varkens gebraad,is een stuk vlees dat je op veel manieren kan klaar maken. hier heb ik het gewoon goed aangebakken, in wat boter,gekruid met peper en zout. als het aan iedere kant goed bruin is, voeg ik er wat kleine sjaloten bij, even laten bakken, 1/4l vleesbouillon toevoegen, alles op een zacht vuurlaten koken. voor 1kg tel ik ongeveer 1 uur. dan neem je het vlees uit de saus, en laat je de saus wat indikken, lekker met kroketten,en een wiloof-tomaat slaatje.
ik koop meestal een wat dikker gebraad,het is s'anderdaags nog zo lekker tussen een broodje met wat tuinkers een beetje tartaar saus.en als er nog saus over is,dan gebruik ik die als basis voor een bruine saus voor bij gehaktballen ik voeg er dan wat suiker en azijn bij en ik heb een lekkere bijna konijnensaus.:wink:
bon appétit
Reacties op bericht (2)
10-03-2008
dag Rafa
ik krijg er honger van. Veel liefs, Alida
10-03-2008, 12:09 geschreven door Alida
lekker rafa mogen wij ook graag en durf het ook de rest op een broodje doen
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.