dit heb je nodig, voor 2-3 pers. 1 rundsschenkel, (soepvlees) 1 ui, 1 doos gepelde tomaat, 250 ml gezeefde tomaat, 1 citroen, peper, zout, thym,look, peterselie 200 ml lauw water, boter, olijfolie.
verwarm de boter en de olie, bestrooi het vlees met een weinig bloem, kruid met peper en zout, bak het vlees mooi bruin aan beide kanten, pel de ui en snij fijn, neem het vlees uit de pan, voeg de ui,thym, look,peterselie alles fijn gesneden toe, snij de citoen in 4 en voeg toe, (citroen goed wassen) laat alles even goed aanstoven, voeg de tomaten en het water toe, breng even aan de kook, leg er nu het vlees boven op, en laat minstens 45 min op een zacht vuurtje verder koken.
serveer met rijst of pasta, de citroen geeft het geheel een frisse smaak. werk af met wat peterselie,geraspte citroen zeste.
bon appétit.
Reacties op bericht (5)
28-04-2009
ppsjes en soms nog wat van alles
HMHMHMHHHMMM 100% LEKKER HE
28-04-2009, 22:24 geschreven door georges
Lekker zeg!
Bij het zien en lezen van je recept krijg ik het water in de mond, spijtig kan ik er niet bij anders zou ik vragen om mee te mogen proeven Smakelijk!
28-04-2009, 21:08 geschreven door jenny
meer moet dat niet zijn Fabienne voor een smakelijke maaltijd !
Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !
Een tevreden mens kan reizen door zijn eigen thuis.
Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond
28-04-2009, 18:36 geschreven door Amor Fati
27-04-2009
dat handwerkje is weer een fijntje hé ik heb zo'n theelapje gemaakt
dit heb ik weer zomaar gekregen van besoto liefs emmy
27-04-2009, 08:38 geschreven door emmy
26-04-2009
goedeavond
Goedeavond
Wensen U een fijne avond en ook een prettig weekend toe Met al onze groetjes
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.