Macarons. dit heb je nodig voor 20 stuks, 250 gr gemalen amandelen,of cocos, 250 gr fijne suiker, 35 gr bloem voor gebak, 4 eiwitten,
neem een kom, doe er de gemalen amandelen in, maak een kuiltje, doe er de suiker en de bloem in. vermeng alles goed met je handen. maak opnieuw een kuiltje, voeg de eiwitten toe, vermeng alles goed, ik doe dit met een houten lepel. alles moet goed aan elkaar blijven.
verwarm de oven op 170 ° bekleed een bakplaat met bakpapier, maak hoopjes van 1 eetlepel. zet ongeveer 35 min in de oven; de macarons moeten mooi bruin zijn.
neem uit de oven, giet wat koud water tussen het bakpapier en de bakplaat; dan komen ze goed los. ; )
bon appétit.
Reacties op bericht (2)
24-03-2010
Lieve midweekgroetjes..........
Goede morgen lieve Fabienne .Na hier gezellig te hebben genoten van jouw prachtige blogje
kom ik jou een héle mooie aangename lentedag wensen.
Geniet de'rvan als je kan,want ze spreken spijtig genoeg weer van regenen.
Dus hopelijk is onze Laura vandaag toch van de partij,ik hoor hier wel al een héél
groot orkest zingen,hihi........
Warme lenteknuffs van Rebecca,
je blogmateke.xxxxxxx
MMMMMMM,ik lust dit echt héél graag,dit ga ik toch ne keer proberen ook,maar of het zal lukken????
En je hebt zo'n mooie 'welkom' ook staan zie ik.
Gaat het nu wat beter met jou Fabienne? Ik mis je echt ontzettend,ik hoor je gemiauw niet meer.
En dan maak ik mij toch ongerust in jou hoor.
Verzorg je maar héél goed en tot de volgende keer lieverd.
24-03-2010, 08:10 geschreven door Rebecca
22-03-2010
PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN ENZ.....
HMHMHMHMHHHHHHMMMMMMM LEKKER
kom je een prachtige week wensen
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.