de feestdagen komen er aan, het is tijd om er aan te beginnen, ik laat jullie meegenieten van mijn voorbereidingen, de koekjes, was het begin van het kerst-nieuwjaar avontuur, vandaag,varkenshaasje of varkensmédailon met gebakken spekreepjes,gearomatiseerde dijonmosterd (péterselie-look), duo van witloof,huisgemaakte kroketten.
dit hebt u nodig, vlees,sjalot,spek, mosterd,peper,zout. bak het vlees aan in wat boter, in een andere pan,sjalot geel stoven, spekreepjes toevoegen,goed bruin bakken,spek uit pan nemen en laten uitlekken. vlees bakken,goed kruiden met peper, neem het vlees als het gaar is uit de pan,voeg een weinig vocht toe, voeg het spek en 2 eetlepels mosterd toe,laat wat inkoken.
voor de witloof, stoof de witloof gaar in een weinig boter, laat een beetje karameliseren. neem nog een 2-3 stukken witloof en snij deze fijn,zoals voor een salade. om te serveren leggen we eerst de gestoofde witloof met bovenop wat rauwe witloof .
kroketten,kook de aardappellen,stamp ze fijn, laat afkoelen,kruid met peper,zout,muskaatnoot, vorm de kroketten,lang of bolletjes, rol ze dan eerst in bloem,dan in eiwit en als laatst in paneermeel. (je kan ze ook eens in amendel schilfers rollen ).
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.