Dit jaar de 17de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten in Tongeren, mijn geboorte stad. de ommegang vind 4 maal plaats door de straten van de stad,waaronder 2 maal s'avonds. Bijna 4.000 deelnemers zullen meer dan twee jaar voorbereiding achter de rug hebben wanneer zij in de week van 5 tot en met 12 juli 2009 viermaal gestalte geven aan de Zevenjaarlijkse Kroningsprocessie
In de Kroningsprocessie wordt het leven van Maria en via Haar het leven van Jezus op een eenvoudige maar tevens religieuze manier uitgebeeld.
gans de stad is versierd,vlaggen,bloemen,verlichting........ al de inwoners doen hier aan mee en versieren hun huis met bloem,en zetten een Maria beeld aan de venster,de Zwarte Lieve Vrouw van tongeren.
het avondspel zal viermaal opgevoerd worden op 5,7,10,12 juli telkens van 22.30-24.00 een klank en licht spel met 3000 figuranten. dit alles is zeker de moeite waard.
Tongeren is in deze periode zeker de moeite waard
.
Reacties op bericht (1)
27-06-2009
wij zijn al een paar keer zondags naar de rommelmarkt geweest in tongeren
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.