biscuit deeg, gènoise. afgewerkt met mokka creme voor de gateaux, 8 eieren, 250 gr fijne suiker, 250 gr bloem,gezeeft, 50 gr gesmolten boter. voor de creme mokka, 200 gr zachte roomboter ongezouten, 150 gr fijne suiker, 5 eetlepels water, 5 eigeel, mokka aroma.
beginnen met de biscuit, klop de eieren op met de suiker, je moet voor dit deeg zeker 15min kloppen,dan wordt het dik en roomig, gezeefde bloem toevoegen,en door het deeg spatelen, niet meer kloppen. bekleed een bakblik met bakpapier, stort er het deeg op een maak gelijk tot ongeveer, 1cm dik met een spatel. bak gedurende 18 min op 200graden, in voorverwarmde oven.
laat afkoelen, nu kun je de vormpjes uitsteken.
voor de mokka creme,
doe het water samen met de suiker in een pot en laat smelten. klop het eigeel,voeg het warme suiker mengsel toe,en blijf kloppen tot het geheel afkoelt. voeg dan de boter er beetje bij beetje aan toe. als laatst het mokka aroma,naar smaak. laat wat opstijven in koelkast.
vorm nu de gebakjes,en versier naar wens.
bon appétit

|