dit heb je nodig, 1 middel grote courget, 5-6 dikke tomaten 2 uien, peper en zout.
snij de ui en de courgette in blokjes, de courgette moet niet gepeld. bak ze lichtjes aan in wat olijfolie, voeg dan de blokjes tomaat toe, laat nog even stoven,voeg dan ongeveer 1l water toe, kruid met peper en zout. ongeveer 20 min zachtjes laten koken. en dan de soep goed mixen. lekker met een broodstengel . een scheutje room maakt de soep lekker romig.
bon appétit.
Reacties op bericht (5)
14-08-2010
effe een knuffelke
liefs
14-08-2010, 12:22 geschreven door emmy
08-08-2010
Kiekeboe.............
Maak de'r een aangename zondag van en geniet gezellig nog van onze blogwereld,
ik doe dit ook lieve Fabienne.
Gaat het een beteke met jou lieverd?
Hou vol meiske,vecht de'rtegen en laat je aub niet gaan.
Dikke steunknuffels van je vriendinneke,Rebecca.xxxxxxxxxxxxxx
08-08-2010, 05:42 geschreven door Rebecca
03-08-2010
Lieve avondgroetjes
Dit ziet er zeer lekker uit ook even klaar maken
03-08-2010, 19:42 geschreven door nikki(brigitta)
Hello lieve blogvriendin..........
Goede morgen lieve . Met een bloemeke kom ik jouw dagje opfleuren
en geniet gezellig van deze dinsdag.
Zo te zien gaat het hier toch wat beter met jou.
Je weet dat je mij ALTIJD mag mailen,want ons 'gemiauw' is nog niet goed gelukt,hé.
Verzorg je goed mateke,en bedankt voor je bezoekske,je maaktte mij daar erg blij mee hoor.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.