
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.