dit heb je nodig, 550gr bloem, 2 eieren, 1 1/4 koffielepel droge gist, 25 gr fijne suiker, 1/4 liter melk, 250gr boter of margarine, 10gr zout, 200gr gedroogde krenten, 75gr parelsuiker,
bloem,melk,eieren,fijne suiker,gist en zout goed vermengen,boter beetje bij beetje toevoegen, goed kneden,krenten en parelsuiker toevoegen,afdekken en laten rusten, het deeg in 6 porties verdelen,bolletjes maken,in vorm brengen, met een schaar inknippen voor de armen en de benen. oven verwarmen op 190 graden.
de mikke-man met eigeel insmeren, in oven zetten ongeveer 30 min.
bon apétit.
Reacties op bericht (2)
13-10-2012
lekkeerrrr!!
Ik heb ook heel graag mikkemannen maar ik moet alles zonder gluten eten. Toen ik dit recept zag dacht ik, ik ga het een met mijn glutenvrije bloem uitproberen. Ze zijn supergoed gelukt :) Maar ik vind alleen dat je er heel veel boter in moet doen tegenover andere recepten?
Grtjs
13-10-2012, 20:11 geschreven door Jolien
15-11-2007
Lekker smullen
Een koek naar mij genoemd (ha ha ha )
Deze koek ga ik zeker proberen te maken, misschien kan ik er wel een " Mikke vrouw " van maken !!!
Groetjes van Mikke
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.