 |
pizza gebakken op de gas bbq.
Pizza deeg, dit heb je nodig,voor 4 pizzas, 45O gr witte bloem, 2,5 dl lauw water, 1 eetlepel fijne suiker, 2 theelepels gedroogde gist,of 15 gr verse gist, 1/2 theelepel zout, 3 eetlepels olijfolie.
meng de bloem met de suiker en het zout, maak een kuiltje doe er het water en de gist in, voeg de olijfolie toe en meng en kneed tot een mooie deegbol.dek de kom af en laat anderhalf uur rijzen, verdeel het deeg in 4 porties,en maak 4 mooie bollen, laat nog minstens een uur rijzen. duw de bol plat,maak het tot een rondje van ong 30cm, je kan de deegrol ook gebruiken.
voor de garnering, tomaten coulli,olijfolie, anjovis,artichok,chamignons, hesp,salami,olijven,gemalen mozarelle en wat oregano en of basilicum de garnering kan naar ieders smaak. eerst wat tomaten coulli op de pizza bodem uitstrijken, dan de garnering aan brengen ,als laats de kaas, dan nog wat oregano een scheutje olijfolie.
deze bakte ik op de gaz bbq,in een ongeglazuurde schaal, (bloempot onderzetter bvb, er bestaan ook pizza tegels)
ongeveer 12-14 min bakken op 2OO °
bon appétit.
|